منو
 صفحه های تصادفی
سینتیک رشد
فرهنگسرای کار
عدد اکسایشIV
ایرانیان در چه زمانی شیعه شدند؟
تضادهای طبقاتی و مالکیت
تیره مورد
تصفیه آب در داخل زمین
خشم آتش جهنم بر دشمنان امام علی علیه السلام
عکس خانه شهر
حکومت های محلی ایرانی
 کاربر Online
1021 کاربر online
تاریخچه ی: آنزیم

تفاوت با نگارش: 3

Lines: 1-70Lines: 1-107
 +{DYNAMICMENU()}
 +__واژه‌نامه__
 +*((واژگان زیست شیمی))
 +*((واژگان بیوشیمی بالینی))
 +*((واژگان بیوشیمی ساختمانی))
 +*((واژگان متابولیسم))
 +__مقالات مرتبط__
 +*((اسید چرب))
 +*((اوره))
 +*((انسولین))
 +*((بیوشیمی))
 +*((بیوشیمی بالینی))
 +*((تنفس سلولی))
 +*((طبقه بندی آنزیمها))
 +*((طبقه بندی چربیها))
 +*((هورمون رشد))
 +__کتابهای مرتبط__
 +*((کتابهای زیست شیمی))
 +__[http://217.218.177.31/mavara/mavara-view_forum.php?forumId=44|انجمن زیست شناسی]__
 +__سایتهای مرتبط__
 +*سایتهای داخلی
 +**[http://www.ibb.ut.ac.ir/|انستیتو بیوشیمی و بیوفیزیک]
 +**[http://www.pasteur.ac.ir/|انستیتو پاستور ایران]
 +*سایتهای خارجی
 +**[http://acsinfo.acs.org/journals/bichaw/|بیوشیمی]
 +**[http://www.google.com/Top/Science/Biology/Biochemistry_and_Molecular_Biology/|بیوشیمی]
 +**[http://www.biochemistry.org/|علم بیوشیمی]
 +**[http://www.jlr.org/|ژورنالی در مورد چربیها]
 +**[http://bcs.whfreeman.com/lehninger/default.asp?s=&n=&i=&v=&o=&ns=0&uid=0&rau=0|بیوشیمی لنینگر]
 +__گالری تصویر__
 +*[http://217.218.177.31/mavara/mavara-browse_gallery.php?galleryId=39|گالری علوم]
 +**[http://217.218.177.31/mavara/mavara-browse_gallery.php?galleryId=44|گالری زیست شناسی]
 +body=
 +|~|
 +{DYNAMICMENU}
 
 
 || ||
 مهمترین گروه از ((پروتئین|پروتئینها)) هستند که انجام واکنشهای بیوشیمیایی و سرعت بخشیدن به آنها را بر عهده دارند و به همین دلیل این ترکیبات کاتالیزگرهای زیستی نامیده می‌شوند که به عنوان کاتالیزگرهای یاخته‌ای نیز معروفند. مهمترین گروه از ((پروتئین|پروتئینها)) هستند که انجام واکنشهای بیوشیمیایی و سرعت بخشیدن به آنها را بر عهده دارند و به همین دلیل این ترکیبات کاتالیزگرهای زیستی نامیده می‌شوند که به عنوان کاتالیزگرهای یاخته‌ای نیز معروفند.
 || ||
 !مقدمه !مقدمه
 آنزیمها ترکیباتی هستند که می‌توانند ((سرعت واکنش)) را تا حدود 107 برابر افزایش دهند. آنزیم مانند یک کاتالیزگر غیر آلی میزان واکنش را با پایین آوردن ((انرژی فعال سازی واکنش)) لازم برای انجام واکنش تسریع می‌کند و برخلاف آن انرژی فعال سازی را با جایرگزین کردن یک سد انرژی فعال سازی بزرگ با یک سد انرژی سازی کوچک پایین می‌آورد. انجام سریع یک واکنش در موقعیت آزمایشگاهی به شرایط ویژه‌ای مانند ((دما)) و ((فشار)) بالا نیاز دارد. لذا باید در یاخته که شرایط محیطی در آن کاملا ثابت است و انجام چنین واکنشهایی بسیار کند است، مکانیسمی دقیق وجود داشته باشد. این عمل بوسیله آنزیمها صورت می‌گیرد.

((کاتالیزور|کاتالیزورها)) در واکنشها بدون تغییر می‌مانند، ولی آنزیمها مانند سایر ((پروتئین|پروتئین‌ها)) تحت شرایط مختلف پایدار نمی‌مانند. این مواد در اثر حرارت بالا و ((اسید|اسیدها)) و ((باز|قلیاها)) تغییر می‌کنند. کاتالیزورها تاثیری در تعادل واکنش برگشت پذیر ندارند، بلکه فقط سرعت واکنش را زدیاد می‌کنند تا به تعادل برسند. آنزیم‌ها با کاهش انرژی فعال سازی (activation) سرعت واکنش شیمیایی را افزایش می‌دهند.

آنزیمها مولکولهای پروتئینی هستند که دارای یک یا چند محل نفوذ سطحی (جایگاههای فعال) هستند که سوبسترا یعنی ماده‌ای که آنزیم بر آن اثر می‌کند، به این نواحی متصل می‌شود. تحت تاثیر آنزیمها ، سوبسترا تغییر می‌کند و به یک یا تعدادی محصول تبدیل می‌شود.
 آنزیمها ترکیباتی هستند که می‌توانند ((سرعت واکنش)) را تا حدود 107 برابر افزایش دهند. آنزیم مانند یک کاتالیزگر غیر آلی میزان واکنش را با پایین آوردن ((انرژی فعال سازی واکنش)) لازم برای انجام واکنش تسریع می‌کند و برخلاف آن انرژی فعال سازی را با جایرگزین کردن یک سد انرژی فعال سازی بزرگ با یک سد انرژی سازی کوچک پایین می‌آورد. انجام سریع یک واکنش در موقعیت آزمایشگاهی به شرایط ویژه‌ای مانند ((دما)) و ((فشار)) بالا نیاز دارد. لذا باید در یاخته که شرایط محیطی در آن کاملا ثابت است و انجام چنین واکنشهایی بسیار کند است، مکانیسمی دقیق وجود داشته باشد. این عمل بوسیله آنزیمها صورت می‌گیرد.

((کاتالیزور|کاتالیزورها)) در واکنشها بدون تغییر می‌مانند، ولی آنزیمها مانند سایر ((پروتئین|پروتئین‌ها)) تحت شرایط مختلف پایدار نمی‌مانند. این مواد در اثر حرارت بالا و ((اسید|اسیدها)) و ((باز|قلیاها)) تغییر می‌کنند. کاتالیزورها تاثیری در تعادل واکنش برگشت پذیر ندارند، بلکه فقط سرعت واکنش را زدیاد می‌کنند تا به تعادل برسند. آنزیم‌ها با کاهش انرژی فعال سازی (activation) سرعت واکنش شیمیایی را افزایش می‌دهند.

آنزیمها مولکولهای پروتئینی هستند که دارای یک یا چند محل نفوذ سطحی (جایگاههای فعال) هستند که سوبسترا یعنی ماده‌ای که آنزیم بر آن اثر می‌کند، به این نواحی متصل می‌شود. تحت تاثیر آنزیمها ، سوبسترا تغییر می‌کند و به یک یا تعدادی محصول تبدیل می‌شود.
 

 

 
 
 
 
  
 {picture=b.6.jpg} {picture=b.6.jpg}
  
 
 
 
 
 !تاریخچه !تاریخچه
 کشف آنزیمها در واقع به پژوهشهای وسیع __پاپن__ و __پرسوز__ وابسته بود. آنان در سال 1833 موفق شدند از ((جو|جو سبز شده)) ترکیبی را به نام مالت کشف کنند که ((نشاسته)) را به ((کربوهیدرات|قند)) مبدل می‌ساخت و این ترکیب را دیاستاز نامیدند که امروزه به نام ((آنزیم آمیلاز)) معروف است. چند سال بعد __شوان__ برای نخستین بار ((آنزیم پپسین)) را که موجب گوارش گوشت می‌شد، کشف کرد و همین طور ادامه پیدا کرد اما وکونه نخستین کسی بود که آنزیم را بجای دیاستاز بکار برد. کشف آنزیمها در واقع به پژوهشهای وسیع __پاپن__ و __پرسوز__ وابسته بود. آنان در سال 1833 موفق شدند از ((جو|جو سبز شده)) ترکیبی را به نام مالت کشف کنند که ((نشاسته)) را به ((کربوهیدرات|قند)) مبدل می‌ساخت و این ترکیب را دیاستاز نامیدند که امروزه به نام ((آنزیم آمیلاز)) معروف است. چند سال بعد __شوان__ برای نخستین بار ((آنزیم پپسین)) را که موجب گوارش گوشت می‌شد، کشف کرد و همین طور ادامه پیدا کرد اما وکونه نخستین کسی بود که آنزیم را بجای دیاستاز بکار برد.
 !سیر تحولی و رشد  !سیر تحولی و رشد
 *بیشتر تاریخ ((بیوشیمی)) ، تاریخ تحقیق آنزیمی است. کاتالیز بیولوژیکی برای اولین بار در اواخر قرن 18 طی مطالعات انجام شده بر روی هضم گوشت توسط ترشحات معده انجام شد. بعد بوسیله تبدیل ((نشاسته)) به قندهای ساده توسط ((بزاق)) ادامه یافت. « ((لویی پاستور)) » گفت که تخمیر قند به ((الکل)) توسط ((مخمر نان|مخمر)) بوسیله خمیر مایه کاتالیز می‌شود.

 *بیشتر تاریخ ((بیوشیمی)) ، تاریخ تحقیق آنزیمی است. کاتالیز بیولوژیکی برای اولین بار در اواخر قرن 18 طی مطالعات انجام شده بر روی هضم گوشت توسط ترشحات معده انجام شد. بعد بوسیله تبدیل ((نشاسته)) به قندهای ساده توسط ((بزاق)) ادامه یافت. « ((لویی پاستور)) » گفت که تخمیر قند به ((الکل)) توسط ((مخمر نان|مخمر)) بوسیله خمیر مایه کاتالیز می‌شود.

 *بعد از پاستور ، « ((ادوارد بوخنر)) » ثابت کرد که تخمیر توسط مولکولهایی تسریع می‌گردد که بعد از جدا شدن از سلولها ، همچنان فعالیت خود را ادامه می‌دهند. « ((فردریک کوهن)) » این مولکولها را "آنزیم" نامید.

 *بعد از پاستور ، « ((ادوارد بوخنر)) » ثابت کرد که تخمیر توسط مولکولهایی تسریع می‌گردد که بعد از جدا شدن از سلولها ، همچنان فعالیت خود را ادامه می‌دهند. « ((فردریک کوهن)) » این مولکولها را "آنزیم" نامید.

 *جداسازی و کریستالیزه کردن آنزیم « اوره آز » در سال 1926 توسط « ((جیمز سامند)) » منجر به رفع موانع در مطالعات اولیه ((آنزیم شناسی)) گردید. *جداسازی و کریستالیزه کردن آنزیم « اوره آز » در سال 1926 توسط « ((جیمز سامند)) » منجر به رفع موانع در مطالعات اولیه ((آنزیم شناسی)) گردید.
 !ساختار آنزیمها !ساختار آنزیمها
 آنزیمها ماهیتی پروتئینی دارند و ساختار بعضی ساده یعنی از یک ((زنجیره پلی پپتیدی)) ساخته شده‌اند و بعضی الیگومر هستند. ساختار بعضی از آنزیمها منحصرا از واحدهای ((اسید آمینه)) تشکیل یافته اما برخی دیگر برای فعالیت خود نیاز به ترکیبات غیر پروتئینی دارند که به نام گروه پروستتیک معروف است و این گروه می‌تواند یک ((فلز)) یا یک ((کو آنزیمها|کو آنزیم)) باشد و با آنزیم اتصال محکمی را برقرار می‌کنند. بخش پروتئینی آنزیم (بدون گروه پروستتیک) آپوآنزیم نام دارد و مجموع آنزیم فعال از نظر کاتالیزوری و کوفاکتور مربوطه هولوآنزیم نام دارد. آنزیمها ماهیتی پروتئینی دارند و ساختار بعضی ساده یعنی از یک ((زنجیره پلی پپتیدی)) ساخته شده‌اند و بعضی الیگومر هستند. ساختار بعضی از آنزیمها منحصرا از واحدهای ((اسید آمینه)) تشکیل یافته اما برخی دیگر برای فعالیت خود نیاز به ترکیبات غیر پروتئینی دارند که به نام گروه پروستتیک معروف است و این گروه می‌تواند یک ((فلز)) یا یک ((کو آنزیمها|کو آنزیم)) باشد و با آنزیم اتصال محکمی را برقرار می‌کنند. بخش پروتئینی آنزیم (بدون گروه پروستتیک) آپوآنزیم نام دارد و مجموع آنزیم فعال از نظر کاتالیزوری و کوفاکتور مربوطه هولوآنزیم نام دارد.
 !طبقه بندی آنزیمها !طبقه بندی آنزیمها
 آنزیمها را از نظر فعالیت کاتالیزی به شش گروه اصلی تقسیم می‌کنند. آنزیمها را از نظر فعالیت کاتالیزی به شش گروه اصلی تقسیم می‌کنند.
 *__~~green:اکسید و ردوکتازها :~~__
((واکنش اکسید و احیا|واکنشهای اکسید و احیا)) (اکسایش – کاهش) را کاتالیز می‌کند (دهیدروژناز).

 *__~~green:اکسید و ردوکتازها :~~__
((واکنش اکسید و احیا|واکنشهای اکسید و احیا)) (اکسایش – کاهش) را کاتالیز می‌کند (دهیدروژناز).

 *__~~green:ترانسفرازها :~~__ انتقال عوامل ویژه‌ای مانند آمین ، فسفات و غیره را از مولکولی به مولکول دیگر به عهده دارند و مانند آمینو ترانسفرازها که در انتقال گروه آمین فعال هستند.

 *__~~green:ترانسفرازها :~~__ انتقال عوامل ویژه‌ای مانند آمین ، فسفات و غیره را از مولکولی به مولکول دیگر به عهده دارند و مانند آمینو ترانسفرازها که در انتقال گروه آمین فعال هستند.

 *__~~green:هیدرولازها :~~__ واکنشهای آبکانتی را کاتالیز می‌کنند. مانند پپتیدازها که موجب شکسته شدن پیوند پپتیدی می‌شوند.

 *__~~green:هیدرولازها :~~__ واکنشهای آبکانتی را کاتالیز می‌کنند. مانند پپتیدازها که موجب شکسته شدن پیوند پپتیدی می‌شوند.

 *__~~green:لیازها :~~__ موجب برداشت گروه ویژه‌ای از مولکول می‌شوند. مانند دکربوکسیلازها که برداشت ((دی‌اکسید کربن)) را برعهده دارند.

 *__~~green:لیازها :~~__ موجب برداشت گروه ویژه‌ای از مولکول می‌شوند. مانند دکربوکسیلازها که برداشت ((دی‌اکسید کربن)) را برعهده دارند.

 *__~~green:ایزومرازها :~~__ واکنشهای تشکیل ایزومری را کاتالیز می‌کنند. مانند راسه ماز که از L- آلانین ترکیب ایزومریD- آلانین را می‌سازد.

 *__~~green:ایزومرازها :~~__ واکنشهای تشکیل ایزومری را کاتالیز می‌کنند. مانند راسه ماز که از L- آلانین ترکیب ایزومریD- آلانین را می‌سازد.

 *__~~green:لیگازها :~~__ آنزیمهایی هستند که باعث اتصال دو مولکول به یکدیگر و ایجاد ((پیوند کووالانسی)) بین آنها می‌شوند. مانند استیل کوآنزیم A سنتتاز که موجب سنتز ((استیل کوآنزیم A)) می‌گردد. *__~~green:لیگازها :~~__ آنزیمهایی هستند که باعث اتصال دو مولکول به یکدیگر و ایجاد ((پیوند کووالانسی)) بین آنها می‌شوند. مانند استیل کوآنزیم A سنتتاز که موجب سنتز ((استیل کوآنزیم A)) می‌گردد.
 

 

 
 
 
 
  
 {picture=b.17.jpg} {picture=b.17.jpg}
  
 
 
 
 
 !طرز کار آنزیمها !طرز کار آنزیمها
 از ویژگیهای مهم آنزیمها این است که پس از انجام هر واکنش و در پایان آن سالم و دست نخورده باقی می‌مانند و می‌توانند واکنش بعدی را کاتالیز کنند. در یک واکنش ساده ابتدا آنزیم (E) با ماده اولیه یا سوبسترا (S) ترکیب می‌شود و کمپلکس آنزیم – سوبسترا می‌دهد در مرحله بعدی با انجام واکنش ، فراورده یا محصول (P) ایجاد می‌شود و آنزیم رها می‌گردد. از ویژگیهای مهم آنزیمها این است که پس از انجام هر واکنش و در پایان آن سالم و دست نخورده باقی می‌مانند و می‌توانند واکنش بعدی را کاتالیز کنند. در یک واکنش ساده ابتدا آنزیم (E) با ماده اولیه یا سوبسترا (S) ترکیب می‌شود و کمپلکس آنزیم – سوبسترا می‌دهد در مرحله بعدی با انجام واکنش ، فراورده یا محصول (P) ایجاد می‌شود و آنزیم رها می‌گردد.
 ::__P+E←→ES←→S+E__:: ::__P+E←→ES←→S+E__::
 هر آنزیم بر سوبسترای ویژه خود اثر کرده و فرآورده ویژه‌ای را تولید می‌کند. به این منظور هر آنزیم ساختار سه بعدی ویژه خود را دارا است که آن را برای انجام فعالیت کاتالیزی مناسب می‌سازد و بخشی از آنزیم که با سوبسترا بند و بست می‌یابد، جایگاه فعال نام دارد و در مورد اتصال آنزیم به سوبسترا الگوهایی ارائه شده‌اند که مدل کوشلند که الگوی القایی نام دارد و حالت دست در دستکش را دارد، نشان می‌دهد. بطوری که محل اتصال حالت انعطاف پذیری دارد. هر آنزیم بر سوبسترای ویژه خود اثر کرده و فرآورده ویژه‌ای را تولید می‌کند. به این منظور هر آنزیم ساختار سه بعدی ویژه خود را دارا است که آن را برای انجام فعالیت کاتالیزی مناسب می‌سازد و بخشی از آنزیم که با سوبسترا بند و بست می‌یابد، جایگاه فعال نام دارد و در مورد اتصال آنزیم به سوبسترا الگوهایی ارائه شده‌اند که مدل کوشلند که الگوی القایی نام دارد و حالت دست در دستکش را دارد، نشان می‌دهد. بطوری که محل اتصال حالت انعطاف پذیری دارد.
 !عوامل بازدارنده !عوامل بازدارنده
 بعضی از ترکیبات می‌توانند با آنزیم – سوبسترا ترکیب و فعالیت سوبسترا ایجاد فرآورده اختصاصی سوبسترای آن را تحت تاثیر قرار دهند و در صورتیکه این ترکیبات موجب تشکیل نشدن فراورده شوند، به نام ((بازدارنده‌های آنزیمی)) نامیده می‌شوند که به سه نوع زیر موجودند. بعضی از ترکیبات می‌توانند با آنزیم – سوبسترا ترکیب و فعالیت سوبسترا ایجاد فرآورده اختصاصی سوبسترای آن را تحت تاثیر قرار دهند و در صورتیکه این ترکیبات موجب تشکیل نشدن فراورده شوند، به نام ((بازدارنده‌های آنزیمی)) نامیده می‌شوند که به سه نوع زیر موجودند.
 #بازدارنده‌های رقابتی. #بازدارنده‌های رقابتی.
 #بازدارنده‌های نارقابتی. #بازدارنده‌های نارقابتی.
 #بازدارنده‌های بی‌رقابتی. #بازدارنده‌های بی‌رقابتی.
 !پروآنزیم یا زیموژن !پروآنزیم یا زیموژن
 برخی از آنزیمها ، ابتدا به صورت پروآنزیم یا زیموژن یا آنزیم غیر فعال در سلول ساخته می‌شوند و برای شرکت در واکنش و پدیدار شدن خاصیت کاتالیزوری آنها ، باید بوسیله ماده دیگر به صورت فعال درآیند.  برخی از آنزیمها ، ابتدا به صورت پروآنزیم یا زیموژن یا آنزیم غیر فعال در سلول ساخته می‌شوند و برای شرکت در واکنش و پدیدار شدن خاصیت کاتالیزوری آنها ، باید بوسیله ماده دیگر به صورت فعال درآیند.
 !عمل متقابل آنزیم و سوبسترا !عمل متقابل آنزیم و سوبسترا
 اگر چه می‌توان آنزیم و سوبسترا را همانند قفل و کلید تصور کرد، اما این بدان معنی نیست که جایگاه فعال آنزیم ساختمانی سفت و غیر قابل انعطاف است. در بعضی از آنزیمها ، جایگاه فعال فقط بعد از اینکه ماده زمینه به آن متصل شد، دقیقا مکمل سوبسترا می‌شود. این پدیده تناسب القایی نام دارد.  اگر چه می‌توان آنزیم و سوبسترا را همانند قفل و کلید تصور کرد، اما این بدان معنی نیست که جایگاه فعال آنزیم ساختمانی سفت و غیر قابل انعطاف است. در بعضی از آنزیمها ، جایگاه فعال فقط بعد از اینکه ماده زمینه به آن متصل شد، دقیقا مکمل سوبسترا می‌شود. این پدیده تناسب القایی نام دارد.
 !عمل اختصاصی آنزیمها !عمل اختصاصی آنزیمها
 برخلاف کاتالیزورهای غیر آلی ، فعالیت آنزیم اختصاصی است، یعنی هر آنزیم می‌تواند بر سوبسترای مشخص اثر کند. در عین حال درجات مختلفی از تخصص وجود دارد. علت اختصاصی بودن آنزیمها را باید در ساختار فضایی آن جستجو کرد. بعضی از آنزیمها می‌توانند نه تنها بر روی یک سوبسترای معین اثر کنند، بلکه قادرند بر روی تمام موادی که دارای یک عامل شیمیایی هستند، موثر باشند. در این صورت کلیدی را که مثال زدیم می‌توان به شاه کلیدی تشبیه کرد که قادر است تمام قفل درهای یک راهرو را باز کند.  برخلاف کاتالیزورهای غیر آلی ، فعالیت آنزیم اختصاصی است، یعنی هر آنزیم می‌تواند بر سوبسترای مشخص اثر کند. در عین حال درجات مختلفی از تخصص وجود دارد. علت اختصاصی بودن آنزیمها را باید در ساختار فضایی آن جستجو کرد. بعضی از آنزیمها می‌توانند نه تنها بر روی یک سوبسترای معین اثر کنند، بلکه قادرند بر روی تمام موادی که دارای یک عامل شیمیایی هستند، موثر باشند. در این صورت کلیدی را که مثال زدیم می‌توان به شاه کلیدی تشبیه کرد که قادر است تمام قفل درهای یک راهرو را باز کند.
 !نامگذاری آنزیمها !نامگذاری آنزیمها
 در گذشته اسامی آنزیمها بر پایه تخصص آنها یا توان عملشان بر روی یک ماده خاص انتخاب می‌شد. آنزیمهایی که ((پلی پپتید|پلی پپتیدها)) را به قطعات کوچکتری از زنجیرههای پپتیدی یا به ((اسید آمینه|اسیدهای آمینه)) تجزیه می‌کنند، بطور کلی ((پروتئینازها)) ، نامیده می‌شوند و ... .

در حال حاضر نامگذاری جدید آنزیمها بطور رسمی بر بنای پیشنهادات کنفرانسهای بین‌المللی ((بیوشیمی)) صورت می‌گیرد. در ((طبقه بندی آنزیمها|تقسیم‌بندی جدید آنزیمها)) را بر حسب واکنشهای شیمیایی که رهبری می‌کنند، به 6 گروه تقسم بندی می‌کنند: ''((اکسیدو ردوکتازها)) - ((ترانسفرازها)) - ((هیدرولازها)) - ((لیازها)) - ((ایزومرآزها)) و ((لیگازها)).''
 در گذشته اسامی آنزیمها بر پایه تخصص آنها یا توان عملشان بر روی یک ماده خاص انتخاب می‌شد. آنزیمهایی که ((پلی پپتید|پلی پپتیدها)) را به قطعات کوچکتری از زنجیرههای پپتیدی یا به ((اسید آمینه|اسیدهای آمینه)) تجزیه می‌کنند، بطور کلی ((پروتئینازها)) ، نامیده می‌شوند و ... .

در حال حاضر نامگذاری جدید آنزیمها بطور رسمی بر بنای پیشنهادات کنفرانسهای بین‌المللی ((بیوشیمی)) صورت می‌گیرد. در ((طبقه بندی آنزیمها|تقسیم‌بندی جدید آنزیمها)) را بر حسب واکنشهای شیمیایی که رهبری می‌کنند، به 6 گروه تقسم بندی می‌کنند: ''((اکسیدو ردوکتازها)) - ((ترانسفرازها)) - ((هیدرولازها)) - ((لیازها)) - ((ایزومرآزها)) و ((لیگازها)).''
 !چشم انداز بحث !چشم انداز بحث
 مطالعه آنزیمها دارای اهمیت عملی بی‌اندازه است. بسیاری از بیماریها بخصوص ناهنجاریهای ژنتیکی ارثی ممکن است به علت عبور یا عدم وجود یک یا چند آنزیم باشد. در مورد حالات دیگر بیماری علت ممکن است افزایش فعالیت یک آنزیم باشد. اندازه‌گیری فعالیت آنزیمها در ((پلاسمهای خون|پلاسما)) ، ((گویچه‌های قرمز خون)) یا نمونه‌های بافتی در تشخیص بعضی از بیماریها دارای اهمیت است. بسیاری از داروها اثر خود را از طریق انجام واکنش با آنزیمها اعمال می‌کنند. آنزیمها ابزار عملی مهمی در ((پزشکی)) ، ((شیمی|صنعت شیمی)) ، پردازش مواد غذایی و کشاورزی هستند. مطالعه آنزیمها دارای اهمیت عملی بی‌اندازه است. بسیاری از بیماریها بخصوص ناهنجاریهای ژنتیکی ارثی ممکن است به علت عبور یا عدم وجود یک یا چند آنزیم باشد. در مورد حالات دیگر بیماری علت ممکن است افزایش فعالیت یک آنزیم باشد. اندازه‌گیری فعالیت آنزیمها در ((پلاسمهای خون|پلاسما)) ، ((گویچه‌های قرمز خون)) یا نمونه‌های بافتی در تشخیص بعضی از بیماریها دارای اهمیت است. بسیاری از داروها اثر خود را از طریق انجام واکنش با آنزیمها اعمال می‌کنند. آنزیمها ابزار عملی مهمی در ((پزشکی)) ، ((شیمی|صنعت شیمی)) ، پردازش مواد غذایی و کشاورزی هستند.
 !مباحث مرتبط با عنوان !مباحث مرتبط با عنوان
 *((آنزیم شناسی)) *((آنزیم شناسی))
 *((آنزیمهای آلوستویک)) *((آنزیمهای آلوستویک))
 *((اسید آمینه)) *((اسید آمینه))
 *((ایزو آنزیمها)) *((ایزو آنزیمها))
 *((بیوشیمی)) *((بیوشیمی))
 *((بیوشیمی ساختمانی)) *((بیوشیمی ساختمانی))
 *((پروتئین)) *((پروتئین))
 *((ساختار پروتئین)) *((ساختار پروتئین))
 *((زیست شناسی)) *((زیست شناسی))
 *((زیست شیمی)) *((زیست شیمی))
 *((کو آنزیمها)) *((کو آنزیمها))
 *((مهار کننده‌های آنزیمی)) *((مهار کننده‌های آنزیمی))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 پنج شنبه 23 شهریور 1385 [09:21 ]   4   سمیه فارابی اصل      جاری 
 جمعه 25 شهریور 1384 [07:56 ]   3   سمیه فارابی اصل      v  c  d  s 
 یکشنبه 22 خرداد 1384 [11:29 ]   2   حسین خادم      v  c  d  s 
 پنج شنبه 27 اسفند 1383 [21:19 ]   1   حسین خادم      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..