منو
 صفحه های تصادفی
بیماری التهاب روده
دریای خزر
مقام یاران امام صادق علیه السلام
هواشناسی جاده‌ای
مراسم تغسیل و تدفین فاطمه علیهاسلام
حاطب بن ابی بلتعه
فرهنگ عام
تلسکوپ رادیویی
متن پیمان نامه اولین بیعت عقبه
حجاج بن یوسف ثقفی
 کاربر Online
511 کاربر online
تاریخچه ی: انار «داروئی»

تفاوت با نگارش: 11

Lines: 1-172Lines: 1-77
-!کیت یاه شناسی

انار یکی از ((میوه)) هایی است که از قدیم وجود داشته است حتی در ((کتاب مقدس)) چندین بار نام آن ذکر شده است . ((هومر)) شاعر معروف ((یونان)) در کتاب خود ( ((اودیسه)) ) از آن نام برده است . معروف ایت که ((حضرت سلیمان)) باغ بزری پر از درخت های انار داشته که به ان عشق می ورزیده است .

+!قدمه
انار یکی از میوههایی است که از قدیم وجود داشته است حتی در کتاب مقدس چندین بار نام آن ذکر شده است. هومر شاعر معروف یونان در کتاب خود (اودیسه) از آن نام برده است. معروف است که حضرت سلیمان باغ بزری پر از درختهای انار داشته که به ان عشق می‌ورزیده است. درخت انار بومی ایران و مناطق مجاور آن است . کلمه انگلیسی Pomegranate از زبان یونانی مشتق شده که به معنی سیب با هسته‌های زیاد می‌باشد.

انار درخت کوچکی است که ارتفاع آن تا 6 متر می‌رسد و در مناطق نیمه گرمسیری می‌روید. شاخه‌های آن کمی تیغ‌دار و برگهای آن متقابل ، شفاف و ساده است. گلهای انار درشت به رنگ قرمز اناری ولی بی‌بو می‌باشد. میوه آن کروی با اندازه‌های مختلف دارای پوستی قرمز رنگ و یا زرد رنگ می‌باشد. رویهمرفته در حدود بیست نوع مختلف انار در دنیا موجود است
.
>
>
dir align = left>
 
 
  
-{picture=anar.jpg} +{img src=img/daneshnameh_up/f/fa/punica1.JPG}
  
 
 
 
 
-
درخت انار بمی ایرا و منط ما است . که لیی Pomegranate ا بان یوانی شتق ده که می ( ((ی)) ا هسته ای یا ) ی اد .

اار دخت کی ات ک اتا ن تا 6 ((مر)) ی رس د منا نیمه گرسیری می وید . اه های کی تیدر برگهای ن مق فاف سا ا . /> />گلهای انار درت برنگ قرمز اناری لی ی و می باد . میوه آ کروی با اداه های متف داای تی قم گ یا زر رنگ ی با . رویهمته در حدد بیست نو مخت انار دنیا وو است . />
__
ترکیبات ییایی:__ م های مختلف درت انا مصا وس و اا اری مقاری ر د 20 رد ((ان)) و اسی پوی کتاک Punicotaniv acid ی اشد . وت خ اار ارای کاویدی نام پله تیه ی Pelletierin ست . /> />در د گم ه انار واد یر مود ات .

border=2 align=left>
+!مشخصات گیاهشناسی
__~~green:انار Punica Granatum~~__ درختچه‌ای است خزان‌دار که البت در نواحی گر و مطب با زمتاهی متد همیشه سبز است و حداکثر ارتاع آ به 6 مر م می‌رس. لازمه موههی در انر ابستانهای گرم و پاییز طوانی خشک است. پیه کمومی انار 8=x و تعداد ((کومووم)) ن 16 است. اار گیهی ات یکایه و ((انه گده و ساختان آن|گرده‌ها)) ، ((مادگی و اختمان آن|مادی)) خود را ه راحتی بارور می‌کند. الت ((گرده افانی)) ین گلها توسط باد و ((شرات)) یز میسر اس. گها بعد ز 3 یا 4 اگی درختچه ری سیخکها ظاهر میوند. اای گل کت به رنگهای رخ د ا فید با هنای 2 سانیتر می‌بان.

گلهای انار داری 4 تا 8 کاسبرگ چرمی ک بالی میوه رار دارد تعدا زیادی پرچم ا تخدان حتانی یا یه حتانی ت. کس گ اروانی رنگ پایا و گلبرگها مچه ستن. می انار ه دارای و چرمی است. تقریبا کی شک ه هماه کنجهای فروان ات. گای آ سده ، کل و استیول ات ر قار رفتن ر وی اخ متفاوت اس و ب س فرم متقاب منفرد و اهم مشاهده ی‌شون. خه‌ه کوچک ، زایه‌دار خاردار دن کرک با وت سفید نگ تا خاکستری ک متص به خود را دارا هتند. مق یهای انار زیاد ست و با گسترش عموی 1.5 ر سترش افقی 2.5 ا 3 متر می‌باشد.
>
>
ir align = left>
 
 
  
-انرژی</td>
/>

/>38 کالری
+{img src=img/daneshnameh_up/5/55/Punica2.JPG}
  
 
 
 +
 +!ترکیب شیمیایی
 +پوست انار دارای تانن و آلکالوئیدهای مختلف است. اولین آلکالوئیدها که از پوست انار استخراج شده بوسیله Tanret شناخته شده‌اند. تانره از پوست انار آلکالوئیدهای __~~green:Pelletierine~~__ (چپ گرد) ، __~~green:ایزوپله تیرین~~__ (خنثی) و __~~green:متیل پله تیرین~~__ (راست گرد) را به صورت مایع و آلکالوئید دیگر به نام پزودوپله تیرین را به صورت کریستالیزه مجزا کرده و بدست آورده است. پله تیرین و ایزوپله تیرین مانند Conicine از مشتقات پی پریدین می‌باشند و فقط زنجیر طرفی پروپی لیک ، کونی‌سین جای خود را به یک زنجیر آلدهیدیک داده است.

در متیل پله تیرین زنجیر طرفی به جای زنجیر آلدهیدیک دارا یک عامل ستنی است و باید به این نکته توجه داشت که این جسم شبیه هیگرین بتا موجود در کوکا است. پزودوپله تیرین دارای ساختمان کاملا متفاوتی است و از این نظریه به Tropinone نزدیک می‌شود و تروپی نن ، ستن تروپانول است که عبارت است از- N.Methyl Granatonine و این شباهت و نزدیکی درخواص فارما کودینامیک این مواد نیز مشاهده می‌شود. از احیای پزودوپله تیرین یک الکل همولگ تروپانول بدست می‌آید و از این الکل نیز می‌توان مانند تروپانول مشتقات میدریاتیک و مشقات آنستزیک بدست آورد.
 +!خواص انار
 +*انار شیرین ادرار آور است.
 +*ملین مزاج است.
 +*آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است.
 +*ترشح صفرا را زیاد می‌کند.
 +

 +
 
 
  
-آبr /></td><br /><br />82 گرم +{img src=img/daneshnameh_up/b/bf/punica3.JPG}
  
 
 
 +
 +*آب انار اسهال را برطرف می‌کند.
 +*اگر آب انار را با ((عسل)) مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می‌کنید.
 +*خون ساز است.
 +*خون را تصفیه می‌کند.
 +*برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت ((کلیه)) است.
 +*آب انار خنک کننده است.
 +*رنگ صورت را شاداب می‌کند.
 +*صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می‌کند.
 +*برای وزن اضافه کردن انار بخورید.
 +*آب انار مقوی قلب و معده است.
 +*جوشانده پوست ریشه درخت انار کرم معده و روده را از بین می‌برد.
 +*جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم درد.
 +*برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند.
 +*خانمهایی که عادت ماهیانه‌شان منظم نیست می‌توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند.
 +*برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می‌برد.
 +*برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با ((روغن کنجد)) مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید.
 +*جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است.
 +*دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می‌کند.
 +*دم کرده گلهای انار را به صورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید.
 +*برای برطرف کردن دندان درد ، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه کنید.
 +*برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد.
 +!مضرات انار
 +کسانی که سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند. زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ می‌کند. اینگونه افراد باید انار را با ((زنجبیل)) بخورند. جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکار می‌رود ممکن است ایجاد ((سرگیجه)) و استفراغ کند. بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد.
 +!مباحث مرتبط با عنوان
 +



/>



/>
/>




/> />




/>


/>
/>
/> />
/>




 
 
  
-روئی

0/4
گرم

چری
/>0/3 رم

مواد ناسته ای />

10
رم />

یم
/>4 رم

س
دیم

3 یلی گرم />
/>اسی />
260 میی ر

هن />

0/5
یلی ر

ویاین ب 1
/>0/2 یی گر

ویاین 2
/>0/03 یلی گر />

ویتاین ب 3

0/02 میی رم

ویای

4 یی ر
+||
((آرتیش
«داروى»))|((آقطی سیاه «داروئی»))|((آکادو «داروئی»))|((اسطوخودوس «داروئی»))|((اسفناج «داروئی»))|((انار «داروئی»|))((انبه «داروئی»))|((انجیر «داروئی»))|((انگور «داروئی»))|((باباآدم «داروی»))
((بابونه «بابونه»))|((بادام «اروئی»))|((بادام زمینی «داروئی»))|((بادمجان «داروئی»))|((باقلا «داروئی»))|((برن «داروئی»))|((بلوط «داروئی»))|((به «داروئی»))|((پسته «داروئی»))|((پرتقال «داروئی»))
((پیاز «اروئی»))|((تخم کتان «داروئی»))|((ترب و ترب «اروئی»))|((تمبر هندی «داروئی»))|((توس «داروئی»))|((جعفری «داروئی»))|((جو «داروئی»))|((جودوسر «داروئی»))|((چای کوهی «داروئی»))|((چغندر «داروئی»))
((خاک شیر «اروئی»))|((ختمی «داروئی»))|((خرما «دارئی»))|((خیار «داروئی»))|((دارین «اروئی»))|((دم اسب «داروئی»))|((ذرت «داروئی»))|((رازیانه «داری»))|((روناس «داروئی»))|((خاص دارویی ریحان))|
((زرد آلو «داروئی»))|((زردچوبه «داروئی»))|((زرشک «داروئی»))|((زعفران «داروئی»))|((زنجبیل «داروئی»))|((زوفا «داروئی»))|((زیتون «داروئی»))|((زیره سبز «داروئی»))|((سنبل الطیب «داروئی»))|((سیب «داروئی»))
((سیب زمیی «ارئی»))|((سیر «اروئی»))|((شاه پسند وحشی «داروئی»))|((شبدر قرمز «داروئی»))|((شلغم «دارئی»))|((شنبلیله «ارئی»))|((شوی «دارئی»))|((شیرین بیان «داروئی»))|((صبر زرد «داروئی»))|((عدس «داروئی»))
((علف هفت بند «دارئی»))|((عاب «داروئی»))|((فندق «داروئی»))|((قاصد «ارئی»))|((قهوه «داروئی»))|((کاهو «داروئی»))|((کو «دارئی»))|((کند «داروئی»))|((کوشاد «داروئی»))|((گاوزبان «داروئی»))
((گردو «داروئی»))|((گریپ فروت «داروئی»))|((گزنه «دارئی»))|((گشنیز «داروئی»))|((گلابی «داروئی»))|((گوجه فرگی «داروئی»))|((لوبیا «داروئی»))|((لوبیای سویا «داروئی»))|((لیمو ترش «دارئی»))|((اروبه «داروئی»))
((مامیرا کبیر «اروئی»))|((موز «داروئی»))|((میک «دارئی»))|((خص دارویی نارگیل))|((نخود «داروئی»))|((نعناع «داروئی»))|((هل «داروئی»))|((هلو «داروئی»))|((هندوانه «دارئی»))|((ویج «ارئی»))
||
  
 
 
 
 
-__خواص داروئی:__ خواص میوه اناراز نظر ((طب قدیم ایران)) میوه انار سرد تر و قابض است . آب انار سرد و تر و پوست انار سرد و خشک و بسیار قابض می باشد .  
-پوست ریشه درخت انار از بقیه قسمت های این درخت قابض تر است . 
-کلیه قسمت های درخت انار دارای تان می باشد که بسیار قابض است . برای مصارف دارویی از ((گل)) ، ((برگ)) ، پوست درخت ، پوست ریشه و دانه انار استفاده می شود . 
-#انار شیرین ادرار آور است . 
-#ملین مزاج است . 
-#آب انار شیرین برای بیماریهای مجاری ادرار مفید است . 
-#ترشح صفرا را زیاد می کند. 
-#آب انار اسهال را برطرف می کند. 
-#اگر آّب انار را با ((عسل)) مخلوط کرده و هر روز چند قطره در بینی بچکانید از رشد پولیپ در بینی جلوگیری می کنید . 
-#خون ساز است . 
-#خون را تصفیه می کند . 
-#برای سالمندان بهترین دارو برای تقویت ((کلیه)) است . 
-#آب انار خنک کننده است . 
-#رنگ صورت را شاداب می کند . 
-#صدا را باز کرده و گرفتگی صدا را برطرف می کند . 
-#برای وزن اضافه کردن انار بخورید . 
-#آب انار مقوی قلب و معده است . 
-__خواص دیگر قسمت های درخت انار: __ 
-#جوشانده پوست ریشه درخت انار ((کرم معده)) و روده را از بین می برد . 
-#جوشانده پوست درخت انار نیز اثر ضد کرم درد . 
-#برای برطرف کردن گلو درد و زخم گلو از جوشانده پوست انار و یا جوشانده برگهای انار استفاده کنند . 
-#خانم هائیکه عادت ماهیانه شان منظم نیست می توانند از جوشانده برگهای انار استفاده کنند. 
-#برگهای له شده انار را اگر روی پوست بگذارید خارش را از بین می برد . 
-#برای برطرف کردن سوختگی پوست ، گلهای انار را له کرده و با ((روغن کنجد)) مخلوط کنید و این پماد را روی قسمت سوختگی بمالید . 
-#جوشانده پوست درخت و پوست ریشه درخت انار کرم کش است . 
-#دم کرده گل انار اسهال مزمن را برطرف می کند . 
-#دم کرده گلهای انار را بصورت غرغره برای از بین بردن زخمهای دهان بکار ببرید . 
-#برای برطرف کردن ((دندان درد ))، دم کرده ریشه درخت انار را در دهان مضمضه کنید . 
-#انار ترش و شیرین (میخوش )ادرار را زیاد می کند . 
-#برای برطرف کردن بواسیر باید معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد . 
-  
-__طرز استفاده: __ 
-به مبحث نسخه پیچی گیاهان دارویی برای بیماری مورد نظر مراجعه نمایید 
-  
-__مضرات : __ 
-کسانیکه سرد مزاج هستند نباید در خوردن انار افراط کنند . زیرا معده را سست کرده و ایجاد نفخ می کند . اینگونه افراد باید انار را با ((زنجبیل)) بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ریشه آن که برای رفع کرم بکارمی رود ممکن است ایجاد ((سرگیجه)) و استفراغ کند . بهر حال در خوردن جوشانده آن باید احتیاط کرد و این کار باید تحت نظر متخصص انجام گیرد .  

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 یکشنبه 24 اردیبهشت 1385 [21:22 ]   12   سمیه فارابی اصل      جاری 
 یکشنبه 18 بهمن 1383 [08:45 ]   11   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 18 بهمن 1383 [08:34 ]   10   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 18 بهمن 1383 [06:32 ]   9   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 18 بهمن 1383 [06:30 ]   8   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 یکشنبه 18 بهمن 1383 [05:30 ]   7   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 17 بهمن 1383 [13:25 ]   6   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 17 بهمن 1383 [12:51 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 17 بهمن 1383 [12:50 ]   4   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 17 بهمن 1383 [12:48 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 17 بهمن 1383 [12:39 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 شنبه 17 بهمن 1383 [12:26 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..