تاریخچه ی:
ویتامین E
تفاوت با نگارش: 2
- | right>
+ | !مقدمه ویتامین E یکی از ویتامینهای محلول در چربی است. دلیل شهرت ویتامین E خاصیت آنتی اکسیدان آن است. که عبارتست از کاهش عوامل شیمیایی مخربی که در اثر استرسهای فیزیولوژیکی و محیطی در ((بافت خون|خون)) بوجود آمده است. این خاصیت در ویتامین E و ((ویتامین C)) موجود است. کسانیکه در مشاغل پراسترس فعالیت دارند، کسانی که به بیماریهای مزمن مبتلا هستند و یا دچار صدمات کلی شدهاند از جمله افرادی هستند که به این ویتامین توجه بسیاری نشان میدهند. این ویتامین در عملکرد کلیه سلولها موثر است از این رو کمبود آن عوارض زیادی را در پی خواهد داشت.
= left>
| | | |
| | | | | |
- | {picture file=img/daneshnameh_up/e/ec//Vitamine1.jpg} |
+ | {img src=img/daneshnameh_up//04/tocopherol2.JPG} |
| | | |
| | | |
| | | | | |
- | ویتامینE مله ویاییی ات که امو های زیی ر ن مح می شود. />اگر به ژنالها یا سای های تی ای ون Subscrid @ Natrition News Focus.com راه کنید ماده می کید مالب سیای در ای اطه د دارد که بعضا" شاید ضد و نقیض نیز با اا عملکد اصی ویتامین E چیی رون و وضح است ک متصرا شح ن ا می گدد. ویتامین E ر ال 1920 به وان فاکی ((حل)) ر ((بی)) ضد ق نین خته د و ا لمی ن ((توکوفرول))Tocopherol ت. لیل هرت ویامیE ای ((تی اکین)) ن است. که عبارت کاش وال شیمیایی ربی ک در ارهای فیزیولوژیکی حیی در ((خن)) د آم ی ی ر ویتامین E و C موجو است ز اینا دری یی این ویتامین اتا یادی با میط ار. کسیکه مشا است فالیت دند کسانیکه به یماری های ممن ت هند و یا دچر دمات ی ده اند ا مله افادی ند که، ای ویتامین وجه یاری نان می دهد. این ویتامین ر مک کی سلولها مور است از ینو کمو ن وا زیادی ا در پی واه اشت .
ملکد یتای E چیست ؟
/>
right>
+ | !تاریخچه کشف این ویتامین ویتامین E ال 1920 به عنون فاکتری حول ر چربی و ضد سقط جنین شناته شد و نام لمی آن __~~green:توکوفل (Tocopherol)~~__ . این ویمین و در زد یوانات منن موش مورد مطالعه قرار گرفته است. تجربه ان داده است که اگ موشها را ت یک رژی غذایی مصوعی بدون چربی را هند ختلااتی در عمل تلید مل یوان پیدار میشد. وان ا داد که این الاات به عل فقدا یک ویتامین محلول در چربی یر از ((ویامین A)) و ((ویاین D)) میاش. />!ام شیمییی ویتامین E ه فمول __~~green:C29H50O2~~__ یک ترکیب هتروسیکلیک مت از __~~green:هسته کرومان~~__ است. از اتصال یک قه نزنی یک حل هروسیکلیک ایژ د ه نام پیران ته کوا اصل میگدد. توکوفرول لقه بنزنی ارای سه ریشه متیل و یک ام و یک امل هیروکسیل و ر قه پیران دارای یک یه میل و یک زنجیر 16 کبنی است. علاوه بر آلفا توکوفرول طبیعت کیبات شابه یگری وجود دارد که اختلاف ساختمان شیمیایی آه با آلفا توکفرول در ا و مل ریههای متیل حلقه بنزنی است. !خواص فیزیولوژیک فقدان ای یامین در برخی ستانارا مند مو وب قی ن یون میردد. کمبود ویتامین E در موش موج استحاله ضلات طط و روز ضایات از نوع دیسترفی لانی یز میردد. در اسان در اثر کمبود یا فقدان ویتامین E اتللا ولید مل و وار دیسرفی لانی مشاه ده است. خیص الات کمبود ویمین E د انسان به کمک زمایشات ساده امکنیر است.
چه مین کمبود ویتامین شدیتر اشد حساسیت ((یچههای قم خون|ویچههای سرخ)) در برار ((ب اکسیژنه)) و سرعت همولیز آنها افایش یید. مهمرن ارض کبود ویتامین ر این گونه نودان ((بیماری کم خونی|کم ونی)) ، ورم بدن و افزایش تعداد سلولهای رتیکلوسیت در خون میباشد. میزان انتقال ویتامین E ز راه ه جی بسیار محدو است. یکی از مهمرین واص شیمییی ویمین E سای زیاد ن در رار رکیبات کید کد است.
> >
= left>
| | | |
| | | | | |
- | {picture file=img/daneshnameh_up/1/1b//Vitamine2.jpg} |
+ | {img src=img/daneshnameh_up/a/a7/tocopherole3.JPG} |
| | | |
| | | |
| | | | | |
- | همانور که بیا د ویتامین E یک ((آنتی اکسیدان)) است. این ویتامین در لایه ((چربی)) دیواره ((سلول)) و در داخل ((سلول)) قرار دارد و از بروز تخریب در دیواره ((سلول)) جلوگیری می کند . همین عملکرد ویتامین E است که از بروز تخریب داخل عروق و سکته های قلبی جلوگیری می کند ، کمبودهای غذایی بر ذخیره آن در بدن موثر است ؛ کمبود آن در بیماریهای ((قلب))ی بیشتر دیده شده است . />بررسی اثرات آنتی اکسیدان E در بسیاری از شرایط تخریبی چون پیری، ((آلودگی هوا))، استرس های محیطی، ((سرطان))، بیماری های قلبی ، ((آب مروارید))، ((دیابت)) و ((عفونت)) در حال انجام است.
ویتامین E تنها توسط ((گیاهان)) تولید می شود. در ((برگ))ها و دانه ها ، خصوصا" ((روغنهای گیاهی))موجود است و میزان مورد نیاز روزانه آن در بدن 7 تا 9 میلی گرم می باشد. با مصرف روزانه ((آجیل)) ( البته ر صرت تازه بود ) ، روغن سبوس ((گندم))، ((آفتابگردان))، ((بادام))، ((ذرت)) و ((زیتون)) می توانید میزان زیادی ویتامین E دریافت کنید. میزان مصرف از این مواد غذایی باید در حد نیاز باشد. مثلا" مصرف روزانه 2 قاشق غذاخوری ((روغن آفتابگردان)) بدون اینکه حرارت ببیند نیاز شما را برآورده می سازد. از انرو توصیه می شود برای تأمین ویتامین Eمورد نیاز در هر وعده غذایی سالادهای پر سبزی را همراه روغنهای آفتابگردان و ((زیتون)) مصرف کنید.
/> > />
>
right>
+ | !عملکرد ویتامین E ر برابر بیماری />ویتامین E یک آنتی اکسیدان است. این ویتامین در لایه چربی دیواره سلول و در داخل سلول قرار دارد و از بروز تخریب در دیواره سلول جلوگیری میکند. همین عملکرد ویتامین E است که از بروز تخریب داخل عروق و سکتههای قلبی جلوگیری میکند. کمبودهای غذایی بر ذخیره آن در بدن موثر است. کمبود آن در بیماریهای قلبی بیشتر دیده شده است. بررسی اثرات آنتی اکسیدان E در بسیاری از شرایط تخریبی چون پیری ، آلودگی هوا ، استرسهای محیطی ، سرطان ، ((بیماریهای قلبی)) ، ((آب مروارید)) ، ((دیابت)) و عفونت در حال انجام است. !منابع ویتامین E ویتامین E تنها توسط گیاهان تولید می شود. در برگها و دانهها ، خصوصا روغنهای گیاهی موجود است و میزان مورد نیاز روزانه آن در بدن 7 تا 9 میلیگرم میباشد. با مصرف روزانه ((د|سبوس گندم)) ، ((آفتابگردان)) ، ((بادام)) ، ((ذرت)) و ((زیتون)) میتوانید میزان زیادی ویتامین E دریافت کنید. میزان مصرف از این مواد غذایی باید در حد نیاز باشد. مثلا مصرف روزانه 2 قاشق غذاخوری روغن آفتابگردان بدون اینکه حرارت ببیند نیاز شما را برآورده میسازد.
= left>
| | | |
| | | | | |
- | {picture file=img/daneshnameh_up/a/a2//Vitamine3.jpg} |
+ | {img src=img/daneshnameh_up/7/74/tocopherol1.JPG} |
| | | |
| | | |
| | | | | |
- | اثرات کمبود ویتامین E در اعصاب، عروق و اندامهای تولید مثلی مشخص می شود. البته 5 تا 10 سال طول می کشد تا ذخائر بدنی این ویتامین تمام شود و علائم پایان یافتن ذخیره آن در ((بدن)) ، عدم پاسخگویی به محرک های محیط ، ضعف عضلات، عدم توانایی در حفظ تعادل و اختلال در بینایی است البته کمبود در این حد در افرادی که مشکلات هضم و جذب ((چربی)) داشته باشند بروز می کند. ولی بطور کلی چون ویتامینE در حفاظت از غشی ((سلول)) موثر است و در کبود آن در مراحل اولیه، جراحت های سریع پوست مشاهده می شود. این ویتامین در سقط جنین در رحم اثر بسزایی دارد که در آزمایشات حیوانی نیز مشخص شده است.
|
+ | !اثرات کمبود ویتامین E اثرات کمبود ویتامین E در اعصاب ، عروق و اندامهای تولید مثلی مشخص میشود. البته 5 تا 10 سال طول میکشد تا ذخائر بدنی این ویتامین تمام شود و علائم پایان یافتن ذخیره آن در بدن ، عدم پاسخگویی به محرکهای محیط ، ضعف عضلات ، عدم توانایی در حفظ تعادل و ((اختلال در بینایی)) است. البته کمبود در این حد در افرادی که مشکلات هضم و جذب چربی داشته باشند بروز میکند. ولی بطور کلی چون ویتامین E در حفاظت از غشی سلول موثر است و در کمبود آن در مراحل اولیه ، جراحتهای سریع پوست مشاهده میشود. این ویتامین در سقط جنین در رحم اثر بسزایی دارد که در آزمایشات حیوانی نیز مشخص شده است. !مباحث مرتبط با عنوان *((اقسام ویتامین B)) *((ویتامین D)) *((ویتامین K)) *((ویتامین A)) *((بیوشیمی)) *((بیوشیمی ساختمانی)) *((متابولیسم)) |