تاریخچه ی:
دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد
تفاوت با نگارش: 1
- | ! معرفی |
+ | V{maketoc} |
- | دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1352 با هدف تامین نیروی انسانی متخصص و ماهر در رشته | |
- | های گوناگون کشاورزی تاسیس شد. |
+ | ! معرفی
| {picture=gfgnjfnjfffffffff.GIF}
|
دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد در سال 1352 با هدف تامین نیروی انسانی متخصص و ماهر دررشته های گوناگون کشاورزی تاسیس شد.فعالیت های آموزشی دانشکده کشاورزی ازمهرماه 1353با پذیرش دانشجو در رشته های زراعت و اصلاح نباتات ، علوم و صنایع غذایی آغاز شد ودرسال های بعد به ترتیب زیر ادامه یافت : مهر ماه 54 :کارشناسی دامپروری ،بهمن ماه 65:کارشناسی ارشد دامپروری ، بهمن ماه 66 : کارشناسی ارشد زراعت،بهمن ماه 67:کارشناسی آبیاری ، مهر ماه 70:کارشناسی گیاه پزشکی / کارشناسی ارشد آبیاری،سال 72:کارشناسی ارشد صنایع غذایی ، سال 73:کارشناسی ((اقتصاد کشاورزی ))/ کارشناسی باغبانی / کارشناسی خاک شناسی / کارشناسی ماشین های کشاورزی / کارشناسی ارشد ((گیاه پزشکی ))، مهر ماه 75:دکترای علوم دامی،سال77:کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علف های هرز / کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی ، سال 79 : کارشناسی ارشد ((خاک شناسی ))/ دکترای صنایع غذایی ، سال 81 : کارشناسی ارشد باغبانی ، سال 82 : دکترای بیوتکنولوژی کشاورزی / کارشناسی ارشد ((هواشناسی کشاورزی )). |
- | فعالیت های آموزشی دانشکده کشاورزی از مهرماه 1353 با پذیرش دانشجو در رشته های زراعت و اصلاح نباتات ، | |
- | علوم و صنایع غذایی آغاز شد و در سال های بعد به ترتیب زیر ادامه یافت : | |
- | مهر ماه 54 : کارشناسی دامپروری ، بهمن ماه 65 : کارشناسی ارشد دامپروری ، بهمن ماه 66 : کارشناسی ارشد | |
- | زراعت ، بهن ا 67 : کارشنای یاری ، مهر ماه 70 : کارشناسی یاه زشکی / کارشاسی ار یاری ، ا |
+ | ! سطوح تحصیلی __1- زراعت و صلاح نباتات :__ بررس و مطالعه جنبه ای گوناگون نی و اتصادی تولید در بخش زراعت اعم از مراحل کاشت ، داشت ، برداشت و همچنین شنات خصوصیات ملف محصولات زراعی و راه های بهبود اصلاح و اریته ه گیاهی ، از اهم مسائلی است که دانشجویان در قالب این گروه آموزشی امکان فراگیری آن را می یابند. این گروه در مقاطع کارشناس ارشناسی ارشد ( سه رشت : ((زراعت)) ، شناسایی و مبارزه با علف های هرز ، ((بیوتکنولوژی کشاورزی ))) و دکتری ( رشت زراعت با سه گرایش : اکولوژی(( گیاهان زری )) فییولوژی گیاهان زراعی ، لف های رز ) دانشجو می پذیرد. |
- | 72 : کانای اشد نایع ایی ، ال 73 : کارناسی ااد کشاوی / کارنای باغبانی / کارشناسی |
+ | __2- صنایع غذایی :__ لوم و(( نای غذایی ))به مجموعه ای ز علوم و فنون اطلاق می شود که کیفی فیزیکی ، شیمیایی و بیوتکنولوژی محصولات کشاورزی اعم گیاهی و دامی ا از لحاظ تبدل و نگهاری مورد توجه قرار داده و امر جمع آوری ، عمل آوری ، تبدیل ، تکمیل و نگهداری و مل و نقل این محصولات را مورد بررسی قرار ی ه. هدف از این دوره ، تربیت کارشنانی است که با تکیه بر ملومات و اندوخته های لمی خود بتوانند اداره واحد های صنعتی فرآورده های غذایی را بر عهده گیرند. ~~green:__این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.__~~ |
- | اک شاسی / کرنی مای ای کازی / کرشنای ارش گیا زشکی ه ماه 75 : دکرای وم |
+ | __3- لوم دامی :__ طالعه و بررسی ر مینه ذیخ دام ، الاح نژاد و افزایش تلید اتصادی ا استده از اصول بهداشت و مدیریت در پورش دام و نگهدای محصولات دامی ، رشه ای از عوم کشارزی را تشکیل م دد که لوم دامی نامیده می شود. ~~green:__این گروه در مقاطع کرشناسی و کرشاسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.__~~ |
- | امی ، ال 77 : کارای اد شناسایی مه با های هرز / کرشناسی ارد بیوکنوی کشاوری ، |
+ | __4- بیاری :__ در دوره مهندسی کاورز عنوان آبیاری به رشته ای اطلاق می شود که مهار ای یر را مین نماید : شناسایی راحل ملف ملعه ، شرکت در بررسی و طراحی پژ های آبیاری وزه کی . شناسایی نحوه بهره برداری نگهداری و مدیریت شبکه های آبیاری و ه کشی . ~~green:__این گرو در قاطع ارشناس کارشناسی ارد دانشجو می پرد.__~~ |
- | سا 79 : کاشناسی رشد خاک شنای / دترای صنایع ایی ، ا 81 : کارشناسی ارشد بانی ، ا 82 : |
+ | __5- گیا پزشکی :__ عنوان گیه شناسی ه رشته ای اطلاق می شود که دانش آموختگان آن مجموعه اطلاعاتی از علوم و تکنولوژی در زمینه های شنات آفات و عوامل بیماری ای یاهی را به صورت نظری و عملی فرا رفته و با فنون و روش های مختلف حفظ محصلات کشاورزی و همنین مبارزه با آفات و عوامل بیماری زای گیاهی به صورت عملی و کبردی آشنایی کف پیا مایند. />~~green:__این گروه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ( ه بیماری شناسی گیه ) اشجو می پذیرد.__~~ |
- | دکرای بیوتکنولوژی کشاورزی / کارای ارشد هواشناسی کای . |
+ | __6- اقتصاد کاورزی :__ اقتصاد کشاورزی به مجموعه ای از علوم و روش ها اطلاق می شود که عوامل اقتصادی موثر در امور کشاورزی ، روابط اقتصادی بین عوامل تولید کشاورزی و کاررد اصل اقصادی را در تولید و توسعه کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار می دهد. ~~green:__این گروه در مقطع کارشناسی او می پذیرد.__~~ |
- | {picture=DSCF0970kkkkkkkk.jpg} ! سوح تحیلی |
+ | __7- خاک شناسی :__عنوان خاکشناسی به رشته ای اطلاق می شود که مهارت های زیرراتامین نماید :r />*مراحل پیدایش و تکامل و رده بندی و ارزیابی خاک ها *رابطه های خاک با آب ، گیاه و اقلیم *شناسیی عوامل فرسایش و راه های مقابله با آن *حاصلخیزی خاک و مسائل مربوط به تغذیه گیاه *آلودگی خاک به تاکید بر حف محیط زیست *نقش عامل های زیستی در تغییر کیفیت خاک ها ~~green:__این گروه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.__~~ |
- | 1- زراعت و اصلاح نباتات : بررسی و مطالعه جنبه های گوناگون فنی و اقتصادی تولید در بخش زراعت اعم از مراحل کاشت ، داشت ، برداشت و همچنین شناخت خصوصیات مختلف محصولات زراعی و راه های بهبود اصلاح و اریته های گیاهی ، از اهم مسائلی است که دانشجویان در قالب این گروه آموزشی امکان فراگیری آن را می یابند. | |
- | این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد ( سه رشته : زراعت ، شناسایی و مبارزه با علف های هرز ، بیوتکنولوژی کشاورزی ) و دکتری ( رشته زراعت با سه گرایش : اکولوژی گیاهان زراعی ، فیزیولوژی گیاهان زراعی ، علف های هرز ) دانشجو می پذیرد. | |
- | 2- صنایع غذایی : علوم و صنایع غذایی به مجموعه ای از علوم و فنون اطلاق می شود که کیفیت فیزیکی ، شیمیایی و بیوتکنولوژی محصولات کشاورزی اعم از گیاهی و دامی را از لحاظ تبدیل و نگهداری مورد توجه قرار داده و امر جمع آوری ، عمل آوری ، تبدیل ، تکمیل و نگهداری و حمل و نقل این محصولات را مورد بررسی قرار می دهد. هدف از این دوره ، تربیت کارشناسانی است که با تکیه بر معلومات و اندوخته های علمی خود بتوانند اداره واحد های صنعتی فرآورده های غذایی را بر عهده گیرند. | |
- | این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. | |
- | 3- لوم ای : مطالعه و ری در زمینه یخ دا اص نا افایش تولید اتادی با استا ا اصل هداشت و میریت د پرورش ام و نگهری محصولات ام رشته ای از علوم کای تشکیل می دهد که عو ای امیه می ود. این گروه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد. |
+ | __8- غبای :__ مطالعه و ره خدمات در زمینه ک پ یاه بابانی و اتاب اوا ناب ای گیهان و ردش یح محصولات ، ر رشته ای از علوم اگهی ت عوا اغبای رار می ید. ~~green:__این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.__~~ |
- | 4- آبیای : در دره مهنسی کشاورزی ، نوا آیاری ه ر ای ااق می شو ک ما های زیر را تامین می : ? نسایی مرا مف م ، شرکت ری و رای وژه ی بیری زه کشی . ? سیی ه هره رای نگهاری و مییت شبک های بیاری و ه کی . این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد. |
+ | __9- مای هی کشاورزی :__ ن گو آموزش میریت طری سازگاری مایهای کشاوزی ما تامین ت نژی را ی ن رشته ه هده ر و نان را هت خد و یی در راکز کشی کیزه کرانات اخت راکتور و می های کاورزی و... ماده می نمید. __~~green:این گروه در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد.~~__ |
- | 5- گیاه پزشکی : عنوان گیاه شناسی به رشته ای اطلاق می شود که دانش آموختگان آن مجموعه اطلاعاتی از علوم و تکنولوژی در زمینه های شناخت آفات و عوامل بیماری زای گیاهی را به صورت نظری و عملی فرا گرفته و با فنون و روش های مختلف حفظ محصولات کشاورزی و همچنین مبارزه با آفات و عوامل بیماری زای گیاهی به صورت عملی و کاربردی آشنایی کافی پیدا نمایند. | |
- | این گروه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ( رشته بیماری شناسی گیاهی ) دانشجو می پذیرد. | |
- | 6- اقتصاد کشاورزی : اقتصاد کشاورزی به مجموعه ای از علوم و روش ها اطلاق می شود که عوامل اقتصادی موثر در امور کشاورزی ، روابط اقتصادی بین عوامل تولید کشاورزی و کاربرد اصول اقتصادی را در تولید و توسعه کشاورزی مورد بحث و بررسی قرار می دهد. | |
- | این گروه در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد. | |
| + | ! امکانات آزمایشگاهی |
| + |
| + | |
| + | | |
| + | {picture=ZXcdf.GIF} |
| + | |
| + | |
| + | | |
| + | __این دانشکده دارای 27 آزمایشگاه می باشد که برای بخش عملی دروس از آنها استفاده می شود . برخی از این آزمایشگاه ها عبارتند از : __ |
- | 7- خاک شناسی : عنوان خاک شناسی به رشته ای اطلاق می شود که مهارت های زیر را تامین نماید : ? مراحل پیدایش و تکامل و رده بندی و ارزیابی خاک ها ? رابطه های خاک با آب ، گیاه و اقلیم ? شناسایی عوامل فرسایش و راه های مقابله با آن ? حاصلخیزی خاک و مسائل مربوط به تغذیه گیاه ? آلودگی خاک به تاکید بر حفظ محیط زیست ? نقش عامل های زیستی در تغییر کیفیت خاک ها این گروه در مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.
8- باغبانی : مطالعه و ارائه خدمات در زمینه کاشت و پرورش گیاهان باغبانی و انتخاب انواع مناسب این گیاهان و برداشت صحیح محصولات ، در رشته ای از علوم دانشگاهی تحت عنوان باغبانی قرار می گیرد. این گروه در مقاطع کارشناسی ، کارشناسی ارشد دانشجو می پذیرد.
9- ماشین های کشاورزی : این گروه آموزش مدیریت ، طراحی و سازگاری ماشینهای کشاورزی و منابع تامین قدرت انرژی را به دانشجویان این رشته به عهده دارد و آنان را جهت خدمت و مدیریت در مراکز کشاورزی مکانیزه ، کارخانجات ساخت تراکتور و ماشین های کشاورزی و... آماده می نماید. این گروه در مقطع کارشناسی دانشجو می پذیرد.
! امکانات آزمایشگاهی این دانشکده دارای 27 آزمایشگاه می باشد که برای بخش عملی دروس از آنها استفاده می شود . برخی از این آزمایشگاه ها عبارتند از : 1- آب و خاک 2- هوا و اقلیم 3- هیدرولیک 4- مکانیک خاک 5- آبیاری عمومی 6- ژنتیک و اصلاح نباتات 7- فیزیولوژی گیاهان زراعی 8- گیاه شناسی کاربردی 9- مرتع داری 10- خاک شناسی 11- تغذیه دام 12- تشریح و فیزیولوژی دامی 13- صنایع غذایی 14- تکنولوژی غلات |
+ | __1-__ آب و خاک __2-__ هوا و اقلیم __3-__ هیدرولیک __4-__ مکانیک خاک __5-__ آبیاری عمومی __6-__ ژنتیک و اصلاح نباتات __7-__ فیزیولوژی گیاهان زراعی __8-__ گیاه شناسی کاربردی __9- __مرتع داری __10- __خاک شناسی __11-__ تغذیه دام __12-__ تشریح و فیزیولوژی دامی __13- __صنایع غذایی __14-__ تکنولوژی غلات |
| علاوه بر این ، واحدهای دامپروری ، مزرعه دانشکده و بخش ماشین آلات نیز برای کارهای عملیِ دانشجویان استفاده می شوند. | | علاوه بر این ، واحدهای دامپروری ، مزرعه دانشکده و بخش ماشین آلات نیز برای کارهای عملیِ دانشجویان استفاده می شوند. |
| | | |
| ! امکانات آموزشی و پژوهشی | | ! امکانات آموزشی و پژوهشی |
- | کتابخانه : |
+ | __ کتابخانه : __ |
| این کتابخانه در فضای مشترک به دانشکده علوم طبیعی به مساحت تقریبی 820 متر مربع واقع شده است. آمار کتب و مجلات آن به شرح زیر می باشد : | | این کتابخانه در فضای مشترک به دانشکده علوم طبیعی به مساحت تقریبی 820 متر مربع واقع شده است. آمار کتب و مجلات آن به شرح زیر می باشد : |
| ||لاتین | فارسی | | ||لاتین | فارسی |
| 14050 |11850 کتاب ( جلد ) | | 14050 |11850 کتاب ( جلد ) |
| 200 عنوان مجله ( عنوان ) || | | 200 عنوان مجله ( عنوان ) || |
| | | |
- | مرکز رایانه با 49 دستگاه رایانه و امکان اتصال به اینترنت مزرعه آموزشی _ تحقیقاتی گلخانه تحقیقاتی ایستگاه دامپروری واحد گاوداری مجله علوم و صنایع کشاورزی که به صورت دو فصلنامه منتشر می شود. |
+ | * مرکز رایانه با 49 دستگاه رایانه و امکان اتصال به اینترنت * مزرعه آموزشی _ تحقیقاتی * گلخانه تحقیقاتی * ایستگاه دامپروری * واحد گاوداری * مجله علوم و صنایع کشاورزی که به صورت دو فصلنامه منتشر می شود. |