منو
 صفحه های تصادفی
ماد ها
لاک ناخن
میکروسکوپ نوری
ارتعاشات یک صفحه تخت
مسابقات
قلمرو هدایتی دین
تعرق
فتوحات شاه اسماعیل یکم صفوی
تجارت درزمان شاه عباس اول
امام محمد غزالی
 کاربر Online
801 کاربر online
تاریخچه ی: سوپ

تفاوت با نگارش: 1

Lines: 1-73Lines: 1-73
-سوپ +V{maketoc}
-

__سوپ__((غذا|غذایی)) است که بخش عمده آن را مایعات تشکیل می دهد. اغلب از مواد جامد همچون ((سبزیجات)) و انواع ((گوشت)) در تهیه سوپ استفاده می کنند. سوپ با ((خورش)) فرق می کند؛ سوپ نسبت به خورش آبکی تر بوده و مواد جامد کمتری دارد.
+!مقدمه
__سوپ__ ((غذا|غذایی)) است که بخش عمده آن را مایعات تشکیل می دهد. اغلب از مواد جامد همچون ((سبزیجات)) و انواع ((گوشت)) در تهیه سوپ استفاده می کنند. سوپ با ((خورش)) فرق می کند؛ سوپ نسبت به خورش آبکی تر بوده و مواد جامد کمتری دارد.
 برخی انواع سوپ مثل سوپ های شیرین که از ((میوه)) جات تهیه می شوند، میان مردم چین و ژاپن مرسوم هستند؛ اما دیگر نقاط دنیا از این نوع سوپ ها استفاده نمی کنند. برخی انواع سوپ مثل سوپ های شیرین که از ((میوه)) جات تهیه می شوند، میان مردم چین و ژاپن مرسوم هستند؛ اما دیگر نقاط دنیا از این نوع سوپ ها استفاده نمی کنند.
-!تاریخچه سوپ
تهیه سوپ به زمانی مربوط می شوند که انسان ها حدود 5000 سال قبل از میلاد مسیح، قادر به ساخت ظروف سفالی شدند، که با استفاده از این ظروف می توانستند مایعات را روی آتش قرار دهند، بدون اینکه ظرف سفالی ترک برداشته و یا بشکند.
یادگیری پخت غذا برای انسان ها بسیار باارزش بود، چون تعداد غذاهای قابل مصرف برای آنها را افزایش داد. حالا انسان ها می توانستند ((غلات))، سبزیجات سفت و ((استخوان)) (( گونه های حیوانات )) را پخته و بعد مصرف کنند. با این کار، طعم و مزه غذا بسیار بهتر می شد.
بعلاوه، تهیه سوپ آسان ترین راه پخت غذابود. غذا را با کمک ((آب)) و آتش براحتی می پختند. آب پز کردن مواد غذایی هنوز هم یکی از بهترین روش های پخت محسوب می شود.
کشف داستان مردی در دوران عصر حجر که دندان نداشت،اما با خوردن غذا کاملا سالم مانده بود، موجب شد که محققان به این مسئله بیندیشند که احتمالا مردمان عصر حجر، اولین کسانی بودند که سوپ را اختراع کردند. چون در قدیم اگر کسی بی دندان بود، هیچ راهی برای رساندن ((مواد مغذی)) به بدن او وجود نداشت؛ به این دلیل که غذاها را خام می خوردند.
((باستان شناسان)) دو روش برای تهیه سوپ پیش از بوجود آمدن ظروف سفالی پیش بینی کرده اند: در روش اول، پوست حیوان را با آب و دیگر محتویاتی که قرار است بپزند پر کرده و آنرا روی آتش می پختند؛ روش دوم، ایجاد سوراخی داخل زمین بود که این سوراخ را با آب پر کرده و موادی که قرار بود پخته شوند داخل آب می ریختند و سپس، سنگ داغی را درون سوراخ قرار می دادند.
+!تاریخچه
تهیه سوپ به زمانی مربوط می شوند که انسان ها حدود 5000 سال قبل از میلاد مسیح، قادر به ساخت ظروف سفالی شدند، که با استفاده از این ظروف می توانستند مایعات را روی آتش قرار دهند، بدون این که ظرف سفالی ترک برداشته و یا بشکند.
یادگیری ((پختن| پخت)) غذا برای انسان ها بسیار با ارزش بود، چون تعداد غذاهای قابل مصرف برای آنها را افزایش داد. حالا انسان ها می توانستند ((غلات))، سبزیجات سفت و ((استخوان)) (( گونه های حیوانات )) را پخته و بعد مصرف کنند. با این کار، ((طعم)) و مزه غذا بسیار بهتر می شد.

به علاوه، تهیه سوپ آسان ترین راه پخت غذا بود. غذا را با کمک ((آب)) و ((آتش)) براحتی می پختند. آب پز کردن مواد غذایی هنوز هم یکی از بهترین روش های پخت محسوب می شود.

کشف داستان مردی در دوران عصر حجر که دندان نداشت،اما با خوردن غذا کاملاً سالم مانده بود، موجب شد که محققان به این مسئله بیندیشند که احتمالاً مردمان عصر حجر، اولین کسانی بودند که سوپ را اختراع کردند. چون در قدیم اگر کسی بی دندان بود، هیچ راهی برای رساندن ((مواد مغذی)) به بدن او وجود نداشت؛ به این دلیل که غذاها را خام می خوردند. />
((باستان شناسان)) دو روش برای تهیه سوپ پیش از به وجود آمدن ظروف سفالی پیش بینی کرده اند: در روش اول، پوست حیوان را با آب و دیگر محتویاتی که قرار است بپزند، پر کرده و آن را روی آتش می پختند؛ روش دوم، ایجاد سوراخی داخل زمین بود که این سوراخ را با آب پر کرده و موادی که قرار بود پخته شوند را داخل آب می ریختند و سپس، سنگ داغی را درون سوراخ قرار می دادند.
 !سوپ برای درمان بیماری !سوپ برای درمان بیماری
-از قدیم تا بحال، در بسیاری از درمان های گیاهی، از گیاهان درمانگر سوپ تهیه نموده و به بیمار می داده اند. مثلا در طب سنتی چین، از انواع این سوپ ها برای درمان های گیاهی استفاده می کنند. +از قدیم تا به حال، در بسیاری از درمان های گیاهی، از گیاهان درمانگر، سوپ تهیه نموده و به بیمار می داده اند. مثلاً در طب سنتی چین، از انواع این سوپ ها برای درمان های گیاهی استفاده می کنند.
 !تهیه آسان سوپ !تهیه آسان سوپ
 امروزه با وجود پیشرفت های بوجود آمده در صنعت و انجام مراحل اولیه درست کردن انواع غذاها، تهیه سوپ بسیار آسان شده است. امروزه با وجود پیشرفت های بوجود آمده در صنعت و انجام مراحل اولیه درست کردن انواع غذاها، تهیه سوپ بسیار آسان شده است.
 !سوپ های آماده !سوپ های آماده
-این سوپ ها را شیمی دانی به نام کمپ بل، در سال 1897 برای اولین بار تولید نمود. با حذف آب سوپ، بسته بندی و حمل و نقل آنها راحت تر صورت می گرفت. این سوپ ها را معمولا با آب یا شیر مخلوط نموده و برای مدت معینی حرارت می دهند. میزان اضافه نمودن آب به این سوپ ها مشخص است و روی پاکت سوپ، طرز تهیه آنها آمده است. سوپ گوجه فرنگی، سوپ جو، سوپ مرغ، سوپ ((قارچ)) و... از انواع این دسته از سوپ ها هستند. +این سوپ ها را شیمی دانی به نام ((کمپ بل))، در سال(( 1897م)) برای اولین بار تولید نمود. با حذف آب سوپ، بسته بندی و حمل و نقل آنها راحت تر صورت می گرفت. این سوپ ها را معمولاً با ((آب)) یا ((شیر «ماده غذایی»|شیر)) مخلوط نموده و برای مدت معینی حرارت می دهند. میزان اضافه نمودن آب به این سوپ ها مشخص است و روی پاکت سوپ، طرز تهیه آنها آمده است. سوپ گوجه فرنگی، سوپ ((جو «ماده غذایی»|جو))، سوپ ((مرغ))، سوپ ((قارچ)) و... از انواع این دسته از سوپ ها هستند.
 !پودر سوپ !پودر سوپ
-دسته دیگری از سوپ ها هستند که تنها با اضافه نمودن آب جوش به آنها تهیه می شوند. این دسته از سوپ ها بخاطر طرز تهیه بسیار راحتشان، در سال های اخیر یکی از معروف ترین انواع اسنک به حساب آمده و بر خلاف اغلب اسنک ها، خطری برای سلامتی افراد ایجاد نمی کنند. البته به دلیل ارزش غذایی ناچیز، نمی توان از آنها بجای یک وعده غذایی استفاده نمود. چنین سوپ هایی اغلب مقادیر بالایی ((هیدرات کربن)) و ((سدیم)) دارند. این دسته از سوپ ها بسیار مورد توجه فضانوردان و دیگر اشخاصی که به نوعی با پدیده بی وزنی سر و کار دارند، می باشند. +دسته دیگری از سوپ ها هستند که تنها با اضافه نمودن آب جوش به آنها تهیه می شوند. این دسته از سوپ ها به خاطر طرز تهیه بسیار راحتشان، در سال های اخیر یکی از معروف ترین انواع ((اسنک)) به حساب آمده و بر خلاف اغلب اسنک ها، خطری برای ((سلامتی)) افراد ایجاد نمی کنند. البته به دلیل ارزش غذایی ناچیز، نمی توان از آنها به جای یک وعده غذایی استفاده نمود. چنین سوپ هایی اغلب مقادیر بالایی ((هیدرات کربن)) و ((سدیم)) دارند. این دسته از سوپ ها بسیار مورد توجه فضانوردان و دیگر اشخاصی که به نوعی با پدیده بی وزنی سر و کار دارند، می باشند.
 !انواع متفاوت سوپ !انواع متفاوت سوپ
-برخی آبگوشت را هم از انواع سوپ بحساب می آورند. البته لازم به ذکر است که تنها گوشت،بخش عمده مواد جامد درون آبگوشت را تشکیل می دهد. سوپ غلیظ، سوپی است که در تهیه آن از ((نان))، حبوبات، ((آرد)) یا دیگر عوامل غلیظ کننده استفاده می شود. سوپ خامه ای سوپی است که پس ازپخت مواد، آنرا یکنواخت نموده و سپس به مواد سوپ، />((خامه)) اضافه می کنند. برخی انواع سوپ را پس از پختن، از صافی عبور داده و بصورت نوعی نوشیدنی عصاره گوشت و سبزیجات میل می کنند. طرز تهیه سوپ در فرهنگ های مختلف با هم تفاوت دارد.
معمولا از سبزیجاتی همچون ((نخود فرنگی))،((هویچ)) و حبوباتی نظیر نخود، لوبیا،
((عدس))، انواع سبزی، رشته و ورمیشل، گوشت و نان در تهیه سوپ استفاده می کنند.تمام مواد را به قطعات کوچک برش داده به حدی که بتوان سوپ را با قاشق خورد. گوشت را گاهی بصورت گوشت قلقلی به سوپ اضافه می کنند. از انواع ادویه جات برای طعم دادن و تزئین کردن سوپ استفاده می کنند.
+برخی آبگوشت را هم از انواع سوپ به حساب می آورند. البته لازم به ذکر است که تنها گوشت، بخش عمده مواد جامد درون آبگوشت را تشکیل می دهد. />__سوپ غلیظ__، سوپی است که در تهیه آن از ((نان))، حبوبات، ((آرد)) یا دیگر عوامل غلیظ کننده استفاده می شود. />__سوپ خامه ای__ سوپی است که پس از پخت مواد، آن را یکنواخت نموده و سپس به مواد سوپ، ((خامه)) اضافه می کنند. برخی انواع سوپ را پس از پختن، از صافی عبور داده و به صورت نوعی نوشیدنی عصاره گوشت و سبزیجات میل می کنند. طرز تهیه سوپ در فرهنگ های مختلف با هم تفاوت دارد.

معمولاً از سبزیجاتی همچون ((نخود فرنگی))، ((هویچ)) و حبوباتی نظیر نخود، لوبیا، ((عدس))، انواع سبزی، رشته و ورمیشل، گوشت و نان در تهیه سوپ استفاده می کنند. تمام مواد را به قطعات کوچک برش داده به حدی که بتوان سوپ را با قاشق خورد. گوشت را گاهی به صورت گوشت قلقلی به سوپ اضافه می کنند. از انواع ادویه جات برای طعم دادن و تزئین کردن سوپ استفاده می کنند.
 !سوپ های سرد !سوپ های سرد
-برخی انواع سوپ را سرد میل می کنند،همچون سوپ((گوجه فرنگی))، سوپ ((خیار))،سوپ ((میوه)) و غیره. به این دسته سوپ ها معمولا آب لیمو، روغن زیتون و یا ((سرکه)) اضافه
می نمایند. سوپ های سردی که از سبزیجات تهیه می شوند معمولا شور بوده و آنهایی که از میوه تهیه می شوند شیرین هستند. معمولا هنگامیکه هوا گرم است مثل فصل تابستان، از سوپ های سرد استفاده می کنند.



+برخی انواع سوپ را سرد میل می کنند، همچون سوپ ((گوجه فرنگی))، سوپ ((خیار))،سوپ ((میوه)) و غیره. به این دسته سوپ ها معمولاً ((آبلیمو))، ((روغن زیتون)) و یا ((سرکه)) اضافه می نمایند. سوپ های سردی که از سبزیجات تهیه می شوند معمولاً شور بوده و آنهایی که از میوه تهیه می شوند شیرین هستند. معمولاً هنگامی که هوا گرم است مثل فصل تابستان، از سوپ های سرد استفاده می کنند.
 !سوپ خامه ای !سوپ خامه ای
-سوپ های خامه ای از شیر، خامه یا ((خامه ترش)) تهیه می شوند. مواد موجود در این نوع سوپ را یکنواخت و یکدست می کنند. سوپ سبزی یا قارچ این دسته، خود بعنوان سس دیگر خوراک ها بکار می رود. بعضی از انواع سوپ های این دسته را از ((پنیر)) رنده شده درست می کنند. +سوپ های خامه ای از شیر، خامه یا ((خامه ترش)) تهیه می شوند. مواد موجود در این نوع سوپ را یکنواخت و یکدست می کنند. سوپ سبزی یا قارچ این دسته، خود به عنوان سس دیگر خوراک ها به کار می رود. بعضی از انواع سوپ های این دسته را از ((پنیر)) رنده شده درست می کنند.
 !سوپ های رشته ای !سوپ های رشته ای
-سوپ های رشته دار ((مرغ))، معروف ترین این دسته سوپ ها هستند. بطور کلی انواع سوپ های رشته دار بین مردم آسیا بسیار رایجند. آش رشته یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که ماده اصلی آن را رشته تشکیل می دهد. +سوپ های رشته دار ((مرغ))، معروف ترین این دسته سوپ ها هستند. به طور کلی انواع سوپ های رشته دار بین مردم آسیا بسیار رایجند. ((آش رشته)) یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که ماده اصلی آن را رشته تشکیل می دهد.
 !دسر سوپ !دسر سوپ
 این دسته از سوپ ها از شیر، شیره ((نارگیل))، انواع میوه و... تهیه می شود.  این دسته از سوپ ها از شیر، شیره ((نارگیل))، انواع میوه و... تهیه می شود.
 !سوپ میوه !سوپ میوه
-سوپ های میوه را با توجه به نوع آن، گرم یا سرد میل می کنند. البته بیشتر این دسته سوپ ها را در فصل های گرم و بصورت سرد میل می کنند. برخی انواع آن حاوی ((کشمش)) و مویز بوده و در تمام فصل ها مصرف می شود. سوپ های میوه حاوی شیر، مواد شور یا شیرین، ادویه جات و یا انواع نوشیدنی هاست.
سوپ های سرد بیشتر میان مردم اسکاندیناوی رایج هستند؛ در حالیکه سوپ های گرم بین مردم آسیای میانه، مردم خاور میانه و چین معروفند. مردم آمریکا، آفریقا و اروپای شرقی معمولا ازسوپ های میوه استفاده نمی کنند. مردم آسیای جنوب شرقی، ژاپن و اقیانوسیه هم این نوع سوپ را بکار نمی برند.
سوپ خربزه از انواع سوپ های میوه است که مردم چین آن را تهیه می کنند. این خوراک خیلی شیرین نیست؛ چون از شیرینی طبیعی خود خربزه استفاده می کنند
.
+سوپ های میوه را با توجه به نوع آن، گرم یا سرد میل می کنند. البته بیشتر این دسته سوپ ها را در فصل های گرم و به صورت سرد میل می کنند. برخی انواع آن حاوی ((کشمش)) و مویز بوده و در تمام فصل ها مصرف می شود. سوپ های میوه حاوی شیر، مواد شور یا شیرین، ادویه جات و یا انواع نوشیدنی هاست.
 +سوپ های سرد بیشتر میان مردم اسکاندیناوی رایج هستند؛ در حالی که سوپ های گرم بین مردم آسیای میانه، مردم خاور میانه و چین معروفند. مردم آمریکا، آفریقا و اروپای شرقی معمولاً از سوپ های میوه استفاده نمی کنند. مردم آسیای جنوب شرقی، ژاپن و اقیانوسیه هم این نوع سوپ را به کار نمی برند.
 +سوپ ((خربزه)) از انواع سوپ های میوه است که مردم چین آن را تهیه می کنند. این خوراک خیلی شیرین نیست؛ چون از شیرینی طبیعی خود خربزه استفاده می کنند.
 !تهیه سوپ !تهیه سوپ
-سوپ را ممول از عصاره گوشت یا مرغ( آبی که گوشت یا مرغ را به همراه ((استخوان)) در آن می پزند)، قارچ، سبزیجات و دیگر مواد افزودنی می پزند. اضافه نمودن انواع ادویه جات به سوپ آزاد می باشد. در وعده ((شام «سوی»))، معمولا از سوپ بعنوان پیش غذا استفاده می کنند. سوپ سرشار از کالری است. حتی گاهی می توان از آن بجای یک وعده غذایی استفاده نمود. معمولا در اینگونه موارد، از نان به همراه سوپ استفاده می شود.
سوپ را معمولا درون ((کاسه)) یا ((فن)) میل می کنند. برای خوردن آن از قاشق استفاده می شود. می توان آن را سر کشید. در کنار سوپ از ((بیسکوییت)) یا نان استفاده می کنند؛ البته نان رایج تر است. معمولا بیسکوییت یا نان را داخل سوپ خیس نموده و همراه با ((کره)) میل می کنند.
+سوپ را یتر از عصاره گوشت یا مرغ ( آبی که گوشت یا مرغ را به همراه ((استخوان)) در آن می پزند)، قارچ، سبزیجات و دیگر مواد افزودنی می پزند. اضافه نمودن انواع ادویه جات به سوپ آزاد می باشد. در وعده ((شام <وده غذایی>|شا))، معمولاً از سوپ به عنوان پیش غذا استفاده می کنند. سوپ سرشار از ((کالری)) است. حتی گاهی می توان از آن به جای یک وعده غذایی استفاده نمود. معمولاً در این گونه موارد، از ((نان)) به همراه سوپ استفاده می شود.

سوپ را درون ((کاسه)) یا ((اب)) تو گود میل می کنند. برای خوردن آن از قاشق استفاده می شود. می توان آن را سر کشید. بعضی افراد در کنار سوپ از ((بیسکوییت)) یا نان استفاده می کنند؛ البته نان رایج تر است. معمولاً بیسکوییت یا نان را داخل سوپ خیس نموده و همراه با ((کره| کره)) میل می کنند.
 !انواع سوپ !انواع سوپ
-*سوپ مرغ
*سوپ کاری
*خورش
*حلیم
*سوپ قارچ
*سوپ جو
+*((سوپ مرغ))
*((سوپ کاری))
*((خورش))
*((حلیم))
*((سوپ قارچ))
*((سوپ جو))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 جمعه 20 آذر 1383 [13:17 ]   5   حمید حسن نیا      جاری 
 جمعه 20 آذر 1383 [11:05 ]   4   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 جمعه 20 آذر 1383 [08:36 ]   3   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 پنج شنبه 05 آذر 1383 [06:08 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 یکشنبه 01 آذر 1383 [21:34 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..