منو
 کاربر Online
400 کاربر online
تاریخچه ی: شیرینی

تفاوت با نگارش: 2

Lines: 1-25Lines: 1-31
 +V{maketoc}
-واژه __شیرینی__ به هر گونه فراورده ((غذا| غذایی )) اطلاق می شود که بخش عمده آن ((شکر <ماده غذایی>| شکر)) باشد. مردم نقاط مختلف دنیا، واژه های متفاوتی را برای شیرینی به کار می برند. آب نبات، شکلات، آب نبات چوبی، ویفر، انواع شیرینی های خشک و تر و... همه جزو شیرینی ها هستند که البته خود، در دسته ((اسنک| اسنک ها)) قرار می گیرند. +!تعریف
واژه __شیرینی__ به هر گونه فراورده ((غذا| غذایی )) اطلاق می شود که بخش عمده آن ((شکر «ماده غذایی»| شکر)) باشد. مردم نقاط مختلف دنیا، واژه های متفاوتی را برای شیرینی به کار می برند. آب نبات، شکلات، آب نبات چوبی، ویفر، انواع شیرینی های خشک و تر و... همه جزو شیرینی ها هستند که البته خود، در دسته ((اسنک| اسنک ها)) قرار می گیرند.

::{picture=pictures11122.jpg}::
 معمولاً این واژه را برای انواع ((کیک| کیک ها))، ((بیسکوییت| بیسکوییت ها))، ((پودینگ| پودینگ ها)) و دیگر شیرینی هایی که برای مصرفشان نیاز به کارد و چنگال می باشد هم به کار می برند.  معمولاً این واژه را برای انواع ((کیک| کیک ها))، ((بیسکوییت| بیسکوییت ها))، ((پودینگ| پودینگ ها)) و دیگر شیرینی هایی که برای مصرفشان نیاز به کارد و چنگال می باشد هم به کار می برند.
 در بسیاری کشورها، اغلب شیرینی ها را جزو گروه آب نبات قرار می دهند. انواع آب نبات عبارتند از: در بسیاری کشورها، اغلب شیرینی ها را جزو گروه آب نبات قرار می دهند. انواع آب نبات عبارتند از:
 *((آب نبات سخت)): از شکر تهیه می شود. شکر را آن قدر حرارت می دهند تا سفت و مثل سنگ شود. این دسته از آب نبات ها خود، انواع متفاوتی دارند. از جمله، آب نبات چوبی، آب نبات لیمویی و نعنایی (یا سایر طعم ها)، نقل، آب نبات نیشکری و.... *((آب نبات سخت)): از شکر تهیه می شود. شکر را آن قدر حرارت می دهند تا سفت و مثل سنگ شود. این دسته از آب نبات ها خود، انواع متفاوتی دارند. از جمله، آب نبات چوبی، آب نبات لیمویی و نعنایی (یا سایر طعم ها)، نقل، آب نبات نیشکری و....
-*((باسلق)): گرچه برخی افراد هر نوع شیرینی شکلاتی نرم را باسلق می نامند. اما در حقیقت، هر نوع شیرینی که در آن، شیر را با شکرحرارت می دهند تا اینکه به حالت نرم درآید باسلق نام می گیرد.
*((تافی)): همانند باسلق، شکر را آن قدر حرارت می دهند تا نرم شود. سپس آنرا می کشند تا حالت کشداری پیدا کند.
*((شکلات)): معمولاً به توپ هایی که رویه شکلاتی دارند گفته می شود.
*شیرین بیان: حاوی عصاره ریشه ((شیرین بیان)) می باشد. نسبت به ((آدامس))، بیشتر حالت جویدنی دارد. اما آنرا می خورند و به عنوان آدامس تهیه نشده است.
+*((باسلق)): گرچه برخی افراد هر نوع شیرینی شکلاتی نرم را باسلق می نامند. اما در حقیقت، هر نوع شیرینی که در آن، شیر را با شکر حرارت می دهند تا این که به حالت نرم درآید باسلق نام می گیرد.
*((تافی)): همانند باسلق، شکر را آن قدر حرارت می دهند تا نرم شود. سپس آن را می کشند تا حالت کشداری پیدا کند.
*((شکلات)): معمولاً به توپ هایی که رویه ی شکلاتی دارند گفته می شود.
*((شیرین بیان)): حاوی عصاره ریشه شیرین بیان می باشد. نسبت به ((آدامس))، بیشتر حالت جویدنی دارد. اما آن را می خورند و به عنوان آدامس تهیه نشده است.
 البته همه انواع شیرینی ها فقط حاوی آب نبات نمی باشند. سایر انواع شیرینی عبارتند از: البته همه انواع شیرینی ها فقط حاوی آب نبات نمی باشند. سایر انواع شیرینی عبارتند از:
 *((کلوچه)): نوعی شیرینی پخته است که خمیر آن دارای مقدار زیادی کره می باشد. کره را قبل از پختن روی تمام سطح کلوچه پخش می کنند که سبب ایجاد بافت سبک و تردی در کلوچه می شود. به ((پای)) و ((تارت)) هم رجوع کنید. *((کلوچه)): نوعی شیرینی پخته است که خمیر آن دارای مقدار زیادی کره می باشد. کره را قبل از پختن روی تمام سطح کلوچه پخش می کنند که سبب ایجاد بافت سبک و تردی در کلوچه می شود. به ((پای)) و ((تارت)) هم رجوع کنید.
 *آدامس جویدنی: معمولاً برای جویدن تهیه می شود و نباید آنها را بلعید. *آدامس جویدنی: معمولاً برای جویدن تهیه می شود و نباید آنها را بلعید.
 *آب نبات های ژلاتینی یا جویدنی: ماده اصلی آنها ((ژلاتین)) است. به اشکال متفاوت مخصوصاً برای کودکان تهیه می شوند. *آب نبات های ژلاتینی یا جویدنی: ماده اصلی آنها ((ژلاتین)) است. به اشکال متفاوت مخصوصاً برای کودکان تهیه می شوند.
 *((بستنی)): تعلیق بلورهای ریز ((یخ)) در ((خامه)) است.  *((بستنی)): تعلیق بلورهای ریز ((یخ)) در ((خامه)) است.
-*مارزیپان: شیرینی است که از آرد بادام و ((شکر)) تهیه می شود و معمولاً به شکل ((میوه)) یا دیگر اشکال، آنرا درست می کنند که با استفاده از رنگ های گیاهی، خمیر را رنگ کرده و طرح های جالبی ایجاد می کنند. +*مارزیپان: شیرینی است که از آرد ((بادام)) و ((شکر)) تهیه می شود و معمولاً به شکل ((میوه)) یا دیگر اشکال، آن را درست می کنند که با استفاده از رنگ های گیاهی، خمیر را رنگ کرده و طرح های جالبی ایجاد می کنند.
 *((حلوا)): نوعی شیرینی که خمیر آن را از دانه های ((کنجد)) تهیه می کنند.  *((حلوا)): نوعی شیرینی که خمیر آن را از دانه های ((کنجد)) تهیه می کنند.
 *شیرینی مراسم مذهبی: نوعی شیرینی که همچون نوقا، از ((سفیده تخم مرغ)) و مغزخرد شده میوه جات تهیه می شود. *شیرینی مراسم مذهبی: نوعی شیرینی که همچون نوقا، از ((سفیده تخم مرغ)) و مغزخرد شده میوه جات تهیه می شود.
-*شیرینی های تر و خشک: در تهیه شیرینی های خشک، معمولاً از خامه استفاده نمی شود؛ درحالی که شیرینی تر اصولاً به دلیل داشتن ((خامه)) و مواد امثال آن، به این نام درآمده است. +*شیرینی های تر و خشک: در تهیه ی شیرینی های خشک، معمولاً از خامه استفاده نمی شود؛ درحالی که شیرینی تر اصولاً به دلیل داشتن ((خامه)) و مواد امثال آن، به این نام درآمده است.
 !همچنین ببینید !همچنین ببینید
 *((پای)) *((پای))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 پنج شنبه 19 آذر 1383 [09:22 ]   3   حمید حسن نیا      جاری 
 سه شنبه 10 آذر 1383 [02:32 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 شنبه 07 آذر 1383 [16:07 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..