تاریخچه ی:
جعفری «داروئی»
تفاوت با نگارش: 3
- | !کیات گیاه شناسی
جعفری گیاهی ا لی ، دوساله عر که ارتا ن ا 70 ((سانیمتر)) می د . برگهای برنگ سبز تیره و دارای بریدگیهای لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات رفعی است . گلهای فی کوک برنگ مایل به سبز و بصورت چتر ی باشد میوه آن کوچک به درازای 2 ((میلیمتر)) و به قطر یک میلیمتر و دارای بوی معطر است. /> |
+ | !شخصات گیاهشناسی جعفری یکی از گیاهان متعلق به ((تیره چتریان)) ((ده بندی گیاهان دو له|گیاهان و لپه)) میباشد. گیاه دو ساله ب ارتاع 0.3 ا یک متر و دارای ریشه راست ، دوکی شکل یا متورم و به رنگ مایل به زرد است. ب حال وشی در اکثر نواحی نوب شرقی اروپا ، شمال افریقا ، آسیا و ایران میوید و به علاوه در نواحی مختلف پرورش میید. برگهای عری ، شفاف ،به رنگ سبز تیره ، دارای بریدگیهای لوزی یا مثلث شکل با تقسیمات فرعی است.
/>
{picture=parsley3.JPG height=200 width=200}
|
برگهای قم فوقنی ساقه آن، منقسم به قطعات باریک و وار مانند ، با ظاهری متفاوت از برگهای تحتانی میباشد. گلهایی کوچک مایل به سبز و مجتمع به صورت چتر مرکب دارد. در قاعده اشعه چترهای اصی و فرعی آن ، زائدههای باریک و غیر مستقیم دیده میشود. میوه آن کوچک به درازای 2میلیمتر ، به قطر یک میلیمتر یا کمی بیشتر ، به رنگ سبز و دارای بو و عم بسیار معطر است. قسمت مورد استفاده جعفری ، ریشه ، میوه و ساقههای جوان برگدار آن است. |
| !ترکیبات شیمیایی | | !ترکیبات شیمیایی |
- | />ا برگ و تم جعفری بوسیله تقیر با بار ((اسانس))ی گرفته ی ود که یر معطر است ر اها کا ی رود . ا بر جری چون به مدار سیار کم ب می ید گرا است . اان تخم جعفری کمی وی ت دد که یا مرو یت . ا 100 ((کیگرم)) م جعفری د 2 کیگر اانس ب می ید ک ا در ع ((ع)) ی و کروسی استفاد بم یآید . ریشه جعفری مر ع ن تریبا مان برگ ا .
در گم برگ جعفری و یر مو ا :
left>
+ | میوه این گیه دارای مواد روغنی ، آلورون ، تانن ، یک ماده ملون به رنگ زرد ، یک گلوکوزید سمی به نام __~~green:آپیئین~~__ و اسانس است. سانس آن که از گرد میوه جعفری بوسیله تثیر بخار آب دست میآید، مایعی بیرنگ ، لوژیر به وزن مخصوص 1.1 ، محلول در روغن و اسانسها است و اگر تحت اثر سولفات آهن رار گید ، به نگ قمز خونی رمیآید.
بوی آن معطر و شامل آپیول Apiol ، میریستیسین Myristisine ، ب مقادیر کم اتراکسیدها فنلها ، اسید پالمیتیک ، آلدهیدها و تونهاست. گوکوزید مذکور که __~~green:آپیوزید Apioside~~__ نیز نامیه می، اگر بطور ساه تجی گردد، مادهای به نام آپیی Apigenine و نوعی قند به نام آیوز Apiose میدهد. ریشه جعفری دارای 0.08 - 0.05 رصد اسانس ، مواد قندی و 5 درصد موادمعدنی است. بوی ریشه جعفری ، معطرو طعم آن کم و بی یه قسمتهای هویی گیا است. />
{picture=parsley2.JPG height=200 width=200}
|
!خوا داویی تخم جعفری />*ضد نفخ شکم است. *شرینها و رگها را تی میکند. *درارآور و قاعده رو است. *برای درمان ((ب نوبه)) بکار میرو. !خوص ریش جعفری *یشه جعفری اشتها آور است. />*ارار آور و قاعده آرو است. *سنگ کلی را دع میند. *برای رمان هال باید 20 گرم ریشه جعفری ا در یک یر آب دم کرده و تنقی کید. *دم ره ریش جعفری برای رمان ((تنگی نفس)) بک میرود. />*رای درمان ((بیماری سرخک)) فید ات. />
{picture=parsley1.JPG height=200 width=200}
|
!اص ر و ساقه جعفری />*رای رع لکهه و ((انواع و ن|وشهای صورت)) دم کرد عفری را روی پوس ورت بمالید. />*برای روشن شدن رنگ پوست مقداری جعفری را در یم لیتر آب ه مدت 5 دیقه بجشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن مشود. *دم کرده جعفری تببر است. *دم که برگ عری رای ((بواسیر)) و سنگ کلیه مفید است. *خردن چای جعفری به هضم غذا کمک میکند. *بعد از خردن یر برای برطرف رن ی دهان فری بجوید. *جعفری نفس را خوشبو میکند. *برای درمان ب خوردگی و ون مردگی له شده برگ و ساقه جعفری را ری عضو ب یده بگذارید. />!ماحث تبط با نون
dir align =center>
| | | |
| | | | | |
- | ||آ |85 گر روئین |3/5 گرم مواد رب |0/6 ر واد ناته ای |7 گر کیم|200 یی گرم فسر|65 یی ر آن |6/2 یلی ر />سدیم|25 یی ر اسیم |725 یی رم ویمین |8500 وا بین اللی ویاین 1 |0/12 یی گر ویتاین 2 |0/25 یلی گر ویای ب 3| 1/2یلی رم ویامی | 170 یلی ر|| |
+ | || ((آتیشو «داروئى»))|((آقطی سیاه «داروئی»))|((آواو «دارئی»))|((اسطوخودوس «دارئی»))|((اسفناج «داروی»))|((انار «داروئی»|))((انبه «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»)) ((بابونه «بابونه»))|((بادام «داروئی»))|((بادام زمیی «داروئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «ارئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((پسته «داروئی»))|((پرتقال «داروئی»)) ((یاز «داروئی»))|((تخم کتان «داروئی»))|((ترب تربه «اوئی»))|((تمبر هندی «داروئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((ای کوهی «ارئی»))|((چغندر «داروئی»)) ((خاک شیر «داری»))|((ختمی «دارئی»))|((خرا «داروئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارین «اروئی»))|((دم اسب «دارئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «دارئی»))|((رناس «داروئی»))|((خواص اریی ریحان))| ((زرد آ «داروئی»))|((زردوبه «داروئی»))|((زرشک «دارئی»))|((زعفران «داروئی»))|((زنجبیل «داروئی»))|((زوفا «ارئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل اطیب «دارئی»))|((سیب «ارئی»)) ((سیب زینی «اروئی»))|((سیر «داروئی»))|((شاه سند وحشی «دارئی»))|((شبر قرمز «داروئی»))|((لم «داروئی»))|((شنلیله «داروئی»))|((شوید «داوی»))|((شیرین بیان «دارئی»))|((صبر زرد «دارئی»))|((عدس «داروئی»)) ((علف هفت بند «داروئی»))|((ناب «دارئی»))|((فندق «اروئی»))|((قاصدک «داروئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «دارئی»))|((کد «داروئی»))|((کنجد «داروئی»))|((وشا «دارئی»))|((گاوزبان «داروئی»)) ((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «دارئی»))|((گزنه «اروئی»))|((گشنیز «دارئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرگی «داروئی»))|((لویا «دارئی»))|((وبیای سویا «دارئی»))|((لیمو ترش «اروئی»))|((مارچوبه «داروئی»)) ((مامیران کبیر «داروئی»))|((مو «داروئی»))|((میخک «دارئی»))|((خواص ارویی نارگیل))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «دارئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «ارئی»))|((هندوانه «داروئی»))|((هویج «داروئی»)) || |
| | | |
| | | |
| | | | | |
- | __خواص داروئی:__ خواص تخم جعفری تخم جعفری از نظر ((طب قدیم ایران)) گرم و خشک است . | |
- | #ضد نفخ شکم است . | |
- | #شریان ها و رگ ها راتمیز می کند . | |
- | #ادرار آور و قاعده آرو است . | |
- | #برای درمان ((تب)) نوبه بکارمی رود . | |
- | #در قدیم الایم برای سقط جنین شیاف تخم جعفری را در داخل مهبل قرار می دادند. | |
- | __خواص ریشه جعفری __ | |
- | #ریشه جعفری اشتها آور است . | |
- | #ادرار آور و قاعده آرو است . | |
- | #((سنگ کلیه)) را دفع می کند . | |
- | #برای درمان اسهال باید 20 گرم ریشه جعفری را در یک لیتر آب دم کرده و تنقیه کنید . | |
- | #دم کرده ریشه جعفری برای درمان ((تنگی نفس)) بکار می رود. | |
- | #برای درمان ((سرخک)) مفید است . | |
- | __خواص برگ و ساقه جعفری__ | |
- | #برای رفع لکه ها و جوش های صورت دم کرده جعفری را روی پوست صورت بمالید . | |
- | #برای روشن شدن رنگ پوست مقداری جعفری را در نیم لیتر آب به مدت 5 ((دقیقه)) بجوشانید و صبح وشب صورت خود را با آن بشوئید بعد از یک هفته پوست صورت شما روشن می شود. | |
- | #دم کرده جعفری د تب است . | |
- | #دم کرده برگ جعفری برای ((بواسیر)) و سنگ کلیه مفید است . | |
- | #خوردن چای جعفری به هضم غذا کمک می کند . | |
- | #بعد از خوردن سیر برای برطرف کردن بوی دهان جعفری بجوید. | |
- | #جعفزی نفس را خوشبو می کند. | |
- | #برای درمان ضرب خوردگی و خون مردگی له شده برگ و ساقه جعفری را روی عضو ضرب دیده بگذارید . | |
- | __مضرات : مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .__ | |