منو
 صفحه های تصادفی
امام حسین علیه السلام و مهلت برای راز و نیاز
کد باز (Open Source)
رفاقت
صرافی
صنایع قند سازی
انفجارات فضایی
تقابل تربیت دینی با تربیت لیبرال
اشتیاق بهشت به امام علی علیه السلام
حبابهای بزرگ کیهانی
گریه پیامبر بر شهادت امام حسین علیه السلام بعد از ولادت
 کاربر Online
748 کاربر online
تاریخچه ی: سس

نگارش: 2




سس، مایع غلیظی است که برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها یا جذاب تر به نظر آمدن آنها به کار می رود. اصل لغت سس، فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد.

سس در تهیه غذاهای فرانسوی


سس ها نقش مهمی در تهیه غذاهای فرانسوی دارند. سس های فرانسوی را با استفاده از نشاسته یا راکس (آردی که در کره تفت داده شده است) غلیظ می کنند. مهمترین انواع سس در دسته های زیر طبقه بندی می شوند:

سس در تهیه غذاهای دیگر کشورهای دنیا


سس ها در دیگر کشورها هم نقش مهمی دارند:
  • در کشور انگلستان، سس گوشت نوعی سس سنتی محسوب می شود که معمولاً همراه با گوشت کباب شده مصرف می شود. مواد تشکیل دهنده آن، سیب زمینی، گوشت و سبزیجات پخته می باشد.
  • سس سیب و سس نعنا هم همراه با گوشت مصرف می شوند. کرم سالاد با انواع سالاد سرو می شود. سس کچاپ و سس قهوه ای، بیشتر با غذاهایی که سریع حاضر می شوند به کار می رود. خردل، با هر نوع غذایی به عنوان چاشنی استفاده می شود. کاسترد هم نوعی سس شیرین است که معمولاً همراه دسرها مصرف می شود.
  • مردم آسیا از انواع دیگری سس استفاده می کنند:
در چین، سس ها را از دانه سویا و یا لوبیا سیاه تخمیر شده همراه با انواع روغن های تند، تهیه می کنند. مردم آسیای جنوب شرقی مثل تایلند و ویتنام، از سس هایی استفاده می کنند که در تهیه آنها ماهی تخمیر شده به کار رفته است.

معمولاً سس های آسیایی غلیظ نیستند؛ چون در تهیه آنها از عوامل غلیظ کننده مثل آرد یا کره استفاده نمی شود. تنها زمانی که مواد غلیظ کننده ای همچون نشاسته ذرت و یا گیاه نشاسته در آخرین مرحله تهیه سس، به آنها اضافه شود غلیظ می شوند.

تنوع سس ها


سس هایی وجود دارند که ماده اصلی آنها، گوجه فرنگی می باشد (کچاپ، سس گوجه فرنگی) یا برخی دیگر، از انواع سبزیجات به علاوه ادویه جات تهیه می گردند. البته توجه داشته باشید که سس کچاپ را به غیر از گوجه فرنگی، می توان از انواع سبزی و میوه هم تهیه نمود. برخی سس ها را هم از میوه پخته تهیه می کنند که معمولاً پوست و بافت فیبری میوه را برداشته و میوه را شیرین و یکنواخت می کنند. این سس ها از جمله سس سیب، با غذاهای خاص و همچنین با انواع دسرها به کار برده می شوند.

انواع سس ها


سس های سفید



سس های قهوه ای



سس هایی که چربی آنها محلول است



سس های کره ای



سس های شیرین



سس های میوه ای



سس های تند



سس های آسیایی



دیگر انواع سس






تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 جمعه 25 دی 1383 [14:37 ]   4   حمید حسن نیا      جاری 
 سه شنبه 17 آذر 1383 [07:52 ]   3   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 شنبه 30 آبان 1383 [06:20 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 شنبه 02 آبان 1383 [07:03 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..