توت در
گیاه شناسی معمول ترین گونه
میوه گوشتدار یک تکه محسوب می شود که درآن تمام دیواره تخمدان درون یک پیرابر خوراکی بعمل می آید. تخمدان همیشه در قسمت زیرین
گلها که دارای یک یا چند برچه درون یک پوشش نازک می باشند قرار دارند و دارای قسمتهای داخلی گوشتداری هستند.
دانه ها درون گوشت مشترک یک تخمدان یک یا چند برچه ای محصور شده اند. مثالهایی از توت عبارتند از
انگورو
گوجه فرنگی اما بسیاری از میوه های رایج دیگر از نظر گیاه شناسی جزو توتها محسوب می شوند : مرکبات ، مانند
پرتقال و
لیمو، یک توت تغییر یافته به نام hisperidium هستند.
خرما ،
آوکادو ،
خرمالو ،
بادنجان ،
گواوا و
فلفل قرمزهمگی از نظر گیاه شناسی جزو توتها به حساب می آیند.
در گونه های گیاهی دارای تخمدان همبند، آوند گلدار ( شامل قسمتهای بنی کاسبرگها ، گلبرگها و پرچم) می تواند به همراه تخمدان رشد کرده و یک میوه ثانویه به نام توت کاذب تولید نماید.
موز، میوه های خانواده کدو مثل
خیار،
کدو،
خربزه تخم قند،
هندوانه ،
کدو حلوایی و همچنین
مویز ،
قره قاط ،
زغال اخته و
انگور فرنگی در این مقوله قرار دارند.
بسیاری از توتها کوچک ، آبدار و دارای
رنگی روشن هستند که با زمینه هایشان در تضاد است و این امرموجب توجه
گونه های حیوانات به توتها و پخش و پلا کردن آنها و در نتیجه پراکندگی دانه گیاه می شود.
در محاوره معمولی و آشپزی اصطلاح توت به میوه های کوچک و آبدار اطلاق می شود ؛ از این نظر
توت فرنگی جزو توتها بوده ولی گوجه فرنگی در این مقوله قرار نمی گیرد. سایر توتهای مورد استفاده در
آشپزی که از نظر گیاه شناسی جزو توتها محسوب نمی شوند عبارتند از :
توت سیاه ،
تمشک ،
انگور فرنگی ،
زغال اخته و
توت بویسن ( بعضی از آنها توتهای کاذب هستند) .