منو
 صفحه های تصادفی
خواص عمومی شاره
غیر فلزات
درس تاسیسات نساجی
نورپردازی
گواتر
استغفار برای مخالفین
دگرگونی روابط کوچندگان و مردم روستانشین
سیب زمینی در ار تریلری
هم خط بودن
تغییر سیاست یزید پس از واقعه عاشورا
 کاربر Online
709 کاربر online

فواید بستنی

تازه کردن چاپ
(cached)

عنوان : فواید بستنی کاربر :معصومه قاسمی

بستنی، اسمش هم مثل خودش لذیذ، خوشمزه و هوس‌انگیز است. کسی پیدا نمی‌شود که از بستنی به راحتی بگذرد و تمایلی به خوردن آن نشان ندهد. میل و علاقه به بستنی در بعضی به حدی است که حاضرند تمام طول روز به جای انواع غذا فقط و فقط بستنی بخورند. وانیلی، شکلاتی، توت فرنگی و عصرانه هم بستنی نسکافه که به راستی لذت بخش است. اما واقعا می توان رژیم بستنی گرفت. این پرسشی است که بسیاری از دختران جوان که به کلینیک‌های تغذیه مراجعه می‌کنند می‌پرسند؛ به ویژه آن‌هایی که هم از چاق شدن می ترسند و هم توان حذف بستنی از رژیم غذایی شان را ندارند.
ماده اولیه بستنی شیر و شکر است که دست آخر با شکلات، قهوه و میوه، طعم دار می شود. آگاهی از خواص مواد سازنده‌ی بستنی نشان می‌دهد، آنقدرها هم که گفته می شود بستنی مضر نیست و مصرف متعادل آن اثرات سودمندی بر بدن دارد. شیر به عنوان ماده اصلی تشکیل دهنده بستنی، فواید بسیاری دارد. ترکیبات عمده‌ی شیر را آب، چربی، پروتئین، لاکتوز، ویتامین و مواد معدنی تشکیل می‌دهد. شیر مهم‌ترین منبع کلسیم است هر لیوان شیر ۲۵۰ میلی لیتر حدود ۳۱۵ میلی گرم کلسیم دارد که ۳۰ درصد کلسیم روزانه مورد نیاز بدن را فراهم می‌کند. شیر همچنین حاوی چربی است که ۶۰ درصد آن اشباع و بقیه از نوع غیراشباع است. چربی شیر علاوه بر انرژی‌زا بودن به دلیل وجود ویتامین A و D ، ارزش غذایی فراوانی دارد.شیر حاوی پروتئین نیز هست که در دو دسته قرار دارد: کازئین و پروتئین های آب پنیر که با تولید اسید آمینه ضروری به سوخت وساز بدن کمک می کند.قند موجود در شیر لاکتوز نام دارد که به وسیله آنزیم های مخصوص در دستگاه گوارش تجزیه شده و به قند ساده تری تبدیل می شود.
فسفر، منیزیم، روی، آهن، ویتامین A، B12 ، B2 از دیگر مواد مغذی موجود در شیر است که در پرخاصیت بودن آن نقش دارد. قند موجود در بستنی از نوع لاکتوز قندشیر و ساکاروز دی ساکارید حاوی گلوکز و فروکتوز است که باعث افزایش انرژی در بدن می‌شود و به ذخیره چربی در بدن کمک می کند. قندهای اضافه در کبد و ماهیچه ها به صورت چربی ذخیره می شود تا بدن از آن در مواقع ضروری به عنوان منبع انرژی استفاده کند. قندها علاوه بر اینکه منبع تامین انرژی هستند به دلیل افزایش تولید سروتونین در مغز به عنوان ضدافسردگی عمل می کنند و تاثیر مفیدی در شاد کردن فرد دارند.
شکلات، ماده دیگری که در تهیه انواع زیادی از بستنی استفاده می شود نیز از کربوهیدرات، چربی، و درصد کمی پروتئین تشکیل شده است. شکلات از دانه‌های درخت تئوبروما تهیه شده که نقش نشاط‌آوری در مغز دارد. مهمترین ماده تشکیل دهنده شکلات فلاونوئید است. آنتی اکسیدانی که مانع از تشکیل رادیکال های آزاد و تخریب ساختار و غشای سلولی می شود به سلامت قلب کمک می کند و در ردیف مواد ضدسرطان قرار دارد. شکلات همچنین حاوی میزان اندکی کافئین است که باعث آزاد شدن سروتونین در مغز شده و تاثیر خوبی بر احساسات فرد می گذارد.
شکلات به ترشح اندروفین در بدن نیز کمک می کند که سلامتی و شادابی فرد را دو چندان افزایش می دهد. شکلات حاوی چربی نیز هست که برخلاف تصور نقش منفی بر سلامت قلب ندارد. چربی های شکلات از کره کاکائو مشتق شدند که باعث افزایش سطح HDL کلسترول خوب خون می شود.قهوه نیز از دیگر اجزای تشکیل دهنده بستنی است که خواصی مشابه شکلات دارد چون مقادیر فراوانی فلاونوئید دارد و از کافئین بالایی برخوردار است.از میوه ها نیز در تهیه بستنی استفاده می شود. بیشترین میو ه هایی که در بستنی بسیار دیده می شود توت فرنگی است. توت فرنگی از جمله میوه هایی است که آنتی اکسیدان بالایی دارد و به همین خاطر در زمره میوه های ضدسرطان قرار دارد. توت فرنگی منبع غنی از ویتامین C است. هر ۱۰۰ گرم توت فرنگی تازه ۷۷ میلی گرم ویتامین ث دارد که می تواند نیاز روزانه افراد بزرگسال به این ویتامین را تامین کند. توت فرنگی همچنین دارای ترکیباتی به نام اسید پی کوماریک و کلروژنیک اسید است که مانع از فعالیت نیتروزآمین که به بافت معده آسیب می رساند می شود.همه اینها که گفته شد، برای یادآوری خواص فوق العاده بستنی بود.این محصول دوست داشتنی به دلیل میزان فراوان چربی به کربوهیدرات، پروتئین، یک خوراکی پرکالری است که گنجاندن آن در وعده های غذایی به خصوص در افراد چاق باید با دقت نظر بیشتری انجام شود.از آنجا که کنترل کالری مصرفی نقش مهمی در جلوگیری از چاقی دارد برای گرفتن رژیم بستنی باید از میزان کالری موجود در انواع بستنی آگاه شوید. جدول زیر راهنمای خوبی برای محاسبه کالری های روزانه خواهد بود.
بعد از محاسبه کالری های روزانه که قدم اول برای شروع رژیم است، نوبت به طراحی یک برنامه غذایی می رسد که پروفسور پیترو میلیاچو این کار را کرده است. یک برنامه غذایی که هم شامل بستنی است و هم غذاهایی که نیازهای روزانه بدن را تامین کند. ترتیب غذاها و بستنی های معرفی شده در رژیم میلیاچو به شرح زیر است:

شنبه، صبحانه: یک لیوان شیر و چهار عدد بیسکویت که از غلات کامل تهیه شده است
ناهار: یک عدد بستنی قیفی و ۲۰۰ گرم میوه
ساعت ۵: یک لیوان آب میوه طبیعی در همه روزها یکسان است
شام: ۸۰ گرم برنج پخته با بادمجان یا کدو و ۱۵۰ گرم سالاد گوجه فرنگی و دو قاشق روغن زیتون
یکشنبه، صبحانه: یک لیوان چای لیمو، ۱۰۰ گرم میوه تازه
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی میوه ای و ۲۰۰ گرم میوه
شام: ۸۰ گرم ماکارونی با تن ماهی، سالاد گوجه فرنگی و یک تکه نان
دوشنبه، صبحانه: ۱۵۰ گرم شیر، دو عدد بیسکویت با دو قاشق مارمالاد
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی فندقی
شام: ۱۰۰ گرم سالاد پاستا با تخم مرغ، ذرت، کالباس و هویج یک قاشق مایونز و یک قاشق غذاخوری روغن زیتون
سه شنبه، صبحانه: یک لیوان آب میوه ۴ تکه بیسکویت
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی خامه ای
شام: ۱۰۰ گرم کالباس، ۱۵۰ گرم پاستای گوجه فرنگی و سالاد کاهو
چهارشنبه، صبحانه: یک لیوان گریپ فروت، ۲ عدد بیسکویت و ۲ قاشق عسل
ناهار: ۲۰۰ گرم بستنی میوه ای
شام: ۱۵۰ گرم سالاد مرغ و سبزیجات و دو تکه پیتزا پپرونی
پنج شنبه، صبحانه: ۲۵۰ گرم ماست و ۳۰ گرم بیسکویت
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی شکلاتی
شام: ۲۰۰ گرم گوشت کباب شده و ۱۵۰ گرم سالاد کدو
جمعه، صبحانه: یک لیوان شیرموز
ناهار: ۱۰۰ گرم بستنی خامه ای با شکلات
شام: یک عدد ماهی کباب شده، ۱۵۰ گرم سالاد پاستا و نان




تعداد بازدید ها: 46186


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..