جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یک ((متر)) می رسد . برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگسبز تیره می باشد . جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می شود : جو بهاره و جو پائیزه .جو بهاره در بهار کشت می شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیکه جو پائیزه در پائیز کشت می شود و محتاج سرمای زمستان است .
! ترکیبات شیمیایی:
در صد گرم جو مواد زیر موجود است :
آب
11 گرم
پروتئین
8گرم
مواد نشاسته ای
78 گرم
کلسیم
16 میلی گرم
فسفر
189 میلی گرم
آهن
2 میلی گرم
سدیم
3 میلی گرم
پتاسیم
160 میلی گرم
ویتامین ب 1
0/12 میلی گرم
ویتامین ب 2
0/05 میلی گرم
ویتامین ب 3
3 میلی گرم
ضمنا جو دارای مقدر بسیار کمی آرسنیک می باشد .
{picture file=img/daneshnameh_up/jo.jpg}
! خواص داروئی:
جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود #جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده #جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است. #جو سفید که پوست وس بوس آن رگفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است . جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است مواد مقوی آن کمتر از گندم بوده ولی قابض و شخک کننده است . #غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است . #خاصیت نرم کننده درد . #در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می کردند . #برای نقرس مفید است . #جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است . #ماء الشعیر برای درمان سل ،زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است . #ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود. #ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است . #برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید . #در جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است . #بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد. #سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند. #کشک الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است . #برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید . #برای پائین آرودن کلسترول از جو استفاده کنید . #جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می کند .
__''طرز استفاده:__''
سمنو یا مالت جو : جو را می توان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارات معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند و هنگامیکه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری کنید . مالت جو دارای ویتامین های Cاست .ماء الشعیر : جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف می کنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می کنند .
کشک الشعیر : جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له می کنند و صاف می کنند که خود جو نیز داخل آب شود کشک الشعیر شبیه آَش جو می باشد .عصاره مالت جو : از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید که دارای مقدر 60 درصد مالتوز ، 10 درصد ساکاروز ، 20 درصد دکسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین های B1 و B2 است.
از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد