منو
 کاربر Online
1475 کاربر online

لیمونن

تازه کردن چاپ
علوم طبیعت > زیست شناسی > علوم گیاهی
(cached)

لیمونن
Limonene


سی نن ecinen
کاژپوتن cajeputene , kautschin
به فرمول C10H16 و به وزن ملکولی 23/138 است. در اسانس های لیموترش، پرتقال، Anethum Graveolemsیا شوید و زیره Carum Carvi .Lیافت میشود. استخراج آن از لیمونن راست ( دکستروژیر) حاصل از پوست خارجی میوه نارنگی، توسط Kovats,kugle صورت گرفته است. لیمونن دارای فرمهای راست، چپ و راسیمیک است.
نوع راسیمیک آن که لیمونن غیرفعال ( Intactive Limoneme، دیپانتن dipentene) نامیده می شود، به حالت مایع و دارای بوع مطبوع لیمو است. در آب تقریباً حل نمی شود ولی با الکل، قابلیت اختلاط دارد نوع راست گرد ( دکستروژیر) و چپ گرد( لووژیر) آن، هر دو به حالت مایع اند و بوی مطبوع دارند.از لیمونن به عنوان حلال ودر ساختن در رزین ها استفاده می شود. لیمونن اثر سمی و تحریک کننده پوست بدن دارد و ماده تلخ لیمو و مرکبات دیگر می باشد. استخراج آن از میوه گیاهان citrus Limonum توسط Bernays نیز صورت گرفته است. لیمونن را در ساختن ویتامین A، معطر ساختن مواد آرایشی مانند ادوکلن و در عطر سازی و ساختن صابون های رنگی و غیره مصرف دارد.



تعداد بازدید ها: 25302


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..