منو
 کاربر Online
645 کاربر online
تاریخچه ی: سرکه


__سرکه__ مایع ترشی است که از اکسید شدن ))اتانول(( موجود درآب ))سیب((، ((ماء الشعیر(( و موادی از این قبیل به دست می آید. معمولاً 3 تا 5 درصد از حجم سرکه ها، ((اسید سیتریک)) می باشد. البته سرکه های طبیعی، ((اسید تاتاریک)) و اسید سیتریک کمتری دارند.

!تولید سرکه
معمولاً با اضافه نمودن ((مادر سرکه)) به ((آب سیب)) یا امثال آن، سرکه تهیه می کنند. عمل اکسید شدن را ((باکتری)) ((اسید استیک)) انجام می دهد. این باکتری در سال ((1864 م)) توسط لوئی پاستور کشف شد.

!استفاده از سرکه در پخت و پز
برای طعم و مزه دادن به انواع ((غذا| غذاها)) از سرکه به عنوان نوعی چاشنی استفاده می کنند. در تهیه ی انواع ((ترشی)) هم این ماده بسیار کاربرد دارد.

!سرکه مالت
این نوع سرکه را با ((مالت)) کردن ((جو)) درست می کنند. در فرایند مالت کردن، ((نشاسته)) موجود در دانه جو به ((قند)) تبدیل می شود. سپس از این قند، ((آب)) جو پدید می آید که با گذشت زمان این ماده تبدیل به سرکه می شود. روشی دیگر، استفاده از محلول 4ـ 8 درصدی اسید استیک است که با استفاده از کارامل، آن را رنگی کرده اند.

مردمان آمریکایی و انگلیسی معمولاً از سرکه مالت همراه با غذای ''((ماهی)) '' و ''((سیب زمینی سرخ کرده)) '' استفاده می کنند.

!سرکه سفید
این نوع سرکه را با تقطیر ((سرکه مالت)) تهیه می کنند. البته می توان آن را تنها با مخلوط نمودن اسید استیک با ((آب)) هم تهیه نمود.

!سرکه حنایی رنگ
این نوع سرکه بسیار معطر است که مواد تشکیل دهنده آن را باید مدت زیادی بگذارند بماند تا این نوع سرکه تولید شود. __سرکه حنایی رنگ__ در کشور ایتالیا تهیه می شود.

! سرکه برنج
مردمان ژاپن دوست دارند که سرکه خود را با ((برنج)) تهیه کنند. این سرکه خوشمزه است و با انواع غذاها مصرف می شود. سرکه برنج از ((تخمیر)) شراب برنج که مردم ژاپن از آن استفاده می کنند تهیه می شود و مزه غذا را دلچسب تر می کند. رنگ آن طلایی است و نسبت به سرکه های اروپایی طعم ملایم تری دارد.

!خاصیت پاک کنندگی
سرکه نوعی ماده پاک کننده خنثی و ارزان قیمت است که به محیط زیست هم هیچ آسیبی نمی رساند (بر خلاف برخی مواد پاک کننده). معمولاً از سرکه سفید برای پاک کردن استفاده می شود.

برای مثال، مخلوط آب و سرکه (یک قسمت سرکه و چهار قسمت آب) قادر است تا شیشه های پنجره را به خوبی تمیز کند. اگر احساس می کنید که پس از تمیز کردن شیشه ها با سرکه، شیشه ها چرب شده اند نصف قاشق غذاخوری ((صابون مایع)) به مخلوط اضافه کنید. این صابون مایع هرگونه لک و چربی شیشه را از بین می برد.

لوله ها را می توان با استفاده از مخلوط سرکه سفید و ((جوش شیرین)) تمیز کرد. پس از مدت زمان معین، چند گالن آب داخل لوله بریزید تا اثر سرکه و جوش شیرین کاملاً از بین برود.

!مصارف دارویی
از سرکه در کشور چین به عنوان نوعی ((دارو| داروی)) خانگی استفاده می شود. معمولاً سرکه را برای جلوگیری از پخش ((ویروس)) ((سارس)) و ((ذات الریه)) مورد مصرف قرار می دهند. بنابراین سرکه خاصیت ضد ویروسی دارد.
همان طور که می دانید، ((هیدرژن)) برای نابود کردن باکتری و ویروس های مواد غذایی پیش از نگهداری غذا در یخچال به کار می رود. برای تهیه ی اسپری هایی که به منظور کنترل بیماری ذات الریه، معمولاً در قاره آسیا مورد استفاده قرار می گیرند، 5 درصد اسید استیک و 3 درصد ((هیدرژن)) را با هم مخلوط می کنند.

!همچنین ببینید:
*((مواد افزودنی به غذا))











تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 سه شنبه 26 مهر 1384 [15:49 ]   8   فیروزه نجفی      جاری 
 سه شنبه 26 مهر 1384 [15:47 ]   7   فیروزه نجفی      v  c  d  s 
 سه شنبه 26 مهر 1384 [15:45 ]   6   فیروزه نجفی      v  c  d  s 
 سه شنبه 26 مهر 1384 [15:45 ]   5   فیروزه نجفی      v  c  d  s 
 سه شنبه 26 مهر 1384 [15:45 ]   4   فیروزه نجفی      v  c  d  s 
 جمعه 20 آذر 1383 [08:31 ]   3   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 جمعه 06 آذر 1383 [04:24 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 جمعه 06 آذر 1383 [04:20 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..