منو
 صفحه های تصادفی
حیات در ماورای زمین
تاریخ ولادت امام حسن عسکری علیه السلام
toxoplasmosis
کاموف
:فصل یکم: ویژگى هاى نوشته خوب
درس حسابداری شرکت ها
حضور پیامبر اکرم و امام علی علیه السلام بر بالین دوستان اهل بیت
ریشه‏ها و عوامل دین زدایی‏در غرب و شرق
تکنولوژی های هواشناسی
دمشق
 کاربر Online
1175 کاربر online
تاریخچه ی: بادمجان «داروئی»

!کلیات گیاه شناسی






{picture=bademjan.jpg}


این گیاه که بعربی بادنجان نامیده می شود گیاهی است یکساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از کرک .ارتفاع ساقه آن تا 70 ((سانتیمتر)) می رسد . برگهای آن بیضی شکل با نوک باریک و گلهای آن بنفش رنگ است . میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد ، برنگهای بنفش ، سیاه ، زرد و سفید دیده می شود . بادمجان متعلق به خانواده ((سیب زمینی)) است از زمانهای بسیار قدیم در ((هند)) کشت می شده است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . ((چین)) از قرن نهم هجری شروع به کشت و زرع آن کرد . تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه ودر ((انگلستان)) کردند و آنرا بنام کدوی گینه ای مینامیدند .بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در ((آمریکا)) ، ایالات ((فلوریدا)) ، ((تگزاس)) ، ((لویزیانا)) و ((نیوجرسی)) بیشتر محصول بادمجان آمریکا را کشت می کنند .

__ترکیبات شیمیایی:__ همانطور که در جدول زیر دیده می شود بادمجان دارای ((ویتامین)) های A.B.C و ((مواد معدنی)) زیادی است .د صد گرم بادمجان مواد زیر موجود است :























































































انرژی

30 کالری

آب

92 گرم

پروتئین

1/3 گرم

چربی

0/2 گرم

نشاسته

4/6 گرم

کلسیم

12 میلی گرم

فسفر

15 میلی گرم

گوگرد

15 میلی گرم

منیزیم

12میلی گرم

پتاسیم

220میلی گرم

آهن

0/7 میلی گرم

سدیم

3 میلی گرم

منگنز

0/2 میلی گرم

روی

0/3 میلی گرم

مس

0/1 میلی گرم

ید

0/002 میلی گرم

بتاکاروتن

0/05 واحد بین المللی

ویتامین ب 1

0/05 میلی گرم

ویتامین ب 2

0/05 میلی گرم

ویتامین ب 3

0/7 میلی گرم

ویتامین ث

5 میلی گرم


__خواص داروئی:__ از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است . بادمجان بر خلاف آنچه که عوام اعتقاد دارند که بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است . مهمترین خاصیت آن کم ((کالری)) بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد .
#بادمجان را حتما باید بحالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهائیکه ((آسم ))و ((برونشیت)) دارند باعث تحریک این بیماریها می شود.
#بادمجان اثر نرم کننده و مدر درد .
#بادمجان بعلت درا بودن ((آهن)) در رفع کم خونی داروی موثری است .
#بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت .
#دانه بادمجان ایجاد ((یبوست)) می کند .
#ریشه بادمجان و شاخه های خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و می توان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزیها استفاده کرد.
#بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن ((قارچ سمی)) است .
#خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می کند و شخص را از خطر سکته قلبی محفوظ می درد .
#بادمجان برطرف کننده یبوست است .
#برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است .
#جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
#بادمجان مقوی معده است .
#آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.
#اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با ((سرکه)) خمیر کنند و به زگیل بمالند ((زگیل)) کنده خواهد شد .
#از بادمجان می توان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد بمقدار نصف این مقدر آب به آن شکر ((قهوه)) ای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید.
#با تحقیقاتی که جدیدا روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده نتیجه گرفته اند که بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان ((بیماری صرع)) اثر بسیار خوبی درد . بنابراین اشخاصی که تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری می باشند بهتر است که از بادمجان استفاده کنند.

__طرز استفاده:__ بادمجان دارای آلکالوئیدی بنام ((سولانین)) Solanine می باشد که ممکن است در معده های ضعیف ایجاد ((آلرژی)) و مسمومیت کند . بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج کرد و بهترین طرز پخت است که خانم های ((ایران))ی درست می کنند . یعنی بادمجان را باید پوست کند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلای آنرا نمک پاشید تا آب آن که زرد رنگ و محتوی سولانین است خارج شود ، سپس آنرا فشار داده و پخت .البته بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز کردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده های ضعیف مناسب نیست .

__مضرات :__ بادمجان با همه خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصیکه ((بواسیر)) و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید می کند . اینگونه اشخاص اگر می خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا ((گوشت)) و ((روغن)) و یا سرکه بپزند و بخورند .



تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 27 اردیبهشت 1385 [18:14 ]   6   سمیه فارابی اصل      جاری 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:26 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:17 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [05:38 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [05:22 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [05:12 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..