| || سیب زمینی Solanaceae|:تیره | | || سیب زمینی Solanaceae|:تیره |
| Solanum melongena L.|:نام لاتین | | Solanum melongena L.|:نام لاتین |
| Aubergine – egg plant|:نام انگلیسی | | Aubergine – egg plant|:نام انگلیسی |
| بادنجان - بادمجان|:نام فارسی | | بادنجان - بادمجان|:نام فارسی |
| @#17:بادنجان (بادمجان) بومی هندوستان است طبق گزارش De Candolle این گیاه از زمانهای قدیم در هندوستان شناخته شده بود و منشأ آن هند – برمه (Indo – Burma) است. چین مرکز ثانویه آن به حساب می آید. قدمت آن را به قرن پنجم میلادی تخمین می زنند. این گیاه در قرون وسطی توسط اعراب به اروپا برده شد و از آنجا به آمریکا راه یافت. | | @#17:بادنجان (بادمجان) بومی هندوستان است طبق گزارش De Candolle این گیاه از زمانهای قدیم در هندوستان شناخته شده بود و منشأ آن هند – برمه (Indo – Burma) است. چین مرکز ثانویه آن به حساب می آید. قدمت آن را به قرن پنجم میلادی تخمین می زنند. این گیاه در قرون وسطی توسط اعراب به اروپا برده شد و از آنجا به آمریکا راه یافت. |
| بادمجان گیاهی علفی دارای ساقه نسبتاً ضخیم و اعضای پوشیده از تاره های ریز و آرد مانند است.برگهائی بزرگ با ظاهر کلی بیضوی ، به طول 10-18 سانتی متر با کناره موجدار یا لوب دار دارد گلهای بنفش روشن آن ممکن است حالت منفرد و یا مجتمع به تعداد چند تایی داشته باشد ولی آنچه مسلم است درحالت اخیر فقط گل تحتانی آن ایجاد میوه می کند در حالیکه در گیاه وحشی که معمولاً خارهای ریزی در سطح اعضای هوایی آن دیده میشود همه گلهای یک گل آذین تبدیل به میوه می گردد کاسه گل آن مرکب از لوبهای بیضوی دراز و نوک تیز است و در طی دوران رسیدن میوه نیز به رشد کامل خود می رسد و بر روی آن باقی می ماند. میوه اش گوشتدار وسته است و ابعاد و شکل ظاهری آن در نژادهای مختلف پرورش یافته متفاوت می نماید. بادمجان دارای انواع مختلفی است، به غیر از نوع زینتی ، انواع خوراکی آن بالغ به 7 رقم است. سه نوع متداول آن که در ایران در سطح وسیع کشت می شود به قرار زیر است : | | بادمجان گیاهی علفی دارای ساقه نسبتاً ضخیم و اعضای پوشیده از تاره های ریز و آرد مانند است.برگهائی بزرگ با ظاهر کلی بیضوی ، به طول 10-18 سانتی متر با کناره موجدار یا لوب دار دارد گلهای بنفش روشن آن ممکن است حالت منفرد و یا مجتمع به تعداد چند تایی داشته باشد ولی آنچه مسلم است درحالت اخیر فقط گل تحتانی آن ایجاد میوه می کند در حالیکه در گیاه وحشی که معمولاً خارهای ریزی در سطح اعضای هوایی آن دیده میشود همه گلهای یک گل آذین تبدیل به میوه می گردد کاسه گل آن مرکب از لوبهای بیضوی دراز و نوک تیز است و در طی دوران رسیدن میوه نیز به رشد کامل خود می رسد و بر روی آن باقی می ماند. میوه اش گوشتدار وسته است و ابعاد و شکل ظاهری آن در نژادهای مختلف پرورش یافته متفاوت می نماید. بادمجان دارای انواع مختلفی است، به غیر از نوع زینتی ، انواع خوراکی آن بالغ به 7 رقم است. سه نوع متداول آن که در ایران در سطح وسیع کشت می شود به قرار زیر است : |
| بادمجان معمولی آمریکایی (S.m.var esculentum) ارتفاع بوته آن بین 60 تا 120 سانتی متر است میوه آن قطور بوده و طول آن تقریباً دو برابر عرض میوه است. | | بادمجان معمولی آمریکایی (S.m.var esculentum) ارتفاع بوته آن بین 60 تا 120 سانتی متر است میوه آن قطور بوده و طول آن تقریباً دو برابر عرض میوه است. |
| بادمجان قلمی (S.M.Var. Serpentinum) این واریته که از دیر زمان در ایران کشت می شود دارای میوه های دراز و باریک است حدود 5/2 سانتی متر عرض و 30 تا 35 سانتی متر طول دارد بادمجان درشت آمریکایی (S.m.var.depressum) از نوع پاکوتاه است و عرض میوه آن زیاد و حدود دو برابر طول میوه است. رنگ بادمجان معمولاً بنفش مایل به قرمز و یا بنفش متمایل به سیاه است.#@ | | بادمجان قلمی (S.M.Var. Serpentinum) این واریته که از دیر زمان در ایران کشت می شود دارای میوه های دراز و باریک است حدود 5/2 سانتی متر عرض و 30 تا 35 سانتی متر طول دارد بادمجان درشت آمریکایی (S.m.var.depressum) از نوع پاکوتاه است و عرض میوه آن زیاد و حدود دو برابر طول میوه است. رنگ بادمجان معمولاً بنفش مایل به قرمز و یا بنفش متمایل به سیاه است.#@ |