منو
 کاربر Online
1263 کاربر online
تاریخچه ی: ویتامین E






{picture file=img/daneshnameh_up/e/ec//Vitamine1.jpg}


ویتامینE از جمله ویتامینهایی است که امروزه بحثهای زیادی درباره آن مطرح می شود.
اگر به ژورنالها یا سایت های تغذیه ای چون Subscrid @ Natrition News Focus.com مراجعه کنید مشاهده می کنید مطالب بسیاری در این رابطه وجود دارد که بعضا" شاید ضد و نقیض نیز باشد اما عملکرد اصلی ویتامین E چیزی روشن و واضح است که مختصرا شرح آن ارائه می گردد.
ویتامین E در سال 1920 به عنوان فاکتوری ((محلول)) در ((چربی)) و ضد سقط جنین شناخته شد و نام علمی آن ((توکوفرول))Tocopherol است. دلیل شهرت ویتامینE خاصیت ((آنتی اکسیدان)) آن است. که عبارتست از کاهش عوامل شیمیایی مخربی که در اثر استرسهای فیزیولوژیکی و محیطی در ((خون)) بوجود آمده، این خاصیت در ویتامین E و C موجود است ، پس از اینجا درمی یابیم که این ویتامین ارتباط زیادی با محیط دارد. کسانیکه در مشاغل پر استرس فعالیت دارند، کسانیکه به بیماری های مزمن مبتلا هستند و یا دچار صدمات کلی شده اند از جمله افرادی هستند که، به این ویتامین توجه بسیاری نشان می دهند. این ویتامین در عملکرد کلیه سلولها موثر است از اینرو کمبود آن عوارض زیادی را در پی خواهد داشت .

عملکرد ویتامین E چیست ؟







{picture file=img/daneshnameh_up/1/1b//Vitamine2.jpg}


همانطور که بیان شد ویتامین E یک ((آنتی اکسیدان)) است. این ویتامین در لایه ((چربی)) دیواره ((سلول)) و در داخل ((سلول)) قرار دارد و از بروز تخریب در دیواره ((سلول)) جلوگیری می کند . همین عملکرد ویتامین E است که از بروز تخریب داخل عروق و سکته های قلبی جلوگیری می کند ، کمبودهای غذایی بر ذخیره آن در بدن موثر است ؛ کمبود آن در بیماریهای ((قلب))ی بیشتر دیده شده است .
بررسی اثرات آنتی اکسیدان E در بسیاری از شرایط تخریبی چون پیری، ((آلودگی هوا))، استرس های محیطی، ((سرطان))، بیماری های قلبی ، ((آب مروارید))، ((دیابت)) و ((عفونت)) در حال انجام است.

ویتامین E تنها توسط ((گیاهان)) تولید می شود. در ((برگ))ها و دانه ها ، خصوصا" ((روغنهای گیاهی))موجود است و میزان مورد نیاز روزانه آن در بدن 7 تا 9 میلی گرم می باشد. با مصرف روزانه ((آجیل)) ( البته در صورت تازه بودن ) ، روغن سبوس ((گندم))، ((آفتابگردان))، ((بادام))، ((ذرت)) و ((زیتون)) می توانید میزان زیادی ویتامین E دریافت کنید. میزان مصرف از این مواد غذایی باید در حد نیاز باشد. مثلا" مصرف روزانه 2 قاشق غذاخوری ((روغن آفتابگردان)) بدون اینکه حرارت ببیند نیاز شما را برآورده می سازد. از اینرو توصیه می شود برای تأمین ویتامین Eمورد نیاز در هر وعده غذایی سالادهای پر سبزی را همراه روغنهای آفتابگردان و ((زیتون)) مصرف کنید.











{picture file=img/daneshnameh_up/a/a2//Vitamine3.jpg}


اثرات کمبود ویتامین E در اعصاب، عروق و اندامهای تولید مثلی مشخص می شود. البته 5 تا 10 سال طول می کشد تا ذخائر بدنی این ویتامین تمام شود و علائم پایان یافتن ذخیره آن در ((بدن)) ، عدم پاسخگویی به محرک های محیط ، ضعف عضلات، عدم توانایی در حفظ تعادل و اختلال در بینایی است البته کمبود در این حد در افرادی که مشکلات هضم و جذب ((چربی)) داشته باشند بروز می کند. ولی بطور کلی چون ویتامینE در حفاظت از غشأی ((سلول)) موثر است و در کبود آن در مراحل اولیه، جراحت های سریع پوست مشاهده می شود. این ویتامین در سقط جنین در رحم اثر بسزایی دارد که در آزمایشات حیوانی نیز مشخص شده است.

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 شنبه 08 بهمن 1384 [14:12 ]   4   سمیه فارابی اصل      جاری 
 سه شنبه 17 آذر 1383 [18:38 ]   3   طه محمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 17 آذر 1383 [07:50 ]   2   نفیسه ناجی      v  c  d  s 
 شنبه 25 مهر 1383 [08:51 ]   1   مهدی سالم      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..