سی نن ecinen
کاژپوتن cajeputene , kautschin
به فرمول C10H16 و به وزن ملکولی 23/138 است. در اسانس های لیموترش، پرتقال، Anethum Graveolemsیا شوید و زیره Carum Carvi .Lیافت میشود. استخراج آن از لیمونن راست ( دکستروژیر) حاصل از پوست خارجی میوه نارنگی، توسط Kovats,kugle صورت گرفته است. لیمونن دارای فرمهای راست، چپ و راسیمیک است.
نوع راسیمیک آن که لیمونن غیرفعال ( Intactive Limoneme، دیپانتن dipentene) نامیده می شود، به حالت مایع و دارای بوع مطبوع لیمو است. در آب تقریباً حل نمی شود ولی با الکل، قابلیت اختلاط دارد نوع راست گرد ( دکستروژیر) و چپ گرد( لووژیر) آن، هر دو به حالت مایع اند و بوی مطبوع دارند.از لیمونن به عنوان حلال ودر ساختن در رزین ها استفاده می شود. لیمونن اثر سمی و تحریک کننده پوست بدن دارد و ماده تلخ لیمو و مرکبات دیگر می باشد. استخراج آن از میوه گیاهان citrus Limonum توسط Bernays نیز صورت گرفته است. لیمونن را در ساختن ویتامین A، معطر ساختن مواد آرایشی مانند ادوکلن و در عطر سازی و ساختن صابون های رنگی و غیره مصرف دارد.
از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد