منو
 کاربر Online
699 کاربر online
تاریخچه ی: تغذیه در دیابت

تفاوت با نگارش: 3

Lines: 1-32Lines: 1-38
 !مقدمه !مقدمه
 دیابت نوعی بیمارى هست که مشخصه آن بالا رفتن ((قند خون)) بیش از حد طبیعى بوده و به علت اختلال عملکرد ((انسولین|هورمون انسولین)) که تنظیم کننده قند خون است به وجود مى‌آید. بیمارى دیابت به دو نوع تقسیم مى‌شود. دیابت نوع اول یا دیابت جوانان و دیابت نوع دوم یا دیابت بالغین. علائم دیابت پرنوشى، پرادرارى و ضعف و تاخیر در ترمیم زخمهاى بدن است.  دیابت نوعی بیمارى هست که مشخصه آن بالا رفتن ((قند خون)) بیش از حد طبیعى بوده و به علت اختلال عملکرد ((انسولین|هورمون انسولین)) که تنظیم کننده قند خون است به وجود مى‌آید. بیمارى دیابت به دو نوع تقسیم مى‌شود. دیابت نوع اول یا دیابت جوانان و دیابت نوع دوم یا دیابت بالغین. علائم دیابت پرنوشى، پرادرارى و ضعف و تاخیر در ترمیم زخمهاى بدن است.
 !عوامل مؤثر بر دیابت  !عوامل مؤثر بر دیابت
 بیماران مبتلا به دیابت به علت اختلال در سوخت و ساز چربیها مستعد ((بیماریهاى قلبى _ عروقى)) هستند. دیواره عروق خونى افراد مبتلا به دیابت درگیر شده و باعث کاهش خون رسانى به اعضاى مختلف بدن مى‌شود. اختلال در خون رسانى باعث آسیبهاى جدى در پاها، ((بیماریهای چشم|چشم)) و ((نارسایی کلیه|کلیه‌ها)) مى شود. بیماران مستعد به عفونت نیز مى‌شوند. رژیم غذایى نامناسب، حساسیت به مواد غذایى، ((عفونتهاى ویروسى)) و استرس مى‌تواند وضعیت بیماران مبتلا به دیابت را بدتر کند و بیمارى آنها را تشدید کند. به هنگام وارد شدن استرس سطح ((آدرنالین|هورمون آدرنالین)) در خون افزایش یافته و افزایش این هورمون سبب افزایش سطح قند خون می‌شود.  بیماران مبتلا به دیابت به علت اختلال در سوخت و ساز چربیها مستعد ((بیماریهاى قلبى _ عروقى)) هستند. دیواره عروق خونى افراد مبتلا به دیابت درگیر شده و باعث کاهش خون رسانى به اعضاى مختلف بدن مى‌شود. اختلال در خون رسانى باعث آسیبهاى جدى در پاها، ((بیماریهای چشم|چشم)) و ((نارسایی کلیه|کلیه‌ها)) مى شود. بیماران مستعد به عفونت نیز مى‌شوند. رژیم غذایى نامناسب، حساسیت به مواد غذایى، ((عفونتهاى ویروسى)) و استرس مى‌تواند وضعیت بیماران مبتلا به دیابت را بدتر کند و بیمارى آنها را تشدید کند. به هنگام وارد شدن استرس سطح ((آدرنالین|هورمون آدرنالین)) در خون افزایش یافته و افزایش این هورمون سبب افزایش سطح قند خون می‌شود.
 !شیر مادر و دیابت  !شیر مادر و دیابت
 تحقیقات نشان داده است که پروتئین موجود در شیر به عنوان ((آنتى ژن)) عمل کرده و باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنى و تولید آنتى بادى هایى بر علیه سلولهاى تولیدکننده انسولین در غده پانکراس مى شود. این مسئله باعث شروع دیابت نوع یک در نوزادانى هست که به آنها شیر گاو مى‌دهند بالاخص زمانى که نوزاد تا یک سالگى از شیر گاو استفاده کرده باشد. در نوزادانى که در خانواده‌هایشان سابقه‌اى از دیابت وجود دارد بهتر است فقط شیر مادر داده شود.  تحقیقات نشان داده است که پروتئین موجود در شیر به عنوان ((آنتى ژن)) عمل کرده و باعث اختلال در عملکرد سیستم ایمنى و تولید آنتى بادى هایى بر علیه سلولهاى تولیدکننده انسولین در غده پانکراس مى شود. این مسئله باعث شروع دیابت نوع یک در نوزادانى هست که به آنها شیر گاو مى‌دهند بالاخص زمانى که نوزاد تا یک سالگى از شیر گاو استفاده کرده باشد. در نوزادانى که در خانواده‌هایشان سابقه‌اى از دیابت وجود دارد بهتر است فقط شیر مادر داده شود.
 !نیازهاى غذایى مبتلایان دیابت  !نیازهاى غذایى مبتلایان دیابت
 __- ویتامین ث:__ باعث کاهش مقاومت به انسولین شده، با عفونتها مقابله کرده و قدرت عروق خونى را افزایش مى‌دهد. در صورت وجود مشکلات کلیوى مصرف دوزهاى بالاى ((ویتامین ث)) بایستى تحت نظر پزشک باشد. بیوفلاونوئیدها، مشابه با عملکرد ویتامین ث نقش ایفا مى‌کند. __- ویتامین ث:__ باعث کاهش مقاومت به انسولین شده، با عفونتها مقابله کرده و قدرت عروق خونى را افزایش مى‌دهد. در صورت وجود مشکلات کلیوى مصرف دوزهاى بالاى ((ویتامین ث)) بایستى تحت نظر پزشک باشد. بیوفلاونوئیدها، مشابه با عملکرد ویتامین ث نقش ایفا مى‌کند.
 __- ((ویتامینE)) : __همراه با توکوفرول باعث پیشگیرى از عوارض عروقى مى‌شود و باعث کاهش مقاومت به انسولین شده و به عنوان مکملى هست که باعث جلوگیرى از نیاز افراد مبتلا به دیابت نوع دوم به انسولین مى‌شود. __- ((ویتامینE)) : __همراه با توکوفرول باعث پیشگیرى از عوارض عروقى مى‌شود و باعث کاهش مقاومت به انسولین شده و به عنوان مکملى هست که باعث جلوگیرى از نیاز افراد مبتلا به دیابت نوع دوم به انسولین مى‌شود.
 __- ((ویتامین B1)):__ باعث کاهش مقاومت به انسولین مى‌شود و در افراد مبتلا به نوروپاتى دیابتى (اختلالات اعصاب در اندامهاى بدن) سطح این ویتامین پایین است. اگر کمبود وجود داشته باشد بایستى مصرف شود. __- ((ویتامین B1)):__ باعث کاهش مقاومت به انسولین مى‌شود و در افراد مبتلا به نوروپاتى دیابتى (اختلالات اعصاب در اندامهاى بدن) سطح این ویتامین پایین است. اگر کمبود وجود داشته باشد بایستى مصرف شود.
 __- ((ویتامین B12)):__ از آسیب اعصاب محیطى در بیماران دیابتى پیشگیرى مى‌کند.  __- ((ویتامین B12)):__ از آسیب اعصاب محیطى در بیماران دیابتى پیشگیرى مى‌کند.
 __- بیوتین:__ باعث کاهش قند خون شده و در پیشگیرى از اختلال اعصاب محیطى ناشى از دیابت بسیار موثر است.  __- بیوتین:__ باعث کاهش قند خون شده و در پیشگیرى از اختلال اعصاب محیطى ناشى از دیابت بسیار موثر است.
 __- ((ویتامینD)) :__ باعث افزایش ترشح انسولین شده و سطح قند خون را پایین مى‌آورد.  __- ((ویتامینD)) :__ باعث افزایش ترشح انسولین شده و سطح قند خون را پایین مى‌آورد.
 __- ((اینوزیتون)):__ باعث بهبود حالت نوروپاتى یا اختلال اعصاب محیطى در دیابتی‌ها مى‌شود.  __- ((اینوزیتون)):__ باعث بهبود حالت نوروپاتى یا اختلال اعصاب محیطى در دیابتی‌ها مى‌شود.
 __- ((اسید آلفا لیپوئیک)):__ باعث کاهش نوروپاتى دیابت شده و در کاهش درد اندامهاى افراد مبتلا بسیار موثر است.  __- ((اسید آلفا لیپوئیک)):__ باعث کاهش نوروپاتى دیابت شده و در کاهش درد اندامهاى افراد مبتلا بسیار موثر است.
 __- کارنى تین:__ باعث کاهش دردهاى ناشى از نوروپاتى دیابتى شده و باعث کاهش درد مى‌شود.  __- کارنى تین:__ باعث کاهش دردهاى ناشى از نوروپاتى دیابتى شده و باعث کاهش درد مى‌شود.
 __- ((روغن گل پامچال)):__ باعث کاهش آسیبهاى عصبى در بیماران دیابتى مى‌شود.  __- ((روغن گل پامچال)):__ باعث کاهش آسیبهاى عصبى در بیماران دیابتى مى‌شود.
 !مواد غذایى مفید در دیابت  !مواد غذایى مفید در دیابت
 حبوبات، جو، برنج قهوه‌اى، شیر سویا، عدس، ماهى، تخم مرغ، میوه‌هاى تازه، ((آووکادو))، ((ریواس))، ((گندم کوهى))، ((گلابى))، سبزیجات تازه، ((پیاز))، ((قارچ))، ((خربزه))، ((هندوانه))، کنگر فرنگى، ((اسفناج))، آجیل، ((سیر))، ((شنبلیله))، ((دارچین)). حبوبات، جو، برنج قهوه‌اى، شیر سویا، عدس، ماهى، تخم مرغ، میوه‌هاى تازه، ((آووکادو))، ((ریواس))، ((گندم کوهى))، ((گلابى))، سبزیجات تازه، ((پیاز))، ((قارچ))، ((خربزه))، ((هندوانه))، کنگر فرنگى، ((اسفناج))، آجیل، ((سیر))، ((شنبلیله))، ((دارچین)).
   
 لازم به توضیح است دارچین، غنچه خشک شده ((گل میخک))، ((زردچوبه))، گل گاوزبان باعث تحریک ترشح انسولین مى‌شوند. لازم به توضیح است دارچین، غنچه خشک شده ((گل میخک))، ((زردچوبه))، گل گاوزبان باعث تحریک ترشح انسولین مى‌شوند.
 !مکملهای فیبری درمان جدید بیماری دیابتی !مکملهای فیبری درمان جدید بیماری دیابتی
 تحقیقات جدی نشانگر آن است که مکملهای فیبری ممکن است خطر بیماری قلبی- عروقی را در افراد مبتلا به دیابت نوع دو، کاهش دهد. محققین دریافته‌اند که مصرف مکملهای فیبری در بیماران دیابتی تیپ دو، سطح LDL را پایین و سطح HDL را بالا می‌برد. یکی از علل مرگ بیماران دیابتی، ابتلا به ((بیماریهای قلبی- عروقی)) است. میزان کلسترول بالا یکی از عوامل خطرزا در بیماریهای قلبی- عروقی است و مکملهای فیبری می‌توانند در کاهش میزان کلسترول خون مفید باشند. تحقیقات جدی نشانگر آن است که مکملهای فیبری ممکن است خطر بیماری قلبی- عروقی را در افراد مبتلا به دیابت نوع دو، کاهش دهد. محققین دریافته‌اند که مصرف مکملهای فیبری در بیماران دیابتی تیپ دو، سطح LDL را پایین و سطح HDL را بالا می‌برد. یکی از علل مرگ بیماران دیابتی، ابتلا به ((بیماریهای قلبی- عروقی)) است. میزان کلسترول بالا یکی از عوامل خطرزا در بیماریهای قلبی- عروقی است و مکملهای فیبری می‌توانند در کاهش میزان کلسترول خون مفید باشند.
 در یکی از تحقیقات اخیر، که بر روی 78 بیمار مبتلا به دیابت تیپ دو که میانگین سنی آنها 59 سال بود و میزان دریافت مکمل فیبری روزانه 10 تا 15 گرم بود، انجام شد. میزان کلسترول، تری گلیسیریدها، LDL و HDL خون آنها یک بار در آغاز تحقیق و دوباره پس از 90 روز اندازه گیری شد. در پایان تحقیق میزان کل کلسترول از 215mg/dl به 184mg/dl رسیده بود و کاهشی معادل 4/14 درصد را نشان می‌دهد و تری گلیسیرید آنها از 299mg/dl به 257mg/dl رسید (14 درصد کاهش). LDL از میزان 129mg/dl به 92mg/dl رسید (27 درصد کاهش). HDL از 43mg/dl به 55mg/dl رسید (تا 8/21 درصد افزایش). در یکی از تحقیقات اخیر، که بر روی 78 بیمار مبتلا به دیابت تیپ دو که میانگین سنی آنها 59 سال بود و میزان دریافت مکمل فیبری روزانه 10 تا 15 گرم بود، انجام شد. میزان کلسترول، تری گلیسیریدها، LDL و HDL خون آنها یک بار در آغاز تحقیق و دوباره پس از 90 روز اندازه گیری شد. در پایان تحقیق میزان کل کلسترول از 215mg/dl به 184mg/dl رسیده بود و کاهشی معادل 4/14 درصد را نشان می‌دهد و تری گلیسیرید آنها از 299mg/dl به 257mg/dl رسید (14 درصد کاهش). LDL از میزان 129mg/dl به 92mg/dl رسید (27 درصد کاهش). HDL از 43mg/dl به 55mg/dl رسید (تا 8/21 درصد افزایش).
 تحقیقات صورت گرفته حاکی از تاثیر دو جانبه این دارو است به صورت کاهش تحقیقات LDL از یک سو و افزایش HDL از سوی دیگر بود، و این تاثیر پس از مدت قابل توجهی یعنی 90 روز همچنان وجود داشت. محققین بر این باورند که استفاده از چنین مکملی بدون عوارض جانبی است و می‌تواند به عنوان یک راهکار درمانی مطرح شود. در ضمن داروهای قبلی تنها میزان LDL را کاهش می‌دادند و موجب افزایش سطح HDL نمی‌گردیدند و تنها اثر یک جانبه داشتند. تحقیقات صورت گرفته حاکی از تاثیر دو جانبه این دارو است به صورت کاهش تحقیقات LDL از یک سو و افزایش HDL از سوی دیگر بود، و این تاثیر پس از مدت قابل توجهی یعنی 90 روز همچنان وجود داشت. محققین بر این باورند که استفاده از چنین مکملی بدون عوارض جانبی است و می‌تواند به عنوان یک راهکار درمانی مطرح شود. در ضمن داروهای قبلی تنها میزان LDL را کاهش می‌دادند و موجب افزایش سطح HDL نمی‌گردیدند و تنها اثر یک جانبه داشتند.
 !مباحث مرتبط با عنوان !مباحث مرتبط با عنوان
 *((انسولین)) *((انسولین))
 +*((بیماریهای قندی))
 *((دیابت قندی)) *((دیابت قندی))
 *((قند خون)) *((قند خون))
 *((قهوه و اثر آن بر دیابت)) *((قهوه و اثر آن بر دیابت))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 دوشنبه 30 بهمن 1385 [09:28 ]   4   سبحانی      جاری 
 سه شنبه 07 شهریور 1385 [13:44 ]   3   سبحانی      v  c  d  s 
 سه شنبه 16 اسفند 1384 [07:38 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 16 اسفند 1384 [07:22 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..