|
تاریخچه ی: سیب زمینی «داروئی»
تفاوت با نگارش: 4
- | !کلیات گیاه شناسی V{maketoc}
~~green:سیب زمینی~~ گیاه بومی ((آمریکای جنوبی)) است و هنوز هم بصورت وحشی در ((شیلی)) و ((آرژانتین)) می روید . در قرن شانزدهم بوسیله اسپانیولی ها به ((اروپا)) برده شد و اکنون در اروپا و ((آمریکا)) از نظر مصرف اولین سبزی است . سیب زمینی درتمام طول سال وجود دارد سیب زمینی بدلیل داشتن مقدر ((ویتامین C)) ضد بیمایر اسکوربیت است و کشورهائیکه از این گیاه استفاده می کردند هیچگاه مردم آنجا به این بیماری دچار نمی شدند . ساقه هوایی سیب زمینی دارای بریدگیهایی مرکب از 7 تا 12 برگچه اصلی است و در فواصل این برگچه نیز برگچه هایی کوچکتر وجود دارد . انواع مختلف سیب زمینی بر حسب رنگ ((گل)) و پوست غده های زیر زمینی آن تقسیم بندی می شود . در روی پوست سیب زمینی سوراخهای کوچکی وجود دارد که دارای جوانه است و این جوانه ها ست که منشاء گیاه تازه است . !ترکیبات شیمیایی سیب زمینی دارای اسیدهای آلی مانند اسید سولانئیک ، اسید نپتوتانیک و ساید فولیک می باشد . در صد گرم سیب زمنی خام مواد زیر موجود است :
||آب | 75 گرم انرژی | 60 کالری پروتئین | 1/8 گرم چربی | 0/1 گرم مواد نشاسته ای | 18 گرم سلولز | 1/5 میلی گرم کلسیم | 6 میلی گرم فسفر | 50 میلی گرم پتاسیم | 500 میلی گرم آهن | 0/6 میلی گرم سدیم | 4 میلی گرم ویتامین آ | 10 واحد ویتامین ب 1 | 0/1 میلی گرم ویتامین ب 2 | 0/35 میلی گرم ویتامین ب 3 | 1 میلی گرم ویتامین ث | 15 میلی گرم||
|
سیب زمینی نارس و همچنین برگ ، گل و میوه سیب زمینی دارای کمی آلکالوئید سمی بنام سولانین است بنابراین باید از مصرف سیب زمینی نارس و ینز برگ و گل و میوه سیب زمینی خورددی کرد . !خواص داروئی # برگ و میوه سیب زمینی بعلت داتشم سولانین مخدر و آرام بخش است ولی بعلت سمی نبودن نباید مورد مصرف داخلی قرار گیرد و باید فقط بعنوان ضماد و استعمال خارجی استفاده شود . #سیب زمینی بعلت داشتن ((ویتامین C)) زیاد برای مقابله با بیماری اسکوربیت بکار می رود . # برای تسکین سوختگی ها ، سیب زمینی خام را رنده کرده وبه عنوان ضماد روی قسمت سوختگی بگذارید و هر چند دقیقه آنرا عوض کنید و ضماد تازه روی آن قرار دهید . #سیب زمینی دارای آنزیم مهار کننده می باشد بنابراین ضد ((سرطان)) وضد ویروس است مخصوصا سیب زمینی در این مورد از ((شیر)) یا ((سویا)) قوی تر است . #پوست سیب زمینی ماننده پوست میوه ها وسبزیجات دارای ماده آنتی اکسیدان است بنبراین از پیر شدن سلولها و نیز از بوجود آمدن سلولهای سرطانی جلوگیری می کند . #سیب زمینی بهترین دارو برای آنهایی است که بدنشان اسیدی است و اینگونه اشخاص بایدس یب زمینی را با پوست و با بخار پخته و بخورند زیرا سیب زمینی آب پز وس رخ شده برعکس سیب زمینی با بخار پخته شده تولید اسید در بدن می کند . #سیب زمینی داروی خوبی برای از بین بردن تورم است . برای این منظور سیب زمینی را طبقه طبقه کرده و در سوپ بیاندازید و بگذارید تقریبا نیم پز شده و سپس آنرابخورید . #سیب زمینی بعلت درا بودن پتاسیم زیاد تمیز کننده کبد نیز می باشد . #سیب زمینی بدن را جوان می کند . #سیب زمینی داروی بیماریهای ((قلب)) نیز می باشد . #سیب زمینی قرمز درمان کننده بواسیر خونی و دردناک می باشد . برای این منظور سیب زمنی راب طور باریک بریده و بصورت شیاف دارورید و روی آن کمی روغن ((ویتامین E)) و یا ((وازلین)) مالیده و پس از قضای حاجت بداخل مقعد بگذارید . این عمل را اگر چند روز ادامه دهید بواسیر برطرف می شود . #برای درمان ((اسهال)) سوپ سیب زمینی را با شیر بپزید و آنرا میل کنید . اسهال سریع متوقف می شود . !طرز استفاده برای استفاده از سیب زمینی اگر آنرا تکه می کنید باید فورا از آن استفاده کیند زیرا خیلی زود اکسیده می شود و خواص خود را از دست می دهد . سیب زمینی ررا همیشه باید با بخار و یا در ف بپزید و یا خام آنرا میل کنید زیرا خواص آن سدت نخورده باقی می ماند . سیب زمینی سرخ شده غیر از اینکه خاصیتی ندارد بلکه برای بدن مضر هم است زیرا سرخ کردن سیب زمینی بار وغن آنرا ثقیل الهضم می سازد و باعث بیماریهای مختلفه می شود . سیب زمینی برای اشخاصی که مبتلا به ((قند)) هستند مضر است زیرا بعلت داشتن ((نشاسته)) قند خون را بالا می برد و اینگونه اشخاص اگر بخواهند از فوائد سیب زمینی استفاده کنند باید آنرا تحت نظر پزشک یا متخصص تغذیه مصرف کنند ویا از مصرف آن خورددی کنند .
|
+ | حذف |
|