منو
 صفحه های تصادفی
عصمت فاطمه علیهاسلام
اسفاربن شیرویه
سفارش امام کاظم علیه السلام به پرهیز از بدگویی
امام علی علیه السلام پرچمدار پیامبر
تومور طناب‌ نخاعی‌
تراز متن
بازالت فلدسپاتوئیدی
ولتائیت
برخورد سازنده امام علی علیه السلام با سارقان
زیره سبز
 کاربر Online
220 کاربر online
تاریخچه ی: به «داروئی»

تفاوت با نگارش: 4

Lines: 1-187Lines: 1-105
-!کلیات گیاه شناسی

right>
+!مقدمه
((به)) درخت
کوچکی است که پوست ساقه و تنه آن قهوه‌ای بوده و در اکثر نقاط اروپا ، نواحی مدیترانه ، آسیا و آفریقای شمالی می‌روید. برگهای آن پوشیده از کرک و صاف است. گلهای آن درشت ، به رنگ سفید و یا صورتی و دارای پنج گلبرگ می‌باشد. میوه رسیده زرد رنگ ، گرد و یا به شکل گلابی است و در سطح آن پوشیده از کرک بوده و دریا طعمی مطبوع ، شیرین و یا کمی ترش است.

به سرشار از و
یتامین‌های A و B و املاح آهکی و تانن است. به دارای پروتید ، گلوسید ، لیپید و آب است و صد گرم آن تولید 112 کالری انرژی می‌کند. این میوه مقوی معده و متوقف کننده اسهال‌های ساده و خونی است. در ورم حاد در روده‌ها ، خونریزی‌های قاعدگی و بواسیری ، اثر بسیار موثری دارد. به ضمن تقویت اعمال دستگاه گوارش ، مخاط و سرفه کاملا موثر است. دم کرده برگهای به برای تسکین سرفه شهرت فراوان دارد.
>
>
dir align = left>
 
 
  
-{picture file=img/daneshnameh_up/beh.jpg} +{img src=img/daneshnameh_up/6/6a/cydonia2.JPG}
  
 
 
 
 
-
به درخت کوچکی است که ست اقه و تن آن هه ای بده و د اک نقا ((او)) ، نوای ((یتراه)) ((آسیا)) و ((فیا))ی مای می روید .رگهای ن پویه از کرک اف ا . گی درت ، برگ فید و یا صی دارای گبر ی اشد . یوه یده زردرنگ ، رد و یا بک ((بی)) ات و س ن پ ا کرک بوه و دریا عی مطبوع ، یرین و یا کمی رش است .

!
تیا شیمیایی /> />در 100 رم یو به یر ود زیر وجد است :

border=2 align=left>
+!خواص داروئی میوه
*به تقویت کنده ((ب)) است. />*درار آور است.
*
نر کنده سیه است.
*مقو
ی عده و دتگاه هامه ست. />*قاض ات.
وی را بند می‌آرود.


*به ترش بر
ای نگی ف مفید است.
*به
ترش استراغ ا بند می‌آورد .
سهالهای ساده و ((ال خونی)) ا درما می‌کند. />*به بهترین و مفیدرین میوه برای ((ل|مسلولین)) است.
ونیی از رح ا متوقف می‌کند.
*
ا ی روی ((اسیر)) دار. />*برای ضم ذا مفید است.
واص ب نه
*
عاب به دانه را روی زخ و سوختگیا بگذاری تا باعث شای ریع آنها شود. />*ضد تب است. />*اسال خونی و ده را درمان می‌ن. />*را رمن جراحات لو موثر است.
*((سرفه)) ر
ا بطر می‌.
*
برای الیام ترک پو دس و دن نوک پستا ، ل بوایر لعاب ه دانه را ی موضع مالد. />*رای درمان خشکی زبان و دهان مفی است.
*((آفتب زدی)) ا ا مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست رمان کید.
وید به دا ی توی نیروی جسی مفید است.
>
>
ir align = left>
 
 
  
-آب r />d>
/>

/>83 گرم
+{img src=img/daneshnameh_up/9/98/cydonia1.JPG}
  
 
 
 +
 +!خواص دم کرده گل و شکوفه به
 +*سردرد را برطرف می‌کند.
 +*مقوی معده است.
 +*سینه را صاف و تقویت می‌کند.
 +*سرفه کودکان را برطرف می‌سازد.
 +*برای درمان بی‌خوابی دم کرده گل را با آب ((بهار نارنج)) مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید.
 +!خواص روغن به
 +*سرگیجه را برطرف می‌کند.
 +*برای مداوای زخمهای دهان مفید است.
 +*خونریزی ریوی را درمان می‌کند.
 +*اسهال مزمن را برطرف می‌کند.
 +*دوست ((کبد)) است و ورم کبد را رفع می‌کند.
 +*زخم روده‌ها را درمان می‌کند.
 +!خواص برگ و شاخه‌های به
 +*جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می‌کند.
 +*زخمها را با جوشانده برگ به بشوئید.
 +*ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است.
 +

 +
 
 
  
-مواد قندی r />d>
/>d>
10 گرم
+{img src=img/daneshnameh_up/5/56/cydonia3.JPG}
  
 
 
 +
 +!طرز استفاده
 +*__~~green:شیره به:~~__ 50 گرم به را خرد کرده با 50 گرم عسل یا شکر مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد.

 +*__~~green:جوشانده دانه به:~~__ 30 گرم به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا به صورت ژله درآید.

 +*__~~green:جوشانده برگ درخت به:~~__ 30 گرم برگ درخت به را در یک لیتر آبجوش ریخته و مدت چند دقیقه بجوشانید.

 +*__~~green:دم کرده گل به:~~__ 30 گرم گل به را در یک لیتر آبجوش ریخته و به مدت پنج دقیقه بگذارید تا دم بکشد.

 +*__~~green:لوسیون پوست به:~~__ این لوسیون برای از بین بردن چین و چروکهای پوست از هر کرم دیگری موثرتر است.

 +*__~~green:روغن به:~~__ به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته دقت کنید که روغن نسوزد.
 +!کاربرد به در درمان برخی از بیماریها
 +*__~~green:رفع سرفه:~~__ 25 تا 30 گرم برگ تازه یا خشک به را در یک لیتر آب جوش دم کنید پس آن را از صافی بگذرانید سه بار در روز بنوشید بار سوم را قبل از خواب بنوشید این دم کرده برای رفع سرفه بکار می‌رود. همراه با بهار نارنج خواب راحتی را نصیب انسان می‌کند.

 +*__~~green:درمان اسهال:~~__ چند به درسته را بپزد. در پارچه تمیزی آنقدر فشار بدهید تا شیره‌اش خارج بشود. ده برابر وزنش شکر به آن افزوده بگذارید بپزد تا آنکه مایع غلیظی بدست آید. برای درمان اسهال روزانه سه قاشق از شربت را بنوشید.

 +*__~~green:درمان گلو درد:~~__ یک قاشق شربت را به را در یک لیوان آب گرم رقیق کنید و به صورت غره غره به کار ببرید. برای درمان گلو درد بسیار مناسب است.

 +*__~~green:رفع التهاب پلک ، استراحت چشمان خسته:~~__ چند قاچ به تازه را مستقیما روی موضع درد قرار بدهید. البته باید قبل از این کار به را به دقت بشوئید.

 +*__~~green:ترکیدگی پوست:~~__ یک قاشق قهوه خوری به دانه را در شب و در یک فنجان آب سرد خیس کنید صبح آن را صاف کنید آب غلیظی بدست می‌آید که ترک پوست و لب سوختگی پوست را از طریق ماساژ درمان می‌کند.

 +*__~~green:درمان ورم روده بزرگ:~~__ به سرشار از تانن است و این ماده براتی ورم معده موثر است بنابراین کمپوت به و شربت به برای رفع این ناراحتی مفید است. 40 تا 50 گرم به را ریز ریز کرده، حدود 15 دقیقه در یک لیتر آب بجوشانید و مصرف کنید.

 +*__~~green:درمان ورم معده:~~__ 4 گرم به دانه را در 120 گرم آب سرد بخیسانید. پس از خیش خوردن ، آنقدر با قاشق آن را بهم بزنید تا مایعی به شکل سفیده تخم مرغ بدست آید. پس هر موقع میل داشتید از آن بنوشید.

 +*__~~green:درمان بی‌خوابی:~~__ در موقع بی‌خوابی شدید ، یک مشت به تازه را بچینید و با یک لیتر آب جوش 10 دقیقه بخیسانید. پس از خوردن آن را صاف کنید و با شکوفه نارنج مخلوط و شیرین کنید. هر شقب موقع خواب یک یا دو قاشق از آن بنوشید تا به خواب آرامی فرو رفتید.

 +*__~~green:درمان عصبانیت:~~__ مصرف یک قاشق از شربت برگ (طرز تهیه همان است که در قسمت بی‌خوابی گفته شد) چاره ساز این ناراحتی است.
 +!زیانها
 +تفاله به سنگین و بهتر است از پخته یا مربا یا لااقل آب آن استفاده بشود. مربای به و خود آن برای سینه و ریه و معده‌های وضعیت خوب نیست و اشخاصی هم که مبتلا به رعشه هستند بهتر است تا برطرف شده بیماریشان از آن مصرف نکنند.
 +!مباحث مرتبط با عنوان
 + />




/> /> /> /> /> /> />
/>










/> />
/> /> />




/> /> />
 
 
  
-واد اس ای
/>5 رم />

کیم

10 یی گر />
/>سفر

17 یی رم />
/>هن
/>0/8 یی ر

تای

195 میی ر

سدی

5 یلی ر

ویاین

40 ود />
/>ویاین ث

15 یی گر

ویاین ب 1

0/02 یلی ر />

ویتاین ب 2

0/03 میی رم />
/>ویای 3

0/2 یی ر
+||
((آرتیش
«داروئى»))|((آقطی سیاه «داروئی»))|((آوکادو «داری»))|((اسخودوس «داروئی»))|((اسفناج «داروئی»))|((انار «داروئی»|))((انبه «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»))
((بابونه «بابونه»))|((بادام «اروئی»))|((بادام زمینی «داری»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «داروئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((پسته «داروئی»))|((پرتقال «داروئی»))
((یاز «دارئی»))|((تخم تان «ارئی»))|((ترب و تربچه «داروئی»))|((تمبر هندی «دارئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کوهی «داروئی»))|((چغندر «داروئی»))
((خاک شیر «دارئی»))|((ختی «اروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارچین «داروئی»))|((دم اسب «داروئی»))|((ذرت «اروئی»))|((رازیانه «داروئی»))|((روناس «داروئی»))|((خواص دارویی ریحان))|
((زرد آلو «داروئی»))|((زردچوبه «دارئی»))|((زرشک «دارئی»))|((زعفران «ارئی»))|((زنجبیل «داروئی»))|((زوفا «دارئی»))|((زیتون «داوئی»))|((زیر سبز «داروئی»))|((سنبل الطیب «داروئی»))|((سیب «داروئی»))
((سیب زمیی «ارئی»))|((سیر «داروئی»))|((شا پسند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «دارئی»))|((شنبلیله «ارئی»))|((شوی «دارئی»))|((شیرین یان «داروئی»))|((صبر زرد «داروی»))|((دس «داروئی»))
((علف هفت بند «داروئی»))|((ناب «دارئی»))|((فندق «اروئی»))|((قاصدک داروئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «داروئی»))|((کدو «دارئی»))|((کجد «داروئی»))|((کوشاد «داروئی»))|((گاوزبان «دارئی»))
((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «داروئی»))|((گنه «دارئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرنگی «دارئی»))|((لوبیا «ارئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «دارئی»))|((اروبه «داروئی»))
((مامیرا کبیر «اروئی»))|((موز «داروئی»))|((میخک «داروئی»))|((خواص دارویی نارگیل))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «داروئی»))|((هل «ارئی»))|((لو «اروئی»))|((هندوانه «دارئی»))|((ویج «ارئی»)) />||
  
 
 
 
 
-__خواص داروئی میوه به :__ از نظر ((طب قدیم ایران)) به شیرین کیم گرم و تر و ترش و سرد و خشک است . ((روغن)) به سرد ، تر و قابض و به دانه سرد و تر است . 
-#به تقویت کنده ((قلب)) است . 
-#ادرار آور است. 
-#نرم کننده سینه است . 
-#مقوی ((معده)) و دستگاه هاضمه است . 
-#قابض است . 
-#خونریزی را بند می آرود . 
-#به ترش مسهل است . 
-#به ترش برای تنگی نفس مفید است . 
-#به ترش استفراغ را بند می آورد . 
-#اسهال های ساده و اسهال خونی را درمان می کند . 
-#به بهترین و مفید ترین ((میوه)) برای مسلولین است . 
-#خونریزی از رحم را متوقف می کند . 
-#اثر مفید روی بواسیر درد. 
-#برای هضم غذا مفید است . 
-__خواص به دانه:__  
-#لعاب به دانه را روی زخم ها و سوختگی ها بگذارید تا باعث شفای سریع آنها شود . 
-#ضد تب است . 
-#اسهال خونی و ساده را درمان می کند . 
-#برای درمان جراحات گلو موثر است . 
-#سرفه را برطرف می کند .  
-#برای درمان تورم های داخلی بدن مفید است . 
-#برای التیام ترک پوست دست وبدن ، نوک پستان ، لب و ((بواسیر)) لعاب به دانه را روی موضع بمالید . 
-#برای درمان خشکی زبان و دهان مفید است . 
-#آفتاب زدگی را با مالیدن لعاب به دانه بر روی پوست درمان کنید . 
-#جویدن به دانه برای تقویت نیروی جنسی مفید است . 
-__خواص دم کرده گل و شکوفه به:__  
-#سردرد را برطرف می کند. 
-#مقوی معده است . 
-#سینه را صاف و تقویت می کند. 
-#سرفه کودکان را برطرف می سازد . 
-#برای درمان بی خوابی دم کرده گل را با آّب بهار ((نارنج)) مخلوط کرده و قبل از رفتن به رختخواب بنوشید . 
-__خواص روغن به:__  
-#برای برطرف کردن زنگ زدن در گوش مفید است.  
-#سرگیجه را برطف می کند. 
-#برای مداوای زخم های دهان مفید است . 
-#خونریزی ریوی را درمان می کند . 
-#اسهال مزمن را برطرف می کند. 
-#دوست کبد است و روم ((کبد)) را رفع می کند . 
-#زخم روده ها را درمان می کند . 
-__خواص برگ وشاخه های به:__  
-#جوشانده برگ درخت به ورم چشم را مداوا می کند . 
-#زخم ها را با جوشانده برگ به بشوئید . 
-#قابض است . 
-#ضماد برگ درخت به برای ورم چشم مفید است . 
-__طرز استفاده: __ 
-#شیره به : 50 گرم به را خرد کرده با 50 گرم ((عسل)) یا ((شکر)) مخلوط کنید و در یک لیتر آب جوش بریزید و آنرا روی چراغ گذاشته تا بجوشد و حجم آن به نصف تقلیل یابد .  
-#شراب به : 50 رگم به خورد شده را در یک لیتر شراب ریخته و بگذارید دو هفته بماند و سپس از آن استفاده کنید . 
-#جوشانده دانه به : 30 ((گرم)) به دانه را در یک لیتر آب جوش ریخته و آنقدر بجوشانید تا بصورت ژله در آید . 
-#جوشانده برگ درخت به : 30گرم برگ درخت به را در یک لیتر آبجوش ریخته و مدت چند دقیقه بجوشانید . 
-#دم کرده گل به : 30 گرم گل به را در یک لیتر آبجوش ریخته و بمدت پنج ((دقیقه)) بگذارید تا دم بکشد . 
-#لوسیون پوست به : این لوسیون برای از بین بردن چین و چروکهای پوست از هر کرم دیگری موثر تر است . 
-#روغن به : به را تکه تکه کرده و بپزید سپس آب آنرا بگیرید و با دو برابر وزن آن روغن زیتون مخلوط کرده و آنقدر بجوشانید تا تمام آب آن بخار شود و فقط روغن باقی بماند البته دقت کنید که روغن نسوزد . 
-__مضرات :__ خوردن به بصورت خام خوب نیست و مضر می باشد زیرا به خام رگهای بدن را مسدود می سازد و چون گرم است برای کسانیکه گرم مزاجند خوب نیست .  

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 27 اردیبهشت 1385 [17:14 ]   7   سمیه فارابی اصل      جاری 
 چهارشنبه 23 شهریور 1384 [05:12 ]   6   شکوفه رنجبری      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [07:06 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [06:55 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [06:09 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [05:54 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [05:40 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..