منو
 کاربر Online
412 کاربر online
تاریخچه ی: خامه

تفاوت با نگارش: 2

Lines: 1-31Lines: 1-33
-{picture file=img/daneshnameh_up//g3.jpg} + V{maketoc}
-__خامه__ یکی از انواع ((لبنیات)) است. پیش از عمل ((هموژنیزه))، لایه ی ((چربی)) روی سطح (( شیر «اکی»|شیر خام)) که به ((سرشیر)) معروف است را برمی دارند. این چربی، __خامه__ نام می گیرد. در صنعت، برای سرعت بخشیدن به تجمع چربی شیر روی سطح آن، از دستگاه ((سانتریفوژ)) استفاده می کنند. خامه با توجه به محتوای چربی، انواع مختلفی دارد. +::{picture=g3.jpg}::

!مقدمه
__خامه__ یکی از انواع ((لبنیات)) است. پیش از عمل ((هموژنیزه))، لایه ی ((چربی)) روی سطح (( شیر «مد ذایی»|شیر خام)) که به ((سرشیر)) معروف است را برمی دارند. این چربی، __خامه__ نام می گیرد. در صنعت، برای سرعت بخشیدن به تجمع چربی شیر روی سطح آن، از دستگاه ((سانتریفوژ)) استفاده می کنند. خامه با توجه به محتوای چربی، انواع مختلفی دارد.
 !انواع خامه !انواع خامه
 - خامه کم چرب که 12 درصد چربی دارد. - خامه کم چرب که 12 درصد چربی دارد.
 - خامه زده شده و سفت شده که 30 درصد از آن را چربی تشکیل می دهد. - خامه زده شده و سفت شده که 30 درصد از آن را چربی تشکیل می دهد.
 - خامه سنگین که 36 درصد چربی دارد. - خامه سنگین که 36 درصد چربی دارد.
-- خامه های پرچرب که در اغلب فروشگاه ها به فروش می رسند و 40 درصد چربی دارند. +- خامه های پر چرب که در اغلب فروشگاه ها به فروش می رسند و 40 درصد چربی دارند.
 در تهیه انواع ((غذا| غذاها)) و ((دسر| دسرها)) از این نوع خامه استفاده می شود.  در تهیه انواع ((غذا| غذاها)) و ((دسر| دسرها)) از این نوع خامه استفاده می شود.
-نوع دیگری از خامه وجود دارد که در کشور انگلستان تهیه می شود. این نوع خامه را با حرارت دادن خامه معمولی تهیه می کنند و به''خامه بریده'' یا ''ترش'' معروف است. این خامه بسیار چرب بوده و 55 درصد چربی دارد. +نوع دیگری از خامه وجود دارد که در کشور انگلستان تهیه می شود. این نوع خامه را با حرارت دادن خامه معمولی تهیه می کنند و به ''خامه بریده'' یا ''ترش'' معروف است. این خامه بسیار چرب بوده و 55 درصد چربی دارد.
 !خامه ترش !خامه ترش
-خامه ترش، یکی از انواع خامه است که با استفاده از نوعی ((باکتری)) که تولید کننده ((اسید لاکتیک)) است، آنرا ترش می کنند. این نوع خامه طعم ترشی دارد و غلیظ است و در تهیه برخی غذاها و ((سس)) ها به کار می رود. +__خامه ترش__، یکی از انواع خامه است که با استفاده از نوعی ((باکتری)) که تولید کننده ((اسید لاکتیک)) است، آنرا ترش می کنند. این نوع خامه طعم ترشی دارد و غلیظ است و در تهیه برخی غذاها و ((سس)) ها به کار می رود.
-هر خامه ای را که بیش از 30 درصد چربی داشته باشد، می توان به خامه زده شده تبدیل کرد. این عمل به وسیله هم زدن مداوم خامه و مخلوط نمودن آن با هوا صورت می گیرد. این عمل حجم خامه را دو برابر می کند، چون هوا داخل چربی خامه محصور می شود. در اصطلاح می گویند که خامه پف کرده است. هرچه خامه را بیشتر بهم بزنیم، چربی آن چسبندگی پیدا کرده و خامه سفت و سفت تر شده و در نهایت به شکل ((کره)) در می آید. +هر خامه ای را که بیش از 30 درصد چربی داشته باشد، می توان به خامه زده شده تبدیل کرد. این عمل به وسیله هم زدن مداوم خامه و مخلوط نمودن آن با هوا صورت می گیرد. این عمل حجم خامه را دو برابر می کند، چون هوا داخل چربی خامه محصور می شود. در اصطلاح می گویند که خامه پف کرده است. هر چه خامه را بیشتر هم بزنیم، چربی آن چسبندگی پیدا کرده و خامه سفت و سفت تر شده و در نهایت به شکل ((کره «ماده غذائی»|کره)) در می آید.
 ((بستنی)) یکی از انواع لبنیات است که از شیر، خامه و دیگر مواد افزودنی تهیه می شود. هنگام یخ زدن بستنی باید آنرا مدام بهم زد تا از ایجاد بلورهای بزرگ یخ جلوگیری شود. در قدیم برای تهیه بستنی ها نسبت به بستنی های امروزی ازخامه بیشتری استفاده می کردند. ((بستنی)) یکی از انواع لبنیات است که از شیر، خامه و دیگر مواد افزودنی تهیه می شود. هنگام یخ زدن بستنی باید آنرا مدام بهم زد تا از ایجاد بلورهای بزرگ یخ جلوگیری شود. در قدیم برای تهیه بستنی ها نسبت به بستنی های امروزی ازخامه بیشتری استفاده می کردند.
 +::{picture=pictures2b.jpg}::
-{picture file=img/daneshnameh_up//g32.jpg} 
 واژه __کِرم__ در حوزه غذایی به موادی اطلاق می شود که ظاهری خامه مانند دارند و گاهی حتی از خامه غلیظ ترند. در حوزه های دیگر نیز از واژه کرم استفاده می شود؛ مثل ((کِرم شکلات)) یا ((کِرم مرطوب کننده)) صورت. واژه __کِرم__ در حوزه غذایی به موادی اطلاق می شود که ظاهری خامه مانند دارند و گاهی حتی از خامه غلیظ ترند. در حوزه های دیگر نیز از واژه کرم استفاده می شود؛ مثل ((کِرم شکلات)) یا ((کِرم مرطوب کننده)) صورت.
 !همچنین ببینید !همچنین ببینید
 *((لبنیات)) *((لبنیات))
 *((شیرینی)) *((شیرینی))
 *((شکلات)) *((شکلات))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 سه شنبه 06 بهمن 1383 [11:18 ]   4   بابک خسروشاهی      جاری 
 جمعه 20 آذر 1383 [10:57 ]   3   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 پنج شنبه 14 آبان 1383 [03:24 ]   2   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 پنج شنبه 14 آبان 1383 [03:04 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..