منو
 صفحه های تصادفی
رشته ساختمان شاخه فنی و حرفه ای
گل نرگس
یادگیری مفاهیم
امام کاظم علیه السلام و تشریح مرزهای سیاسی فدک
خالد بن برمکی
اعداد مثلثی
یکی بودن آئین وحسب با پیامبر
ابومنصور بن احمد
AWG
درس الکترونیک عمومی 2
 کاربر Online
476 کاربر online
تاریخچه ی: اسید چرب

تفاوت با نگارش: 2

Lines: 1-88Lines: 1-106
 +{DYNAMICMENU()}
 +__واژه‌نامه__
 +*((واژگان زیست شیمی))
 +*((واژگان بیوشیمی بالینی))
 +*((واژگان بیوشیمی ساختمانی))
 +*((واژگان متابولیسم))
 +__مقالات مرتبط__
 +*((آنزیم))
 +*((اوره))
 +*((انسولین))
 +*((بیوشیمی))
 +*((بیوشیمی بالینی))
 +*((تنفس سلولی))
 +*((طبقه بندی آنزیمها))
 +*((طبقه بندی چربیها))
 +*((هورمون رشد))
 +__کتابهای مرتبط__
 +*((کتابهای زیست شیمی))
 +__[http://217.218.177.31/mavara/mavara-view_forum.php?forumId=44|انجمن زیست شناسی]__
 +__سایتهای مرتبط__
 +*سایتهای داخلی
 +**[http://www.ibb.ut.ac.ir/|انستیتو بیوشیمی و بیوفیزیک]
 +**[http://www.pasteur.ac.ir/|انستیتو پاستور ایران]
 +*سایتهای خارجی
 +**[http://acsinfo.acs.org/journals/bichaw/|بیوشیمی]
 +**[http://www.google.com/Top/Science/Biology/Biochemistry_and_Molecular_Biology/|بیوشیمی]
 +**[http://www.biochemistry.org/|علم بیوشیمی]
 +**[http://www.jlr.org/|ژورنالی در مورد چربیها]
 +**[http://bcs.whfreeman.com/lehninger/default.asp?s=&n=&i=&v=&o=&ns=0&uid=0&rau=0|بیوشیمی لنینگر]
 +__گالری تصویر__
 +*[http://217.218.177.31/mavara/mavara-browse_gallery.php?galleryId=39|گالری علوم]
 +**[http://217.218.177.31/mavara/mavara-browse_gallery.php?galleryId=44|گالری زیست شناسی]
 +body=
 +|~|
 +{DYNAMICMENU}
 +
 +||اسیدهای چرب به صورت آزاد به مقدار ناچیزی در سلولها و بافتها دیده می‌شوند. این ترکیبات که غنی از ((اکسیژن)) و ((کربن)) و ((هیدروژن)) هستند قسمتی از واحد ساختمانی بیشتر ((چربی|لیپیدها)) مانند چربیهای خنثی ، فسفوگلیسریدها ، گلیکولیپیدها و استرهای کلسترول را تشکیل می‌دهند.||
 !دیدکلی !دیدکلی
-((چربی|چربیها)) یا ((لیپید|لیپیدها)) ترکیبات آلی غیر محلول در آب هستند که می‌توان آنها را بوسیله حلالهای غیر قطبی نظیر ((کلروفرم)) ، ((اتر)) و ((بنزن)) از سلولها استخراج کرد. لیپیدها استرهای یک یا چند ((اسید)) با ((الکل|الکلها)) می‌باشند. بعضی از لیپیدها در ساختمان دیواره و غشای سلولی شرکت داشته و برخی دیگر ماده ذخیره‌ای انرژی زا را در داخل ((سلول)) تشکیل می‌دهند. اسیدهای چرب به صورت آزاد به مقدار ناچیزی در بافتها دیده می‌شوند. +((چربی|چربیها)) یا لیپیدها ترکیبات آلی غیر محلول در آب هستند که می‌توان آنها را بوسیله حلالهای غیر قطبی نظیر ((کلروفرم)) ، ((اتر)) و ((بنزن)) از سلولها استخراج کرد. لیپیدها استرهای یک یا چند اسید با ((الکل|الکلها)) می‌باشند. بعضی از لیپیدها در ساختمان دیواره و غشای سلولی شرکت داشته و برخی دیگر ماده ذخیره‌ای انرژیزا را در داخل سلول تشکیل می‌دهند. اسیدهای چرب به صورت آزاد به مقدار ناچیزی در بافتها دیده می‌شوند.








{picture=L.5.png}
 !ساختمان اسیدهای چرب !ساختمان اسیدهای چرب
-تاکنون بیش از هفتاد اسید چرب از نسوج گوناگون جدا کرده‌اند که همگی دارای زنجیره هیدروکربنی طولانی با یک ((کربوکسیل|عامل کربوکسیل)) انتهایی هستند. بعضی از آنها اشباع شده و برخی دارای یک ، دو یا سه پیوند دوگانه هستند و گروهی در زنجیر خود دارای شاخه‌های جانبی نیز می‌باشند. تعداد ((کربن|کربنها)) در اسیدهای چرب به استثنای چند مورد ، همیشه زوج است و احتمالا علت زوج بودن آسان تر بودن سنتز آنها در نزد جانداران است. فرمول کلی اسیدهای چرب __''CH3-(CH2)n-COOH''__ است که n از صفر تا 30 الی 40 تغییر می‌کند. +تاکنون بیش از هفتاد اسید چرب از نسوج گوناگون جدا کرده‌اند که همگی دارای زنجیره هیدروکربنی طولانی با یک عامل کربوکسیل انتهایی هستند. بعضی از آنها اشباع شده و برخی دارای یک ، دو یا سه پیوند دوگانه هستند و گروهی در زنجیر خود دارای شاخه‌های جانبی نیز می‌باشند. تعداد ((کربن|کربنها)) در اسیدهای چرب به استثنای چند مورد ، همیشه زوج است و احتمالا علت زوج بودن آسان تر بودن سنتز آنها در نزد جانداران است. فرمول کلی اسیدهای چرب __CH3-(CH2)n-COOH__ است که n از صفر تا 30 الی 40 تغییر می‌کند.
 !خواص اسیدهای چرب !خواص اسیدهای چرب
-اسیدهای چرب غیر اشباع دارای ((نقطه ذوب)) پایین تری نسبت به اسیدهای چرب اشباع هستند و هر چه تعداد کربن اسید چرب بیشتر شود، ((نقطه ذوب)) بالاتر می‌رود. پیوند دوگانه در اسیدهای غیر اشباع بیشتر بین کربن 9 و 10 بوده و این پیوند دوگانه تقریبا در تمامی اسیدهای چرب غیر اشباع طبیعی در وضعیت ((ایزومر هندسی|ایزومر هندسی سیس)) (Cis) است. اسیدهای چرب با زنجیر طویل در آب غیر محلول هستند. ولی در قلیایی محلول‌اند و تشکیل ((صابون سخت|صابون سدیم)) یا ((صابون سخت|پتاسیم)) می‌دهند. اسیدهای چرب غیر اشباع به سهولت اکسید می‌شوند. تند شدن چربیها بر اثر اکسید شدن و ایجاد عوامل اسیدی و آلدئیدی در چربیها است. +اسیدهای چرب غیر اشباع دارای ((نقطه ذوب)) پایینتری نسبت به اسیدهای چرب اشباع هستند و هر چه تعداد کربن اسید چرب بیشتر شود، نقطه ذوب بالاتر می‌رود. پیوند دوگانه در اسیدهای غیر اشباع بیشتر بین کربن 9 و 10 بوده و این پیوند دوگانه تقریبا در تمامی اسیدهای چرب غیر اشباع طبیعی در وضعیت ایزومر هندسی سیس (Cis) است. اسیدهای چرب با زنجیر طویل در ((آب)) غیر محلول هستند. ولی در قلیایی محلول‌اند و تشکیل __صابون سدیم__ یا __صابون پتاسیم__ می‌دهند. اسیدهای چرب غیر اشباع به سهولت اکسید می‌شوند. تند شدن چربیها بر اثر اکسید شدن و ایجاد عوامل اسیدی و آلدئیدی در چربیها است.
 !ساختمان و خواص انواع چربیها !ساختمان و خواص انواع چربیها
 !!چربیهای خنثی (آسیل گلیسرولها) !!چربیهای خنثی (آسیل گلیسرولها)
-ترکیب اسید چرب و ((گلیسرول)) را آسیل گلیسرول یا ((گلیسرید)) می‌نامند. گلیسرول الکلی است که بیش از سایر ((الکل|الکلها)) در ساختمان لیپیدها دیده می‌شود و دارای 2 عامل الکلی نوع اول و یک عامل الکلی نوع دوم است. برحسب آن که یک ، دو یا سه اسید چرب با عوامل الکلی گلیسرول ترکیب شده باشد، به ترتیب مونو ، دی و تری آسیل گلیسرول بدست می‌آید. نقطه ذوب چربیها خنثی بستگی به نقطه ذوب اسید چرب ترکیبی آنها دارد. تری آسیلها در آب نسبتا نامحلول بوده و تشکیل مسیلهای کامل نمی‌دهند. در حالی که دی آسیل گلیسرولها که تا حدودی قابل یونیزه شدن هستند، به سهولت تشکیل مسیل می‌دهند. +ترکیب اسید چرب و ((الکل|گلیسرول)) را __آسیل گلیسرول__ یا __گلیسرید__ می‌نامند. گلیسرول الکلی است که بیش از سایر ((الکل|الکلها)) در ساختمان لیپیدها دیده می‌شود و دارای 2 عامل الکلی نوع اول و یک عامل الکلی نوع دوم است. برحسب آن که یک ، دو یا سه اسید چرب با عوامل الکلی گلیسرول ترکیب شده باشد، به ترتیب مونو ، دی و تری آسیل گلیسرول بدست می‌آید. نقطه ذوب چربیها خنثی بستگی به نقطه ذوب اسید چرب ترکیبی آنها دارد. تری آسیلها در آب نسبتا نامحلول بوده و تشکیل میسلهای کامل نمی‌دهند. در حالی که دی آسیل گلیسرولها که تا حدودی قابل یونیزه شدن هستند، به سهولت تشکیل میسل می‌دهند.
 !!فسفو گلیسریدها !!فسفو گلیسریدها
-این لیپیدها که به نام ~~red:گلیسرول فسفاتید~~ نیز موسومند، بیشتر در غشاهای سلولی وجود دارند و فقط به مقدار خیلی جزئی در چربیهای ذخیره‌ای یافت می‌شوند. الکل این لیپیدها گلیسرول است که یکی از عوامل الکلی نوع اول آن توسط ((اسید فسفریک)) استریفیه شده است. تمام فسفر گلیسریدها دارای یک انتهای قطبی و دو انتهای طویل غیر قطبی می‌باشند و به این جهت آنها را لیپیدهای قطبی یا ((آمفی پاتیک)) گویند. +این لیپیدها که به نام گلیسرول فسفاتید نیز موسومند، بیشتر در ((غشای سلولی|غشاهای سلولی)) وجود دارند و فقط به مقدار خیلی جزئی در چربیهای ذخیره‌ای یافت می‌شوند. الکل این لیپیدها گلیسرول است که یکی از عوامل الکلی نوع اول آن توسط __اسید فسفریک__ استریفیه شده است. تمام فسفر گلیسریدها دارای یک انتهای قطبی و دو انتهای طویل غیر قطبی می‌باشند و به این جهت آنها را __لیپیدهای قطبی__ یا آمفی پاتیک گویند.
 !!پلاسمالوژنها !!پلاسمالوژنها
-یک گروه فرعی از فسفر گلیسریدها هستند که در آنها به جای یک مولکول اسید چرب یک آلدئید چرب قرار گرفته است. این ترکیبات در غشای سلولهای عضلانی و عصبی فراوانند.
!!اسفنگو لیپیدها و گلیکو لیپیدها
برخی از لییدهای موجود در ین و گروه را به سختی ی‌توا طبقه بندی ر. زیرا بعضی از آنها را میود جزو ~~red:گلیکو لیپیدها~~ و یا ~~red:اسفنگو لییدها~~ رار داد.
*__ا
سنگو لیپیدها :__
اینه در غشای سلولهای گیاهی و حیوانی و در بافتهای عصبی و ((مغز)) به مقدار فراوان وجود دارند. این ترکیبات در اثر ((هیدرولیز)) ایجاد یک مولکول اسید چرب و یک مولکول ((الکل آمینه)) غیر اشباع به نام اسفنگوزین می‌کنند. در اسفنگو لیپیدها گلیسرول وجود ندارد. ترکیب اسفنگوزین و اسید چرب را سرامید گویند. اسفنگو میلین ترکیب سرامید با فسفر کلین می‌باشد که فراوان ترین اسفنگو لیپیدها است.


*__گلیکو لیپیدها :__
این ترکیبات دارای یک انتهای قطبی هیدروفیل (آبدوست) قندی می‌باشند. برخی شامل اسفنگوزین و برخی دیگر شامل گلیسرول هستند. قندهای آن شامل ((گک|D- گلوکز)) و ((اکتوز|D- گالاکتوز)) است.

/>*__ربروزیدها :__
این
ترکیبات را میون د گوه گلیکو لیپیدها یا اسفنگو لیپیدها طبقه بندی کرد. یرا داای ((قن)) انینی ن. این سه لیید یشتر در غشای سلولهای عصبی بویژه در لا میلین و همچنین ((گوچه ون|گویچه‌های سفید و سرخ)) و ((اسپرم)) دیده می‌شوند.


**گنگلیوزیدها :
ترکیبات دیگری ده گلیکو لیپیدها ستند. این ترکیبات عبارتند از گلیکو اسفنگو لیپیدهایی که دارای نهای قبی مشکل از قندهای مرکب ظیر ((اواین)) و ((اسی الیک)) ی‌اند. این تکیبت در غشای سلولی بویژه در للهای ی زیاد دیده می‌شوند.


!!((موم|مومها)) />از نظر ساختمانی و خواص ، شبیه آسیل گلیسرولها هستند. ولی الکلهای آنها دارای زنجیره کربنی طویل هستند که تنها شامل یک عامل الکل می‌باشند. این ترکیبات در ((پوست|غشای محافظ پوست)) ، پر و جدار برگها و بعضی ((میوه|میوه‌ها)) و پوسته خارجی بیشتر حشرات دیده می‌شوند.
!!لیپیدهایی که صابونی نمی‌شوند.
+یک گروه فرعی از فسفر گلیسریدها هستند که در آنها به جای یک مولکول اسید چرب یک آلدئید چرب قرار گرفته است. این ترکیبات در غشای ((بافت عضلانی|سلولهای عضلانی)) و ((بافت عصبی|عصبی)) فراوانند.
!!اسفنگو لیپیدها
ایها در ای ((سو گیاهی|لولهای گیای)) ((سول انانی|سلولهای حیوانی)) و در بافتهای عصبی و ((مغز انسان|مغز)) به مقدار فراوان وجود دارند. این ترکیبات در اثر ((هیدرولیز)) ایجاد یک مولکول اسید چرب و یک مولکول الکل آمینه غیر اشباع به نام __اسفنگوزین__ می‌کنند. در اسفنگو لیپیدها گلیسرول وجود ندارد. ترکیب اسفنگوزین و اسید چرب را __سرامید__ گویند. اسفنگو میلین ترکیب سرامید با فسفو کلین می‌باشد که فراوانترین اسفنگو لیپیدها است.
!!گلیکو لیپیدها />این ترکیبات دارای یک انتهای قطبی هیدروفیل (آبدوست) قندی می‌باشند. برخی شامل اسفنگوزین و برخی دیگر شامل گلیسرول هستند. قندهای آن شامل (( خون|D- گلوکز)) و ((بهیدرات|D- گالاکتوز)) است. گنگلیوزیدها ترکیبات دیگری ده گلیکو لیپیدها ستند. این ترکیبات عبارتند از گلیکو اسفنگو لیپیدهایی که درای انهای قبی تشکل ا نی ک نیر __اوزامین__ و __سی یلیک__ باشند. ین ترکیبات در غشای سلولی بویژه در للهای بی یاد دیده می‌شوند. />r>




r>

{picture=L.3.jpg}

!!ربروزیدها />این ترکیبات را میون د گوه گلیکو لیپیدها یا اسفنگو لیپیدها طبقه بندی ک. یا دارای ((کربهیدرا|ند)) و اسفنوین ند. این دسته ز لیپید بیتر در غشای سلولهای عصبی بویژه در لا میلین و همچنین ((گویچه‌هی قرمز خون)) ، ((گویچه‌های سفید خون)) و ((اسپرم)) دیده می‌شوند.
!!مومها
مومها از نظر ساختمانی و خواص ، شبیه آسیل گلیسرولها هستند. ولی الکلهای آنها دارای زنجیره کربنی طویل هستند که تنها شامل یک عامل الکل می‌باشند. این ترکیبات در ((پوست|غشای محافظ پوست)) ، پر و جدار برگها و بعضی ((میوه|میوه‌ها)) و پوسته خارجی بیشتر ((حشرات)) دیده می‌شوند.
!!لیپیدهایی که صابونی نمی‌شوند
 لیپیدهایی که تاکنون مورد بحث قرار گرفتند قابل صابونی شدن بوده یعنی با قلیاییها و در اثر حرارت ایجاد ((صابون)) می‌کنند. در سلولها مقدار کمتری از نوع دیگر چربیها موجودند که غیر قابل صابون شدن هستند. دو گروه اصلی از این لیپیدها یکی استروئیدها و دیگری ((ترپن|ترپنها)) هستند. لیپیدهایی که تاکنون مورد بحث قرار گرفتند قابل صابونی شدن بوده یعنی با قلیاییها و در اثر حرارت ایجاد ((صابون)) می‌کنند. در سلولها مقدار کمتری از نوع دیگر چربیها موجودند که غیر قابل صابون شدن هستند. دو گروه اصلی از این لیپیدها یکی استروئیدها و دیگری ((ترپن|ترپنها)) هستند.
-*__استروئیدها :__
ساختار استروئیدها از سه حلقه شش ضلعی فنانترن و یک حلقه پنج ضلعی هستند. از میان مهم ترین استروئیدهایی که در طبیعت دیده می‌شوند، اسیدهای صفراوی ، ((هورمون|هورمونهای نی)) هورومونهای قسمت قشری غدد فوق کلیوی و ((ویتامین D)) و ((کلسترول)) را می‌توان نام برد. استروئیدها به مقدار بسیار کم در سلولها موجودند و فقط یک نوع آنها که بطور کلی ((استول)) نامیده می‌شود، بسیار فراوان است. کلسترول فراوان ترین نوع استرولها در بافتهای حیوانی است. کلسترول در ((گیاهان)) دیده نمی‌شود. استرول موجود در گیاهان به نام فیتوسترولها مشهورند. ((قارچ|قارچها)) و ((مخمر|مخمرها)) حاوی استرولهایی به نام میکو استرول هستند. در این دسته ارگوسترول را می‌توان نام برد که به ویتامین D تبدیل می‌شود.


*__ترپنها :__
به مقدار جزیی در سلولها وجود دارند. ((ترپن)) ممکن است دارای ساختمان خطی یا حلقوی باشد. ((ویتامین A)) ، ((کاروتن|کاروتنها)) ، بیشتر ((اسانس|اسانسها)) و ((ویتامین E)) و K از ترپنها مشتق می‌شوند.
+*__استروئیدها:__ ساختار استروئیدها از سه حلقه شش ضلعی فنانترن و یک حلقه پنج ضلعی هستند. از میان مهمترین استروئیدهایی که در طبیعت دیده می‌شوند، اسیدهای صفراوی ، ((هورمونهای جنسی)) ، ((هورمونهای د فوق کلیو|هورومونهای قسمت قشری غدد فوق کلیوی)) و ((ویتامین D)) و ((کلسترول)) را می‌توان نام برد. استروئیدها به مقدار بسیار کم در سلولها موجودند و فقط یک نوع آنها که بطور کلی استرول نامیده می‌شود، بسیار فراوان است. کلسترول فراوانترین نوع استرولها در بافتهای حیوانی است. کلسترول در ((گیاهان)) دیده نمی‌شود. استرول موجود در گیاهان به نام فیتوسترولها مشهورند. ((قارچ|قارچها)) و ((مخمر|مخمرها)) حاوی استرولهایی به نام میکو استرول هستند. در این دسته ارگوسترول را می‌توان نام برد که به ویتامین D تبدیل می‌شود.


*__ترپنها:__ به مقدار جزیی در سلولها وجود دارند. ((ترپن)) ممکن است دارای ساختمان خطی یا حلقوی باشد. ((ویتامین A)) ، ((کاروتن|کاروتنها)) ، بیشتر اسانسها و ((ویتامین E)) و ((ویتامین K)) از ترپنها مشتق می‌شوند.
 !لیپو پروتئینها !لیپو پروتئینها
-لیپیدهای قطبی با پروتئینهای خاصی ترکیب شده و لیپید پروتئینها را می‌سازند. مانند لیپو پروتئینهای پلاسمای خون که نقش حامل مواد مختلف را دارا می‌باشند. برخی لیپیو پروتئینها دارای لیپیدهای خنثی مانند گلیسرول و آسترهای آن هستند. این ترکیبات وسیله انتقال چربیها از ((روده)) به ((کبد)) به ((بافت چربی)) و دیگر بافتها هستند. طبقه بندی لیپو پروتئینها بر مبنای وزن مخصوص آنها انجام می‌گیرد. +لیپیدهای قطبی با پروتئینهای خاصی ترکیب شده و لیپید پروتئینها را می‌سازند. مانند لیپو پروتئینهای ((پلاسمای خون)) که نقش حامل مواد مختلف را دارا می‌باشند. برخی لیپیو پروتئینها دارای لیپیدهای خنثی مانند گلیسرول و آسترهای آن هستند. این ترکیبات وسیله انتقال چربیها از ((روده کوچک)) به ((کبد)) به ((بافت چربی)) و دیگر بافتها هستند. طبقه بندی لیپو پروتئینها بر مبنای وزن مخصوص آنها انجام می‌گیرد.
 !پروستا گلاندینها !پروستا گلاندینها
-این ترکیبات که برای نخستین بار در مایع منی و ((غده پروستات)) یافت شدند، از یک اسید چرب غیر اشباعی 20 کربنه به نام اسید آراشیدونیک مشتق شده‌اند. این ترکیبات انواع مختلفی دارند که تاکنون متجاوز از 14 نوع پروستاگلاندین در مایع منی انسان و تعداد دیگری در سایر بافتها یافت شده است. پروستاگلاندینهای گروه E ، گروه F و گروه A و B نمونه این ترکیبات هستند. پروستاگلاندینها دارای اثرات فیزیولوژیک مختلفی مانند کاهش ((فشار خون)) ، تنظیم عبور یونهای مختلف از غشای سیناپسهای عصبی و خنثی سازی اثر برخی ((هورمون|هورمونها)) می‌باشند.
سیلها
لیپیدهای قطبی مانند اسیدهای چرب ساده و صابونها در محلولهای آبگون پخش شده و ((مسیل|مسیلها)) را بوجود می‌آورند که در آنها انتهای هیدروکربنی چون آبگریزند (هیدروفوب) از محلول آبگون رانده شده و ایجاد یک فاز آبگریز داخلی می‌کند و در نتیجه انتهای آب دوست (هیدروفیل) آنها به طرف خارج گرایش می‌یابد. تری آسیل گلیسرولها و کلسترول خود به خود تشکیل مسیل نداده ولی در ساختمان مسیلی وارد شده و مسیلهای مخلوط را می‌سازند. مسیلها ممکن است تک لایه یا دو لایه باشند.
+این ترکیبات که برای نخستین بار در مایع منی و ((غده پروستات)) یافت شدند، از یک اسید چرب غیر اشباعی 20 کربنه به نام __اسید آراشیدونیک__ مشتق شده‌اند. این ترکیبات انواع مختلفی دارند که تاکنون متجاوز از 14 نوع پروستاگلاندین در مایع منی انسان و تعداد دیگری در سایر بافتها یافت شده است. پروستاگلاندینهای گروه E ، گروه F و گروه A و B نمونه این ترکیبات هستند. پروستاگلاندینها دارای اثرات فیزیولوژیک مختلفی مانند کاهش ((فشار خون)) ، تنظیم عبور یونهای مختلف از غشای سیناپسهای عصبی و خنثی سازی اثر برخی ((هورمون|هورمونها)) می‌باشند.
!میسلها
لیپیدهای قطبی مانند اسیدهای چرب ساده و صابونها در محلولهای آبگون پخش شده و میسلها را بوجود می‌آورند که در آنها انتهای هیدروکربنی چون آبگریزند (هیدروفوب) از محلول آبگون رانده شده و ایجاد یک فاز آبگریز داخلی می‌کند و در نتیجه انتهای آب دوست (هیدروفیل) آنها به طرف خارج گرایش می‌یابد. تری آسیل گلیسرولها و کلسترول خود به خود تشکیل میسل نداده ولی در ساختمان مسیلی وارد شده و میسلهای مخلوط را می‌سازند. میسلها ممکن است تک لایه یا دو لایه باشند.








{picture=L.6.png}
 !مباحث مرتبط با عنوان !مباحث مرتبط با عنوان
-*((انوع ویمین)) +*((ای مینه))
*((الکل
))
 *((بافت چربی)) *((بافت چربی))
 +*((بیوشیمی))
 *((ترپن)) *((ترپن))
 *((چربی)) *((چربی))
-*((ابو ت))
*((کربوکی))
*((یید))
*((میل))
+*((کبویات))
*((لیپو پروئیها))
*((یتاین))
*((ویتامینهی محلول در چربی))
 *((هورمون)) *((هورمون))
-____||::~~green:__گزارش گروه علمی زیست شناسی از تاریخ 10/6/84 تا 17/6/84 __~~::  
-  
- *~~brown:__الف:بخش دانشنامه__~~  
- __بررسی کارشناسی__|__قابل قبول__|__ویرایش جزئی__|__ویرایش کلی__|__حذف صفحه__|__تالیف جدید__|__تائید و اصلاح کارهای دیگران__|__اعلام نیاز__  
- بیوشیمی|استخوان جمجمه|سلول گیاهی|ویروس|گروههای خونی |بیماری وبا|مقاله جنون گاوی در انجمن|ویروس شناسی 
- بیوشیمی ساختمانی|قفسه سینه|بیوشیمی|آنتی بیوتیک| |آزمایشگاه گیاه شناسی | |اکولوژی عمومی  
- بیوشیمی بالینی|بیوشیمی بالینی|ساختمان DNA|گیاهان گلدار| | | |میتوکندری  
- بیوشیمی گیاهی|بیوشیمی گیاهی|همانند سازی ژنتیکی| | | | |ایمنی در برابر انگلها  
- آنتی بیوتیک| |مهندسی ژنتیک| | | | |  
- ویروس| |غشای سلولی| | | | |  
- گیاهان گلدار| |گروه‌های خونی| | | | |  
- ساختمان DNA| |بافت خون| | | | |  
- همانند سازی ژنتیکی| |بیماری کم خونی| | | | |  
- مهندسی ژنتیک| |گیاه شناسی| | | | |  
- سلول گیاهی| |بیوشیمی ساختمانی| | | | |  
- غشای سلولی| | | | | | |  
- گروه‌های خونی| | | | | | |  
- بافت خون| | | | | | |  
- بیماری کم خونی| | | | | | |  
- گیاه شناسی| | | | | | |  
- هسته سلول| | | | | | |  
- سلول باکتری| | | | | | |  
- ژنتیک| | | | | | |  
- استخوان جمجمه| | | | | | |  
- قفسه سینه| | | | | | |  
-  
- *__تعداد گرافیک (عکس و انیمیشن بارگذاری شده): 40__  
-  
- *~~green:__ب:بخش انجمن __~~  
-  
- __نامه‌های جدید__|__تعداد پاسخ__|__پیام در صف__|__اصلاح ارسالها__| __تعداد کل ارسالها__|__تعداد بازدیدها__|__کاربران فعال__  
- 13|7| 10|2|15 |450 |مجید آقاپور  
- | | | | | |فاطمه رحمانی  
- | | | | | |حسین خادم  
- | | | | | |نیر فارابی اصل  
- | | | | | |دارا  
- | | | | | |مجید آقایی  
- | | | | | |سمیه یاری  
- | | | | | |پژمان_ رحیمی_صادق  
- | | | | | |نوید دلشاد  
- | | | | | |ناشناس  
- | | | | | |فیروزه نجفی  
- | | | | | |سمیه فارابی اصل  
- || 
-  

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 پنج شنبه 23 شهریور 1385 [09:21 ]   5   سمیه فارابی اصل      جاری 
 پنج شنبه 24 شهریور 1384 [07:49 ]   4   سمیه فارابی اصل      v  c  d  s 
 سه شنبه 22 شهریور 1384 [03:30 ]   3   سمیه فارابی اصل      v  c  d  s 
 دوشنبه 21 شهریور 1384 [10:58 ]   2   سمیه فارابی اصل      v  c  d  s 
 پنج شنبه 27 اسفند 1383 [21:34 ]   1   حسین خادم      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..