منو
 کاربر Online
598 کاربر online
تاریخچه ی: عدس «داروئی»

تفاوت با نگارش: 1

Lines: 1-48Lines: 1-42
-V{maketoc} 
 !کلیات گیاه شناسی !کلیات گیاه شناسی
-عدس یکی از حبوبات است که از قدیم الایام در اکثر نقاط دنیا کشت می شده است . گیاه شناسان اعتقاد دارند که عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است . عدس از نظر مقدر(( پروتئین)) بسیار غنی است و دربین گیاهان فقط ((لوبیای سویا)) بیشتر از عدس پروتئین درد . />عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از 30 سانتیمتر نیست . برگهای آن دارای 6 تا 14 برگچه می باشد که در انتهای آن پیچک قرار درد . گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگه هایی به رنگ بنفش است . میوه آن غلاف کوچکی است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد . />عدس دو نوع است :
1)
عدس رسمی که دانه آن گرد و سنبتا درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است . />2)عدس ریز یا عدس قرمز که دانه های آن ریز و به رنگ قرمز می باشد .
!ترکیبات شیمیایی:
عدس منبع غنی ((پروتئین)) و ((ویتامین)) های گروه B می باشد .
مواد موجود در 100 گرم عدس بقرار زیر است :
ng=left>

+((عدس)) یکی از ((حبوبات)) است که از قدیمالایام در اکثر نقاط دنیا کشت میشده است. گیاه شناسان اعتقاد دارند که عدس حتی قبل از تاریخ نیز وجود داشته است. عدس از نظر مقدار پروتئین بسیار غنی است و در بین گیاهان فقط ((لوبیا)) و ((سویا)) بیشتر از عدس پروتئین دارند. عدس گیاهی است یکساله که ارتفاع آن بیش از 30 سانتیمتر نیست.

برگهای آن دارای 6 تا 14 برگچه میباشد که در انتهای آن پیچک قرار دارد. گلهای عدس رنگ سفید و دارای رگههایی به رنگ بنفش است. میوه آن غلاف کوچکی است و معمولا در هر غلاف 1 تا 3 عدس وجود دارد. عدس دو نوع است،‌ عدسی که دانه آن گرد و سبتا درشت است و رنگ آن سبز مایل به زرد است و عدس ریز یا عدس قرمز که دانههای آن ریز و به رنگ قرمز میباشد.
!ترکیبات شیمیایی
عدس منبع غنی پروتئین و ((ویتامینهای گروه B)) میباشد.



dir align = left>
 
 
  
-||انری|340 کالری
روتین|25 گرم
چربی|1 گرم
موا ناسته ای|60 گرم
کلسیم|80 میی رم
فسفر|380 میلی گرم
آهن|7 یی گرم
پتایم|8 میی گر
ویتامین |600 واحد بین الللی
ویاین 1|0/4 میلی ر
ویاین 2|0/2 یی گر
ویتاین ب 3|2 یلی رم
رنیک|1 یلی ر||
+{img src=img/daneshnameh_up/b/b1/adas1.JPG}

!خو
اص داروئی
عدس از
نظر طب قدیم ایران معتدل و خش است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می‌باشد. یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است. به عبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می‌باشد. عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می‌کند.
*عدس زیاد کنده ترشحات شیر است و مادران شیرده حتم باید از آن استفاده نن.
*عدس را
روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می‌کند.
*برای درمان زخمهای دهان و لو و ((دیفتری)) عدس را پخته و آب آرا غرغره کنید.
*
برای تقویت معده و برطرف رن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید.
*آش عدس با ((روغن بادام)) برای دوران نقهت بهترین ذاست.
*پماد در عدس با سرک
ه برای تر ست و پا که به علت سرما عارض شده سودمند است.
*عدس را می‌توان به عنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتیهای روده نیز موثر است.
*عدس پخته را به عنوان
مرهم برای زخ نیز می‌توان بار برد.
!
مضرات
عدس با تمام مزایایی که دارد نباید زیاد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زیرا اولا دیر هضم است و تولید نفخ می‌کند ثانیا قابض است و جریان خون را در رگها آهسته می‌کند. البته می‌توان برای جلوگیری از این عوارض عدس را با روغن کنجد و یا روغن بادام و با سرکه خورد. ضمنا عدس به علت داشتن میکروپروتئین برای افرادی که ناراحتی کلیه دارند، زیانبخش است.
!مباحث مرتبط با عنوان



||
((آرتیشو «داروئى»))|((آقطی سیاه «داروئی»))|((آوکادو «داروئی»))|((اسطوخودوس «داروئی»))|((اسفناج «داروئی»))|((انار «دارئی»|))((ابه «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»))
((بابونه «بابونه»))|((بادام «داروئی»))|((بادام زمینی «داروئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «داروئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((پسته «داوئی»))|((پرتقال «داروئی»))
((پیاز «داروئی»))|((تخ
م کتان «داروئی»))|((ترب و تربچه «داروئی»))|((تمبر هندی «دارئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((ای کوهی «ارئی»))|((چغندر «داروئی»))
((خاک شیر «داروئی»))|((ختمی «داروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارچین «اروئی»))|((دم اسب «داروئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «داروئی»))|((روناس «داروئی»))|((خواص دارویی ریحان))|
((زر
د آلو «داروئی»))|((زردچوبه «داروئی»))|((زرشک «داروئی»))|((زعفران «داروئی»))|((زنجبیل «دارئی»))|((زوفا «داروئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل الطیب «داروئی»))|((سیب «داروئی»))
((سیب زمینی «داروئی»))|((یر «دارئی»))|((شاه پسند وشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «داروئی»))|((شنبلیله «ارئی»))|((شوید «داروئی»))|((شیرین بیان «داروئی»))|((صبر زرد «داروئی»))|((عدس «داروئی»))
((علف هفت بند «داروئی»))|((ناب «دارئی»))|((فندق «اروئی»))|((قاصدک «دارئی»))|((هوه «داروئی»))|((کاهو «داروئی»))|((و «دارئی»))|((کنجد «داروئی»))|((کوشاد «داروئی»))|((گاوزبان «داروئی»))
((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «دارئی»))|((گزنه «داروئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه رنگی «داروئی»))|((لوبیا «اروئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «داروئی»))|((مارچوبه «داروئی»))
((ممیرن کبیر «داروئی»))|((موز «داروئی»))|((میخک «داروئی»))|((نارگیل «دارئی»))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «داروئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «ارئی»))|((هندوانه «داروئی»))|((هویج «داروئی»))
||
  
 
 
 
 
-!خواص داروئی: 
-عدس از نظر طب قدیم ایران معتدل و خشک است و مانند دیگر گیاهان پوست و دانه آن دارای اثرات متضاد یکدیگر می باشد . یعنی پوست عدس گرم و خود عدس قابض است . بعبارت دیگر پوست آن ملین و مغز آن ضد اسهال می باشد .  
-عدس یک غذای کامل است و انرژی لازم را برای کارهای بدنی برای انسان تامین می کند .  
-!عدس دارای خواص زیر است : 
-#عدس زیاد کننده ترشحات شیر است و مادران شیدره حتما باید از آن استفاده کنند . 
-#عدس را در کنید و روی پوست ملتهب بگذارید التهاب را برطرف می کند . 
-#برای درمان زخم های دهان و گلو و دیفتری عدس را پخته و آب آنرا غرغره کنید .  
-#برای تقویت معده و برطرف کردن گاز معده عدس پخته را با سرکه میل کنید .  
-#آش عدس با روغن بادام برای دوران نقاهت بهترین غذاست. 
-#پماد در عدس با سرکه برای ترک دست و پا که بعلت سرما عارض شده سودمند است . 
-#عدس را می توان بعنوان مسهل هم مصرف کرد چون دارای لعاب زیادی است که در درمان ناراحتی های روده نیز موثر است . 
-#عدس پخته را بعنوان مرهم برای زخم نیز می توان بکار برد . 
-!طرز استفاده:  
-به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید 
-! 
-!مضرات :  
-عدس با تمام مزایایی که درد نباید زیاد مصرف شود و در خوردن آن اسراف گردد زیرا اولا دیر هضم است و تولید نفخ می کند ثانیا قابض است و جریان خون را در رگها آهسته می کند . البته می توان برای جلوگیری از این عوارض عدس را با روغن کنجد و یا روغن بادام و با سرکه خورد . ضمنا عدس بعلت داشتن میکروپروتئین برای افرادیکه ناراحتی کلیه مخصوصا تقویت کلیه دارند زیانبخش است . 

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 سه شنبه 10 بهمن 1385 [19:08 ]   4   سمیه فارابی اصل      جاری 
 دوشنبه 17 اسفند 1383 [05:10 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 دوشنبه 26 بهمن 1383 [05:00 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 25 بهمن 1383 [11:47 ]   1   بنفشه گلپور      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..