منو
 صفحه های تصادفی
صنایع هوایی فرانسه
ژنوم در موجودات مختلف
پیاز «داروئی»
علی بن مسعود و محمد بن مودود
خاستگاه و اصل و نسب و شجره خاندان صفوی
3 نوع DNA پلیمراز در کلی باسیل
بدآموزیهای دعوای اولیا
علل بوی بد دهان
Visual Studio .Net
بیندهیمیت
 کاربر Online
1076 کاربر online
تاریخچه ی: بادمجان «داروئی»

تفاوت با نگارش: 5

Lines: 1-209Lines: 1-69
-!کلیات گیاه شناسی

+!مقدمه
این گیاه
که به عربی بادنجان نامیده می‌شود یکی از ((رده بندی گیاهان دو لپه|گیاهان دو لپه)) است. گیاهی است یکساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از کرک. ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتیمتر می‌رسد. برگهای آن بیضی شکل با نوک باریک و گلهای آن بنفش رنگ است. میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد ، به رنگهای بنفش ، سیاه ، زرد و سفید دیده می‌شود.

بادمجان متعلق به ((خانواده سیب زمینی)) است از زمانهای بسیار قدیم در هند کشت می‌شده است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. چین از قرن نهم هجری شروع به کشت و زرع آن کرد. تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه و در انگلستان کردند و آنرا به نام کدوی گینه‌ای می‌نامیدند. بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمریکا ، ایالات فلوریدا ، تگزاس ، لویزیانا و نیوجرسی بیشتر محصول بادمجان آمریکا را کشت می‌کنند.

>
>
dir align = left>
 
 
  
-{picture=bademjan.jpg} +{img src=img/daneshnameh_up/0/01/melongena1.JPG}
  
 
 
 
 
-
ین یاه که بی بادجان امید ی شود یاهی است یکساله و دارای ه نبتا ی و پوید ا کرک .تا اه آ 70 ((سنیمتر)) می د . های ن بیی شک با وک اریک و گلهای ن بنفش رن است . میوه ین گیاه داز بایک و یا گد رنهی بش یه ر و فی دیه می شد . امن معلق به خانواد ((یب زمینی)) است از منهای بسیار یم ر ((هن)) ک ی شده است ا نجا ب نط یگر هان را یافته است . ((چین)) ا ن نهم جری شوع ب ک زر کد . جا اگلیسی ی گیاه را قن هفهم میلدی ینه ودر ((نگستان)) کد و ن نام کوی ینه ی میامید .بادمجان ر م مد ال ج دار و در ((مریکا)) ، یلا ((لوریدا)) ((تگا)) ((ویزین)) و ((یی)) بیشتر م بادمجان مریکا کشت می کنند .

__ت
رکیبا شیمییی:__ همانطور که د یر ی می د دان دارای ((ویین)) های A.B.C و ((مواد معنی)) یادی . گم بادجان موا ی وود است :

border=2 align=left>
+!ریب یمیایی />بادجان دارای یتامیای A.B.C و مواد معنی زیادی است. دارای ((پوئی)) ، ((نا)) و ار می ا له ((گگ)) ، ((کلسیم)) ((منییم)) میشد. />!واص داروئی />ز نظر طب قی بادان گرم و خیلی ش است. ادما بر خلاف نچه که عوام عتقاد رن که یب صی ست اری خواص یدی ست. مهمتری ای ن کم کلری بود ن است که ای بسیار خی ری کی است ک می‌خواهن ون ک کن یرا ارای یتامین و موا عنی نیز ی‌باش. />*باد ر تا اید به ال کالا رسیده مر ر زیرا م ن عم تل دد و در نایی که (( )) و ((رونی)) ارند باعث حری این یماریا مد.
*
بادمجان ثر نم کنن و مد ارد. />*بادجا ه علت دار بودن ((آهن)) در رفع ((یماری کم ون|کم ونی)) اوی وثری ات.
*
امجان ا ی‌توان برای از بین ردن وم و ات وی عضو ملتهب گذاشت. />* بادمجان یجاد ((یوت)) می‌‌کند.
*ریشه بامان و شاخه‌های ک د رهای اثر د وند ون را داراست و قب بده و می‌توان در ن رای من لم باه و انوا ونریی استفاده کرد.
>
>
ir align = left>
 
 
  
-انرژی r />d>
/>

/>30 کالری
+{img src=img/daneshnameh_up/8/81/melongena2.JPG}
  
 
 
 +
 +*بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیتهای حاصل از خوردن ((قارچهای سمی)) است.
 +*خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می‌کند و شخص را از خطر ((بیماریهای قلبی|سکته قلبی)) محفوظ می‌دارد.
 +*بادمجان برطرف کننده یبوست است.
 +*برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان ((اسهال خونی)) است.
 +*جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
 +*بادمجان مقوی معده است.
 +*آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می‌شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می‌کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.

 +*اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با سرکه خمیر کنند و به ((زگیل)) بمالند زگیل کنده خواهد شد.
 +*از بادمجان می‌توان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد به مقدار نصف این مقدر آب به آن شکر قهوه‌ای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید.
 +*بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان ((بیماری صرع)) اثر بسیار خوبی دارد. بنابراین اشخاصی که تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری می‌باشند بهتر است که از بادمجان استفاده کنند.
 +

 +
 
 
  
-آب r />d>
/>

/>92 گرم
+{img src=img/daneshnameh_up/a/ae/melongena4.JPG}
  
 
 
 +
 +!طرز استفاده
 +بادمجان دارای آلکالوئیدی به نام __~~green:سولانین Solanine~~__ می‌باشد که ممکن است در معده‌های ضعیف ایجاد ((آلرژی)) و مسمومیت کند. بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج کرد و بهترین طرز پخت است که خانهای ایرانی درست می‌کنند. یعنی بادمجان را باید پوست کند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلای آنرا نمک پاشید تا آب آن که زرد رنگ و محتوی سولانین است خارج شود، سپس آنرا فشار داده و پخت. البته بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز کردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده‌های ضعیف مناسب نیست.
 +!مضرات
 +بادمجان با همه خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصی که ((بواسیر)) و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید می‌کند. اینگونه اشخاص اگر می‌خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرا با گوشت و روغن و یا سرکه بپزند و بخورند.
 +!مباحث مرتبط با عنوان
 +









/> />








/> />

/> />
/> />





/>



/>
/>
/> /> />



/>
/>

/> /> />
/>










 
 
  
-روتئی

1/3 ر

چری

0/2 ر

ناه

4/6 گرم />

کیم

12 میی رم />



15 یلی ر />

وگر

15 یی گر />

منیی

12یی ر />

ای
/>220یی رم />

ن

0/7 یی ر

سدی

3 یی گر

نز

0/2 یلی ر />

روی

0/3 میی ر />
/>م

0/1 میلی ر

ید
/>0/002 یی ر

اکارو

0/05 واد ین الی

ویاین ب 1

0/05 یلی ر />

ویتاین ب 2

0/05 میی رم />

ویای 3

0/7 یلی ر />

ویاین

5 یی ر
+||
((آرتیش
«داروئى»))|((آقطی سیا «ارئی»))|((آوکادو «داروی»))|((اسطوخودوس «ارئی»))|((اسفنج «داروئی»))|((انار «داوی»|))((انبه «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروئی»))
((بابونه «بابونه»))|((بادام «داری»))|((بادام زمیی «اروئی»))|((بادمجان «داری»))|((بال «داروئی»))|((برنج «دارئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «ارئی»))|((پسته «اروئی»))|((پرقال «داروئی»))
((یاز «دارئی»))|((تخم تان «ارئی»))|((ترب و تربچه «داروئی»))|((تمبر هندی «اروئی»))|((تس «دارئی»))|((جعری «ارئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کهی «اوئی»))|((چغدر «داروئی»))
((خاک شیر «دارئی»))|((ختی «اروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «ارئی»))|((دارچین «داروئی»))|((دم اسب «دارئی»))|((ذرت «دارئی»))|((رازیانه «ارئی»))|((روناس «داروئی»))|((خاص دارویی ریحان))|
((زرد آلو «دارئی»))|((زردچبه «داروئی»))|((زرش «ارئی»))|((زعران «ارئی»))|((زجبیل «داروئی»))|((زوفا «ارئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل الطیب «داروئی»))|((سیب «داروئی»))
((سیب زمیی «ارئی»))|((سیر «داروئی»))|((شاه پسند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرم «داروئی»))|((شلغم «داروئی»))|((شنبلیله «ارئی»))|((شوید «داروئی»))|((شیرین بیان «داروئی»))|((صبر زرد «داروئی»))|((عدس «داروئی»))
((علف هفت بند «دارئی»))|((عاب «ارئی»))|((فندق «روئی»))|((قاصدک «داروی»))|((قوه «داروئی»))|((کاهو «اروئی»))|((کدو «اروئی»))|((کنجد «دارئی»))|((کشاد «دارئی»))|((گاوزبان «داروئی»))
((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «داروئی»))|((گنه «دارئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرنگی «دارئی»))|((لوبیا «ارئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «دارئی»))|((اروبه «داروئی»))
((مامیرا کبیر «اروئی»))|((موز «داروئی»))|((میک «دارئی»))|((خاص ارویی ارگیل))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «ارئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «ارئی»))|((هندوانه «ارئی»))|((ویج «ارئی»))
||
  
 
 
 
 
-__خواص داروئی:__ از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است . بادمجان بر خلاف آنچه که عوام اعتقاد دارند که بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است . مهمترین خاصیت آن کم ((کالری)) بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد . 
-#بادمجان را حتما باید بحالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهائیکه ((آسم ))و ((برونشیت)) دارند باعث تحریک این بیماریها می شود. 
-#بادمجان اثر نرم کننده و مدر درد . 
-#بادمجان بعلت درا بودن ((آهن)) در رفع کم خونی داروی موثری است . 
-#بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت . 
-#دانه بادمجان ایجاد ((یبوست)) می کند . 
-#ریشه بادمجان و شاخه های خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و می توان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزیها استفاده کرد. 
-#بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن ((قارچ سمی)) است . 
-#خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می کند و شخص را از خطر سکته قلبی محفوظ می درد . 
-#بادمجان برطرف کننده یبوست است . 
-#برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است . 
-#جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است. 
-#بادمجان مقوی معده است . 
-#آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند. 
-#اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با ((سرکه)) خمیر کنند و به زگیل بمالند ((زگیل)) کنده خواهد شد . 
-#از بادمجان می توان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد بمقدار نصف این مقدر آب به آن شکر ((قهوه)) ای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید.  
-#با تحقیقاتی که جدیدا روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده نتیجه گرفته اند که بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان ((بیماری صرع)) اثر بسیار خوبی درد . بنابراین اشخاصی که تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری می باشند بهتر است که از بادمجان استفاده کنند. 
-__طرز استفاده:__ بادمجان دارای آلکالوئیدی بنام ((سولانین)) Solanine می باشد که ممکن است در معده های ضعیف ایجاد ((آلرژی)) و مسمومیت کند . بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج کرد و بهترین طرز پخت است که خانم های ((ایران))ی درست می کنند . یعنی بادمجان را باید پوست کند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلای آنرا نمک پاشید تا آب آن که زرد رنگ و محتوی سولانین است خارج شود ، سپس آنرا فشار داده و پخت .البته بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز کردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده های ضعیف مناسب نیست . 
-__مضرات :__ بادمجان با همه خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصیکه ((بواسیر)) و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید می کند . اینگونه اشخاص اگر می خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا ((گوشت)) و ((روغن)) و یا سرکه بپزند و بخورند . 

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 27 اردیبهشت 1385 [18:14 ]   6   سمیه فارابی اصل      جاری 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:26 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:17 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [05:38 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [05:22 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [05:12 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..