منو
 کاربر Online
710 کاربر online
تاریخچه ی: سوسیس

در حال مقایسه نگارشها

نگارش واقعی نگارش:2


img/daneshnameh_up/c/cf/25.jpg


تعریف

سوسیس، ماده غذایی است که از گوشت چرخ شده و ادویه جات مختلف تهیه می شود. ریشه این لغت فرانسوی می باشد. معمولاً روی سوسیس ها، نوعی پوشش پلاستیکی قرار می گیرد (در قدیم، مواد سوسیس را داخل روده حیوانات جاسازی می کردند) و همراه با همین پوشش، سوسیس ها را بسته بندی می کنند.

تاریخچه سوسیس


تولید سوسیس، نتیجه مهارت و توانایی قصابان است. آنها گوشت قسمت هایی از بدن که قابل خوردن است، اما ظاهر جالبی ندارد را تبدیل به سوسیس می کنند؛ در عین حال که با اضافه نمودن مواد نگهدارنده به آن، از فساد سریع گوشت هم جلوگیری می نمایند.

اعتقاد بر این است که سومری ها، اولین کسانی بودند که حدود 3000 سال قبل از میلاد مسیح، سوسیس را اختراع نمودند. در کشور چین حدود 589 سال قبل از میلاد، اولین سوسیس از گوشت بز و بره تهیه شد. حکایات تاریخی بر این نکته دلالت دارد که سوسیس یکی از قدیمی ترین غذاهاست و در کتاب های تاریخ یونان هم نام آن آمده است.

در دوران سلطنت یکی از امپراطوران رم به نام نرو «Nero»، هنگام جشنواره ها از سوسیس بسیار زیاد استفاده می کردند. اما برخی کلیساهای کاتولیک، مصرف سوسیس را گناه می دانستند. به همین دلیل مصرف سوسیس ممنوع شد. در اوایل قرن 10، به دلیل آن که با مسموم کردن سوسیس ها افراد مورد نظر را می کشتند، تولید سوسیس ممنوع اعلام گردید.

در قدیم، پوشش روی سوسیس ها را از روده حیوانات تهیه می کردند. امروزه جنس این رویه ها معمولاً از پلاستیک، کلاژن یا سلولز می باشد. با وجود این که به دلیل مواد نگهدارنده، سوسیس ها تاریخ مصرف طولانی مدتی دارند، اما کنسرو سوسیس هم موجود می باشد.

دسته بندی انواع سوسیس

سوسیس ها را می توان بر مبناهای متفاوت دسته بندی کرد؛ مثلاً بر اساس نوع گوشت مصرفی یا طبق دیگر مواد افزودنی به سوسیس. معمولاً سوسیس ها را بر اساس طرز تهیه شان دسته بندی می کنند. اما به طور کلی سه دسته سوسیس داریم:
  1. سوسیس های پخته
  2. سوسیس های خشک
  3. سوسیس های تازه

سوسیس های پخته

از گوشت تازه که خوب پخته شده آنرا تهیه می کنند. این دسته از سوسیس ها را یا بلافاصله بعد از پختن مصرف می کنند یا آنها را در یخچال نگهداری نموده و قبل از مصرف، آنها را گرم می کنند. این سوسیس ها را نمی توان برای مدت طولانی نگهداری کرد. مثال آن، سوسیس هایی است که از جگر تهیه می شوند.

سوسیس های دودی پخته

این دسته از سوسیس ها را بعد از پختن، دودی می کنند (یا حتی با دود می پزند). این دسته از سوسیس ها را گرم یا سرد مصرف می کنند. اما حتماً باید در یخچال نگهداری شوند. کالباس و مارتادلا دو نوع از این دسته سوسیس ها می باشند.

سوسیس های تازه

از گوشتی تهیه می شوند که قبلاً به آن نمک نزده اند. این دسته از سوسیس ها را باید در یخچال نگهداری نمود و قبل از مصرف، حتماً باید پخته شوند. مثال آن، سوسیس های ایتالیایی تهیه شده از گوشت تازه گاو و گوشت خوک و سوسیس آلمانی می باشد.

سوسیس های دودی تازه

سوسیس های تازه ای هستند که دودی شده اند. آنها را باید در یخچال نگهداری نمود و قبل از مصرف کاملا پخت. سوسیس رومانی از جمله این نوع سوسیس هاست.

سوسیس خشک

سوسیس های تازه ای هستند که آنها را خشک می کنند. معمولاً این سوسیس ها را سرد مصرف می کنند و می توان برای مدت طولانی آنها را نگهداری نمود. سالامی و سوسیس های تابستانی از جمله این سوسیس ها هستند. برخی کشورهای دنیا مثل آلمان، 1200 نوع سوسیس مختلف از انواع خام، پخته یا خشک به بازار عرضه می کنند.

سوسیس های خام

این نوع را از گوشت خام تهیه می کنند و آنها را نمی پزند. این دسته از سوسیس ها را نمک زده، دودی نموده یا خشک می کنند. بیشتر انواع سوسیس های خام را می توان برای مدت طولانی نگهداری نمود.

انواع سوسیس

هر ملت و هر مذهبی، از گوشت های خاص و همچنین مواد افزودنی مخصوصی برای تهیه سوسیس استفاده می کند. مثلاً انگلیسی ها در تهیه سوسیس، بیشتر از پودر نان یا نان سوخاری و کمتر از گوشت استفاده می کنند؛ در حالیکه اغلب مردم کشورهای دنیا این مواد را در تهیه سوسیس به کار نمی برند. سوسیس هایی که موقع پختن باد می کنند، بخش اعظم یک صبحانه کامل را در ایرلند تشکیل می دهند.

از سوسیس در درست کردن انواع ساندویچ یا به عنوان بخشی از یک خوراک خاص استفاده می شود. سوسیس هایی که بدون پوشش می باشند، خود نوعی گوشت محسوب شده و به عنوان منبع پروتئین در تهیه غذاها به کار می روند.

در برخی کشورها، سوسیس های گیاهی هم تهیه می کنند. این دسته از سوسیس ها را می توان از تافی، مغز میوه جات، حبوبات، پروتئین سویا یا هر نوع سبزی دیگر که طی پختن بهم بچسبند و به شکل سوسیس درآیند، تهیه نمود. این دسته سوسیس ها همچون دیگر فراورده های جانشین گوشت، دو بخش هستند: در یک دسته از این سوسیس ها، سبزیجات را به شکل سوسیس های تهیه شده از گوشت درآورده، رنگ خوراکی زده و طعم دار می کنند تا مزه و بافت آن شبیه گوشت واقعی شود.
در دسته دیگر، تنها از ادویه جات و عطر خود سبزیجات استفاده می شود تا سوسیس، طعم طبیعی خود را حفظ نماید و هیچ عملی جهت شبیه سازی آن به گوشت صورت نمی گیرد.

همچنین ببینید


عکس پیدا نشد

سوسیس، ماده غذایی است که از گوشت چرخ شده و ادویه جات مختلف تهیه می شود. ریشه این لغت فرانسوی می باشد. معمولاً روی سوسیس ها، نوعی پوشش پلاستیکی قرار می گیرد (در قدیم، مواد سوسیس را داخل روده حیوانات جاسازی می کردند) و همراه با همین پوشش، سوسیس ها را بسته بندی می کنند.

تاریخچه سوسیس


تولید سوسیس، نتیجه مهارت و توانایی قصابان است. آنها گوشت قسمت هایی از بدن که قابل خوردن است، اما ظاهر جالبی ندارد را تبدیل به سوسیس می کنند؛ در عین حال که با اضافه نمودن مواد نگهدارنده به آن، از فساد سریع گوشت هم جلوگیری می نمایند.

اعتقاد بر این است که سومری ها، اولین کسانی بودند که حدود 3000 سال قبل از میلاد مسیح، سوسیس را اختراع نمودند. در کشور چین حدود 589 سال قبل از میلاد، اولین سوسیس از گوشت بز و بره تهیه شد. حکایات تاریخی بر این نکته دلالت دارد که سوسیس یکی از قدیمی ترین غذاهاست و در کتاب های تاریخ یونان هم نام آن آمده است.

در دوران سلطنت یکی از امپراطوران رم به نام نرو «Nero» ، هنگام جشنواره ها از سوسیس بسیار زیاد استفاده می کردند. اما برخی کلیساهای کاتولیک، مصرف سوسیس را گناه می دانستند. به همین دلیل مصرف سوسیس ممنوع شد. در اوایل قرن 10، به دلیل آنکه با مسموم کردن سوسیس ها افراد مورد نظر را می کشتند، تولید سوسیس ممنوع اعلام گردید.

در قدیم، پوشش روی سوسیس ها را از روده حیوانات تهیه می کردند. امروزه جنس این رویه ها معمولاً از پلاستیک، کلاژن یا سلولز می باشد. با وجود اینکه به دلیل مواد نگهدارنده، سوسیس ها تاریخ مصرف طولانی مدتی دارند، اما کنسرو سوسیس هم موجود می باشد.

دسته بندی انواع سوسیس


سوسیس ها را می توان بر مبناهای متفاوت دسته بندی کرد؛ مثلاً بر اساس نوع گوشت مصرفی یا طبق دیگر مواد افزودنی به سوسیس. معمولاً سوسیس ها را بر اساس طرز تهیه شان دسته بندی می کنند. اما به طور کلی سه دسته سوسیس داریم: سوسیس های پخته، سوسیس های خشک و سوسیس های تازه.

سوسیس های پخته

از گوشت تازه که خوب پخته شده آنرا تهیه می کنند. این دسته از سوسیس ها را یا بلافاصله بعد از پختن مصرف می کنند یا آنها را در یخچال نگهداری نموده و قبل از مصرف، آنها را گرم می کنند. این سوسیس ها را نمی توان برای مدت طولانی نگهداری کرد. مثال آن، سوسیس هایی است که از جگر تهیه می شوند.

سوسیس های دودی پخته

این دسته از سوسیس ها را بعد از پختن، دودی می کنند (یا حتی با دود می پزند). این دسته ازسوسیس ها را گرم یا سرد مصرف می کنند. اما حتماً باید در یخچال نگهداری شوند. کالباس و مارتادلا دو نوع از این دسته سوسیس ها می باشند.

سوسیس های تازه

از گوشتی تهیه می شوند که قبلاً به آن نمک نزده اند. این دسته از سوسیس ها را باید در یخچال نگهداری نمود و قبل از مصرف، حتماً باید پخته شوند. مثال آن، سوسیس های ایتالیایی تهیه شده از گوشت تازه گاو و گوشت خوک و سوسیس آلمانی می باشد.

سوسیس های دودی تازه

سوسیس های تازه ای هستند که دودی شده اند. آنها را باید در یخچال نگهداری نمود و قبل از مصرف کاملا پخت. سوسیس رومانی از جمله این نوع سوسیس هاست.

سوسیس خشک

سوسیس های تازه ای هستند که آنها را خشک می کنند. معمولاً این سوسیس ها را سرد مصرف می کنند و می توان برای مدت طولانی آنها را نگهداری نمود. سالامی و سوسیس های تابستانی از جمله این سوسیس ها هستند. برخی کشورهای دنیا مثل آلمان، 1200 نوع سوسیس مختلف از انواع خام، پخته یا خشک به بازار عرضه می کنند.

سوسیس های خام

این نوع را از گوشت خام تهیه می کنند و آنها را نمی پزند. این دسته از سوسیس ها را نمک زده، دودی نموده یا خشک می کنند. بیشتر انواع سوسیس های خام را می توان برای مدت طولانی نگهداری نمود.

انواع سوسیس


هر ملت و هر مذهبی، از گوشت های خاص و همچنین مواد افزودنی مخصوصی برای تهیه سوسیس استفاده می کند. مثلاً انگلیسی ها در تهیه سوسیس، بیشتر از پودر نان یا نان سوخاری و کمتر از گوشت استفاده می کنند؛ در حالیکه اغلب مردم کشورهای دنیا این مواد را در تهیه سوسیس به کار نمی برند. سوسیس هایی که موقع پختن باد می کنند، بخش اعظم یک صبحانه کامل را در ایرلند تشکیل می دهند.

از سوسیس در درست کردن انواع ساندویچ یا به عنوان بخشی از یک خوراک خاص استفاده می شود. سوسیس هایی که بدون پوشش می باشند، خود نوعی گوشت محسوب شده وبه عنوان منبع پروتئین درتهیه غذاها به کار می روند.

در برخی کشورها، سوسیس های گیاهی هم تهیه می کنند. این دسته از سوسیس ها را می توان از تافی، مغز میوه جات، حبوبات، پروتئین سویا یا هر نوع سبزی دیگر که طی پختن بهم بچسبند و به شکل سوسیس درآیند، تهیه نمود. این دسته سوسیس ها همچون دیگر فراورده های جانشین گوشت، دو بخش هستند: یک دسته از این سوسیس های سبزیجات را به شکل سوسیس های تهیه شده از گوشت درآورده، رنگ خوراکی زده و طعم دار می کنند تا مزه و بافت آن شبیه گوشت واقعی شود.
در دسته دیگر، تنها از ادویه جات و عطر خود سبزیجات استفاده می شود تا سوسیس، طعم طبیعی خود را حفظ نماید و هیچ عملی جهت شبیه سازی آن به گوشت صورت نمی گیرد.

همچنین ببینید




تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 جمعه 20 آذر 1383 [19:25 ]   3   حمید حسن نیا      جاری 
 چهارشنبه 13 آبان 1383 [16:50 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 دوشنبه 11 آبان 1383 [19:37 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..