منو
 صفحه های تصادفی
زیرکن «سنگ کانی»
درس علوم زیستی و بهداشت نوبت بعد از ظهر
چوبها را روی هم بچین
غربال اراتستن
درخت دودویی
روشهای کنترل علف های هرز
خاک شیر «داروئی»
واکنش تک مولکولی و نظریه لیندمان
هند ابن ابی هاله
آزمایشات فیزیک
 کاربر Online
333 کاربر online

قوی بی‌صدا

تازه کردن چاپ
علوم طبیعت > زیست شناسی > علوم جانوری > مهره داران
علوم طبیعت > زیست شناسی > علوم جانوری > رده بندی جانوری
(cached)

مقدمه

قو از راسته مرغابیها می‌باشد. قوها از نظر ساختمان پاها و پرها به مرغابیها شباهت دارند. قوها با جثه بزرگ و گردن بلندی که دارند با مرغابیهای کوچک شباهت دارند. این جانوران با زندگی در آب سازش پیدا کرده‌اند. به این شکل که قسمت برهنه پای آنها کوتاه شده است و بین سه انگشت بیشین آنها پرده‌ای وجود دارد. این ساختمان پا به آنها اجازه می‌دهد که در روی آب به راحتی و آسانی شنا کنند.

نمو غدد چربی دم آنها از خیس شدن پرها جلوگیری می‌کند. پرده بین انگشتان پای آنها ستبر و دارای رگهای خونی است. انگشت چهارم آنها با زمین تماس ندارد. قوها به کمک گردن خود غذای خود را از داخل آب بدست می‌آورند. صدای ویژه قوها بوسیله سوتک آنهاست که در محل دو شاخه شدن نای آنها واقع شده است و از لرزش تارهای صوتی آنها و خروج هوا از نای بلند آنها تولید می‌شوند. این پرندگان در سال یک دوره پرریزی دارند که بتدریج پرها می‌ریزد و به جای آن پرهای جدید می‌روید.



تصویر

گونه سیگنوس الور یا قوی گنگ

این قو (Mute swan) ،‌ پرنده‌ای ساکت و بی‌صدا می‌باشد که بدنی سفید با پرهای بسیار نرم و نوکی سرخ یا نارنجی با حاشیه سیاه و حلقه سیاه دوربینی ظاهری زیبنده به این پرنده داده است. انتهای بالهای این پرنده کوتاه‌تر از دم آنها بوده به زیبایی ظاهر این پرنده می‌افزاید. در قاعده آرواره بالایی و در مجاورت پیشانی یک برآمدگی سیاهرنگ وجود دارد که در فصل جفت‌گیری بزرگ می شود. پرنده بالغ یا بدون آن می‌باشد یا اثری از آن در این محل وجود دارد. هنگام شنا کردن و ایستادن نوک آنها به سوی پایین و گردن به شکل S خمیده می‌باشد.

نحوه زندگی

در این گونه پرنده نر و ماده هر دو روی تخم می‌خوابند و مدت خوابیدن روی تخم در آنها 35 روز طول می‌کشد. در جزایر کوچک نیزارهای پیرامون مردابها و در پیرامون دریاچه‌ها تخم‌گذاری می‌کنند. جوجه‌های خارج شده از تخم دارای رنگ قهوه‌ای کم رنگ ، رویه شکمی آنها سفید و پاهای صورتی و نوکی گوشتی می‌باشند. غذای آنها از گیاهان آبزی و بی‌مهرگان و حتی مهره‌داران کوچک نظیر ماهیهای کوچک و قورباغه است. مقاومت این پرنده در اسارت زیاد است و تقریبا اهلی می‌شوند و در شرایط نامساعد مهاجرت می‌کنند و در اسارت از گندم ، جو حتی نان خیس شده مصرف می‌کنند.


تصویر



راه رفتن آنها در خشکی زشت و شنای آنها در آبها بسیار زیبا است. هنگامی که خشمگین می‌شوند بالهای خود را به شکل کمانی بلند می‌کنند روی دو پا بلند می‌شوند در حالی که صدای ویژه‌ای شبیه صدای مار تولید می‌کنند به مهاجم حمله می‌کنند. یکی از کارهای عجیب آنها این است که در شب زمستانی که هوا خیلی سرد باشد و احتمال یخ زدن را حس کنند در یک ناحیه روی آب مرتبا رفت و آمد می‌کنند که آب در آن ناحیه یخ نزند و بتوانند غذای خود را در آن محل از زیر آب تامین کنند. به جز ایام زاد و ولد بقیه سال را به صورت گروهی زندگی می‌کنند.

اهمیت اقتصادی قوها

گوشت این پرندگان خوراکی است ولی با زیبایی که این پرندگان چه در هنگام شنا روی آبها یا پرواز آنها در آسمان به طبیعت می‌دهند بی‌انصافی است که بشر جهت استفاده از گوشت نها این پرندگان زیبا را صید نماید بویژه که آنها ازدیاد نسل زیادی ندارند و اگر از تخم و گوشت آنها بیش از حد استفاده شود احتمال از بین رفتن نسل آنها زیاد خواهد بود.

مباحث مرتبط با عنوان


تعداد بازدید ها: 11450


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..