منو
 کاربر Online
708 کاربر online
تاریخچه ی: باقلا «داروئی»

!کلیات گیاه شناسی

باقلا گیاهی است علفی و یکساله که ارتفاع آن تا 80 ((سانتیمتر)) می رسد . برگهای آن متناوب و مرکب است که دارای برگچه هایی بشکل ((تخم مرغ)) می باشد . گلهای باقلا درشت و سفید که دارای لکه های سیاه و یا بنفش است . میوه آن که همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از کرک بطول تقریبا 12 سانتیمتر است .در هر غلاف تعدادی دانه قرار درد . گل و شاخه گلدار ، ((میوه)) و تخم باقلا مصارف طبی دارند .

__ترکیبات شیمیایی:__ در صد گرم دانه باقلا سبز و خام مواد زیر موجود است :































































آب

72 گرم

پروتئین

8/4 گرم

مواد چرب

0/4 گرم

نشاسته

15/8 گرم

کلسیم

28 میلی گرم

فسفر

155 میلی گرم

آهن

2/2 میلی گرم

سدیم

40 میلی گرم

پتاسیم

470 میلی گرم

ویتامین آ

220 میلی گرم

ویتامین ب 1

0/3 میلی گرم

ویتامین ب 2

0/18 میلی گرم

ویتامین ب 3

1/5 میلی گرم

ویتامین ث

30 میلی گرم

ارسنیک

0/02 میلی گرم


ضمنا باقلا دارای ماده ای بنام فیتین Phytine می باشد که بسیار مغذی است و تقویت کننده بدن است . این ماده کلسیم بدن را تامین می کند باقلا غذای خوبی است برای دوران نقاهت .

__خواص داروئی:__ باقلا از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و گل آن گرم می باشد.

#دم کرده گل باقلا ضد ((تشنج)) و ادرار آور است .
#دم کرده گل باقلا ((سنگ کلیه)) را دفع می کند و برای قولنج های کلیوی مفید است.
#جوشانده باقلا برای ورم مثانه مفید است.
#جوشانده باقلا اثر خوبی در رفع ((رماتیسم)) درد .
#از جوشانده باقلا برای درمان ((نقرس)) استفاده کنید.
#باقلا را اگر با آب ((سرکه)) و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می کند.
#برای رفع گرفتگی صدا در باقلا را با ((روغن بادام)) و ((قند)) مخلوط کنید و بخورید .
#برای رفع کوفتگی و روم پستان ، در باقلا را با آب جو مخلوط کرده و با سرکه و نعناع بپزید و ضمادی را که بدست می آید روی ورم و کوفتگی قرار دهید .
#ضماد در باقلا را با ((شنبلیله)) و ((عسل)) برای نرم کردن دمل و ورم بناگوش و زیر چشم مفید است.
#جوشانده باقلا شکم روشهای مزمن را برطرف می کند.
#ضماد باقلا جوش و کورک را می رساند و چرک را خارج می کند.
#برای درمان تکرر ادرار از جوشانده ریشه باقلا استفاده کنید.
#جوشانده سر شاخه های باقلا مستی مشروبات الکلی را برطرف می کند.
#برای رفع التهاب و درد نوک انگشتان و ناخن باید یک مشت برگ باقلا را با نیم لیتر آب جوشانید و بگذارید کمی سرد شود و انگشتان خود را بمدت دو ساعت در آن قرار دهید تا برطرف شود.
#نان خوشمزه بمقدار 2% در باقلا بآن اضافه کنید.


__مضرات :__ باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر و ((معده)) می کند برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست کنده و بجوشانید و آب آنرا دور بریزید . سپس بان مقدری آب اضافه کرده و بعد از پختن با روغن ((بادام)) و ((ادویه)) گرم مانند ((دارچین)) و ((فلفل)) بخورید .مصرف باقلای تازه ممکن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید بکند که گاهی موجب مرگ می شود بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط کنید . معمولا اشخاصی که به باقلای تازه حساسیت دارند فاقد یک آنزیم مخصوص هستند.


تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 پنج شنبه 23 شهریور 1385 [03:40 ]   9   سمیه فارابی اصل      جاری 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [09:23 ]   8   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [08:12 ]   7   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:43 ]   6   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:38 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:31 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:12 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:00 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [06:48 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..