منو
 کاربر Online
326 کاربر online
تاریخچه ی: شیمی در آشپزی

!دید کلی
گاهی پختن سبب واکنش می‌شود که نتیجه آن تشکیل گاز ((دی اکسید کربن)) است. به تله افتادن این گاز در ((انواع نان)) و کلوچه‌ها سبب پف کردن و ور آمدن آنها می‌شود. استفاده از ((مخمر)) برای ور آمدن ((نان)) از زمانهای باستان معمول بوده است. و بقایای نانی که با مخمر تهیه شده در گورهای مصریان و خرابه‌های پمپی یافت شده است.
!خمیر مایه
((فرآیند متابویسم|فرآیند متابویسمی)) مخمر منجر به تشکیل گاز دی اکیسد کربن می‌شود که حبابهایی در نان ایجاد می‌کند و سبب در آمدن آن می‌گردد. در این واکنش آنزیمی از مخمر با ((گلوکز|گلوکز نان)) واکنش داده و تولید گاز دی اکیسد کربن و ((اتانول)) می‌کند.

وقتی که نان پخته شد گاز دی اکسید کربن گستردگی بیشتری پیدا می‌کند و قطعه نان سبک و پوک می‌شود. دی اکسید کربن را با فرایندهای دیگری نیز می‌توان در آشپزی تولید کرد. مثلا: ((جوش شیرین)) با اجزای اسیدی موجود در خمیر آشپزی CO تولید می‌کند.
!پختن غذا
عمل پختن و اعمال پیش از پخت به عنوان گوارش مقدماتی می‌باشد. فرآیند پختن شامل شکسته شدن نسبی مولکول پروتئینها و کربو هیدراتها توسط گرما و هیدرولیز است. ((پلمیر|پلمیرهایی)) که در عمل پخت مؤثر باید به مولکولهای کوچکتری تبدیل شوند، کربوهیدراتهای مواد دیواره سلولی سبزیها و کولاژن یا بافت ملتحمه در گوشتهاست.
هر دو نوع ((پلیمر)) در آب داغ یا گرمای مرطوب هیدرولیز می‌شوند. در هر دو مورد ، فقط باید ((واپلیمه)) شدن جزئی صورت گیرد.
!مواد افزودنی پیش پخت
در سالهای اخیر مواد افزودنی پیش پخت متداول شده است که نمونه خوب آنها گوشت نرمکنها هستند.
((گوشت)) نرم کنها آنزیمهایی ساده‌ای هستند که شکسته شدن پیوندهای پپیتدی پروتئینها را از طریق هیدرولیز در دمای اتاق ((کاتالیز)) می‌کنند در نتیجه عمل پختن در زمان بسیار کمتری صورت می‌گیرد. گوشت نرمکنها معمولا ((محصولات گیاهی)) مانند پاپائین هستند. پاپائین یک آنزیم بروتئدلیتیک ( شکننده پروتئین ) است که از میوه نارس درخت پایا بدست می‌آید. با اثر پائین اثر قابل توجهی بر بافتهای ملتحمه ، عمدتا ((کلاژن)) و ((الاستین)) دارد و همچنین بر ((پلمیر|پروتئینهای)) الیاف ماهیچه‌ای اثر می‌کند. از طرف دیگر آنزیم پروتئاز میکروبی (حاصل از باکتریها ، قارچها یا هر دو آنها) اثر قابل ملاحظه‌ای بر ((الیاف ماهیچه‌ای)) دارند.
!مباحث مرتبط با عنوان
*((آشپزی))
*((الیاف ماهیچه‌ای))
*((انواع نان))
*((پخت نان))
*((غذاهای سالم))
*((گلوکز))
*((مخمر))
*((نان))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 20 اردیبهشت 1385 [05:59 ]   8   فیروزه نجفی      جاری 
 دوشنبه 02 آذر 1383 [14:23 ]   7   حسین خادم      v  c  d  s 
 دوشنبه 02 آذر 1383 [05:28 ]   6   حسین خادم      v  c  d  s 
 دوشنبه 02 آذر 1383 [05:28 ]   5   حسین خادم      v  c  d  s 
 چهارشنبه 27 آبان 1383 [13:13 ]   4   حسین خادم      v  c  d  s 
 چهارشنبه 27 آبان 1383 [13:02 ]   3   حسین خادم      v  c  d  s 
 چهارشنبه 27 آبان 1383 [11:26 ]   2   حسین خادم      v  c  d  s 
 شنبه 16 آبان 1383 [09:23 ]   1   حسین خادم      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..