!کلیات گیاه شناسی
{picture file=img/daneshnameh_up/beh.jpg}
|
به درخت کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهوه ای بوده و در اکثر نقاط ((اروپا)) ، نواحی ((مدیترانه)) ، ((آسیا)) و ((آفریقا))ی شمالی می روید .برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است . گلهای آن درشت ، برنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می باشد . میوه رسیده زردرنگ ، گرد و یا بشکل ((گلابی)) است و در سطح آن پوشیده از کرک بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است .
__خواص داروئی میوه به :__ از نظر ((طب قدیم ایران)) به شیرین کیم گرم و تر و ترش و سرد و خشک است . ((روغن)) به سرد ، تر و قابض و به دانه سرد و تر است .
#به تقویت کنده ((قلب)) است .
#ادرار آور است.
#نرم کننده سینه است .
#مقوی ((معده)) و دستگاه هاضمه است .
#قابض است .
#خونریزی را بند می آرود .
#به ترش مسهل است .
#به ترش برای تنگی نفس مفید است .
#به ترش استفراغ را بند می آورد .
#اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می کند .
#به بهترین و مفید ترین ((میوه)) برای مسلولین است .
#خونریزی از رحم را متوقف می کند .
#اثر مفید روی بواسیر درد.
#برای هضم غذا مفید است .
آب
|
83 گرم
|
مواد قندی
|
10 گرم
|
مواد نشاسته ای
|
5 گرم
|
کلسیم
|
10 میلی گرم
|
فسفر
|
17 میلی گرم
|
آهن
|
0/8 میلی گرم
|
پتاسیم
|
195 میلی گرم
|
سدیم
|
5 میلی گرم
|
ویتامین آ
|
40 واحد
|
ویتامین ث
|
15 میلی گرم
|
ویتامین ب 1
|
0/02 میلی گرم
|
ویتامین ب 2
|
0/03 میلی گرم
|
ویتامین ب 3
|
0/2 میلی گرم
|
!ترکیبات شیمیایی
در 100 گرم میوه به موادی که در جدول ذکر شده موجود است :
__خواص به دانه:__
#لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود .
#ضد تب است .
#اسهال خونی و ساده را درمان می کند .
#برای درمان جراحات گلو موثر است .
#سرفه را برطرف می کند .
#برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است .
#برای التیام ترک پوست دست وبدن ، نوک پستان ، لب و ((بواسیر)) لعاب به دانه را روی موضع بمالید .
#برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است .
#آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید .
#جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است .
__خواص دم کرده گل و شکوفه به:__
#سردرد را برطرف می کند.
#مقوی معده است .
#سینه را صاف و تقویت می کند.
#سرفه کودکان را برطرف می سازد .
#برای درمان بی خوابی دم کرده گل را با آّب بهار ((نارنج)) مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید .
__خواص روغن به:__
#برای برطرف کردن زنگ زدن در گوش مفید است.
#سرگیجه را برطف می کند.
#برای مداوای زخم های دهان مفید است .
#خونریزی ریوی را درمان می کند .
#اسهال مزمن را برطرف می کند.
#دوست کبد است و روم ((کبد)) را رفع می کند .
#زخم روده ها را درمان می کند .
__خواص برگ وشاخه های به:__
#جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می کند .
#زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید .
#قابض است .
#ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است .
__طرز استفاده: __
#شیره به : 50 گرم به را خرد کرده با 50 گرم ((عسل)) یا ((شکر)) مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد .
#شراب به : 50 رگم به خورد شده را در یک لیتر شراب ریخته و بگذارید دو هفته بماند و سپس از آن استفاده کنید .
#جوشانده دانه به : 30 ((گرم)) به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا بصورت ژله در آید .
#جوشانده برگ درخت به : 30گرم برگ درخت به را در یک لیتر آبجوش ریخته و مدت چند دقیقه بجوشانید .
#دم کرده گل به : 30 گرم گل به را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت پنج ((دقیقه)) بگذارید تا دم بکشد .
#لوسیون پوست به : این لوسیون برای از بین بردن چین و چروکهای پوست از هر کرم دیگری موثر تر است .
#روغن به : به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته دقت کنید که روغن نسوزد .
__مضرات :__ خوردن به بصورت خام خوب نیست و مضر می باشد زیرا به خام رگهای بدن را مسدود می سازد و چون گرم است برای کسانیکه گرم مزاجند خوب نیست .