منو
 صفحه های تصادفی
رفتار مواد در مقابل تنش
ایجاد یک مرکز کایرال ،سنتز و فعالیت نوری
تقدیر پیامبر اکرم از علی علیه السلام در جنگ خندق
امام صادق علیه السلام پیش از شنیدن سئوال
مدت حکومت حضرت مهدی عج
سیستم مشتری –خدمتگزار
عدالت از نگاه نهج البلاغه
مکانیسم حوادث هسته‌ای
اطرافیان معاویه
فیزیولوژی انگیزش
 کاربر Online
520 کاربر online
تاریخچه ی: زرشک «داروئی»

در حال مقایسه نگارشها

نگارش واقعی نگارش:3

کلیات گیاه شناسی

زرشک درختچه‌ای است دارای ساقه خاردار که ارتفاع آن تا 4 متر نیز می‌رسد. چوب این درخت قهوه‌ای ، قرمز و یا زرد رنگ می‌باشد. برگهای آن بیضی شکل با دندانه‌های اره‌ای و گلهای آن خوشه‌ای و زرد رنگ است. شاخه‌های زرشک تیغ زیادی دارد. میوه زرشک قرمز رنگ ، گوشتی ، بیضوی شکل و دارای طعمی ترش است. قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه ، پوست ریشه و ساقه ، برگ گل و میوه آن است.



تصویر

ترکیبات شیمیایی

در تمام قسمتهای این گیاه آلکالوئیدهای بربرین Berberine ، اکسیاکانتین Oxyaconthine ، بربامین Berbamine وجود دارد. مقدار آلکالوئید در پوست ریشه زرشک بیشتر از قسمتهای دیگر این گیاه است. میوه زرشک دارای حدود 4 درصد مواد قندی ، 65 درصد اسید مالیک و اسید تارتاریک و مقداری صمغ می‌باشد. زرشک گونه‌های مختلف دارد که مهم‌تر از همه آنها دو نوع است که یکی به نام زرشک بی‌هسته و دیگری زرشک با هسته (دارای دو هسته) می‌باشد.

خواص داروئی




تصویر

  • صفرابر است.
  • دم کرده زرشک را برای برطرف کردن ناراحتیهای دهان غرغره کنید.

خواص ریشه و پوست ساقه

  • صفرابر و مسهل است.
  • کبد را پاک و تقویت می‌کند.
  • اعمال دستگاه گوارش را منظم می‌کند.
  • سوء هاضمه را از بین می‌برد.
  • بی‌اشتهایی را برطرف می‌کند.
  • برای رفع یبوست مفید است.
  • در درمان یرقان و زردی موثر است.
  • نقرس و رماتیسم را برطرف می‌کند.
  • خانمهائی که بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند باید برای برطرف کردن آن از ریشه و ساقه زرشک استفاده کنند.
  • آنهائی که مبتلا به ورم طحال هستند می‌توانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند.
  • واریس را درمان می‌کند.
  • برای معالجه بواسیر نافع است.
  • برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است.
  • فشار خون را پائین می‌آورد.
  • برای شست و شوی چشم می‌توانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید.



تصویر

خواص برگ

  • آب آوردگی بدن را برطرف می‌کند.
  • اسهالهای مزمن را درمان می‌کند.
  • برگ زرشک دارای مقدار زیادی ویتامین C می‌باشد بنابراین در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفید دارد.
  • جویدن برگ زرشک باعث محکم شدن لثه و دندان می‌شود.
  • درموقع آنژین و گلو درد ، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید.

طرزاستفاده

  • جوشانده زرشک: مقدار 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند. این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید. مقدار مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست.

  • دم کرده زرشک: مقدار 40 گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت 10 دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید. مقدار مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست.

مضرات

مصرف مقدار زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست زیرا رحم را تحریک می‌کند و ممکن است باعث سقط جنین شود.

مباحث مرتبط با عنوان

آرتیشو «داروئى»آقطی سیاه «داروئی»آوکادو «داروئی»اسطوخودوس «داروئی»اسفناج «داروئی»انار «داروئی»انبه «داروئی»انجیر «داروئی»انگور «داروئی»باباآدم «داروئی»
بابونه «بابونه»بادام «داروئی»بادام زمینی «داروئی»بادمجان «داروئی»باقلا «داروئی»برنج «داروئی»بلوط «داروئی»به «داروئی»پسته «داروئی»هویج «داروئی»
پیاز «داروئی»تخم کتان «داروئی»ترب و تربچه «داروئی»تمبر هندی «داروئی»توس «داروئی»جعفری «داروئی»جو «داروئی»جودوسر «داروئی»چای کوهی «داروئی»چغندر «داروئی»
خاک شیر «داروئی»ختمی «داروئی»خرما «داروئی»خیار «داروئی»دارچین «داروئی»دم اسب «داروئی»ذرت «داروئی»رازیانه «داروئی»روناس «داروئی»خواص دارویی ریحان
زرد آلو «داروئی»زردچوبه «داروئی»زرشک «داروئی»زعفران «داروئی»زنجبیل «داروئی»زوفا «داروئی»زیتون «داروئی»زیره سبز «داروئی»سنبل الطیب «داروئی»سیب «داروئی»
سیب زمینی «داروئی»سیر «داروئی»شاه پسند وحشی «داروئی»شبدر قرمز «داروئی»شلغم «داروئی»شنبلیله «داروئی»شوید «داروئی»شیرین بیان «داروئی»صبر زرد «داروئی»عدس «داروئی»
علف هفت بند «داروئی»عناب «داروئی»فندق «داروئی»قاصدک «داروئی»قهوه «داروئی»کاهو «داروئی»کدو «داروئی»کنجد «داروئی»کوشاد «داروئی»گاوزبان «داروئی»
گردو «داروئی»گریپ فروت «داروئی»گزنه «داروئی»گشنیز «داروئی»گلابی «داروئی»گوجه فرنگی «داروئی»لوبیا «داروئی»لوبیای سویا «داروئی»لیمو ترش «داروئی»مارچوبه «داروئی»
مامیران کبیر «داروئی»موز «داروئی»میخک «داروئی»خواص دارویی نارگیلنخود «داروئی»نعناع «داروئی»هل «داروئی»هلو «داروئی»هندوانه «داروئی»



کلیات گیاه شناسی


عکس پیدا نشد


زرشک درختچه ای است دارای ساقه ای خاردار که ارتفاع آن تا 4 متر نیز میرسد . چوب این درخت قهو ه ای ، قرمز و یا زردرنگ می باشد . برگهای آن بیضی شکل با دندانه های اره ای و گلهای آنخوشه ای و زردرنگ است شاخه های زرشک تیغ زیادی دارد . میوه زرشک قرمز رنگ ، گوشتی بیضوی شکل و دارای طعمی ترش است قسمت مورد استفاده این گیاه ریشه ، پوست ریشه و ساقه ، برگ گل و میوه آن است .

ترکیبات شیمیایی:

در تمام قسمت های این گیاه آلکالوئیدهای بربرین Berberine ، اکسیاکانتین Oxyaconthine ، بربامین Berbamine وجود دارد . مقدار آلکالوئید در پوست ریشه زرشک بیشتر از قسمت های دیگر این گیاه است .
میوه زرشک دارای حدود 4% مواد قندی ، 65 اسید مالیک و اسید تارتاریک و مقداری صمغ می باشد .
زرشک گونه های مختلف دارد که مهم تر از همه آنها دو نوع است که یکی بنام زرشک بی هسته و دیگری زرشک با هسته (دارای دو هسته) میباشد .

خواص داروئی:


خواص طبی زرشک :زرشک از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است میوه زرشک خواص زیر را درد:

  1. قابض است .
  2. تقویت کننده قلب و کبد است .
  3. بواسیر خونی را درمان می کند .
  4. خونریزی را برطرف می کند .
  5. برای برطرف کردن بیماریهای کبدی مفید است .
  6. صفرا بر است .
  7. دم کرده زرشک را برای برطرف کردن ناراحتی های دهان غرغره کنید .

خواص ریشه و پوست ساقه

  1. صفرا بر و مسهل است .
  2. کبد را پاک و تقویت می کند .
  3. اعمال دستگاه گوارش را منظم می کند .
  4. سوء هاضمه را از بین می برد .
  5. بی اشتهایی را برطرف می کند .
  6. برای رفع یبوست مفید است .
  7. در درمان یرقان و زردی موثر است .
  8. نقرس و رماتیسم را برطرف می کند .
  9. خانم هائیکه بین دو عادت ماهیانه خونریزی دارند باید برای برطرف کردن آن از ریشه و ساقه زرشک استفاده کنند .
  10. آنهائیکه مبتلا به ورم طحال هستند می توانند برای معالجه از این گیاه کمک بگیرند .
  11. واریس را درمان می کند .
  12. برای معالجه بواسیر نافع است .
  13. برای برطرف کردن سوزش ادرار مفید است .
  14. فشار خون را پائین می آورد
  15. برای شست و شوی چشم می توانید از جوشانده ریشه و ساقه و زرشک استفاده کنید .

عکس پیدا نشد

خواص برگ

  1. آب آوردگی بدن را برطرف می کند .
  2. اسهال های مزمن را درمان می کند .
  3. برگ زرشک دارای مقدار زیادی ویتامین C می باشد بنابراین در درمان بیماری اسکوربوت اثر مفید درد .
  4. جویدن برگ زرشک باعث محکم شدن لثه و دندان می شود .
  5. درموقع آنژین و گلو درد ، دم کرده برگ زرشک را غرغره کنید .


طرزاستفاده

جوشانده زرشک :مقدار 20-10 گرم پوست ریشه یا ساقه و یا میوه زرشک را در یک لیتر آب ریخته و آنرا بجوش بیاورید سپس آنرا از روی اجاق برداشته بگذارید برای مدت 10 دقیقه بماند . این جوشانده را صاف کرده و با شکر یا عسل شیرین کنید . مقدار مصرف روزانه آن سه فنجان در فاصله بین غذاهاست .

دم کرده زرشک :مقدار 40 گرم زرشک را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید مدت 10 دقیقه بماند سپس آنرا با شکر یا عسل مخلوط کنید . مقدار مصرف آن سه فنجان در روز و در فاصله بین غذاهاست .

مضرات : مصرف مقدار زیاد زرشک و یا ساقه و برگ آن برای زنان حامله مناسب نیست زیرا رحم را تحریک می کند و ممکن است باعث سقط جنین شود.


تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 سه شنبه 19 دی 1385 [20:16 ]   5   سمیه فارابی اصل      جاری 
 شنبه 25 تیر 1384 [08:43 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 16 اسفند 1383 [05:17 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 16 اسفند 1383 [04:34 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 13 بهمن 1383 [09:23 ]   1   پریسا احمدی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..