تاریخچه ی:
تکثیرکننده میگو
V{maketoc}
!معرفی
فردی می تواند به عنوان تکثیر کننده ((میگو)) این شغل را داشته باشد که بتواند از عهده تامین میگوی ((مولد)) از دریا و تکثیر آنها در مخازن و سالن های مخصوص در اثر عملیات غذایی برآید.
!!نمونه وظایف
__1.__ توانایی تشخیص عوامل موثر در کار
__2.__ توانایی پیشگیری از حوادث و رعایت اصول ایمنی و بهداشت محیط کار
__3.__ توانایی تشخیص میگوهای مورد تکثیر و نحوه چرخه زیستی آنها
__4.__ توانایی تامین میگوی مولد از دریا
__5.__ توانایی استفاده از تاسیسات و تجهیزات موجود در مراکز تکثیر میگو
__6.__ توانایی عملیات تکثیر در مخازن و سالن ها
__7.__ توانایی عملیات پرورش لاروهای اولیه و پیشرفته در مخازن
__8.__ توانایی عملیات بهبود کیفیت آب در سالنهای تکثیر میگو
__9.__ توانایی عملیات غذا دهی در مراکز تکثیر میگو
__10.__ توانایی عملیات برداشت و یکنیگ لاروهای پیشرفته
__11.__ توانایی تامین میگوی مولد از دریا
__12.__ آشنایی با وسایل ((صید)) مولد میگو
__~~green:تله صید
تور سه جداره
تور ((ترال))~~__
__13.__ آشنایی با معیارهای انتخاب مولد از ((دریا))
__~~green:مرحله چهار تخمدان
ضمیمه های کامل
حامل ((اسپرماتوفور))
سلامت ظاهری~~__
__14.__ آشنایی با مولدین بومی منطقه
__15.__ شناسایی اصول نگهداری و حمل مولدین
__16.__ شناسایی اصول تامین میگوی مولد از دریا
__17.__ شناخت انواع میگو
__~~green:میگوی سفید هندی
میگوی موزی
سفید
ژاپنی
ببری سیاه~~__
__18.__ شناسایی اصول تشخیص میگوی ماده و نر
__19.__ آشنایی با مراحل باروری در میگو
__20.__ آشنایی با مراحل لاروی در میگو
__~~green:تخم
مرحله ((ناپلیوس))
مرحله ((پروتوزوآ))
((مایزیس))
مرحله پست لارو~~__
__21.__ شناسایی اصول تشخیص مراحل لاروی
__22.__ شناسایی اصول تشخیص مراحل لاروی
__23.__ شناسایی اصول تشخیص میگوهای مورد تکثیر و نحوه چرخه زیستی آنها
__24.__ آشنایی با وسال جعبه کمک های اولیه
__25.__ شناسایی اصول بکارگیری وسایل آتش نشانی (کپسول آتش نشانی)
__26.__ شناسایی اصول نحوه استفاده از حوضچه های حاوی فرمالین
__27.__ شناسایی اصول پیشگیری از حوادث و رعایت اصول ایمنی و بهداشت محیط کار
__28.__ توانایی تشخیص میگوهای مورد تکثیر و نحوه چرخه زیستی آنها
__29.__ آشنایی با تاریخچه تکثیر میگو در دنیا و ایران
__30.__ آشنایی با انواع میگوهای موجود در ایران
__~~green:میگوی ببری سبز~~__
__31.__ توانایی تشخیص عوامل موثر در کار
__32.__ آشنایی با عوامل موثر در کار
__33.__ آشنایی با عوامل ((فیزیولوژیکی)) محیط کار
__34.__ آشنایی با عوامل شیمیایی و بیولوژیکی محیط کار
__35.__ شناسایی اصول تشخیص عوامل موثر در کار
__36.__ توانایی پیشگیری از حوادث و رعایت اصول ایمنی و بهداشت محیط کار
__37.__ آشنایی با وسایل بهداشتی فردی در مراکز پرورش میگو
__~~green:لباس کار
ماسک
کفش کار (چکمه)
دستکش~~__
!ابزار و وسایل
__1.__ پمپ هوا
__2.__ شیلنگ و سنگ های مربوطه
__3.__ تانکهای نگهداری
__4.__ کیسه پلاستیکی
__5.__ یخ
__6.__ لوله ((پلی اتیلن))
__7.__ کپسول هوا
__8.__ دماسنج
__9.__ لوپ (ذره بین)
__10.__ انوع میگو
__11.__ مرکز تکثیر
__12.__ انواع لارو میگو
__13.__ میکروسکوپ
__14.__ محیط کار
__15.__ ماسک
__16.__ کفش کار (چکمه)
__17.__ جعبه های کمک های اولیه
__18.__ کپسول آتش نشانی
__19.__ حوضچه های حاوی مواد ضدعفونی
!شرایط ارتقاء شغل
شرایط ارتقاء شغل پرورش دهنده میگو به تولید میگوی مرغوب و سالم و درشت با هزینه کمتر مربوط می شود که مطالعه و نظم و رعایت نکات اساسی بسیار ضروری است. درآمد افراد شاغل در این شغل به حجم تولیدات و کاهش هزینه ها مربوط می شود.
!ویژگیهای شخصیتی
در تقسیم بندی های مشاغل پرورش دهنده میگو جزء رشته های کشاورزی است. پرورش میگو گرچه سرمایه اولیه زیادی می خواهد و جای مناسب و شرایط خاص ولی آنچه تاکنون اتفاق افتاده از حجم و اندازه بالایی برخوردار است بسیاری از افراد از این راه برای خود، خود اشتغالی راه انداخته اند و توانسته اند امورات خود را بگذرانند.
همانند بسیاری از مشاغل تولیدی این کار گذشته از سرمایه اولیه اعتماد به نقش بالا، ریسک پذیری، حوصله و دقت در نگهداری میگو، آموزش های مستمر از جمله ویژگی هایی است که این شغل آن را طلب می کند.