منو
 کاربر Online
574 کاربر online
تاریخچه ی: سس

تفاوت با نگارش: 2

Lines: 1-86Lines: 1-74
 V{maketoc} V{maketoc}
- +!تعریف
 __سس__، مایع غلیظی است که برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها یا جذاب تر به نظر آمدن آنها به کار می رود. اصل لغت سس، فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد. __سس__، مایع غلیظی است که برای طعم و مزه دادن به انواع غذاها یا جذاب تر به نظر آمدن آنها به کار می رود. اصل لغت سس، فرانسوی است که خود ریشه لاتینی دارد.
 !سس در تهیه غذاهای فرانسوی !سس در تهیه غذاهای فرانسوی
 سس ها نقش مهمی در تهیه غذاهای فرانسوی دارند. سس های فرانسوی را با استفاده از ((نشاسته)) یا ((راکس)) (آردی که در کره تفت داده شده است) غلیظ می کنند. مهمترین انواع سس در دسته های زیر طبقه بندی می شوند: سس ها نقش مهمی در تهیه غذاهای فرانسوی دارند. سس های فرانسوی را با استفاده از ((نشاسته)) یا ((راکس)) (آردی که در کره تفت داده شده است) غلیظ می کنند. مهمترین انواع سس در دسته های زیر طبقه بندی می شوند:
 *((سس بشامل)) که اساس آنرا ((آرد)) و ((شیر)) تشکیل می دهد. *((سس بشامل)) که اساس آنرا ((آرد)) و ((شیر)) تشکیل می دهد.
 *((سس مایونز)) که در تهیه آن از ((تخم مرغ)) به عنوان ((امولسیفایر)) استفاده می کنند و سپس مواد دیگری همچون ((روغن)) و ((سرکه)) را بتدریج به آن اضافه می نمایند. *((سس مایونز)) که در تهیه آن از ((تخم مرغ)) به عنوان ((امولسیفایر)) استفاده می کنند و سپس مواد دیگری همچون ((روغن)) و ((سرکه)) را بتدریج به آن اضافه می نمایند.
 *((سس های کره ای)) *((سس های کره ای))
 *((سس گوجه فرنگی)) که خود، نوعی سس مادر بوده و درتهیه بسیاری از سس ها کاربرد دارد. *((سس گوجه فرنگی)) که خود، نوعی سس مادر بوده و درتهیه بسیاری از سس ها کاربرد دارد.
 !سس در تهیه غذاهای دیگر کشورهای دنیا !سس در تهیه غذاهای دیگر کشورهای دنیا
 سس ها در دیگر کشورها هم نقش مهمی دارند: سس ها در دیگر کشورها هم نقش مهمی دارند:
 *در کشور انگلستان، سس گوشت نوعی سس سنتی محسوب می شود که معمولاً همراه با ((گوشت)) ((کباب)) شده مصرف می شود. مواد تشکیل دهنده آن، ((سیب زمینی))، ((گوشت)) و ((سبزیجات)) پخته می باشد. *در کشور انگلستان، سس گوشت نوعی سس سنتی محسوب می شود که معمولاً همراه با ((گوشت)) ((کباب)) شده مصرف می شود. مواد تشکیل دهنده آن، ((سیب زمینی))، ((گوشت)) و ((سبزیجات)) پخته می باشد.
-*سس ((سیب)) و سس ((نعنا)) هم همراه با گوشت مصرف می شوند. کرم سالاد با انواع ((سالاد)) سرو می شود. ((سس کچاپ)) و سس قهوه ای، بیشتر با غذاهایی که سریع حاضر می شوند به کار می رود. ((خردل))، با هر نوع غذایی به عنوان چاشنی استفاده می شود. ((کاسترد)) هم نوعی سس شیرین است که معمولاً همراه ((دسر))ها مصرف می شود. +*سس ((سیب)) و سس ((نعنا)) هم همراه با گوشت مصرف می شوند. کرم سالاد با انواع ((سالاد)) سرو می شود. ((سس کچاپ)) و سس قهوه ای، بیشتر با غذاهایی که سریع حاضر می شوند به کار می رود. ((خردل))، با هر نوع غذایی به عنوان چاشنی استفاده می شود. ((کاسترد)) هم نوعی سس شیرین است که معمولاً همراه ((دسر|دسرها)) مصرف می شود.
 *مردم آسیا از انواع دیگری سس استفاده می کنند: *مردم آسیا از انواع دیگری سس استفاده می کنند:
 در ((چین))، سس ها را از دانه ((سویا)) و یا ((لوبیا سیاه)) تخمیر شده همراه با انواع روغن های تند، تهیه می کنند. مردم آسیای جنوب شرقی مثل ((تایلند)) و ((ویتنام))، از سس هایی استفاده می کنند که در تهیه آنها ((ماهی)) تخمیر شده به کار رفته است. در ((چین))، سس ها را از دانه ((سویا)) و یا ((لوبیا سیاه)) تخمیر شده همراه با انواع روغن های تند، تهیه می کنند. مردم آسیای جنوب شرقی مثل ((تایلند)) و ((ویتنام))، از سس هایی استفاده می کنند که در تهیه آنها ((ماهی)) تخمیر شده به کار رفته است.
-معمولاً سس های آسیایی غلیظ نیستند؛ چون در تهیه آنها از عوامل غلیظ کننده مثل ((آرد)) یا ((کره)) استفاده نمی شود. تنها زمانی که مواد غلیظ کننده ای همچون ((نشاسته ذرت)) و یا گیاه نشاسته در آخرین مرحله تهیه سس، به آنها اضافه شود غلیظ می شوند. +معمولاً سس های آسیایی غلیظ نیستند؛ چون در تهیه آنها از عوامل غلیظ کننده مثل ((آرد)) یا ((کره|کره )) استفاده نمی شود. تنها زمانی که مواد غلیظ کننده ای همچون ((نشاسته ذرت)) و یا گیاه نشاسته در آخرین مرحله تهیه سس، به آنها اضافه شود غلیظ می شوند.
 !تنوع سس ها !تنوع سس ها
-
سس هایی وجود دارند که ماده اصلی آنها، ((گوجه فرنگی)) می باشد (کچاپ، سس گوجه فرنگی) یا برخی دیگر، از انواع ((سبزیجات)) به علاوه ((ادویه)) جات تهیه می گردند. البته توجه داشته باشید که سس کچاپ را به غیر از گوجه فرنگی، می توان از انواع ((سبزی)) و ((میوه)) هم تهیه نمود. برخی سس ها را هم از میوه پخته تهیه می کنند که معمولاً پوست و بافت فیبری میوه را برداشته و میوه را شیرین و یکنواخت می کنند. این سس ها از جمله سس سیب، با غذاهای خاص و همچنین با انواع دسرها به کار برده می شوند.
+سس هایی وجود دارند که ماده اصلی آنها، ((گوجه فرنگی)) می باشد (کچاپ، سس گوجه فرنگی) یا برخی دیگر، از انواع ((سبزیجات)) به علاوه ((ادویه|ادویه جات)) تهیه می گردند. البته توجه داشته باشید که سس کچاپ را به غیر از گوجه فرنگی، می توان از انواع ((سبزی)) و ((میوه)) هم تهیه نمود. برخی سس ها را هم از میوه پخته تهیه می کنند که معمولاً پوست و بافت فیبری میوه را برداشته و میوه را شیرین و یکنواخت می کنند. این سس ها از جمله سس سیب، با غذاهای خاص و همچنین با انواع دسرها به کار برده می شوند.
 !انواع سس ها !انواع سس ها
-!سس های سفید
+!!سس های سفید
 *((سس قارچ)) *((سس قارچ))
 *((سس ولوت)) *((سس ولوت))
 *((سس آلماند)) *((سس آلماند))
-!سس های قهوه ای
+!!سس های قهوه ای
 *((سس رابرت)) *((سس رابرت))
 *((سس آفریقایی)) *((سس آفریقایی))
 *((سس بردلیز)) *((سس بردلیز))
-!سس هایی که چربی آنها محلول است
+!!سس هایی که چربی آنها محلول است
 *((سس مایونز)) *((سس مایونز))
-!سس های کره ای
+!!سس های کره ای
 *((سس بیوربلنک)) *((سس بیوربلنک))
-!سس های شیرین
+!!سس های شیرین
 *((سس شکلات)) *((سس شکلات))
 *((سس کاسترد)) *((سس کاسترد))
-!سس های میوه ای
+!!سس های میوه ای
 *((سس سیب)) *((سس سیب))
-!سس های تند
+!!سس های تند
 *((سس تند)) *((سس تند))
 *((سس سالسا)) *((سس سالسا))
-!سس های آسیایی
+!!سس های آسیایی
 *((سس آلو)) *((سس آلو))
 *((سس ماهی)) *((سس ماهی))
 *((سس صدف)) *((سس صدف))
 *((سس سویا)) *((سس سویا))
-*((سس ترش و شیرین«ملس))) +*((سس ترش و شیرین «ملس»))
 !دیگر انواع سس !دیگر انواع سس
 *(( سس تنوری)) *(( سس تنوری))
 *((سس سالسا)) *((سس سالسا))
 *(( سس بشامل)) *(( سس بشامل))
 *((سس قارچ)) *((سس قارچ))
 *((سس مایونز)) *((سس مایونز))
 *((سس تارتار)) *((سس تارتار))
 *(( سس سیب)) *(( سس سیب))
 *(( سس بیور بلنک)) *(( سس بیور بلنک))
 *(( سس سویا)) *(( سس سویا))
 *(( سس بادام زمینی)) *(( سس بادام زمینی))
 *((سس گوجه فرنگی)) *((سس گوجه فرنگی))
 *((سس کچاپ)) *((سس کچاپ))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 جمعه 25 دی 1383 [14:37 ]   4   حمید حسن نیا      جاری 
 سه شنبه 17 آذر 1383 [07:52 ]   3   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 شنبه 30 آبان 1383 [06:20 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 شنبه 02 آبان 1383 [07:03 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..