منو
 کاربر Online
711 کاربر online
تاریخچه ی: حلیم

تفاوت با نگارش: 2

Lines: 1-19Lines: 1-29
 !طرز تهیه !طرز تهیه
 +
 +
 +
 +{picture=halim.jpg}
 +
 +
 +
 ((نخود)) را از شب قبل خیس کرده و می جوشانیم تا نفخ آن گرفته شود .((گندم)) را نیز از شب قبل خیس کرده و با ((نمک)) خوب می پزیم. نخود را (آب آن را خارج می کنیم) به همراه ((پیاز)) و ((گوشت)) کاملاَ می پزیم ،گوشت پخته را از آب و نخود جدا می کنیم و می کوبیم تا ریش ریش شود ،گندم را با مقداری آب جوش در مخلوط کن می ریزیم تا کاملاَ له شود . نخود را نیز با کمی آب گوشت در مخلوط کن می ریزیم و خوب له می کنیم (می توانیم از ((گوشت کوب برقی)) استفاده کنیم) بقیه ی آب گوشت ،نخود ،گوشت و گندم له شده را با هم مخلوط کرده و در قابلمه ای می ریزیم. قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم . حدود نیم لیتر آب به آن اضافه می کنیم ( آب حلیم را اندازه می کنیم) و می گذاریم تا حلیم به مدت نیم ساعت جا بیفتد البته باید در این مدت حلیم مرتب هم زده شود تا ته نگیرد. بعد از جا افتادن حلیم ، آن را در ظرف مناسب می ریزیم ،با ((روغن)) ، ((دارچین)) و نخود پخته تزیین و با ((شکر)) سرو می کنیم. ((نخود)) را از شب قبل خیس کرده و می جوشانیم تا نفخ آن گرفته شود .((گندم)) را نیز از شب قبل خیس کرده و با ((نمک)) خوب می پزیم. نخود را (آب آن را خارج می کنیم) به همراه ((پیاز)) و ((گوشت)) کاملاَ می پزیم ،گوشت پخته را از آب و نخود جدا می کنیم و می کوبیم تا ریش ریش شود ،گندم را با مقداری آب جوش در مخلوط کن می ریزیم تا کاملاَ له شود . نخود را نیز با کمی آب گوشت در مخلوط کن می ریزیم و خوب له می کنیم (می توانیم از ((گوشت کوب برقی)) استفاده کنیم) بقیه ی آب گوشت ،نخود ،گوشت و گندم له شده را با هم مخلوط کرده و در قابلمه ای می ریزیم. قابلمه را روی حرارت ملایم می گذاریم . حدود نیم لیتر آب به آن اضافه می کنیم ( آب حلیم را اندازه می کنیم) و می گذاریم تا حلیم به مدت نیم ساعت جا بیفتد البته باید در این مدت حلیم مرتب هم زده شود تا ته نگیرد. بعد از جا افتادن حلیم ، آن را در ظرف مناسب می ریزیم ،با ((روغن)) ، ((دارچین)) و نخود پخته تزیین و با ((شکر)) سرو می کنیم.
 گوشت حلیم باید کاملاَ ریش ریش شده تا باعث کش دار شدن این غذا شود.بهتر است پوست نخود پس از پختن جدا شود. حلیم را می توان با گوشت مرغ یا گوشت ((بوقلمون)) نیز تهیه کرد. در صورتی که حلیم پس از جا افتادن کم نمک بود ،می توان مقداری نمک به آن اضافه کرد. گوشت حلیم باید کاملاَ ریش ریش شده تا باعث کش دار شدن این غذا شود.بهتر است پوست نخود پس از پختن جدا شود. حلیم را می توان با گوشت مرغ یا گوشت ((بوقلمون)) نیز تهیه کرد. در صورتی که حلیم پس از جا افتادن کم نمک بود ،می توان مقداری نمک به آن اضافه کرد.
 حلیم به دلیل داشتن گندم ،علاوه بر خاصیت سیر کنندگی بالا منبع بسیار خوب روی ((منیزیم)) ، ((آهن)) و ((نیاسین)) می باشد . البته اگر در تهیه ی این غذا از گندم ((سبوس)) دار که فیبر زیادی دار استفاده شود ، دربهبود برخی از بیماریهای دستگاه گوارش ، ((سرطان روده)) و سینه موثر خواهد بود ، نخود هم که در پخت حلیم به کار می رود غنی از فولات ، ((ویتامین B6)) ((ویتامین C)) و روی است. حلیم به دلیل داشتن گندم ،علاوه بر خاصیت سیر کنندگی بالا منبع بسیار خوب روی ((منیزیم)) ، ((آهن)) و ((نیاسین)) می باشد . البته اگر در تهیه ی این غذا از گندم ((سبوس)) دار که فیبر زیادی دار استفاده شود ، دربهبود برخی از بیماریهای دستگاه گوارش ، ((سرطان روده)) و سینه موثر خواهد بود ، نخود هم که در پخت حلیم به کار می رود غنی از فولات ، ((ویتامین B6)) ((ویتامین C)) و روی است.
 این غذا به علت داشتن گندم ، نخود و گوشت منبع خوب ((آهن)) بوده و برای زنان ، دختران جوان و افرادی که در معرض کم خونی هستند، توصیه می شود . الیته کسانی که ((چربی خون)) بالا و یا مشکلات قلبی – عروقی دارند در خوردن حلیم جانب احتیاط را رعایت کنند. این غذا به علت داشتن گندم ، نخود و گوشت منبع خوب ((آهن)) بوده و برای زنان ، دختران جوان و افرادی که در معرض کم خونی هستند، توصیه می شود . الیته کسانی که ((چربی خون)) بالا و یا مشکلات قلبی – عروقی دارند در خوردن حلیم جانب احتیاط را رعایت کنند.
-!مواد لازم برای 12 نفر +__مواد لازم برای 12 نفر__
 5/1 لیوان گندم پوست کنده 5/1 لیوان گندم پوست کنده
 2/1 لیوان نخود 2/1 لیوان نخود
 400 گرم گوشت گوسفند (سردست بهتر است) 400 گرم گوشت گوسفند (سردست بهتر است)
 5/1 قاشق چای خوری نمک 5/1 قاشق چای خوری نمک
 2 عدد پیاز متوسط 2 عدد پیاز متوسط
 2 لیوان آب گوشت 2 لیوان آب گوشت
 دارچین به مقدار لازم دارچین به مقدار لازم
 شکر به مقدار لازم شکر به مقدار لازم
 4 قاشق سوپ خوری کره یا روغن کرمانشاهی 4 قاشق سوپ خوری کره یا روغن کرمانشاهی
 +
 +!منبع
 +__مجله هنر آشپزی__

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 دوشنبه 18 مهر 1384 [07:00 ]   4   فاطمه عیوضی      جاری 
 شنبه 16 مهر 1384 [09:47 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 16 مهر 1384 [09:25 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 16 مهر 1384 [09:08 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..