| قورمه سبزی از غذاهای معروف سنتی ایرانی است که به دلیل حضور مواد مقوی و ((مواد پروتئیندار|پروتئیندار)) از جمله ((لوبیا)) و ((گوشت)) در آن ارزش غذایی بالا هم دارد طعم این غذا جوری است با مزاج اکثریت سازگار است. این غذا در عین سادگی تهیه مواد زیادی هم نمیخواهد قابل توجه است که در فرهنگ بومی پخت این غذا معیاری برای سنجش سلیقه کدبانوهاست. پزشکان این غذا را برای آنهایی که ((فشار خون)) بالا دارند، توصیه میکنند.
| | قورمه سبزی از غذاهای معروف سنتی ایرانی است که به دلیل حضور مواد مقوی و ((مواد پروتئیندار|پروتئیندار)) از جمله ((لوبیا)) و ((گوشت)) در آن ارزش غذایی بالا هم دارد طعم این غذا جوری است با مزاج اکثریت سازگار است. این غذا در عین سادگی تهیه مواد زیادی هم نمیخواهد قابل توجه است که در فرهنگ بومی پخت این غذا معیاری برای سنجش سلیقه کدبانوهاست. پزشکان این غذا را برای آنهایی که ((فشار خون)) بالا دارند، توصیه میکنند.
|
| |
| ::__مواد لازم__::
| | ::__مواد لازم__::
|
| | | |
| | __مواد__ | | | __مواد__ |
| | ((گوشت)) گوسفند | | | ((گوشت)) گوسفند |
| | ((لوبیا|لوبیا قرمز)) | | | ((لوبیا|لوبیا قرمز)) |
| | ((روغن نباتی|روغن)) | | | ((روغن نباتی|روغن)) |
| | ((لیمو عمانی)) (خشک) | | | ((لیمو عمانی)) (خشک) |
| | ((نمک)) و ((فلفل)) | | | ((نمک)) و ((فلفل)) |
| | | |
| | | |
| | __مقدار__ | | | __مقدار__ |
| | 1 کیلو | | | 1 کیلو |
| | 200 گرم | | | 200 گرم |
| | 400 گرم | | | 400 گرم |
| | 4 عدد | | | 4 عدد |
| | به مقدار لازم | | | به مقدار لازم |
| | | | |
|
| ((گوشت)) را مانند ((قیمه)) به قطعات کوچک بریده و می گذاریم بپزد سپس ((لوبیا)) را جداگانه بگذارید بپزد و آب آن را دور بریزید. در ادامه ((سبزی)) را پاک نموده ، شسته و خوب ریز مینماییم. برگهای ((اسفناج)) را هم شسته و خوب ریز میکنیم حالا سبزی و اسفناجهای خرد شده را در روغن سرخ میکنیم.
وقتی چند تفت خورد گوشت را به همراه آب آن و با لوبیای پخته شده در داخل آن ریخته و همه را می گذاریم با حرارت ملایم بپزد در حال پختن ، لیموهای عمانی را با چنگال سوراخ کرده و در آن میاندازیم و ((نمک)) و ((فلفل)) را هم به آن اضافه می کنیم. بعد از 20 دقیقه غذا آماده خوردن است. | | ((گوشت)) را مانند ((قیمه)) به قطعات کوچک بریده و می گذاریم بپزد سپس ((لوبیا)) را جداگانه بگذارید بپزد و آب آن را دور بریزید. در ادامه ((سبزی)) را پاک نموده ، شسته و خوب ریز مینماییم. برگهای ((اسفناج)) را هم شسته و خوب ریز میکنیم حالا سبزی و اسفناجهای خرد شده را در روغن سرخ میکنیم.
وقتی چند تفت خورد گوشت را به همراه آب آن و با لوبیای پخته شده در داخل آن ریخته و همه را می گذاریم با حرارت ملایم بپزد در حال پختن ، لیموهای عمانی را با چنگال سوراخ کرده و در آن میاندازیم و ((نمک)) و ((فلفل)) را هم به آن اضافه می کنیم. بعد از 20 دقیقه غذا آماده خوردن است. |
| *موقع پخت ((حبوبات)) باید آب آن داغ طوری اضافه کنیم که بعدا لازم به اضافه مجدد آب نباشد. و در حرارت ملایم میپزیم.
| | *موقع پخت ((حبوبات)) باید آب آن داغ طوری اضافه کنیم که بعدا لازم به اضافه مجدد آب نباشد. و در حرارت ملایم میپزیم.
|
| *سبزیها باید حتما ضدعفونی شوند و نیز نباید زیاد از حد در آب بمانند زیرا در این حالت ((پروتئین)) و ((ویتامین)) سبزی از بین میرود. سبزیهای ریز شده نباید زیاد شسته شوند.
| | *سبزیها باید حتما ضدعفونی شوند و نیز نباید زیاد از حد در آب بمانند زیرا در این حالت ((پروتئین)) و ((ویتامین)) سبزی از بین میرود. سبزیهای ریز شده نباید زیاد شسته شوند.
|
| *سبزیها نباید در ((ماکروفر)) پخته شوند، زیرا درجه حرارت ماکروفر باعث از بین رفتن املاح موجود در سبزی میشود.
| | *سبزیها نباید در ((ماکروفر)) پخته شوند، زیرا درجه حرارت ماکروفر باعث از بین رفتن املاح موجود در سبزی میشود.
|
| *برای این که رنگ سبزی طبیعی بماند و تغییر رنگی دیده نشود بهتر است درب ظرف را نگذاریم.
| | *برای این که رنگ سبزی طبیعی بماند و تغییر رنگی دیده نشود بهتر است درب ظرف را نگذاریم.
|
| *موقع تهیه گوشت باید دقت کنیم تازه باشد و علامت گوشت تازه قرمزی آن است گوشتهای فاسد رنگشان قرمز کم رنگ یا قرمز مایل به زرد است. | | *موقع تهیه گوشت باید دقت کنیم تازه باشد و علامت گوشت تازه قرمزی آن است گوشتهای فاسد رنگشان قرمز کم رنگ یا قرمز مایل به زرد است. |