منو
 صفحه های تصادفی
اهمیت نتایج و تأثیرات جنبش
مناطق بازی در زمین
رشته کاردانی بیمه
علی علیه السلام در قرآن - بقره : 274
آزمایش گرانروی میزان تفاوت در چسبندگی
داروسازی
برنج
لشکرکشی محمود به هند- فتح دژ برنه
عکس العمل ایرانیان در برابر موسیقی
بنی ملیح
 کاربر Online
848 کاربر online
تاریخچه ی: خشک کردن

تفاوت با نگارش: 2

Lines: 1-21Lines: 1-21
 !تعریف !تعریف
 __خشک کردن__، یکی از روش های نگهداری طولانی مدت از ((غذا))هاست. این فرایند با گرفتن ((آب)) موجود در ماده غذایی صورت می گیرد. آب خود سبب فساد ماده غذایی شده و به رشد موجودات ریز زنده کمک می کند. معمولاً آب موجود در ماده غذایی ضمن تبخیر از دست می رود (خشک کردن در جریان هوا، خشک کردن زیر نور آفتاب، ((دودی کردن)) یا خشک کردن به وسیله باد). اما در خصوص خشک کردن ماده غذایی به وسیله منجمد کردن آن، ماده غذایی را ابتدا در فریزر قرار می دهند و پس از یخ بستن، آب موجود در آنرا طی فرایند تصعید (تبدیل جامد به گاز) می گیرند.  __خشک کردن__، یکی از روش های نگهداری طولانی مدت از ((غذا))هاست. این فرایند با گرفتن ((آب)) موجود در ماده غذایی صورت می گیرد. آب خود سبب فساد ماده غذایی شده و به رشد موجودات ریز زنده کمک می کند. معمولاً آب موجود در ماده غذایی ضمن تبخیر از دست می رود (خشک کردن در جریان هوا، خشک کردن زیر نور آفتاب، ((دودی کردن)) یا خشک کردن به وسیله باد). اما در خصوص خشک کردن ماده غذایی به وسیله منجمد کردن آن، ماده غذایی را ابتدا در فریزر قرار می دهند و پس از یخ بستن، آب موجود در آنرا طی فرایند تصعید (تبدیل جامد به گاز) می گیرند.
 روش های مختلفی برای خشک کردن مواد غذایی وجود دارد. هر کدام از این روش ها، مزایای خاص و کاربردهای مخصوص به خود را دارند.  روش های مختلفی برای خشک کردن مواد غذایی وجود دارد. هر کدام از این روش ها، مزایای خاص و کاربردهای مخصوص به خود را دارند.
   
 بسیاری از غذاها و ((میوه| میوه ها)) را با استفاده از این روش می توان تا مدت طولانی نگهداری نمود، از جمله ((گوشت گاو| گوشت گاوی)) که در نور آفتاب خشک شده باشد، میوه هایی که آب بسیار زیادی دارند همچون ((کشمش))، ((آلو))، ((انجیر)) و ((خرما)). بسیاری از غذاها و ((میوه| میوه ها)) را با استفاده از این روش می توان تا مدت طولانی نگهداری نمود، از جمله ((گوشت گاو| گوشت گاوی)) که در نور آفتاب خشک شده باشد، میوه هایی که آب بسیار زیادی دارند همچون ((کشمش))، ((آلو))، ((انجیر)) و ((خرما)).
 استفاده از ((گوشت| گوشت های)) نمک سود و خشک شده در تهیه غذاهای سنتی کاربرد دارد. ابتدا گوشت را به مدت چند روز داخل ((آب نمک)) قرار می دهند تا گوشت همچنان سالم بماند. سپس گوشت را در برابر نور آفتاب قرار می دهند تا خشک شود. این کار را در فصل های سرد انجام می دهند؛ زمانی که دمای هوا در ((روز))، زیر صفر باشد. سپس گوشت حاصله را طی فرایندهای دیگری عمل آورده و بعد از آن می توان از این گوشت برای تهیه ((سوپ)) یا دیگر غذاها استفاده نمود. استفاده از ((گوشت| گوشت های)) نمک سود و خشک شده در تهیه غذاهای سنتی کاربرد دارد. ابتدا گوشت را به مدت چند روز داخل ((آب نمک)) قرار می دهند تا گوشت همچنان سالم بماند. سپس گوشت را در برابر نور آفتاب قرار می دهند تا خشک شود. این کار را در فصل های سرد انجام می دهند؛ زمانی که دمای هوا در ((روز))، زیر صفر باشد. سپس گوشت حاصله را طی فرایندهای دیگری عمل آورده و بعد از آن می توان از این گوشت برای تهیه ((سوپ)) یا دیگر غذاها استفاده نمود.
 !همچنین ببینید: !همچنین ببینید:
 *((نمک سود کردن)) *((نمک سود کردن))
 *((ترشی گذاشتن)) *((ترشی گذاشتن))
 *((دودی کردن)) *((دودی کردن))
-*((نگهداری طولانی مدت از غذا)) +*((نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 جمعه 20 آذر 1383 [15:25 ]   3   حمید حسن نیا      جاری 
 جمعه 20 آذر 1383 [15:22 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 یکشنبه 08 آذر 1383 [05:04 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..