منو
 صفحه های تصادفی
قبر مطهر فاطمه علیهاسلام
سیر تحول شیمی آلی - فلزی
آثار بی حجابی
مسلمان و مسیحی
بیوشیمی گیاهی
لرزه نگار
سنت فرهنگی اولمک -مراحل تحولی
ابوالقاسم علی بن ابوجعفر میکال
تولید نوترون
اعجاز لفظی قرآن
 کاربر Online
869 کاربر online
تاریخچه ی: بستنی

تفاوت با نگارش: 1

Lines: 1-29Lines: 1-31
 V{maketoc} V{maketoc}
-بستنی نوعی ((دسر)) یخی است که از ((شیر))، ((خامه))، ((خامه ترش «کاسترد)))، بعلاوه مواد طعم دهنده و شیرین کننده تهیه می شود. مخلوط این مواد را در جای بسیار سرد قرار می دهند. بتدریج فضا را سرد تر می کنند، در عین حال که بستنی را مدام هم می زنند تا از ایجاد تکه یخ های بزرگ جلوگیری شود. در قدیم، مواد تشکیل دهنده بستنی را با هم مخلوط کرده و داخل ظرفی ریخته و آن ظرف را روی مخلوطی از یخ خرد شده و نمک قرار می دادند. نمک بتدریج یخ را ذوب کرده و تبدیل به آب می نمود. در حین عمل ذوب شدن، گرمای مواد تشکیل دهنده بستنی گرفته می شد. +
::{picture=pictures2b.jpg}::
!تعریف
بستنی نوعی ((دسر)) یخی است که از ((شیر «ماده غذایی»| شیر))، ((خامه))، ((خامه ترش)) (کاسترد)، به علاوه مواد طعم دهنده و شیرین کننده تهیه می شود. مخلوط این مواد را در جای بسیار سرد قرار می دهند. به تدریج فضا را سرد تر می کنند، در عین حال که بستنی را مدام هم می زنند تا از ایجاد تکه یخ های بزرگ جلوگیری شود. />در قدیم، مواد تشکیل دهنده بستنی را با هم مخلوط کرده و داخل ظرفی ریخته و آن ظرف را روی مخلوطی از یخ خرد شده و نمک قرار می دادند. نمک به تدریج یخ را ذوب کرده و تبدیل به آب می نمود. در حین عمل ذوب شدن، گرمای مواد تشکیل دهنده بستنی گرفته می شد.
 !مواد تشکیل دهنده !مواد تشکیل دهنده
-
واژه بستنی را برای همه نوع دسر و اسنک یخی بکار می برند؛ اگرچه معمولا بستنی به دسرهایی اطلاق می شود که بخش عمده آنها خامه باشد. بستنی ها انواع بسیار متنوعی دارند. معمولا مواد افزودنی همچون خرده ((شکلات))، ((میوه))، ((مغز انواع میوه)) ها یا ((آب نباتها))ی کوچک به آن اضافه می کنند. برخی انواع معروف بستنی که در اغلب مغازه ها و سوپرمارکت ها در دسترسند عبارتند از: بستنی وانیلی، شکلاتی، ((توت فرنگی)) و یا مخلوطی از این سه.
+واژه بستنی را برای همه نوع دسر و اسنک یخی به کار می برند؛ اگر چه معمولاً بستنی به دسرهایی اطلاق می شود که بخش عمده آنها خامه باشد. بستنی ها انواع بسیار متنوعی دارند. معمولا مواد افزودنی همچون خرده ((شکلات))، ((میوه))، ((مغز انواع میوه)) ها یا ((آب نبات|آب نباتهای)) کوچک به آن اضافه می کنند. برخی انواع معروف بستنی که در اغلب مغازه ها و سوپر مارکت ها در دسترسند عبارتند از: بستنی وانیلی، شکلاتی، ((توت فرنگی)) و یا مخلوطی از این سه.
 !ساخت بستنی !ساخت بستنی
-
پیش از آنکه یخچالهای امروزی با طرح اولیه کارل وان لیند، مهندس آلمانی، دردهه 70 قرن 19 میلادی ساخته شود، بستنی نوعی دسر بسیار لوکس محسوب می شد که فقط در موقعیت های خاص سرو می گردید. امروزه، با پیشرفت صنعت و توسعه فن آوری هر خانه ای برای خود فریزر دارد و بنابراین، نگهداری بستنی بسادگی امکان پذیر است. دسترسی به بستنی هم بسیار آسان است؛ تقریبا همه بقالی ها و یا سوپرمارکت ها انواع مختلف بستنی را دارند. حتی در مکانهای عمومی هم دستفروش ها، با استفاده از کامیونهای کوچک خود، بستنی عرضه می کنند.
+پیش از آنکه یخچال های امروزی با طرح اولیه ((کارل وان لیند))، مهندس آلمانی، در دهه 70 قرن 19 میلادی ساخته شود، بستنی نوعی دسر بسیار لوکس محسوب می شد که فقط در موقعیت های خاص سرو می گردید. امروزه، با پیشرفت صنعت و توسعه فن آوری هر خانه ای برای خود فریزر دارد و بنابراین، نگهداری بستنی به سادگی امکان پذیر است. دسترسی به بستنی هم بسیار آسان است؛ تقریبا همه بقالی ها و یا سوپر مارکت ها انواع مختلف بستنی را دارند. حتی در مکان های عمومی هم دست فروش ها، با استفاده از کامیون های کوچک خود، بستنی عرضه می کنند.
 بستنی امروزی از مواد زیر تشکیل یافته است: بستنی امروزی از مواد زیر تشکیل یافته است:
-*10-16 درصد ((خامه|خامه«چربی شیر))) +*10-16 درصد ((خامه|خامه «چربی شیر»))
 *9-12 درصد آن شامل ((پروتئین))، ((کازئین))، ((پروتئین آب پنیر))، ((هیدرات کربن)) و ((لاکتوز)) می باشد. *9-12 درصد آن شامل ((پروتئین))، ((کازئین))، ((پروتئین آب پنیر))، ((هیدرات کربن)) و ((لاکتوز)) می باشد.
-*12-16 درصد مواد شیرین کننده که معمولا شیره ذرت می باشد. این شیره دارای گلوکوز و یا ((سوکروز)) می باشد. +*12-16 درصد مواد شیرین کننده که معمولاً شیره ذرت می باشد. این شیره دارای ((گلوکوز)) و یا ((سوکروز)) می باشد.
 *2/0-5/0درصد ((تثبیت کننده)) و ((امولسیفایر)) مثل: آگار *2/0-5/0درصد ((تثبیت کننده)) و ((امولسیفایر)) مثل: آگار
 *55-64 درصد آب که یا در خود شیر موجود است و یا در سایر مواد افزوده شده یافت می شود. *55-64 درصد آب که یا در خود شیر موجود است و یا در سایر مواد افزوده شده یافت می شود.
-این مواد، بخش جامد بستنی را تشکیل می دهند.اما تنها 50 درصد از حجم نهایی بستنی متعلق به این مواد می باشد. 50 درصد باقیمانده را هوا تشکیل می دهد که طی هم زدن مداوم، با بستنی ترکیب می شود. هرچه بستنی ارزان تر باشد، باید متوجه شویم که با هوای بیشتری ترکیب شده است. از آنجا که بستنی را با توجه به حجم آن می فروشند، برای تولید کنندگان آن بسیار با صرفه است که با ترکیب بستنی با مقدار بیشتری هوا، غلظت آنرا کاهش دهند؛ بدون آنکه حجمش کم شود. +این مواد، بخش جامد بستنی را تشکیل می دهند.اما تنها 50 درصد از حجم نهایی بستنی متعلق به این مواد می باشد. 50 درصد باقیمانده را هوا تشکیل می دهد که طی هم زدن مداوم، با بستنی ترکیب می شود. هر چه بستنی ارزان تر باشد، باید متوجه شویم که با هوای بیشتری ترکیب شده است. از آنجا که بستنی را با توجه به حجم آن می فروشند، برای تولید کنندگان آن بسیار با صرفه است که با ترکیب بستنی با مقدار بیشتری هوا، غلظت آنرا کاهش دهند؛ بدون آنکه حجمش کم شود.
 یکی از تحولات قرن بیستم، کشف روشی برای دو برابر کردن میزان هوا در بستنی بود. این روش، برای تولید کنندگان بستنی از نظر اقتصادی بصرفه است؛ چون در مواد اولیه صرفه جویی می شود و جای این مواد را هوا پر می کند.  یکی از تحولات قرن بیستم، کشف روشی برای دو برابر کردن میزان هوا در بستنی بود. این روش، برای تولید کنندگان بستنی از نظر اقتصادی بصرفه است؛ چون در مواد اولیه صرفه جویی می شود و جای این مواد را هوا پر می کند.
-در قدیم، ساخت بستنی کار بسیار طاقت فرسایی بود. در زمستان، تکه های بزرگ یخ را از دریاچه ها و استخرها بیرون کشیده، درون سوراخهایی داخل زمین قرار داده و رویش را با کاه می پوشاندند. سپس، در فصل گرما، مواد بستنی را داخل کاسه بزرگی که تکه های یخ در اطرافش بود، ریخته و با دست درست می کردند.
ا
ولین کارخانه صنعتی بستنی سازی جهان در سال 1851 در مری لند، کار خود را آغاز نمود. البته عامل مؤثر در تولید آسان تر بستنی، ساخت یخچال در دهه 70 قرن نوزدهم بود.
+!ساخت بستنی در قدیم
در قدیم، ساخت بستنی کار بسیار طاقت فرسایی بود. در زمستان، تکه های بزرگ یخ را از دریاچه ها و استخرها بیرون کشیده، درون سوراخ هایی داخل زمین قرار داده و رویش را با کاه می پوشاندند. سپس، در فصل گرما، مواد بستنی را داخل کاسه بزرگی که تکه های یخ در اطرافش بود، ریخته و با دست درست می کردند.
اولین کارخانه صنعتی بستنی سازی جهان در سال 1851 در ((مری لند))، کار خود را آغاز نمود. البته عامل مؤثر در تولید آسان تر بستنی، ساخت ((یخچال)) در دهه 70 قرن نوزدهم بود.
 امروزه استفاده از ماشین بستنی سازی، ساخت بستنی را در خانه بسیار ساده نموده است. تنها کافی است مواد تشکیل دهنده بستنی را داخل ماشین بستنی سازی ریخته و در فریزر قرار دهید. این وسیله الکتریکی، مواد تشکیل دهنده بستنی را ضمن سرد شدن، مرتب بهم می زند. امروزه استفاده از ماشین بستنی سازی، ساخت بستنی را در خانه بسیار ساده نموده است. تنها کافی است مواد تشکیل دهنده بستنی را داخل ماشین بستنی سازی ریخته و در فریزر قرار دهید. این وسیله الکتریکی، مواد تشکیل دهنده بستنی را ضمن سرد شدن، مرتب بهم می زند.

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 جمعه 20 آذر 1383 [13:18 ]   4   حمید حسن نیا      جاری 
 سه شنبه 17 آذر 1383 [21:20 ]   3   حمید حسن نیا      v  c  d  s 
 چهارشنبه 20 آبان 1383 [05:59 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 دوشنبه 27 مهر 1383 [02:46 ]   1   حمید حسن نیا      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..