منو
 کاربر Online
742 کاربر online
تاریخچه ی: برنج «داروئی»

تفاوت با نگارش: 9

Lines: 1-347Lines: 1-73
-!کلیات گیاه شناسی

+!مقدمه
برنج ی
کی از ((تک لپه‌ایها|گیاهان تک لپه)) است. برنج گیاهی است یکساله است و در مناطق گرم و مرطوب و پرآب می‌روید. ساقه آن راست و برگهای آن بزرگ و نوک تیز است. هر سنبلک برنج دارای دنباله کوتاه و یک ((گل)) دارد. میوه آن به شکل خوشه‌ای متشکل از سنبلکها در انتهای ساقه قرار دارد و یک دانه برنج در آن است __~~green:شلتوک~~__ می‌نامند. برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می‌باشد و منشا برنج از آسیا است و در حدود 3000 سال قبل از میلاد در هند و چین زراعت می‌شده است. در قرن هفتم میلادی مصریان نیز شروع به کشت آن کردند. برنج انواع مختلف دارد و این انواع را تا حدود 150 نوع مختلف تخمین می‌زنند. نمونه‌های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر فارس و اصفهان کاشته می‌شود .
>
>
dir align = left>
 
 
  
-{picture file=img/daneshnameh_up/berenj.jpg} +{img src=img/daneshnameh_up/6/6d/rice1.JPG}
  
 
 
 
 
-
برنج گی
اهی است یکسله که ارتفاع آن تا 1/5 ((متر)) میرسد ودر مناطق گرم و مرطوب و پرآب می روید . ساقه آن راست و ((برگ))های آن بزرگ و نوک تیز است . هر سنبلک برنج دارای دنباله کوتاه و یک ((گل)) درد . میوه آن بشکل خوشه ای متشکل از سنبلک ها درانتهای ساقه قرار درد و یک دانه برنج در آن است شلتوک می نامند . برنج از غلات مهم است و تقریبا غذای اصلی نصف مردم کره زمین می باشد و منشا برنج از ((آسیا)) است و در حدود 3000 سال قبل از میلاد در ((هند)) و ((چین)) زراعت می شده است . برنج بعدا از آسیا به ((ژاپن)) ، سبلان و دیگر نقاط استوایی کره زمین راه یافت و در قرت هفتم میلادی ((مصر))یان نیز شروع به کشت آن کردند .برنج انواع مختلف درد و این انواع را تا حدود 150 نوع مختلف تخمین می زنند . نمونه های مرغوب آن در شمال و جنوب ایران و نواحی گرمسیر ((فارس)) و ((اصفهان)) کاشته می شود .

__بطور کلی
دو نوع برنج وجود دارد :__

نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است که بنام برنج صدری معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد می باشد و بنام برنج چینی یا ژاپنی شهرت درد .آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف می کنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است . رنگ اصلی برنج وقتیکه در پوسته است قهوه ای است و بنام برنج ((قهوه)) ای Brown Rice نامیده می شود .برای بدست آوردن برنج سفید ،دانه های برنج را در دستگاههای مخصوصی می ریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک داد برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین می رود و برنج برنگ سفید و شفاف بدست می آید که عاری از ((ویتامین)) ب 1 است و اشخاصی که منحصرا از برنج تغذیه می کنند و غذای دیگری مصرف نمی کنند به بیماری ((بری بری)) Beri-Beriدچار می شوند .


بنابراین برای استفاده از تمام ویتامین ها و ((مواد معدنی)) برنج بهتر است که از برنج قهو های که غشاء خارجی آن گرفته نشده است استفاده کرد ولی البته باید توجه داشت که هضم برنج قهوه ای کمی مشکل تر از هضم برنج سفید می باشد . یکیدیگر از انواع برنج نوع وحشی از آن است که سیاه رنگ و باریک تر و دراز تر از برنج صدری است . این نوع برنج هم دارای مواد معدنی و ویتامین های بیشمار است ولی البته هضم آن کمی مشکل است وبهتر است که مخلوط با برنج سفید بکار برده شود .
/>!ترکیبات شیمیایی />
در برنج ماده ای بنام ((اوریدین)) Oridine وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را دراست . برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است . البته همانطور که گفته شد هنگانیکه پوسته قهوه ای آنرا می گیرند مقداری از ویتامین های خود را از دست می دهد . در جدول زیر واد موجود در صد گرم برنج قهو ه ای و برنج سفید با هم مقایسه شده است.
>
border=2 align=left>
+!انواع برنج
دو نوع برنج وجود دارد. نوعی که دانه آن دراز و کشیده و باریک است که به نام __~~green:برنج صدری~~__ معروف است و دیگری که دانه آن ریز و گرد میباشد و به نام برنج چینی یا ژاپنی شهرت دارد. آن نوع برنجی که ایرانیان و مردم بیشتر کشورها مصرف میکنند برنجی است که شلتوک و پوسته خارجی آن گرفته شده است. رنگ اصلی برنج وقتی که در پوسته است قهوهای است و به نام __~~green:برنج قهوهای~~__ Brown Rice نامیده میشود. برای بدست آوردن برنج سفید ، دانههای برنج را در دستگاههای مخصوصی میریزند و این دستگاهها پوسته خارجی برنج را از آن جدا کرده و سپس با اصطکاک داد برنج بدون پوسته با یکدیگر غشای خارجی آن نیز از بین میرود و برنج به رنگ سفید و شفاف بدست میآید که عاری از ویتامین B1 است.

اشخاصی که منحصرا از برنج تغذیه میکنند و غذای دیگری مصرف نمیکنند به ((بیماری بری بری)) دچار میشوند. بنابراین برای استفاده از تمام ویتامینها و مواد معدنی برنج بهتر است که از برنج قهوهای که غشاء خارجی آن گرفته نشده است استفاده کرد ولی البته باید توجه داشت که هضم برنج قهوهای کمی مشکلتر از هضم برنج سفید میباشد. یکی دیگر از انواع برنج نوع وحشی از آن است که سیاه رنگ و باریکتر و درازتر از برنج صدری است. این نوع برنج هم دارای مواد معدنی و ویتامینهای بشمار است ولی البته هضم آن کمی مشکل است و بهتر است که مخلوط با برنج سفید بکار برده شود.



ir align = left>r />
 
 
  
-مواد r />d>
/>

/>در صد گرم برنج قهوه ای
/>

در صد گرم برنج سفید
+{img src=img/daneshnameh_up/e/e1/rice2.JPG}
  
 
 
 +
 +!ترکیبات شیمیایی
 +در برنج ماده‌ای به نام __~~green:اوریدین Oridine~~__ وجود دارد که خاصیت ضد التهاب عصبی را داراست. برنج از لحاظ مواد غذایی بسیار غنی است. هنگامی که پوسته قهوه‌ای آنرا می‌گیرند مقداری از ویتامینهای خود را از دست می‌دهد. مقدار ویتامنی B1 در برنج سفید شده یک ششم و ویتامین B2 نصف و ویتامین B3به مقدار یک سوم برنج قهوه‌ای می‌باشد و مواد معدنی آن به مقدار بسیار زیادی کاهش می‌یابد.

پوست و یا شلتوک برنج که در مراحل کوبیدن از آن جدا می‌شود سبوس برنج Rice Bran نامیده می‌شود که آنهم منبع ویتامینها و مواد معدنی است. غشای قهوه‌ای رنگ برنج نیز که در اثر بهم سائیدن در دستگاههای مخصوص و یا در موقع شستن زیاد از برنج جدا می‌شود سرشار از ویتامینها و مواد معدنی و پروتئین است.
 +!خواص دارویی
 +برنج از نظر طب ایرانی ، معتدل و خشک است البه بستگی دارد آنرا چگونه درست کنید برنج آبکش شده سرد است و آب آن گرم در حالی که برنج کته شده گرم است. برنج دارای ماده‌ای به نام __~~green:Amidon~~__ می‌باشد ولی از نظر اینکه ماده گلوتن آن کم است یعنی کاملا بهم نمی‌چسبد نان درست کردن از آن کمی مشکل است. در خاور دور از برنج نوعی الکل درست می‌کنند که به نام ساکه معروف است که سمیت آن از الکل معمولی کمتر است و به مصرف دارویی می‌رسد. برنج غیر از اینکه یک غذای سهل‌الهضم است بسیار مقوی است و ضمنا خواص درمانی بسیاری را داراست که به تعدای از آن اشاره می‌شود.

 +*برنج قهوه‌ای خاصیت ضد التهاب عصبی را دارد.
 +*خوردن برنج تحریکات معده و روده را کم می‌کند.
 +*از جوانه برنج نوعی مالت تهیه می‌شود که به عنوان مقوی معده بکار می‌رود.
 +*اگر برنج را در آب بپزید آب درمان کننده اسهال و اسهال خونی است. آب برنج را می‌توان به اطفال شیرخوار نیز داد.
 +*برای شست و شوی زخمها از آب برنج استفاده کنید.
 +*آب برنج را می‌توان برای درمان ورمهای روده‌ای و استفراغهای خونی بکار برد.
 +*دم کرده ریشه و ساقه‌های زیر زمینی برنج برای زیاد شدن ترشحات ادرار مصرف می‌شود.
 +

 +






















































 
 
  
-انرژی r />d>
/>d>
/>360 کالری
d>
/>
r />362 کالری

آب

12 گرم

12 گرم

پروتئین

7/5 گرم

6/6 گرم

نشاسته

76 گرم

80 گرم

کلسیم

32 میلی گرم

25 میلی گرم

فسفر

220 میلی گرم

95 میلی گرم

آهن

1/6 میلی گرم

0/8 میلی گرم

سدیم

10 میلی گرم

5 میلی گرم

پتاسیم

215 میلی گرم

90 میلی گرم

ویتامین ب 1

0/35 میلی گرم

0/06 میلی گرم

ویتامین ب 2

0/05 میلی گرم

0/03 میلی گرم

ویتامین ب 3

4/8 میلی گرم

1/5 میلی گرم
+{img src=img/daneshnameh_up/d/d4/rice4.JPG}
  
 
 
 
 
- />همانو که د ی و مقار ویامنی B1 در برنج سید یک شم و ویامین B2 نف و ویتین B3 بمقر یک سوم برن قهو ه ی یم باشد و مواد دنی ن م بسیا یادی کش می بد .پوت و ی توک برنج که ر راحل کوبیدن ا جدا می شد ((سبوس)) برنج Rice Bran نامیه ی شو ک آهم منب ویمین ها و مواد معدنی است .در صد گر بس برن واد زی جد دارد :

ای قهو ه ی رنگ رج نیز ک در اثر بهم ید ر دستگاههی م و یا در موق یاد ا برنج دا می د ر از ویمین ها و و عدنی ((روتئین)) است . و یر قار و مجود در د گم این ای قهو ه ای نگ را نان میدهد . />

__
وا او:__ برنج ا ن ایرانی ،تل خک س ابه بستگی دد نا نه رت کنید برنج آبک ش سرد است و ن در حالیه رن که ه گم .برنج دارای مه ای ا Amidon ی ا وی ز ر اینکه ماده ((گلو)) ن کم ا یی کال بهم نمی چسبد نا درست کر آن کمی شک ات . ر خاور دور از بج نوی ((اک)) دست می کنند که بنم ساه مو ا که یت ن ا ک ممولی مر و بمر ایی می س . برنج یر از ایکه یک ای ل لهضم است بسیار مقوی است و منا وص درمانی بسیاری را دراست ک به ای ن شا ی د .

border=2 align=left>
+*برای درمان ، بد ا ا در برنج کمپرس کید. />*ج واب آو است. />*برن تگی را برف مکن. />*یاده روی در خدن رن م ایاد و میود. />*و برنج لید اپ می‌کد. />*برنج را اگر با شی شکر مخلو کید بوری سیار مقوی است و نیری سی ر توی ی‌کد.
*ای رر کرد دل بهم وگی ستفرا را با دو خورید. />*اگ برنج فید را در آب خی کید ن رای مان اسهال و اعدگی ید است. />* جوشاده ر را ک کش می‌کید دور نیزید ا این جواهرات خود را بشویید که نها را لا مدهد.
*رای فع لتها پوت در برنج را ا نه یا ور تلک خلو که به پوست بمالید.

/>*دنشمندن ابت ر‌اند که ورن برنج بای درمان فشر خن بسیار مفید است. />*خون رنج ، ((قن ن)) را در حالت تعادل نه می‌ار. />*یکی ز باء میکیی ژیم برنج را ای را ا و یه می‌کند او یمان تائی یک که برنج بدون نک همر می‌های متلف خورند. الب هنو داشندن نمی‌دانند که در برن ه مه‌ای وجد دا که اعث ایین فتن فشا می‌ود. />*ریم رنج ی ((بیمریای کلیه|ختلالت کیوی)) مفید س.
*رژیم
برنج رای لای ه __~~green:بیماری سوای ی Psorasis~~__ نیز بسیار مفید است. />!ب مط ا
ir align =center> /> /> />

/> /> /> />

/> /> />
/>
/>






/>





/> />








/>
/> /> />



/>








 
 
  
-مواد
/>وا سوس /> />وا ای و ای

انرژی />

275 کالری

265 کاری

ب

7/9 رم />
/>8/9 ر />

پروتئین
/>5/13 رم

12 رم />

چری

5/15 رم />

8/12 ر />

اه
/>50 ر

60 ر

کی

75 ر

70 یلی ر />

س

1400 یی ر

1100 میی ر />

هن

20 میلی ر

16 یی ر />

پایم
/>1500 یی گر

715 یی گر

ویتاین 1

25/2 یلی گر

85/1 یلی ر />

ویتاین ب 2

25/0میی رم

18/0 یی گر />

ویاین 3

30 یلی ر

28 یی ر
+||
((آرتیشو «داروئى»))|((آقطی یاه «داروئی»))|((آوکاو «داروئی»))|((اسوخودوس «داروئی»))|((اسفناج «داروئی»))|((انار «اروئی»|))((انه «روئی»))|((انجیر «دارئی»))|((اگور «دارئی»))|((باباآدم «داروئی»))
((بابونه «بابونه»))|((بادام «داروئی»))|((بادام زمینی «داروئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «داروئی»))|((برنج «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((پسته «داروئی»))|((پرتقال «داروئی»))
((پیاز «داروئی»))|((تخم کتا «داروئی»))|((ترب و ربچه «اروئی»))|((تمبر هندی «داروئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «ارئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کوهی «داروئی»))|((چغندر «داروئی»))
((خاک شیر «اروئی»))|((ختمی «اروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «داروی»))|((دارچین «اروئی»))|((دم اسب «ارئی»))|((ذرت «داری»))|((راینه «داروئی»))|((روناس «داروئی»))|((خواص دارویی ریحان))|
((زرد آلو «ارئی»))|((زردچوبه «ارئی»))|((زرشک «داری»))|((زعران «ارئی»))|((زجبیل «داروئی»))|((زوفا «ارئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «دارئی»))|((سل اطیب «دارئی»))|((سیب «ارئی»))
((سیب زمیی «ارئی»))|((سیر «اروئی»))|((شاه پسند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «داروئی»))|((شنبلیله «ارئی»))|((شوید «دارئی»))|((شیری بیان «ارئی»))|((صبر زرد «اوئی»))|((عدس «داروئی»))
((علف هفت بند «دارئی»))|((عاب «داروئی»))|((فندق «داروئی»))|((قاصد «ارئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «داروئی»))|((کدو «دارئی»))|((کجد «داروئی»))|((کوشاد «داروئی»))|((گاوزبان «دارئی»))
((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «دارئی»))|((گزنه «اروئی»))|((گشنیز «دارئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرگی «دارئی»))|((لوبیا «ارئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «دارئی»))|((اروبه «داروئی»))
((مامیرا کبیر «اروئی»))|((موز «دارئی»))|((یخ «ارئی»))|((خواص دارویی نرگیل))|((نخود «دارئی»))|((نناع «دارئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «ارئی»))|((هندوانه «دارئی»))|((ویج «ارئی»))
||
  
 
 
 
 
-#برنج قهو ه ای خاصیت ضد التهاب عصبی را درد . 
-#خوردن برنج تحریکات ((معده)) و ((روده)) را کم می کند . 
-#از جوانه برنج نوعی مالت تهیه می شود که بعنوان مقوی معده بکار می رود . 
-#اگر برنج را در آب بپزید آب درمان کننده اسهال و اسهال خونی است .آب برنج را می توان به اطفال شیرخوار نیز داد . 
-#برای شست و شوی زخم ها از آب برنج استفاده کنید . 
-#آب برنج را می توان برای درمان ورم های روده ای و استفراغهای خونی بکار برد . 
-#دم کرده ریشه و ساقه های زیر زمینی برنج برای زیاد شدن ترشحات ادرار مصرف می شود . 
-#برای درمان تب ، بدن و سر را با در برنج کمپرس کنید . 
-#برنج خواب آور است . 
-#برنج تشنگی را برطرف می کند . 
-#زیاده روی در خوردن برنج موجب ازدیاد وزن می شود . 
-#خوردن برنج تولید اسپرم می کند . 
-#برنج را اگر با ((شیر)) و ((شکر)) مخلوط کنید و بخورید بسیار مقوی است و نیروی جنسی را تقویت می کند . 
-#برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و استفراغ برنج را با ((دوغ)) تازه بخورید . 
-#اگر برنج سفید را در آّب خیس کنید آب آن برای درمان اسهال و قطع قاعدگی مفید است . 
-#آب جوشانده برنج را که آبکش می کنید دور نریزید با این آب جواهرات خود را بشوئید که آنها را جلا می دهد.  
-#برای رفع التهاب پوست ، در برنج را با نشاسته یا ((پودر تالک)) مخلوط کرده و به پوست بمالید . 
-#((دانشمندان)) ثابت کرده اند که خوردن برنج برای درمان فشار خون بسیار مفید است . 
-#خوردن برنج ، قند خون را در حالت تعادل نگاه می دارد . 
-#یکی از اطباء ((آمریکا))یی رژیم برنج را برای درمان فشار خون توصیه می کند او به بیماران تائید می کند که برنج بدون نمک همراه با ((میوه)) های مختلف بخورند . البته هنوز دانشمندان نمی دانند که در برنج چه ماده ای وجود دارد که باعث پائین رفتن فشار خون می شود . 
-#رژیم برنج برای اختلالات کلیوی مفید است . 
-#رژیم برنج برای مبتلایان به بیماری ((سورای سیس)) Psorasis نیز بسیار مفید است . 
-__طرز استفاده:__ در قسمت بالا توضیح داده شده است. 
-__مضرات :__ مضرات خاصی برای آن بیان نشده است .  

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 27 اردیبهشت 1385 [17:13 ]   12   سمیه فارابی اصل      جاری 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [05:05 ]   11   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [05:01 ]   10   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [04:51 ]   9   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 بهمن 1383 [04:46 ]   8   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [11:41 ]   7   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [11:20 ]   6   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [11:01 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [10:37 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [10:30 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [09:48 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [09:27 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..