منو
 کاربر Online
858 کاربر online
تاریخچه ی: آشپزی

در حال مقایسه نگارشها

نگارش واقعی نگارش:2

آشپزی


آشپزی, عمل آماده سازی غذا برای مصرف می باشد, که در برگیرنده محدوده بزرگی از روشها, ابزار و ترکیب اجزا برای توسعه طعم و یا قابلیت هضم غذا می باشد. لازمه این کار انتخاب, اندازه گیری و ترکیب اجزا با یک روش منظم, همراه با تلاشی برای دسترسی به نتیجه مطلوب می باشد. عوامل محدود کننده موفقیت شامل متغیر بودن مواد اولیه و کیفیت آنها, شرایط محیطی, ابزار و مهارت شخص آشپز می باشد.
تنوع انواع آشپزی در سراسر جهان, بازتابی از ملاحظات بیشمار تغذیه ای, سلیقه ای, کشاورزی, اقتصادی, فرهنگی و مذهبی می باشد.
آشپزی اگرچه نه همیشه ولی غالباً, همراه با اعمال حرارت برای تغییر شیمیائی غذا, برای تغییر طعم, رنگ, بافت, ظاهر, و خواص تغذیه ای آن می باشد. شواهد باستانی از غذای پخته (به دو صورت گیاهی و حیوانی), در زیستگاههای انسانی مربوط به اوائل دوران استفاده از آتش موجود می باشد.

آشپزی مفهومی فراتر از دستور پخت چند غذا دارد . تمام علوم مربوط به تغذیه در حد کارشناسی ،کارشناسی ارشد و دکتری در نهایت به این مبحث باز میگردند.

علیرغم تصور غالب در جامعه ما آشپزی کاری کاملا" علمی است . و نیز در حیطه هنر نیز قرار میگیرد . اما به دلیل وجود آشپزخانه در همه خانه های و نیز کثرت استفاده و محدود بودن مدت استفاده و هر روزی بودن آن نه تنها به عنوان کاری علمی به چشم نمی آید بلکه از دید بسیاری از افراد از حیطه کارهای هنری نیز خارج شده و به عنوان کاری وقت گیر که در عرض نیم ساعت تمام زحمات انسان محو میشود قلمداد میشود .


همچنین ببینید:




آشپزی


آشپزی مفهومی فراتر از دستور پخت چند غذا دارد . تمام علوم مربوط به تغذیه در حد کارشناسی ،کارشناسی ارشد و دکتری در نهایت به این مبحث باز میگردند.

علیرغم تصور غالب در جامعه ما آشپزی کاری کاملا" علمی است . و نیز در حیطه هنر نیز قرار میگیرد . اما به دلیل وجود آشپزخانه در همه خانه های و نیز کثرت استفاده و محدود بودن مدت استفاده و هر روزی بودن آن نه تنها به عنوان کاری علمی به چشم نمی آید بلکه از دید بسیاری از افراد از حیطه کارهای هنری نیز خارج شده و به عنوان کاری وقت گیر که در عرض نیم ساعت تمام زحمات انسان محو میشود قلمداد میشود .


















دستورپخت چند غذا:



رولت بادمجان
مواد لازم:

بادمجان قلمی نیم کیلو

نمک 5/1 قاشق چایخوری

روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری

فلفل 2/1 قاشق چایخوری

گوجه 7 عدد

کشمش طلایی خرد شده 2 قاشق غذاخوری

گردوی بو داده 4/1 پیمانه

خرده نان تازه 2 پیمانه

پنیر پیتزای رنده شده 2 قاشق غذاخوری

تخم مرغ 1 عدد

برگ ریحان 2/1 پیمانه
بادمجانها را از سمت طول برش دهید تا 10 ورقه بادمجان تهیه شود.

بادمجانها را در یک آبکش چیده و 1 قاشق چایخوری نمک روی آنها بپاشید و بگذارید 30 دقیقه در همان حالت باقی بماند.

سپس آنها را آب کشیده و خشک کنید و داخل یک ماهی تابه گذاشته و به آن کمی روغن اضافه کنید و اجازه دهید سرخ شود و بر روی سطح آنها نیمی از پودر فلفل را بپاشید، وقتی یک طرف آن کاملاً طلایی رنگ شد برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ شود.

سپس گوجه ها را خرد کرده داخل ظرفی ریخته و روی اجاق گاز بگذارید و کمی آب به آن اضافه کنید وبگذارید 10 دقیقه روی شعله بجوشد و در آخر کشمشها را داخل ظرف همچنان که روی شعله قرار دارد ریخته و پس از پنج دقیقه شعله زیر قابلمه را خاموش کنید.

داخل ظرفی دیگر گوجه و کشمش را با خرده نانها، گردو و پنیر مخلوط کنید.

سپس تخم مرغ، روغن زیتون، بقیه نمک و فلفل را در ظرفی جداگانه خوب هم بزنید و سپس مواد این دو ظرف را با هم مخلوط کرده، هم بزنید.

سپس مقداری از مواد را روی سطح هر لایه پخش کنید و روی آنها پودر ریحان بپاشید.

مواد آماده را طوری روی لایه های بادمجان بریزید که از لبه آن 3 سانت فاصله داشته باشد.

سپس لایه های باریک بادمجان را لوله کنید و ده رولت بادمجان تهیه کنید .

سپس آنها را داخل ظرفی پیرکس با لبه های بلند که کف آن خوب چرب شده بگذارید و روی ظرف را با فویل پوشانده به مدت 20 دقیقه در 350 درجه فارنهایت قرار دهید.

بعد از مدت زمان مقرر غذای لذیذ شما آماده می باشد.


به خاطر داشته باشید بادمجان غذایی آلرژی زاست و به کسانی که حساسیت های پوستی ،فصلی و ..... دارند توصیه میشود قبل از مصرف با پزشک خویش مشورت نمایند .


تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 13 مهر 1384 [13:36 ]   7   بابک خسروشاهی      جاری 
 چهارشنبه 13 مهر 1384 [13:19 ]   6   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 13 مهر 1384 [10:42 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 08 دی 1383 [08:45 ]   4   نفیسه ناجی      v  c  d  s 
 دوشنبه 18 آبان 1383 [10:20 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 دوشنبه 18 آبان 1383 [10:19 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 دوشنبه 12 مرداد 1383 [19:39 ]   1   عطیه اسلامیه      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..