منو
 کاربر Online
646 کاربر online
تاریخچه ی: آوکادو

V{maketoc}
بیشتر ما آوکادو را جزو ((سبزیجات)) می دانیم اما همانگونه که درآغازشناخته شد جزومیوه ها می باشد.آوکادو برخلاف سایر میوه ها دارای شیرینی شدید نمی باشد و دارای بافتی خامه ای و محتوی کمی چربی است. این ((چربی)) از نوع اشباع نشده تک اتمی است که برای سلامتی قلب مفید می باشد. آنها همچنین سرشار از ((پتاسیم)) ، ((فیبر))، ((فولیک اسید))، ((ویتامین E)) و سایر ((مواد معدنی)) و فتوشیمیایی هستند که برای سلامتی شما موثرهستند.

درختان آوکادو متعلق به نواحی ((استوا))یی و نیمه استوایی می باشند که با تعدادی استثنا ، در مناطقی که نسبتاً فاقد سرما هستند سازگار می شوند. ((مکزیک)) بزرگترین تولید کننده آوکادو درجهان محسوب می شود. تولید تجاری این میوه در آمریکا که دومین تولید کننده عمده این میوه می باشد تقریباً به ((فلوریدا)) و ((کالیفرنیا)) محدود می شود. همچنین مقادر بسیاری کمی از این میوه در ((تگزاس)) و هاوایی تولید می شود. فصول متناوب رویش گونه های مختلف این میوه در فلوریدا و کالیفرنیا باعث شده تا تقریباً در تمام سال این میوه را داشته باشیم و قیمت آن در ماههای تابستان به پایین ترین حد خود می رسد.

!گزینش و نگهداری

بیشتر آوکادویی که شما در بازار می بینید سفت و نرسیده هستند چون احتمال فساد و خرابی آنها کمتر است. زمانیکه آوکادو خیلی سفت است برای رسیدن به چند روز زمان نیاز دارد اما آوکادویی که با کمی فشارفرو رود ، پخته است. اگر فشردن این میوه گودالهای بزرگی در سطح آن ایجاد نماید نشاندهنده پخته بودن بیش از حد میوه است که در این صورت برای پورا مناسب می باشد.

آوکادوی سفت و نپخته باید دردمای اتاق نگهداری شود و معمولاٌ براس رسیدن به سه تا شش روز زمان نیاز است. آوکادو را به همراه یک عدد ((سیب)) ، ((موز)) ، ((گوجه فرنگی)) یا ((گلابی)) داخل پاکت کاغذی بگذارید این میوه ها تولید گاز ((اتیلن)) می کنند که فرآیند رسده شدن آوکادو را تسریع می کند.هرگز آوکادو را داخل یخچال نگذارید زیرا با این کار هرگز رسیده نمی شوند. آوکادوی رسیده باید حداکثر مدت یک هفته در یخچال نگهداری شود. آوکادوی خوب درشت است و مقدار زیادی رطوبت دارد است. اگر پوست آن شکسته نشوند خود میوه آسیب نخواهد دید.آوکادوی Hass وقتی می رسد به رنگ سبز تیره یا سیاه تبدیل می شود اما انواع دیگر آوکادو از قبیل Fuerte, Zutano و Reed حتی زمان رسیدن کامل رنگ سیز آنها تغییر نخواهد کرد.

!آماده سازی

برای بیرون آوردن هسته آوکادو آنرا به اندازه نصف درازا تا رسیدن به هسته ببرید و به آرامی دونیمه را بپیچانید تا از هم جدا شوند . سریع ترین راه برای بیرون آوردن هسته استفاده از قاشق است. برای کندن پوست آوکادو دونیمه جدا شده را رو به پایین قرار داده سپس پوست آنها را بگیرید.اگر گوشت آن خیلی نرم بود با استفاده از قاشق آنرا بیرون بیاورید. اگر پوست برای کندن خیلی محکم بود از چاقوی آشپزخانه استفاده کنید.آوکادو را هرطور مایلید برش دهید. پیشنهاد می شود آوکادوی حبه شده یا حلقه شده را در آخرین لحظه به غذا اضافه کنید تا کم شدن رنگ آن به حداقل برسد.

__پیشنهاد Tony__
زمانیکه آوکادو را می برید به آن آب ((لیمو)) اضافه کنید ( در واقع آب تمامی ((مرکبات)) را می توان بکار برد) تا از تغییر رنگ آن جلوگیری شود. برای جلوگیری از قهوه ای شدن رنگ گواکومولی ( خمیر یا سس آوکادو) نیز می توانید به آن آب مرکبات اضافه کنید.روش دیگر، جلوگیری از تماس هوا با گوشت سطح بریده شده می باشد یا با پیچاندن ورقه های پلاستیکی دورگوشت آوکادوبریده شده اقدام به تهیه گواکومولی نمود و یا می توان گواکومولی را قبل از
گذاردن میوه در یخچال تهیه کرد.


!گونه های مختلف

در فلوریدا و کالیفرنیا گونه های مختلفی از آوکادو رشد می کند که دارای پوست سبز روشن تا سیاه هستند که بعضی از آنها دارای بافت صاف و بعضی دیگرزبر می باشند و اندازه آنها از چند اونس تا چندین پوند متفاوت است. مقدار ((چربی)) گونه های کالیفرنیا به میزان قابل ملاحظه ای بیشتر بوده و بنابراین ((خامه)) ای تر و خوش طعم تراز آوکادوهای درشت فلوریدا هستند که محتوی آب ، چربی کمتر و لذا طعم بی مزه تری می باشند.

!گونه های کالیفرنیا

__~~9966cc:آوکادوهای Bacon ~~__اندازه متوسط دارند شکل آنها بیضی و دارای پوستی نازک ، سبز و نرم و گوشتی سبز- زرد می باشند.
آوکادوهای Fuerte پوستی نازک ، نرم و سبز تیره دارند و شکل آنها شبیه گلابی با گوشتی خامه ای به رنگ سبز روشن می باشد که تا وزن یک پوند دیده می شوند.

__~~9966cc:آوکادوهایGwen~~__ از نظر طعم ، ظاهر و بافت شبیه انواع Hass هستند فقط اندازه آنها بزرگتر است. رنگ پوست آنها در زمان رسیدن نیز سبز باقی می ماند. پوست سبز، زبر و ضخیم است اما گوشتی خامه ای و قابل انعطاف به رنگ سبز – طلائی دارند.

__~~9966cc:آوکادوهای Hass ~~__ معروف ترین گونه کالیفرنیا محسوب می شود که در طول سال وجود دارند. پوست آنها در زمان رسیده سیاه و زبر است و یک پوند وزن دارند.شکل آنها بیضی و اندازه آنها از متوسط تا درشت است.

__~~9966cc:آوکادوهایPinkerton~~__ درشت هستند و شکل آنها مانند گلابی درازاست پوست آنها سبز رنگ با ضخامتی متوسط است که قدری زبر هستند . گوشت آن خامه مانند به رنگ سیز روشن است.

__~~9966cc:آوکادوهای Reed~~__ درشت و گرد هستند و دارای پوستی به رنگ سبز تسره و تاحدی زبر می باشند . گوشت این گونه از آوکادو روغنی است.

__~~9966cc:آوکادوهای Zutano~~__ درشت بوده و پوستی صیقلی به رنگ سبز- طلائی دارند و شکل آنها مانند گلابی است که گوشتی به رنگ سبزکم رنگ و بافت نرم دارا می باشد.

!گونه های فلوریدا

گونه هایی که در فلوریدا کشت می شوند از انواع غرب ((هند)) یا پیوندی Guatemalan و غرب هند هستند. مهمترین آنها از نظر تجاری Booth8 ، Choquette، Hall, Lula, Monroe, Pollock و Simmonds می باشند.آوکادوهای Lula ریز تا متوسط و شبیه گلابی هستند که گاهی اوقات دارای یک گرده هستند. پوست آنها تقریباً نرم و گوشتی کم رنگ تا زرد مایل به سبز دارند.


تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 پنج شنبه 23 شهریور 1385 [03:34 ]   5   سمیه فارابی اصل      جاری 
 دوشنبه 21 شهریور 1384 [06:15 ]   4   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 اردیبهشت 1384 [08:01 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 21 اردیبهشت 1384 [06:51 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 20 اردیبهشت 1384 [10:43 ]   1   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..