تاریخچه ی:
سیر «داروئی»
تفاوت با نگارش: 4
| V{maketoc} | | V{maketoc} |
| !کلیات گیاه شناسی | | !کلیات گیاه شناسی |
| |
| | | |
| | | | | |
- | {picture file=img/daneshnameh_up/sir.jpg} |
+ | {picture=sir.jpg} |
| | | |
| | | |
| | | | |
|
| سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع 40 ((سانتیمتر)) نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریک و نواری شکل برنگ سبز تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود . سیر و ((پیاز)) رابطه ای نزدیک با هم دارند که شاید بدلیل بوی بد آنها می باشد . | | سیر گیاهی است علفی و دائمی که ساقه آن تا ارتفاع 40 ((سانتیمتر)) نیز می رسد . قسمت زیر زمینی آن متورم و مرکب از 5 تا 12 قطعه و محصور در غشاهای نازک و ظریف برنگ خاکستری مایل به سفید می باشد . برگهای آن باریک و نواری شکل برنگ سبز تیره و گلهای آن کوچک و صورتی رنگ که بصورت یک چتر در انتهای ساقه ظاهر می شود . سیر و ((پیاز)) رابطه ای نزدیک با هم دارند که شاید بدلیل بوی بد آنها می باشد . |
| نام سیر در کتاب مقدس آمده است و در ((مصر)) قدیم برای ((مومیائی)) مردگان و خوش طعم کردن غذاها بکار میرفته است . ((هومر)) شاعر باستان در نوشته های خود از آن یاد برده است .مردم در ((اروپا)) و ((اسپانیا)) از قبل از میلاد مسیح آنرا می شناختند و از آن استفاده می کردند .((بقراط)) پدر علم طب در نوشته های خود از خواص آن یاد کرده و یکی دیگر از ((دانشمندان)) قدیم 61 خاصیت مختلف برای سیر قائل شده است . | | نام سیر در کتاب مقدس آمده است و در ((مصر)) قدیم برای ((مومیائی)) مردگان و خوش طعم کردن غذاها بکار میرفته است . ((هومر)) شاعر باستان در نوشته های خود از آن یاد برده است .مردم در ((اروپا)) و ((اسپانیا)) از قبل از میلاد مسیح آنرا می شناختند و از آن استفاده می کردند .((بقراط)) پدر علم طب در نوشته های خود از خواص آن یاد کرده و یکی دیگر از ((دانشمندان)) قدیم 61 خاصیت مختلف برای سیر قائل شده است . |
| سه نوع سیر وجود دارد : | | سه نوع سیر وجود دارد : |
| 1-سیر ((آمریکا))یی بنام Greole نامیده می شود . این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است . | | 1-سیر ((آمریکا))یی بنام Greole نامیده می شود . این نوع سیر دارای پوست سفید بوده و از انواع دیگر قوی تر است . |
| 2-سیر تاهیتی که از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آم به 8 ((سانتیمتر)) می رسد . | | 2-سیر تاهیتی که از بقیه درشت تر است و گاهی قطر آم به 8 ((سانتیمتر)) می رسد . |
| ((حضرت محمد «ص))) برای سیر 70 خاصیت مختلف قائل شده اند و می فرمایند : | | ((حضرت محمد «ص))) برای سیر 70 خاصیت مختلف قائل شده اند و می فرمایند : |
| از سبزی سیر تا می توانید استفاده کنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنکس که سیر وپیاز خورده به ((مسجد)) نیاید و به مردم نزدیک نشود. | | از سبزی سیر تا می توانید استفاده کنید زیرا سیر دوای هفتاد درد است اما آنکس که سیر وپیاز خورده به ((مسجد)) نیاید و به مردم نزدیک نشود. |
| ! ترکیبات شیمیایی: | | ! ترکیبات شیمیایی: |
| سیر د ارای ترکیبات ((گوگرد))ی می باشد که خاصیت ضد عفونی کننده میکرب کشی و جرم کشی باین گیاه می دهد . | | سیر د ارای ترکیبات ((گوگرد))ی می باشد که خاصیت ضد عفونی کننده میکرب کشی و جرم کشی باین گیاه می دهد . |
| سیر همچنین دارای موادی بنام ((آلیسین)) ، ((آلیساتین)) می باشد که ((میکرب)) های ((حصبه)) و ((پاراتیفوئید)) را از بین می برد. | | سیر همچنین دارای موادی بنام ((آلیسین)) ، ((آلیساتین)) می باشد که ((میکرب)) های ((حصبه)) و ((پاراتیفوئید)) را از بین می برد. |
| __در صد گرم سیر خام مواد زیر موجود است : __ | | __در صد گرم سیر خام مواد زیر موجود است : __ |
| |
| | | |
| | | | | |
| ||آب |61 گرم | | ||آب |61 گرم |
| انرژی |6 کالری | | انرژی |6 کالری |
| موادنشاسته ای |29 گرم | | موادنشاسته ای |29 گرم |
| چربی |0/2 میلی گرم | | چربی |0/2 میلی گرم |
| کلسیم|30 میلی گرم | | کلسیم|30 میلی گرم |
| فسفر|200 میلی گرم | | فسفر|200 میلی گرم |
| پتاسیم |530 میلی گرم | | پتاسیم |530 میلی گرم |
| آهن |1/5 میلی گرم | | آهن |1/5 میلی گرم |
| سدیم |20میلی گرم | | سدیم |20میلی گرم |
| ویتامین آ |20 واحد | | ویتامین آ |20 واحد |
| ویتامین ب 1| 0/25 میلی گرم | | ویتامین ب 1| 0/25 میلی گرم |
| ویتامین ب 2 |0/8 میلی گرم | | ویتامین ب 2 |0/8 میلی گرم |
| ویتامین ث |15 میلی گرم || | | ویتامین ث |15 میلی گرم || |
| | | |
| | | |
| | | | |
|
| ! خواص داروئی: | | ! خواص داروئی: |
| سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . اسانس سیر که در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود مرکب از مواد سولفوره بوده و مایعی است به رنگ قرمز نارنجی و دارای بوئی کمتراست. | | سیر از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . اسانس سیر که در اثر تقطیر سیر با بخار آب حاصل می شود مرکب از مواد سولفوره بوده و مایعی است به رنگ قرمز نارنجی و دارای بوئی کمتراست. |
| + |
|
| + |
|
| + |
| + | |
| + | | |
| + | {picture=sir1.jpg} |
| + | |
| + | |
| + | | |
| #سیر بادشکن وضد عفونی کننده است . | | #سیر بادشکن وضد عفونی کننده است . |
| #خوردن سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد . | | #خوردن سیر مصونیت بدن را در مقابل بیماریها افزایش می دهد . |
| #سیر کرم کش است . | | #سیر کرم کش است . |
| #سیر محرک و تقویت کننده بدن است . | | #سیر محرک و تقویت کننده بدن است . |
| #سیر داروی سرماخوردگی و ((زکام)) است . | | #سیر داروی سرماخوردگی و ((زکام)) است . |
| #سیر اثر خوبی در معالجه ((سل)) دارد | | #سیر اثر خوبی در معالجه ((سل)) دارد |
| #سیر خون را رقیق می کند | | #سیر خون را رقیق می کند |
| #سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد. | | #سیر اثر خوبی در تنگی نفس دارد. |
| #خوردن مداوم سیر لقوه و ((رعشه)) را از بین می برد . | | #خوردن مداوم سیر لقوه و ((رعشه)) را از بین می برد . |
| #سیر چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می کند. | | #سیر چون گرم و خشک است بنابراین رطوبت معده را از بین می برد و دردهای مفاصل را خوب می کند. |
| #سیر درمان کننده دردهای مفاصل ، ((سیاتیک)) و نقرس می باشد . | | #سیر درمان کننده دردهای مفاصل ، ((سیاتیک)) و نقرس می باشد . |
| #سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است . | | #سیر برای تقویت نیروی جنسی و افزایش تولید اسپرم در اشخاص سرد مزاج بسیار مفید است . |
| #آنهائی که قطره قطره ادرار می کند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود . | | #آنهائی که قطره قطره ادرار می کند باید حتما سیر بخورند تا بیماری آنها درمان شود . |
| #سیر زخم های ریه و درد معده را از بین می برد . | | #سیر زخم های ریه و درد معده را از بین می برد . |
| #سیر سنگ های کلیه را شکسته و خارج می سازد . | | #سیر سنگ های کلیه را شکسته و خارج می سازد . |
| #سیر را با ((زیره)) بپزید برای تقویت دندان مفید است . | | #سیر را با ((زیره)) بپزید برای تقویت دندان مفید است . |
| #مالیدن سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسکین می دهد . | | #مالیدن سیر پخته به دندان ، درد دندان را تسکین می دهد . |
| #سیر را بسوزانید وبا ((عسل)) مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مردگی زیر پلک چشم مفید است . | | #سیر را بسوزانید وبا ((عسل)) مخلوط کنید و ضمادی از آن درست کنید این ضماد برای رفع خون مردگی زیر پلک چشم مفید است . |
| #سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است . | | #سیر بعلت مدر بودن برای رفع آب آوردن انساج مفید است . |
| #برای از بین بردن ((میخچه)) کف پا از ضماد سیر استفاده کنید . | | #برای از بین بردن ((میخچه)) کف پا از ضماد سیر استفاده کنید . |
| #جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است . | | #جهت رفع دردهای رماتیمسی و عصبی ضماد سیر بسیار موثر است . |
| جهت ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده کنید : | | جهت ضد عفونی کردن دستگاه تنفسی در هنگام بیماریهای مربوطه از شربت سیر استفاده کنید : |
| مقدار 100 گرم سیر را با 200 گرم آب و 200 گرم شکر یا قند مخلوط کرده و آنرا بجوشانید تا له شود . مقدار مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است . | | مقدار 100 گرم سیر را با 200 گرم آب و 200 گرم شکر یا قند مخلوط کرده و آنرا بجوشانید تا له شود . مقدار مصرف برای این منظور سه قاشق سوپخوری در روز است . |
| #جدیدا در یکی از بیمارستان های آمریکا برای ضدعفونی کردن فضای بیمارستان از سیر استفاده میکنند. | | #جدیدا در یکی از بیمارستان های آمریکا برای ضدعفونی کردن فضای بیمارستان از سیر استفاده میکنند. |
| #((پاستور)) پزشک معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باکتری کشی سیر را تائید کرده است . | | #((پاستور)) پزشک معروف فرانسوی آزمایشات زیادی روی سیر انجام داد و اثر باکتری کشی سیر را تائید کرده است . |
| #سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است . | | #سیر ضد انعقاد و لخته شدن خون است . |
| #در ((شوروی)) سیر بنام ((پنی سیلین)) معروف است و معمولا هنگامیکه ((آنفولانزا)) شیوع دارد مصرف آن بالا می رود درچند سال پیش که آنفلوانزا شیوع پیدا کرد مردم شوروی 500 تن سیر مصرف کردند . | | #در ((شوروی)) سیر بنام ((پنی سیلین)) معروف است و معمولا هنگامیکه ((آنفولانزا)) شیوع دارد مصرف آن بالا می رود درچند سال پیش که آنفلوانزا شیوع پیدا کرد مردم شوروی 500 تن سیر مصرف کردند . |
| #خوردن سیر سلولهای ((سرطان))ی را از بین می برد . | | #خوردن سیر سلولهای ((سرطان))ی را از بین می برد . |
| #یکی از دانشمندان آمریکایی که در دانشگاه فلوریدا روی مرض ((ایدز)) تحققی می کند معتقد است که سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد . | | #یکی از دانشمندان آمریکایی که در دانشگاه فلوریدا روی مرض ((ایدز)) تحققی می کند معتقد است که سیر روی مرض ایدز اثر مثبت دارد . |
| #مصرف سیر مقدار کلسترول خون را پائین می آورد . مقدار LDH را کاهش می دهد . مقدار مصرف سیر برای این منظور 30 گرم در روز است . جالب است که با مصرف سیر در چند ماه اول مقدار کلسترول ممکن است بالا رود و این بدین علت است که ((کلسترول)) از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می شود که از آنجا دفع گردد بعد از اینکه کلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگاهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف کرد . | | #مصرف سیر مقدار کلسترول خون را پائین می آورد . مقدار LDH را کاهش می دهد . مقدار مصرف سیر برای این منظور 30 گرم در روز است . جالب است که با مصرف سیر در چند ماه اول مقدار کلسترول ممکن است بالا رود و این بدین علت است که ((کلسترول)) از داخل نسوج خارج شده و داخل خون می شود که از آنجا دفع گردد بعد از اینکه کلسترول بحالت نرمال رسید باید برای نگاهداری آن روزی نصف سیر خام مصرف کرد . |
| #خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می کند . | | #خوردن سیر از سرطان جهاز هاضمه جلوگیری می کند . |
| #چینی ها قرن هاست که برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می کنند . | | #چینی ها قرن هاست که برای پائین آوردن فشار خون از سیر استفاده می کنند . |
| __مضرات : __سیر با آنکه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف ((چشم)) و عوارض ((بواسیر)) می شود . سیر برای آنهائیکه اسهال دارند مضر است . | | __مضرات : __سیر با آنکه خواص بسیاری دارد باید بحد اعتدال مصرف شود زیرا استفاده زیاد از آن در بعضی اشخاص موجب سردرد ، ضعف نیروی جنسی ، ضعف ((چشم)) و عوارض ((بواسیر)) می شود . سیر برای آنهائیکه اسهال دارند مضر است . |
| آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند . کسانیکه ((یبوست)) دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و ((نمک)) پخته و کمی به آن روغن بادام اضافه کنید تا مضر نباشد . | | آنهائیکه معده ضعیف دارند و بطور کلی سیستم هاضمه آنها ضعیف است نباید در خوردن سیر افراط کنند . کسانیکه ((یبوست)) دارند نباید سیر بخورند و برای رفع مضرات آن سیر را باید با آب و ((نمک)) پخته و کمی به آن روغن بادام اضافه کنید تا مضر نباشد . |
| اشخاصی که گرم مزاج هستند اگر می خواهند سیر بخورند طبق توصیه ((ابن سینا)) حکیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده کنند . | | اشخاصی که گرم مزاج هستند اگر می خواهند سیر بخورند طبق توصیه ((ابن سینا)) حکیم ایرانی باید سیر را بپزند یا از سیر ترشی استفاده کنند . |
| برای پختن سیر پس از پوست کندن آنرا بمدت سه دقیقه بخار دهید . اشخاصی که دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند و همینطور کسانیکه ((آلرژی)) دارند نباید از سیر استفاده کنند. | | برای پختن سیر پس از پوست کندن آنرا بمدت سه دقیقه بخار دهید . اشخاصی که دارای فشار خون پائین هستند نیز نباید سیر بخورند و همینطور کسانیکه ((آلرژی)) دارند نباید از سیر استفاده کنند. |