منو
 صفحه های تصادفی
پرورش اخلاق در فرزندان
نفت ایران در عصر جهانی شدن
کهکشان انفجاری
این ورزش‌ها برای همه سودمند است-قسمت اول
آنومالی ها و موارد استفاده از آنها
تولید نوترون
نقش روشنفکران در شروطه
کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان
فاضلاب
لشکر کشی مرداویج به خوزستان
 کاربر Online
591 کاربر online

نوشیدنی

تازه کردن چاپ
علوم طبیعت > علوم پزشکی (طب) > تغذیه
(cached)




img/daneshnameh_up/f/fe/HAS113-2.jpg

تعریف

منظور از نوشیدنی، انواع مایعاتی است که مخصوص مصرف انسان تهیه می شود.
ماده ی اصلی انواع نوشیدنی ها، معمولاً آب می باشد. البته آب خود یکی از مهم ترین مایعات نوشیدنی محسوب می گردد.

انواع

انواع نوشیدنی ها عبارتند از:
  • آب که شامل آب لوله کشی شهری یا انواع آب های معدنی می شود که داخل بطری به فروش می رسند.
  • آب میوه یا آب سبزیجات که یا به صورت تازه مصرف می شوند و یا از آنها کنسانتره تهیه می کنند و پس از مخلوط نمودن با آب، مورد مصرف قرار می دهند.
  • نوشیدنی های حاوی گازکربنیک که انواع نوشابه جزو این دسته قرار می گیرند.
  • نوشیدنی های داغ چای، نوشیدنی قهوه و شکلات داغ که جزو نوشیدنی های داغ محسوب می شوند.
  • فراورده های لبنیاتی از جمله شیر و دوغ و همچنین شیر کاکائو. البته شیر و شیر کاکائو را هم به صورت سرد و هم داغ، مصرف می نمایند. شیر موز، شیر بادام، شیر هویچ و دیگر فراورده های تهیه شده با شیر، در این دسته قرار می گیرند.
img/daneshnameh_up/8/8c/HAS0093.jpg

در کشور ژاپن، نوشیدنی هایی که حاوی گازکربنیک نیستند، بخش اعظم تولیدات نوشیدنی را در احاطه خود گرفته اند. از جمله می توان به تولید چای و چای سبز که داخل بطری عرضه می شوند اشاره نمود. همان طور که می دانید، چای سبز برای سلامتی بسیار مفید می باشد. همچنین نوشیدنی قهوه، هم داخل بطری و هم داخل قوطی عرضه می شود. در این کشور، تولید نوشیدنی های دارای گازکربنیک زیاد نیست؛ آن هم به دلیل مضراتی است که نوشابه های گازدار سبب می شوند. کارخانجات کوکا کولا و پپسی، بیشتر از یکی دو دهه نیست که در کشور ژاپن، فعالیت تولیدی خود را آغاز نموده اند.

بازار نوشیدنی

جهت شیرین نمودن برخی از انواع نوشیدنی در قدیم، تنها از سوکورز استفاده می شد؛ اما امروزه به منظور کاهش هزینه ها از شیره ی ذرت برای شیرین کردن استفاده می شود که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه است. البته در خیلی جاها، هنوز هم شکر به کار می رود.
رقابت تولید کنندگان عرصه تولید نوشیدنی، مخصوصاً انواع آب میوه و نوشابه، آن قدر زیاد است که برخی به این رقابت، عنوان جنگ نوشیدنی داده اند.

نوشیدنی های رژیمی

در سال های اخیر، تقاضا برای نوشیدنی هایی که حاوی مواد قندی نباشند بالا رفته است. چون نوشیدنی هایی که حاوی شکر و یا شیره ذرت باشند، سبب چاقی و دیگر انواع بیماری ها می شوند. شکر، همچون دیگر انواع هیدرات های کربن، تولید هورمون انسولین را تحریک نموده و این امر، خود سبب ذخیره ی چربی می گردد. نوشیدنی های رژیمی را با استفاده از مواد شیمیایی همچون ساخارین، شیرین می کنند. این مواد سبب مزه شیرین می شوند؛ اما تولید انسولین را تحریک نکرده و همچنین کالری و یا مواد مغذی هم ندارند.

همچنین ببنید







تعداد بازدید ها: 41824


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..