سس گوجه فرنگی یکی از معروف ترین انواع
سس است که ماده اصلی آن
گوجه فرنگی می باشد. در کنار گوجه فرنگی، گاهی از
گوشت خوک،
پیاز،
ریحان،
نمک،
روغن،
سیر و دیگر انواع
ادویه جات استفاده می کنند.
برای تهیه برخی انواع سس گوجه فرنگی، گوجه ها را کبابی کرده، پوست گرفته و با مقدار کمی
گوشت ریز شده، پیاز و کمی نمک، ریحان و ادویه جات مخلوط می نمایند. مخلوط حاصله را می پزند و آنرا از صافی عبور می دهند. البته حبه سیر را هم به سس اضافه نموده و قبل از عبور دادن سس گوجه فرنگی از صافی، حبه ها را بر می دارند.
مارینارا، نوعی سس گوجه فرنگی است که در تهیه آن از گوشت استفاده نمی کنند. در تهیه این نوع سس، گوجه فرنگی و انواع چاشنی ها و ادویه جات به کار می رود. سس گوجه فرنگی، خود در تهیه بسیاری از سس ها به عنوان ماده اولیه به کار می رود.
همچنین ببینید: