منو
 کاربر Online
697 کاربر online
تاریخچه ی: آب سخت

تفاوت با نگارش: 3

Lines: 1-39Lines: 1-43
 !اطلاعات اولیه !اطلاعات اولیه
-آبی که در ((طبیعت)) ا تقریبا همیشه ناخالص می‌باشد زیرا که اغلب دارای ((گچ)) و ((آهک)) و ((نمک طعام)) و ترکیبات ((منیزیم)) و ((آهن)) و ((اکسیژن)) و ((ازت)) و ((انیدرید کربنیک)) و ترکیبات آلی و غیره است و مقدار این اجسام در آبهای مختلف متفاوت است در آب اجسام دیگری مانند گل و لای و غیره هستند که معلق می‌باشند و مقداری ((باکتری)) هم در آبها یافت می‌شود. +آبی که در ((طبیعت)) وجود دا تقریبا همیشه ناخالص می‌باشد. زیرا که اغلب دارای ((گچ)) ، ((آهک)) ، ((نمک طعام)) ، ((ترکیبات منیزیم)) ، ((ترکیبات آهن|آهن)) ، ((ترکیبات اکسیژن|اکسیژن)) و ((ازت)) ، ((انیدرید کربنیک)) ، ((ترکیبات آلی)) و غیره است و مقدار این اجسام در آبهای مختلف متفاوت است در آب اجسام دیگری مانند گل و لای و غیره هستند که معلق می‌باشند و مقداری ((باکتری)) هم در آبها یافت می‌شود.
 !تعریف آب سخت !تعریف آب سخت
 ~~blue:آب سخت ، سخت آبی است که در آن ((هیدروکربنات کلسیم)) و منیزیم و گچ موجود باشد.~~ ~~blue:آب سخت ، سخت آبی است که در آن ((هیدروکربنات کلسیم)) و منیزیم و گچ موجود باشد.~~
 !تغییرات سختی آب !تغییرات سختی آب
 بر حسب آنکه ((آب)) در موقع نفوذ در ((زمین)) از قشرهای آهکی و منیزیمی و گچی گذشته و یا نگذشته باشد سختی آب کم یا زیاد می‌شود. آبهای نواحی آهکی سختی زیادتری تا آبهای نواحی گرانیتی و یا شنی دارند. سختی آب در عرض سال هم ممکن است تغییر نماید. معمولا سختی آبها در ((فصل باران)) کم و در فصل خشکی زیاد می‌شود. بر حسب آنکه ((آب)) در موقع نفوذ در ((زمین)) از قشرهای آهکی و منیزیمی و گچی گذشته و یا نگذشته باشد سختی آب کم یا زیاد می‌شود. آبهای نواحی آهکی سختی زیادتری تا آبهای نواحی گرانیتی و یا شنی دارند. سختی آب در عرض سال هم ممکن است تغییر نماید. معمولا سختی آبها در ((فصل باران)) کم و در فصل خشکی زیاد می‌شود.
 !فواید آب سخت !فواید آب سخت
-آب سخت برای ((انسان)) مضر نیست بلکه مفید است و معمولا شکستگی استخوانهای آنهائیکه آب سخت می‌آشامند زودتر بهبودی حاصل می‌کند و ((بیماری راشیتیست)) کمتر در این اشخاص دیده می‌شود. +آب سخت برای ((انسان)) مضر نیست بلکه مفید است و معمولا ((شکستگی استخوان|شکستگی استخوانهای)) آنهایی که آب سخت می‌آشامند زودتر بهبودی حاصل می‌کند و ((بیماری راشیتیست)) کمتر در این اشخاص دیده می‌شود.
 !مضرات آب سخت !مضرات آب سخت
 *آب سخت برای ((رختشویی)) و مصرف در کارخانجات مناسب نیست. *آب سخت برای ((رختشویی)) و مصرف در کارخانجات مناسب نیست.
-*آب سخت موجب از دست دادن طعم و مزه خوب ((چائی)) و ((قهوه)) می‌شود. +*آب سخت موجب از دست دادن طعم و مزه خوب ((چایی)) و ((قهوه)) می‌شود.
 *پخته نشدن ((حبوبات)) با آب سخت *پخته نشدن ((حبوبات)) با آب سخت
 *ضرر رساندن به جداره ((دیگ بخار|دیگهای بخار)) و ایجاد قشر آهکی بر روی جداره ((دیگ)) *ضرر رساندن به جداره ((دیگ بخار|دیگهای بخار)) و ایجاد قشر آهکی بر روی جداره ((دیگ))
 *خوب کف نکردن صابون و موجب افزایش مصرف صابون *خوب کف نکردن صابون و موجب افزایش مصرف صابون
 *مزاحمت در هنگام شستن نسوج و دستها *مزاحمت در هنگام شستن نسوج و دستها
 !رفع سختی آب !رفع سختی آب
-*در تجارت عده زیادی ((مواد شیمیایی)) برای رفع سختی آب بفروش می‌رسد که دارای ((کربنات سدیم)) هستند. این مواد را قبل از ورود آب در دیگها سختی آنرا می‌گیرند و یا در دیگ بر اثر افزودن این مواد آهک و گچ را رسوب می‌دهند و دیگر این رسوب محکم به جدار دیگ نمی‌چسبد بطوریکه می‌توان آنرا به آسانی پاک نمود.


*یکی از اجسام گیرنده سختی آب ((تری ناتریم فسفات)) Na3PO می‌باشد که باسم ((آلبرت‌تری)) بکار می‌رود.


*ایون کلسیم موجود در آب بر اثر ناتریم فسفات تبدیل به :تری کلسیم فسفات «PO4»2Ca<3 می‌گردد و رسوب می‌نماید.

+*در تجارت تعداد زیادی ((مواد شیمیایی)) برای رفع سختی آب به فروش می‌رسد که دارای ((کربنات سدیم)) هستند. این مواد را قبل از ورود آب در دیگها سختی آنرا می‌گیرند و یا در دیگ بر اثر افزودن این مواد ((آهک)) و گچ را رسوب می‌دهند و دیگر این رسوب محکم به جدار دیگ نمی‌چسبد بطوری که می‌توان آنرا به آسانی پاک نمود.


*یکی از اجسام گیرنده سختی آب ((تری ناتریم فسفات)) Na3PO می‌باشد که با اسم ((آلبرت‌تری)) بکار می‌رود.


*یون کلسیم موجود در آب بر اثر ناتریم فسفات تبدیل به "((تری کلسیم فسفات))"PO4»2Ca<3 می‌گردد و رسوب می‌نماید.

 *بر اثر پختن ((بی‌کربنات کلسیم)) آب تبدیل به کربنات می‌شود و رسوب می‌نماید: *بر اثر پختن ((بی‌کربنات کلسیم)) آب تبدیل به کربنات می‌شود و رسوب می‌نماید:
 ::«Ca32Ca→CO3Ca + CO2+H2O:: ::«Ca32Ca→CO3Ca + CO2+H2O::
-*و بی کربنات کلسیم آب بر اثر ((کربنات سدیم)) هم ((گچ)) و هم بی‌کربنات کلسیم به ((کربنات کلسیم)) تبدیل می‌شود و راسب می‌گردد: +*و بی کربنات کلسیم آب بر اثر ((کربنات سدیم)) هم ((گچ)) و هم بی‌کربنات کلسیم به ((کربنات کلسیم)) تبدیل می‌شود و رسوب می‌گردد:
   
 ::Ca32Ca + CO3Na2 -----→ CO3Ca + 2CO3HNa :: ::Ca32Ca + CO3Na2 -----→ CO3Ca + 2CO3HNa ::
   
 :: SO4Ca + CO3Na2 ------> CO3Ca + SO4Na2 :: :: SO4Ca + CO3Na2 ------> CO3Ca + SO4Na2 ::
-اخیرا به مقدار زیاد از ((صمغ‌های مصنوعی)) که قادرند تعویض ایون کنند برای رفع سختی آب استفاده می‌کنند. ((صمغ لواتیت)) در آلمان و ((آمبرلیت)) و ((دووکس)) در آمریکا استعامل می‌گردد. +اخیرا به مقدار زیاد از ((صمغ‌های مصنوعی)) که قادرند تعویض ((یون)) کنند برای رفع سختی آب استفاده می‌کنند. ((صمغ لواتیت)) در آلمان و ((آمبرلیت)) و ((دووکس)) در آمریکا استعمال می‌گردد.
 !درجه سختی آب !درجه سختی آب
 درجه سختی آب را از روی مقدار ((کلسیم)) و ((منیزیم)) موجود در آن تعیین می‌کنند. درجه سختی آب را از روی مقدار ((کلسیم)) و ((منیزیم)) موجود در آن تعیین می‌کنند.
-در آلمان اگر آبی ده میلیگرم CaO در یک ((لیتر)) داشته باشد می‌گویند درجه سختی آب یک است. در ((فرانسه)) اگر آبی در یک لیتر ده میلیگرم ((کربنات کلسیم)) یا همسنگ آن ((کربنات منیزیم)) داشته باشد می‌گویند که یک درجه سختی دارد. در ((انگلستان)) اگر آبی ده میلیگرم کربنات کلسیم و یا همسنگ آن کربنات منیزیم در 0.7 لیتر داشته باشد یک درجه سختی دارد.

برای تعیین سریع سختی آب کارخانه شیمیایی واقع در آلمان قرصهائی ساخته است. در یک لوله آزمایش مخصوص و مدرج آب مورد آزمایش را تا خط نشان لوله پر می‌‌نمایند و بوسیله معرفی که همراه بسته قرصهاست رنگ این آب را قرمز می‌کنند و آگاه آنقدر از این قرصها در آن می‌اندازند تا رنگ آب سبز گردد. شماره قرصهای ریخته شده در لوله آزمایش برابر درجه سختی آب می‌باشد. دقت این روش تا نیم درجه است.
+در آلمان اگر آبی ده میلی گرم CaO در یک ((لیتر)) داشته باشد می‌گویند درجه سختی آب یک است. در ((فرانسه)) اگر آبی در یک لیتر ده میلی گرم ((کربنات کلسیم)) یا همسنگ آن ((کربنات منیزیم)) داشته باشد می‌گویند که یک درجه سختی دارد. در ((انگلستان)) اگر آبی ده میلی گرم کربنات کلسیم و یا همسنگ آن کربنات منیزیم در 0.7 لیتر داشته باشد یک درجه سختی دارد.

برای تعیین سریع سختی آب کارخانه شیمیایی واقع در آلمان قرصهایی ساخته است. در یک لوله آزمایش مخصوص و مدرج آب مورد آزمایش را تا خط نشان لوله پر می‌‌نمایند و بوسیله ((معرف رنگی|معرفی)) که همراه بسته قرصهاست رنگ این آب را قرمز می‌کنند و آگاه آنقدر از این قرصها در آن می‌اندازند تا رنگ آب سبز گردد. شماره قرصهای ریخته شده در لوله آزمایش برابر درجه سختی آب می‌باشد. دقت این روش تا نیم درجه است.
 !مباحث مرتبط با عنوان !مباحث مرتبط با عنوان
-*((آب ال)) +*((آب نگین))
*((آب معدنی))
*((آب مقطر))
*((آلودگی آب))
*((
املح آب))
 *((کلسیم)) *((کلسیم))
 +*((منابع طبیعی آب))
 *((منیزیم)) *((منیزیم))
 *((آهک)) *((آهک))
 *((نمک طعام)) *((نمک طعام))
-*((گچ)) 

تاریخ شماره نسخه کاربر توضیح اقدام
 سه شنبه 26 آبان 1383 [04:51 ]   4   حسین خادم      جاری 
 شنبه 23 آبان 1383 [13:14 ]   3   حسین خادم      v  c  d  s 
 شنبه 23 آبان 1383 [12:11 ]   2   حسین خادم      v  c  d  s 
 شنبه 16 آبان 1383 [09:21 ]   1   حسین خادم      v  c  d  s 


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..