تاریخچه ی:
آشپزی
!آشپزی
آشپزی, عمل آماده سازی ((غذا)) برای مصرف می باشد, که در برگیرنده محدوده بزرگی از روشها, ابزار و ترکیب اجزا برای توسعه طعم و یا قابلیت هضم غذا می باشد. لازمه این کار انتخاب, اندازه گیری و ترکیب اجزا با یک روش منظم, همراه با تلاشی برای دسترسی به نتیجه مطلوب می باشد. عوامل محدود کننده موفقیت شامل متغیر بودن مواد اولیه و کیفیت آنها, شرایط محیطی, ابزار و مهارت شخص آشپز می باشد.
تنوع انواع آشپزی در سراسر جهان, بازتابی از ملاحظات بیشمار ((تغذیه)) ای, سلیقه ای, ((کشاورزی)), ((اقتصاد))ی, ((فرهنگ))ی و ((مذهبی)) می باشد.
آشپزی اگرچه نه همیشه ولی غالباً, همراه با اعمال حرارت برای تغییر شیمیائی غذا, برای تغییر طعم, رنگ, بافت, ظاهر, و خواص تغذیه ای آن می باشد. شواهد باستانی از غذای پخته (به دو صورت گیاهی و حیوانی), در زیستگاههای انسانی مربوط به اوائل دوران استفاده از آتش موجود می باشد.
آشپزی مفهومی فراتر از دستور پخت چند غذا دارد . تمام علوم مربوط به تغذیه در حد کارشناسی ،کارشناسی ارشد و دکتری در نهایت به این مبحث باز میگردند.
علیرغم تصور غالب در جامعه ما آشپزی کاری کاملا" علمی است . و نیز در حیطه ((هنر)) نیز قرار میگیرد . اما به دلیل وجود آشپزخانه در همه خانه های و نیز کثرت استفاده و محدود بودن مدت استفاده و هر روزی بودن آن نه تنها به عنوان کاری علمی به چشم نمی آید بلکه از دید بسیاری از افراد از حیطه کارهای هنری نیز خارج شده و به عنوان کاری وقت گیر که در عرض نیم ساعت تمام زحمات انسان محو میشود قلمداد میشود .
!همچنین ببینید:
*خوراکی های سفره افطار