منو
 کاربر Online
799 کاربر online
تاریخچه ی: آشپزی

تفاوت با نگارش: 6

Lines: 1-15Lines: 1-15
 !آشپزی  !آشپزی
 آشپزی, عمل آماده سازی ((غذا)) برای مصرف می باشد, که در برگیرنده محدوده بزرگی از روشها, ابزار و ترکیب اجزا برای توسعه طعم و یا قابلیت هضم غذا می باشد. لازمه این کار انتخاب, اندازه گیری و ترکیب اجزا با یک روش منظم, همراه با تلاشی برای دسترسی به نتیجه مطلوب می باشد. عوامل محدود کننده موفقیت شامل متغیر بودن مواد اولیه و کیفیت آنها, شرایط محیطی, ابزار و مهارت شخص آشپز می باشد. آشپزی, عمل آماده سازی ((غذا)) برای مصرف می باشد, که در برگیرنده محدوده بزرگی از روشها, ابزار و ترکیب اجزا برای توسعه طعم و یا قابلیت هضم غذا می باشد. لازمه این کار انتخاب, اندازه گیری و ترکیب اجزا با یک روش منظم, همراه با تلاشی برای دسترسی به نتیجه مطلوب می باشد. عوامل محدود کننده موفقیت شامل متغیر بودن مواد اولیه و کیفیت آنها, شرایط محیطی, ابزار و مهارت شخص آشپز می باشد.
 تنوع انواع آشپزی در سراسر جهان, بازتابی از ملاحظات بیشمار ((تغذیه)) ای, سلیقه ای, ((کشاورزی)), ((اقتصاد))ی, ((فرهنگ))ی و ((مذهبی)) می باشد. تنوع انواع آشپزی در سراسر جهان, بازتابی از ملاحظات بیشمار ((تغذیه)) ای, سلیقه ای, ((کشاورزی)), ((اقتصاد))ی, ((فرهنگ))ی و ((مذهبی)) می باشد.
 آشپزی اگرچه نه همیشه ولی غالباً, همراه با اعمال حرارت برای تغییر شیمیائی غذا, برای تغییر طعم, رنگ, بافت, ظاهر, و خواص تغذیه ای آن می باشد. شواهد باستانی از غذای پخته (به دو صورت گیاهی و حیوانی), در زیستگاههای انسانی مربوط به اوائل دوران استفاده از آتش موجود می باشد. آشپزی اگرچه نه همیشه ولی غالباً, همراه با اعمال حرارت برای تغییر شیمیائی غذا, برای تغییر طعم, رنگ, بافت, ظاهر, و خواص تغذیه ای آن می باشد. شواهد باستانی از غذای پخته (به دو صورت گیاهی و حیوانی), در زیستگاههای انسانی مربوط به اوائل دوران استفاده از آتش موجود می باشد.
 آشپزی مفهومی فراتر از دستور پخت چند غذا دارد . تمام علوم مربوط به تغذیه در حد کارشناسی ،کارشناسی ارشد و دکتری در نهایت به این مبحث باز میگردند.  آشپزی مفهومی فراتر از دستور پخت چند غذا دارد . تمام علوم مربوط به تغذیه در حد کارشناسی ،کارشناسی ارشد و دکتری در نهایت به این مبحث باز میگردند.
 علیرغم تصور غالب در جامعه ما آشپزی کاری کاملا" علمی است . و نیز در حیطه ((هنر)) نیز قرار میگیرد . اما به دلیل وجود آشپزخانه در همه خانه های و نیز کثرت استفاده و محدود بودن مدت استفاده و هر روزی بودن آن نه تنها به عنوان کاری علمی به چشم نمی آید بلکه از دید بسیاری از افراد از حیطه کارهای هنری نیز خارج شده و به عنوان کاری وقت گیر که در عرض نیم ساعت تمام زحمات انسان محو میشود قلمداد میشود .  علیرغم تصور غالب در جامعه ما آشپزی کاری کاملا" علمی است . و نیز در حیطه ((هنر)) نیز قرار میگیرد . اما به دلیل وجود آشپزخانه در همه خانه های و نیز کثرت استفاده و محدود بودن مدت استفاده و هر روزی بودن آن نه تنها به عنوان کاری علمی به چشم نمی آید بلکه از دید بسیاری از افراد از حیطه کارهای هنری نیز خارج شده و به عنوان کاری وقت گیر که در عرض نیم ساعت تمام زحمات انسان محو میشود قلمداد میشود .
 !همچنین ببینید: !همچنین ببینید:
-*خوراکی های سفره افطار
+*((خوراکی های سفره افطار))
*((فهرست خوردنیها))

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 چهارشنبه 13 مهر 1384 [13:36 ]   7   بابک خسروشاهی      جاری 
 چهارشنبه 13 مهر 1384 [13:19 ]   6   بابک خسروشاهی      v  c  d  s 
 چهارشنبه 13 مهر 1384 [10:42 ]   5   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 سه شنبه 08 دی 1383 [08:45 ]   4   نفیسه ناجی      v  c  d  s 
 دوشنبه 18 آبان 1383 [10:20 ]   3   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 دوشنبه 18 آبان 1383 [10:19 ]   2   فاطمه عیوضی      v  c  d  s 
 دوشنبه 12 مرداد 1383 [19:39 ]   1   عطیه اسلامیه      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..