منو
 صفحه های تصادفی
ایلخانان مغول
پنومونی پنوموسیستیس کارینی
درنا «صورت فلکی»
عناصر گروه IA (قسمت اول)
جامعه اطلاعاتی و انقلاب تکنولوژی رسانه‌ای
تعبیر قرآن برای روز ظهور امام مهدی علیه السلام
حسان بن ثابت
OCW
تیره داتیسکاسه
کاربردهای انتگرال I
 کاربر Online
621 کاربر online

نارنگی

تازه کردن چاپ
علوم طبیعت > زیست شناسی > علوم گیاهی
(cached)



img/daneshnameh_up/d/dc/631px-Tangerine_closeup.gif

بیشتر مصرف کنندگان و خرده فروشان در گذشته از کلمه نارنگی برای گروهی از مرکبات پوست زیپی استفاده می کردند که در واقع تمامی انواع نارنگی را در بر می گیرد.امروزه بیشتر خرده فروشان برای هرگونه نام مخصوصی بکار می برند: نارنگی ، ماندارین و تانجلو نارنگی های واقعی درزمان کریسمس وجود دارند درحالیکه ساقه و برگها همچنان به آنها چسبیده اند فروش می روند.پوست آنها به راحتی کنده می شود ، دارای دانه هستند و طعمی ترش و شیرین دارند. گونه های عمده آنها عبارتند از :

درخت ماندارین خانواده ای بزرگتر و متفاوت از نارنگی است ، میوه آن کوچکتر است که می تواند از هر دو طرف روی زمین بصورت ثابت قرار گیرد پوستی نرم و پف کرده دارد که به آسانی از میوه جدا می شود.جدا شدن آسان بخشهای گوشت آن و اسید کمتر آن نسبت به پرتقال ، نارنگی را به خوراکی دوست داشتنی برای بچه ها یا بزرکسالان کرده است.نارنگیهای ماندارین اصولاً از اسپانیا می آیند و با درصد کمتری از مکزیک و مراکش هم تامین می شود.در چین و آمریکا نیز به میزان بسیار زیاد کشت می شوند.گونه های معروف آن عبارتند از : تانجلو یک گیاه پیوندی است بین میوه ای درشت از خانواده گریپفروت به نام pomeloو یک نارنگی Dancy بنابراین نام آن تانجلو گذاشته شده است. ظاهر آنها شبیه نارنگی درشت است اما طعمی ترش/شیرین نزدیک به نارنگی و گریپ فروت دارند.Orlando و Minneola دو گونه موجود فراوان هستند.



انتخاب و گزینش


نارنگی هایی را انتخاب کنید که پوست آنها نارنجی تیره و براق است و به خاطر اندازه درشتشان سنگین هستند.آنها به علت پوست گشادی که دارند درمقایسه با پرتقال نرم و پف دارترهستند. نگران تکه کوچک و سبزی که ممکن است نزدیک انتهای ساقه نارنگی وجود داشته باشد نباشید.

نارنگی ها و سایر خانواده های نارنگی در زمان خرید آماده خوردن می باشند.آنها را می توانید تا مدت یک هفته در محلی خنک و در دمای اطاق نگهداری کنید سپس می توانید آنها را در جا میوه ای یخچال دور از سبزیجات تا مدت دو هفته نگه دارید.

آماده سازی


نارنگی ها ، ماندارین ها و تانجلوها را قبل از پوست کندن کاملاًبشویید ، آنها را بصورت تازه یا داخل سالاد ، دسرو سایر غذاها بکار ببرید. پوست نارنگی ها ، ماندارین ها و تانجلوها به راحتی با وارد کردن انگشت بین پوست و گوشت جدا می شود.پوست را جداکنید سپس گوشت آنرا به شکا قطعات آن جدا کنید. هنگام تهیه سالاد برای بیرون آوردن هسته های نارنگی بخشهای گوشت آنرا از وسط برش داده و به آرامی آنرا فشار دهید. نارنگی در سالادها ، تودلی ، stir-fry (سرخ شده میوه ها) ، ظروف غذا یا بصورت دسری ساده در کنار بستنی وانیلی بکار می رود.

پیشنهاد Tony
پوست رنده شده نارنگی را بعنوان چاشنی به غذا اضافه کنید یا قاچهای آنرا به سالاد کلم یا توت ماهی بیفزایید تا طعم و رنگی عالی بگیرد.


گونه های مختلف


نارنگی های Dancy از مراکش به فلوریدا معرفی شدند و زمانی تجاری ترین گونه به شمار می رفتند اما امروزه به مقدار فراوان پرورش نمی یابند.اندازه آنها از کوچک تا متوسط است ، پوستشان نارنجی تیره وبه آسانی کنده می شود ودارای طعمی شیرین است.
نارنگی های Clementine/Algerian پیوندی هستند بین نارنگی Mandarin و Seville . اندازه آنها کوچک و معمولاً بی دانه هستند طعمی بسیار شیرین و بافتی ظریف دارند.بیشتر نارنگی های Clementine از آفریقای شمالی و اسپانیا وارد می شوند.
Fall-Glo نوعی نارنگی شیرین و پوست نازک است که پوست و قاچهای آن به راحتی جدا می شوند.

نارنگی Fairchild پیوندی است بین Clementine و Orlando tangelo . پوست آن نارنجی تیره و گاهی زبر است که به آسانی کنده می شود. آبدار وبسیار شیرین است.

نارنگی Honey/Murcott نتیجه پیوند نارنگی و پرتقال است و درآمریکای جنوبی ( عمدتاً آرژانتین وبرزیلفلوریدا و مکزیک پرورش می یابد.اندازه آنها ریز تا متوسط است عطری خوش دارند ، دارای تعدادی دانه و شیرین هستند ، گوشتی آبدارو بسیار شیرین دارند.پوست آنها زرد تا نارنجی است که می توانند ته رنگ سبز یا خرمایی داشته باشند که هیچ تاثیری بر کیفیت آن ندارد.

نارنگی های رابینسون پوستی نازک، رنگ نارنجی تیره و طعمی شیرین دارند.
انواع Sunburst پوستی نارنجی مایل به قرمر تیره داشته که بسیار نرم و نازک است.

Satsuma mandarines تقریباً همگی بدون هسته می باشند و بافت پوست آنها زبر است و به آسانی کنده می شود گوشت آنها به آسانی قطعه قطعه شده و بسیار شیرین هستند.
Kinnow mandarins رایج ترین گونه mandatine طعم آنها شیرین ملایم و پوست نرم دارند که رنگ آن نارنجی است و تعدادی دانه دارد.

Honey mandarins را اغلب با Murcott یا Honey tangerine اشتباه می گیرند. Honey mandarins عطری بسیار عالی دارند و گوشت آنها آبدار و بسیار شیرین است. پوست این نوع نارنگی نرم وبراق بوده که به آسانی جدا می شود. شکل آنها تاحدی مسطح است و تعداد زیادی دانه ارند.

Tangor mandarine اغلب در مغازه ها Temple orange و در موارد کمتر Royal mandarine نامیده می شوند. Tangorsپیوندی بین نارنگی و پرتقال است که نارنگی هایی درشت با پوست نارنجی مایل به قرمز می باشند. پوستشان به آسانی جدا می شود، دانه های زیادی دارند طعم آنها ترش و شیرین مانند یک پرتقال است.

Minneola tangelos یکی از فراوان ترین و محبوب ترین گونه tangelo می باشد. آنها درشتند و پوستشان زبر و نارنجی مایل به قرمز است ، قدری کشیده اند و دارای تعدادی دانه هستند و در انتهای ساقه قسمتی دکمه مانند دارند.

Nova tangelos رنگ نارنجی تیره دارند و گوشتشان شیرین و آبدار است.
Orlando tangelos درشت تا متوسط هستند شکلی گرد اما قدری تخت دارند. آبدار و تاحدی معطر بوده دارای پوستی به رنگ نارنجی تیره هستند.




تعداد بازدید ها: 28855


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..