تاریخچه ی:
زعفران کار
V{maketoc}
!معرفی
((زعفران)) کار کسی است که از عهده انتخاب ارقام مناسب زعفران و آماده سازی بذر زعفران جهت کاشت ، عملیات کشاورزی اولیه و ثانویه در ((زراعت)) زعفران ، کاشت زعفران ، عملیات داشت زعفران ، و برداشت زعفران و جمع آوری و خشک کردن و نگهداری زعفران برآید .
!!نمونه وظایف
__1.__ ضدعفونی پیازها با سموم توصیه شده
__2.__ توانایی عملیات خاک ورزی اولیه و ثانویه در زراعت زعفران
__3.__ آشنایی با عملیات قبل از ((شخم))
__4.__ آماده کردن زمین جهت شخم
__5.__ تعیین ضرورت افزایش کود آلی در زراعت زعفران
__6.__ مقدار، نوع و زمان افزایش کودهای آلی به زمین زعفران
__7.__ شناسایی اصول شخم زنی در زراعت زعفران
__8.__ تعداد، زمان و نوع شخم در زعفران
__9.__ شناسایی اصول خاک ورزی اولیه در زعفران
__10.__ شناسایی اصول نرم کردن خاک جهت زعفران کاری
__11.__ زمان و تعداد دفعات دیسک زنی در زعفران
__12.__ آشنایی با مناطق کاشت زعفران در ایران
__13.__ شناسایی اصول ((آیش بندی)) و تناوب زراعی زعفران
__14.__ شناسایی اصول انتخاب بذر (پیاز) مناسب در زعفران
~~green:دو تا سه ساله بودن پیازچه بذری
زخم نبودن پیاز
درشت بودن پیاز
سالم بودن جوانه های روی پیاز
درشت و چند شاخه ای بودن خوشرنگی کلاله~~
__15.__ آشنایی با ارقام مهم زعفران
__16.__ ارقام یا انواع زعفرانهای بومی ایران
__17.__ شناسایی اصول آماده کردن بذر (پیاز) زعفران
__18.__ جدا کردن پوسته های سطحی بذر
__19.__ جدا کردن پیازهای بهم چسبیده
__20.__ توانایی انتخاب ارقام مناسب زعفران و آماده سازی بذر زعفران جهت کاشت
__21.__ آشنایی با اهمیت زراعت زعفران
~~green:اهمیت اقتصادی زعفران
ارزش غذایی زعفران
مصارف دارویی زعفران~~
__22.__ آشنایی با خصوصیات گیاه شناسی زعفران
__23.__ خصوصیات ریشه، ساقه هوایی و زیرزمینی
__24.__ خصوصیات گل، گل آذین
__25.__ خصوصیات میوه و دانه
__26.__ آشنایی با خصوصیات ((اکولوژیکی)) زعفران
__27.__ عکس العمل زعفران نسبت به حرارت در مراحل مختلف رشد و نمو
__28.__ عکس العمل زعفران نسبت به نوع خاک، PH، درجه شوری خاک و خاک های مناسب زعفران
__29.__ عکس العمل زعفران نسبت به رطوبت خاک و هوا در مراحل مختلف رشد
__30.__ توانایی انتخاب ارقام مناسب زعفران و آماده سازی ((بذر)) زعفران جهت کاشت
__31.__ توانایی عملیات خاک ورزی اولیه و ثانویه در زراعت زعفران
__32.__ توانایی کاشت زعفران
__33.__ توانایی عملیات داشت زعفران
__34.__ توانایی برداشت زعفران
__35.__ توانایی جمع آوری و خشک کردن و نگهداری زعفران
!ابزار و وسایل
__1.__ زمین کشاورزی
__2.__ ((تراکتور))
__3.__ ((گاوآهن))
__4.__ دیسک
__5.__ کودپاش
__6.__ بیل
__7.__ فرقون
__8.__ لولر (ماله)
__9.__ سم
__10.__ مرزکش
__11.__ سایر وسایل کمک آموزشی
__12.__ بذر زعفران
__13.__ مقوا
__14.__ ریسمان
__15.__ چسب مخصوص
__16.__ سموم ضد عفونی کننده بذر
!شرایط ارتقاء شغل
با توجه به تولید 90 درصد زعفران جهان در ایران ارتقاء موفقیت در این شغل (زعفران کار) به پشتکار، رعایت اصول اساسی و نظم و انضباط بستگی دارد و فرد شاغل می تواند برای افزایش حقوق خود با زحمت بیشتر تلاش کند.
!ویژگیهای شخصیتی
شغل زعفران کاری نیز همانند بسیاری از کارهای کشاورزی شغلی پر دردسر، پر زحمت و در عین حال سودآور است برای این کار شما که به دلایل خانوادگی یا فامیلی امکان دستیابی و انجام این شغل برایتان فراهم شده قطعاً مسائل بدیهی این کار مانند سرمایه اولیه، زمین حاصلخیز و آب کافی را می دانید و البته در کنار اینها، آموزش و حوصله فراوان، تحمل آفتاب، توانایی های جسمی و حرکت بالا توانایی کار جمعی و وقت شناسی را باید به آنها اضافه کنید.
شما که به تولید روی آورده اید یا دوست دارید تولیدی را داشته باشید باید لوازم و ضروریات آن را بپزیرید کارهای ارزشمند و گرانقیمت زحمات زیاد و طاقت فرسایی را نیز به دنبال دارد که البته طبیعی و منطقی است.