منو
 کاربر Online
923 کاربر online
تاریخچه ی: جو «داروئی»

در حال مقایسه نگارشها

نگارش واقعی نگارش:3

کلیات گیاه شناسی

جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته به انواع مختلف آن تا یک متر می‌رسد. برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگ سبز تیره می‌باشد. جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می‌شود، جو بهاره و جو پائیزه .جو بهاره در بهار کشت می‌شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می‌دهد در حالی که جو پائیزه در پائیز کشت می‌شود و محتاج سرمای زمستان است.
img/daneshnameh_up/2/2c/hordeum3.JPG

خواص داروئی

  • غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است.
  • خاصیت نرم کنندگی دارد.
  • برای نقرس مفید است.
  • جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است.
  • ماء الشعیر برای درمان سل ، زخمهای ریوی و سردرد گرم مفید است.
  • ماء الشعیر خون‌ساز است و زود هضم می‌شود.
  • ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است.
  • برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمتهای دردناک بگذارید.
  • در جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است.
  • بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می‌برد.
  • سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
  • کشک‌الشعیر برای مزاجهای گرم و اسهالهای صفراوی مفید است.
img/daneshnameh_up/e/ea/hordeum4.JPG

  • برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک‌الشعیر را قرقره کنید.
  • برای پائین آوردن کلسترول از جو استفاده کنید.
  • جو چون دارای پروتئاز می‌باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می‌کند.

طرز استفاده

  • سمنو یا مالت جو: جو را می‌توان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارت معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند و هنگامی که جوانه به حد معینی رسید از آن مالت تهیه کنید. مالت جو دارای ویتامین C است.

  • ماء‌الشعیر: جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب می‌شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می‌جوشانند و آنقدر آنرا می‌پزند تا دانه‌های جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف می‌کنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می‌کنند.

  • کشک‌الشعیر: جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر می‌جوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له می‌کنند و صاف می‌کنند که خود جو نیز داخل آب شود کشک‌الشعیر شبیه آش جو می‌باشد.

  • عصاره مالت جو: از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می‌آید که دارای مقدار 60 درصد مالتوز ، 10 درصد ساکارز ، 20 درصد دکسترین و مقداری مواد معدنی و ویتامینهای گروه B است.

مباحث مرتبط با عنوان

آرتیشو «داروئى»آقطی سیاه «داروئی»آوکادو «داروئی»اسطوخودوس «داروئی»اسفناج «داروئی»))((انبه «داروئی»انجیر «داروئی»انگور «داروئی»باباآدم «داروئی»
بابونه «بابونه»بادام «داروئی»بادام زمینی «داروئی»بادمجان «داروئی»باقلا «داروئی»برنج «داروئی»بلوط «داروئی»به «داروئی»پسته «داروئی»پرتقال «داروئی»
پیاز «داروئی»تخم کتان «داروئی»ترب و تربچه «داروئی»تمبر هندی «داروئی»توس «داروئی»جعفری «داروئی»جو «داروئی»جودوسر «داروئی»چای کوهی «داروئی»چغندر «داروئی»
خاک شیر «داروئی»ختمی «داروئی»خرما «داروئی»خیار «داروئی»دارچین «داروئی»دم اسب «داروئی»ذرت «داروئی»رازیانه «داروئی»روناس «داروئی»خواص دارویی ریحان
زرد آلو «داروئی»زردچوبه «داروئی»زرشک «داروئی»زعفران «داروئی»زنجبیل «داروئی»زوفا «داروئی»زیتون «داروئی»زیره سبز «داروئی»سنبل الطیب «داروئی»سیب «داروئی»
سیب زمینی «داروئی»سیر «داروئی»شاه پسند وحشی «داروئی»شبدر قرمز «داروئی»شلغم «داروئی»شنبلیله «داروئی»شوید «داروئی»شیرین بیان «داروئی»صبر زرد «داروئی»عدس «داروئی»
علف هفت بند «داروئی»عناب «داروئی»فندق «داروئی»قاصدک «داروئی»قهوه «داروئی»کاهو «داروئی»کدو «داروئی»کنجد «داروئی»کوشاد «داروئی»گاوزبان «داروئی»
گردو «داروئی»گریپ فروت «داروئی»گزنه «داروئی»گشنیز «داروئی»گلابی «داروئی»گوجه فرنگی «داروئی»لوبیا «داروئی»لوبیای سویا «داروئی»لیمو ترش «داروئی»مارچوبه «داروئی»
مامیران کبیر «داروئی»موز «داروئی»میخک «داروئی»خواص دارویی نارگیلنخود «داروئی»نعناع «داروئی»هل «داروئی»هلو «داروئی»هندوانه «داروئی»هویج «داروئی»




کلیات گیاه شناسی


img/daneshnameh_up/0/06/jo.jpg


جو گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن بسته بانواع مختلف آن تا یک متر می رسد . برگهای آن متناوب و باریک و دراز و به رنگسبز تیره می باشد . جو از نظر کاشت به دو دسته تقسیم می شود : جو بهاره و جو پائیزه .جو بهاره در بهار کشت می شود و احتیاج به سرمای زمستان ندارد و قبل از زمستان دانه می دهد در حالیکه جو پائیزه در پائیز کشت می شود و محتاج سرمای زمستان است .


ترکیبات شیمیایی:


در صد گرم جو مواد زیر موجود است :
آب 11 گرم
پروتئین 8گرم
مواد نشاسته ای 78 گرم
کلسیم 16 میلی گرم
فسفر 189 میلی گرم
آهن 2 میلی گرم
سدیم 3 میلی گرم
پتاسیم 160 میلی گرم
ویتامین ب 1 0/12 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/05 میلی گرم
ویتامین ب 3 3 میلی گرم





















ضمنا جو دارای مقدر بسیار کمی آرسنیک می باشد .

خواص داروئی:


جو معمولا به سه صورت در بازار عرضه می شود
  1. جو پوست نکنده که هنوز سبوس آن جدا نشده
  2. جو پوست کنده که پوست آن گرفته شده است.
  3. جو سفید که پوست وسبوس آن رگفته شده است و بنام جو مرواریدی معروف است . جو از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است مواد مقوی آن کمتر از گندم بوده ولی قابض و شخک کننده است .
  4. غذایی بسیار مقوی برای افراد ضعیف است .
  5. خاصیت نرم کننده دارد .
  6. در قدیم از جو برای سقط جنین استفاده می کردند .
  7. برای نقرس مفید است .
  8. جوشانده جو داروی خوبی برای مبتلایان به تب و کم خونی و سوء هاضمه است .
  9. ماء الشعیر برای درمان سل ،زخم های ریوی و سردرد گرم مفید است .
  10. ماء الشعیر خون ساز است و زود هضم می شود.
  11. ماء الشعیر را با خشخاش کوبیده برای سردرد مفید است .
  12. برای درمان نقرس پماد در جو را با آب بر روی قسمت های دردناک بگذارید .
  13. در جو را با شکر مخلوط کرده غذای خوبی برای اطفال است .
  14. بیسکوبیت جو بهترین دارو برای درمان یبوست است و حتی نفخ و شکم درد را از بین می برد.
  15. سرد مزاجان باید جو را با شکر بخورند.
  16. کشک الشعیر برای مزاج های گرم و اسهال های صفراوی مفید است .
  17. برای برطرف کردن گلو درد و ورم گلو کشک الشعیر را قرقره کنید .
  18. برای پائین آرودن کلسترول از جو استفاده کنید .
  19. جو چون دارای پروتئاز می باشد بنابراین از سرطان جلوگیری می کند .

طرز استفاده:


سمنو یا مالت جو : جو را می توان مانند دیگر غلات خیس کرده و در حرارات معتدل نگاهدری کنید تا جوانه بزند و هنگامیکه جوانه به حد معینی رسید از آن مالت نگهدری کنید . مالت جو دارای ویتامین های Cاست .ماء الشعیر : جو پوست کنده و جو پوست نکنده را خوب می شویند سپس آن را در آب جوش ریخته و چند دقیقه می جوشانند و آنقدر آنرا می پزند تا دانه های جو کاملا باز شود و بعد آنرا با پارچه بدون اینکه له شود صاف می کنند و می گذارند تا سرد شود و از آن استفاده می کنند .

کشک الشعیر : جو پوست کنده را با آب مخلوط کرده و آنرا آنقدر می جوشانند تا کاملا باز شود سپس آنرا له می کنند و صاف می کنند که خود جو نیز داخل آب شود کشک الشعیر شبیه آَش جو می باشد .عصاره مالت جو : از جوشاندن مالت جو در آب و غلیظ کردن مایع حاصل در خلاء عصاره مالت جو بدست می آید که دارای مقدر 60 درصد مالتوز ، 10 درصد ساکاروز ، 20درصد دکسترین و مقدری مواد معدنی و ویتامین های B1 و B2 است.

مضرات :
مضرات خاصی گفته نشده است .



تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 دوشنبه 14 اسفند 1385 [13:41 ]   4   سمیه فارابی اصل      جاری 
 چهارشنبه 12 اسفند 1383 [05:32 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 13 بهمن 1383 [07:14 ]   2   پریسا احمدی      v  c  d  s 
 سه شنبه 13 بهمن 1383 [07:13 ]   1   پریسا احمدی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..