منو
 صفحه های تصادفی
امام علی علیه السلام و حل مشکل وارثان
خبر حضرت رضا از شهادت خود به حسن بن جهم
روشهای افزایش رفتار مطلوب در دانش آموزان
پذیرش توبه حضرت آدم به واسطه اهل بیت علیهم السلام
ویژگیهای هندسی مثلث
اسکلریت
طهارت دل با ولایت امام علی علیه السلام
صفات ناصرالدین شاه
اسپینل
هیئت مدیره شرکت تعاونی
 کاربر Online
373 کاربر online
تاریخچه ی: بادمجان «داروئی»

تفاوت با نگارش: 4

Lines: 1-200Lines: 1-69
-!کیت یاه شناسی

این گیاه که بعربی بادنجان نامیده می شود گیاهی است یکساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از کرک .ارتفاع ساقه آن تا 70 ((سانتیمتر)) می رسد . برگهای آن بیضی شکل با نوک باریک و گلهای آن بنفش رنگ است . میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد ، برنگهای بنفش ، سیاه ، زرد و سفید دیده می شود . بادمجان متعلق به خانواده ((سیب زمینی)) است از زمانهای بسیار قدیم در ((هند)) کشت می شده است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است . ((چین)) از قرن نهم هجری شروع به کشت و زرع آن کرد . تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه ودر ((انگلستان)) کردند و آنرا بنام کدوی گینه ای مینامیدند .بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در ((آمریکا)) ، ایالات ((فلوریدا)) ، ((تگزاس)) ، ((لویزیانا)) و ((نیوجرسی)) بیشتر محصول بادمجان آمریکا را کشت می کنند .
/>__ترکیبات شیمیایی:__ همانطور که در جدول زیر دیده می شود بادمجان دارای ((ویتامین)) های A.B.C و ((مواد معدنی)) زیادی است .د صد گرم بادمجان مواد زیر موجود است : />
border=2 align=left>
+!قدمه
این گیاه که به عربی بادنجان نامیده میشود یکی از ((رده بندی گیاهان دو لپه|گیاهان دو لپه)) است. گیاهی است یکساله و دارای ساقه نسبتا ضخیم و پوشیده از کرک. ارتفاع ساقه آن تا 70 سانتیمتر میرسد. برگهای آن بیضی شکل با نوک باریک و گلهای آن بنفش رنگ است. میوه این گیاه دراز و باریک و یا گرد ، به رنگهای بنفش ، سیاه ، زرد و سفید دیده میشود.

بادمجان متعلق به ((خانواده سیب زمینی)) است از زمانهای بسیار قدیم در هند کشت میشده است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. چین از قرن نهم هجری شروع به کشت و زرع آن کرد. تجار انگلیسی این گیاه را در قرن هفدهم میلادی از گینه و در انگلستان کردند و آنرا به نام کدوی گینهای منامیدند. بادمجان در تمام مدت سال وجود دارد و در آمریکا ، ایالات فلوریدا ، تگزاس ، لویزیانا و نیوجرسی بیشتر محصول بادمجان آمریکا را کشت میکنند.



ir align = left>
 
 
  
-انرژی r />d>
/>

/>30 کالری
+{img src=img/daneshnameh_up//01/melongena1.JPG}
  
 
 
 +
 +!ترکیبات شیمیایی
 +بادمجان دارای ویتامینهای A.B.C و مواد معدنی زیادی است. دارای ((پروتئین)) ، ((نشاسته)) و عناصر معدنی از جمله ((گوگرد)) ، ((کلسیم)) ، ((منیزیم)) می‌باشد.
 +!خواص داروئی
 +از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است. بادمجان بر خلاف آنچه که عوام اعتقاد دارند که بی‌بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است. مهمترین خاصیت آن کم کالری بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می‌خواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می‌باشد.
 +*بادمجان را حتما باید به حالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهایی که ((آسم )) و ((برونشیت)) دارند باعث تحریک این بیماریها می‌شود.
 +*بادمجان اثر نرم کننده و مدر دارد.
 +*بادمجان به علت دارا بودن ((آهن)) در رفع ((بیماری کم خونی|کم خونی)) داروی موثری است.
 +*بادمجان را می‌توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت.
 +*دانه بادمجان ایجاد ((یبوست)) می‌‌کند.
 +*ریشه بادمجان و شاخه‌های خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را داراست و قابض بوده و می‌توان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزیها استفاده کرد.
 +

 +
 
 
  
-آب r />d>
/>

/>92 گرم
+{img src=img/daneshnameh_up/8/81/melongena2.JPG}
  
 
 
 +
 +*بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیتهای حاصل از خوردن ((قارچهای سمی)) است.
 +*خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می‌کند و شخص را از خطر ((بیماریهای قلبی|سکته قلبی)) محفوظ می‌دارد.
 +*بادمجان برطرف کننده یبوست است.
 +*برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان ((اسهال خونی)) است.
 +*جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است.
 +*بادمجان مقوی معده است.
 +*آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می‌شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می‌کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند.

 +*اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با سرکه خمیر کنند و به ((زگیل)) بمالند زگیل کنده خواهد شد.
 +*از بادمجان می‌توان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد به مقدار نصف این مقدر آب به آن شکر قهوه‌ای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید.
 +*بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان ((بیماری صرع)) اثر بسیار خوبی دارد. بنابراین اشخاصی که تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری می‌باشند بهتر است که از بادمجان استفاده کنند.
 +

 +
 
 
  
-پروتئین r />d>
/>

/>1/3 گرم
+{img src=img/daneshnameh_up/a/ae/melongena4.JPG}
  
 
 
 +
 +!طرز استفاده
 +بادمجان دارای آلکالوئیدی به نام __~~green:سولانین Solanine~~__ می‌باشد که ممکن است در معده‌های ضعیف ایجاد ((آلرژی)) و مسمومیت کند. بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج کرد و بهترین طرز پخت است که خانهای ایرانی درست می‌کنند. یعنی بادمجان را باید پوست کند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلای آنرا نمک پاشید تا آب آن که زرد رنگ و محتوی سولانین است خارج شود، سپس آنرا فشار داده و پخت. البته بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز کردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده‌های ضعیف مناسب نیست.
 +!مضرات
 +بادمجان با همه خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصی که ((بواسیر)) و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید می‌کند. اینگونه اشخاص اگر می‌خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرا با گوشت و روغن و یا سرکه بپزند و بخورند.
 +!مباحث مرتبط با عنوان
 + />














/>





/>
/> /> /> />
/>
/>



/> />

/>





/>

/>
/> /> />
/>










 
 
  
-چربی

0/2 ر

سه

4/6 ر

کی

12 یی ر

ر

15 یی ر

گورد
/>15 میی ر

منیی

12یلی ر />

پایم

220یی ر />

ن

0/7 یی رم />

دیم

3 یی گر

نز

0/2 یلی ر />

روی

0/3 میی ر />

س

0/1 میلی ر

ید
/>0/002 یی ر

اکارو

0/05 واد ین الی

ویاین ب 1

0/05 یلی ر />

ویتاین ب 2

0/05 میی رم />

ویای 3

0/7 یلی ر />

ویین

5 یی ر
+||
((آرتیشو «ارئ»))|((قی سیه «ارئی»))|((آوکاد «داوئی»))|((اسطخودوس «دارئی»))|((اسناج «داروئی»))|((انار «ارئی»|))((ا «دارئی»))|((اجیر «ارئی»))|((انگور «اروئی»))|((باباآدم «داروئی»))
((بابونه «بابونه»))|((بادام «داروئی»))|((بادام زمیی «ارئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((اقلا «داروئی»))|((برج «دارئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «ارئی»))|((پسته «داروئی»))|((پرتقال «داروئی»))
((پیز «داوئی»))|((تخم کتان «داروئی»))|((ترب و تربچه «داروئی»))|((تمبر هندی «داروئی»))|((توس «دارئی»))|((جعری «ارئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کوهی «ارئی»))|((چغندر «داروئی»))
((خاک شیر «دارئی»))|((ختی «اروئی»))|((خرما «داروئی»))|((خیار «اروئی»))|((دارچین «داروئی»))|((دم اسب «داروئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «داروئی»))|((روناس «داروئی»))|((خواص دارویی ریحان))|
((زرد آلو «دارئی»))|((زردچبه «داروئی»))|((زرش «ارئی»))|((زعران «ارئی»))|((زجبیل «داروئی»))|((زوفا «ارئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل الطیب «داروئی»))|((سیب «داروئی»))
((سیب زمیی «ارئی»))|((سیر «داروئی»))|((شاه سند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «داروئی»))|((شنبلیله «ارئی»))|((شوید «داروئی»))|((شیرین بیان «داروئی»))|((صبر زرد «داروئی»))|((عدس «داروئی»))
((علف هفت بند «دارئی»))|((عاب «ارئی»))|((فندق «روئی»))|((قاصدک «داروی»))|((هوه «داروئی»))|((کاهو «اروئی»))|((کدو «اروئی»))|((کنجد «دارئی»))|((کشاد «دارئی»))|((گاوزبان «داروئی»))
((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «داروئی»))|((گنه «دارئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرنگی «دارئی»))|((لوبیا «ارئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «دارئی»))|((اروبه «داروئی»))
((مامیرا کبیر «اروئی»))|((موز «داروئی»))|((میک «دارئی»))|((خاص ارویی ارگیل))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «ارئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «ائی»))|((هندوانه «ارئی»))|((ویج «ارئی»))
||
  
 
 
 
 
-__خواص داروئی:__ از نظر طب قدیم بادمجان گرم و خیلی خشک است . بادمجان بر خلاف آنچه که عوام اعتقاد دارند که بی بو و خاصیت است دارای خواص زیادی است . مهمترین خاصیت آن کم ((کالری)) بودن آن است که غذای بسیار خوبی برای کسانی است که می خواهند وزن کم کنند زیرا دارای ویتامین و مواد معدنی نیز می باشد . 
-#بادمجان را حتما باید بحالت کاملا رسیده مصرف کرد زیرا خام آن طعم تلخ درد و در آنهائیکه ((آسم ))و ((برونشیت)) دارند باعث تحریک این بیماریها می شود. 
-#بادمجان اثر نرم کننده و مدر درد . 
-#بادمجان بعلت درا بودن ((آهن)) در رفع کم خونی داروی موثری است . 
-#بادمجان را می توان برای از بین بردن ورم و التهاب روی عضو ملتهب گذاشت . 
-#دانه بادمجان ایجاد ((یبوست)) می کند . 
-#ریشه بادمجان و شاخه های خشک شده و برگهای آن اثر بند آورنده خون را دراست و قابض بوده و می توان در آن برای درمان احتلام بانه و انواع خونریزیها استفاده کرد. 
-#بادمجان پادزهر خوبی برای مسمومیت های حاصل از خوردن ((قارچ سمی)) است . 
-#خوردن بادمجان گرفتگی رگها را باز می کند و شخص را از خطر سکته قلبی محفوظ می درد . 
-#بادمجان برطرف کننده یبوست است . 
-#برگها و پوست سیاه بادمجان را اگر بجوشانند این جوشانده درمان اسهال خونی است . 
-#جوشانده ریشه بادمجان درمان بیماری آسم است. 
-#بادمجان مقوی معده است . 
-#آب زردرنگی که در موقع نمک زدن و گذاشتن بادمجان از آن خارج می شود برای خشک کردن عرق دست و پا بهترین دارو است و اشخاصی که دست و پایشان مرتب عرق می کند باید دست و پای خود را با آن چند بار در روز بشویند تا از شر این مرض آسوده شوند. 
-#اگر بادمجان را بسوزانند و خاکستر آن را با ((سرکه)) خمیر کنند و به زگیل بمالند ((زگیل)) کنده خواهد شد . 
-#از بادمجان می توان به عنوان مسکن برای تسکین در استخوان شکسته و ضرب خورده استفاده کرد بدین طریق که باید بادمجان را در فر بگذارید که نیم پز شود و سپس آب آنرا با فشار بگیرید و بعد بمقدار نصف این مقدر آب به آن شکر ((قهوه)) ای اضافه کنید آنرا هم بزنید و بنوشید.  
-#با تحقیقاتی که جدیدا روی موشهای آزمایشگاهی انجام شده نتیجه گرفته اند که بادمجان دارای یک ماده ضد تشنج است که در درمان ((بیماری صرع)) اثر بسیار خوبی درد . بنابراین اشخاصی که تشنج دارند و یا مبتلا به این بیماری می باشند بهتر است که از بادمجان استفاده کنند. 
-__طرز استفاده:__ بادمجان دارای آلکالوئیدی بنام ((سولانین)) Solanine می باشد که ممکن است در معده های ضعیف ایجاد ((آلرژی)) و مسمومیت کند . بنابراین برای طبخ بادمجان باید ابتدا این ماده را از بادمجان خارج کرد و بهترین طرز پخت است که خانم های ((ایران))ی درست می کنند . یعنی بادمجان را باید پوست کند و سپس ورقه ورقه نمود و لابلای آنرا نمک پاشید تا آب آن که زرد رنگ و محتوی سولانین است خارج شود ، سپس آنرا فشار داده و پخت .البته بهترین طریقه پخت بادمجان آب پز کردن و یا پختن در فر است زیرا سرخ شده آن سنگین شده و برای معده های ضعیف مناسب نیست . 
-__مضرات :__ بادمجان با همه خواصی که گفته شد نباید مورد استفاده اشخاصیکه ((بواسیر)) و یا درد چشم دارند قرار گیرد زیرا بیماری آنها را تشدید می کند . اینگونه اشخاص اگر می خواهند بادمجان بخورند بهتر است آنرابا ((گوشت)) و ((روغن)) و یا سرکه بپزند و بخورند . 

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 27 اردیبهشت 1385 [18:14 ]   6   سمیه فارابی اصل      جاری 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:26 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [07:17 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [05:38 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [05:22 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 بهمن 1383 [05:12 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..