تاریخچه ی:
ویتامین K
تفاوت با نگارش: 2
- | __ویتامین K__ در سال 1935 میلادی کشف و به عنوان ویتامین ((انعقاد خون))که برای جلوگیری از خونریزیهای کشنده ضرورت دارد شناخته شد. این ویتامین برای تشکیل ((پروتومبین)) ، به وسیله ((کبد))، دخالت می کند و کمبود آن سبب خونریزی می گردد. میکروبهای طبیعی(( روده ))قادر به ساختن ویتامین K هستند و در صورتی که(( آنتی بیوتیک)) های وسیع الطیف به مدت طولانی مصرف شود با از بین رفتن این میکروبها از سنتز ویتامین K در روده کاسته می شود. |
+ | __ویتامین K__ در سال 1935 میلادی کشف و به عنوان ویتامین(( انعقاد خون ))که برای جلوگیری از خونریزیهای کشنده ضرورت دارد شناخته شد. این ویتامین برای تشکیل ((پروتومبین)) ، به وسیله ((کبد)) ، دخالت می کند و کمبود آن سبب خونریزی می گردد. میکروبهای طبیعی ((روده)) قادر به ساختن ویتامین K هستند و در صورتی که(( آنتی بیوتیک)) های وسیع الطیف به مدت طولانی مصرف شود با از بین رفتن این((میکروب)) ها از ((سنتز)) ویتامین K در روده کاسته می شود. معمولاً بدن انسان مشکل کمبود ویتامین K ندارد زیرا اصولاً میکروبهای دستگاه گوارش به مقدار کافی از این ((ویتامین)) سنتز می کند . فقط در نوزادان در چند روز اول تولد که(( دستگاه گوارش )) ((استریل)) است خطر کمبود این ویتامین وجود دارد .نقش اصلی ویتامین K در انعقاد خون است . |
- | !منبع یی یامی K |
+ | این ویتامین __ه عمل مهّم __ دن اام میدد: |
- | علاوه بر تهیه ویتامین K توسط باکتریها در روده گیاهان سبز مانند ((اسفناج))، ((گل کلم، ))T((گوجه فرنگی))، ((جوانه گندم))، ((ماهی))، ((جگر)) و ((زرده تخم مرغ ))نیز دارای این ویتامین می باشند و نیاز انسان را به این ویتامین برطرف می کنند. |
+ | *به پیشگیری از__ خون ریزی داخلی __و __خارجی__ کمک میکند. *در__ کم __کردن __خونریزی __عادت ماهیانه __مؤثر است. *__انعقاد خون__ را تنظیم میکند.
!منابع غذایی ویتامین K
علاوه بر تهیه ویتامین K توسط باکتریها در روده گیاهان سبز مانند ((اسفناج)) ، ((گل کلم)) ، ((گوجه فرنگی)) ، ((جوانه گندم)) ، ((ماهی))، ((جگر)) و ((زرده تخم مرغ)) ،((ماست)) ،((روغن نباتی)) نیز دارای این ویتامین می باشند و نیاز انسان را به این ویتامین برطرف می کنند. |