منو
 کاربر Online
1300 کاربر online

عوامل خسارت زای محصولات کشاورزی

چاپ
علوم طبیعت > زیست شناسی > علوم گیاهی

بطور کلی، مجموعه عوامل خسارت زا به محصولات زراعی و مضر را می توان به سه گروه عمده تقسیم نمود.
الف) آفات گیاهی (Pests) : به کلیه جانورانی از قبیل حشرات، کنه های گیاهی، نرم تنان، جوندگان، پرندگان پستانداران و غیره، که دارای قطعات دهانی گزنده –مکنده و یا جونده می باشند و به قسمتهای مختلف گیاهان و محصولات کشاورزی حمله کرده و به آنها زیان می رسانند، آفات گفته می شود.
ب) بیماریهای گیاهی (Plant disease) : عوارض ناشی از صدمه قارچها، باکتریهای ، ویروس ها، نماتدها و گیاهان گلدار انگل و عوامل نامساعد جوی و حوادث سوء (مانند سرمازدگی، تگرگ و غیره) و بالاخره کمبود یا زیادی مواد غذایی (بیماریهای فیزیولوژیک) را بیماریهای گیاهی میگویند.
ج) علف های هرز : گیاهان خود رویی که بطور ناخواسته در مزارع باغات می رویند و رقیبی برای محصولات کشت شده محسوب می شوند، علف های هزر نامیده میشوند.
نگهداری و محافظت گیاهان و محصولات کشاورزی از مرحله کاشت تا انبار کردن در مقابل کلیه عوامل نابود کننده از نظر اقتصادی اهمیت زیادی دارد و امروزه یکی از راههای موثر در افزایش تولیدات کشاورزی بشمار می رود. بویژه، در کشورهای عقب افتاده و در حال توسعه، که میلیونها انسان با خطر گرسنگی و کمبود مواد غذایی مواجه هستند.
آفات گیاهی و کنترل آنها
حشرات، با داشتن بیش از یک میلیون گونه از مهمترین و پرچمعیت ترین رده سلسله جانوری هستند که بوسیله تغذیه از قسمتهای مختلف گیاهان مانند برگ، گل ، میوه شاخه و تنه و ریشه و یا مکیدن شیره گیاهی اغلب نابودی کامل و یا ضایع شدن نسبی محصولات کشاورزی را باعث می گردند. همچنین از راه انتقال و انتشار بیماریهای مختلف از جمله بیماریهایی ویروسی، باکتریهایی و قارچی موجب بروز عوارض و خیمی درگیاهان زراعی میشوند که به نوبه خود حائز اهمیت زیاد است.


تعداد بازدید ها: 13582


ارسال توضیح جدید
الزامی
big grin confused جالب cry eek evil فریاد اخم خبر lol عصبانی mr green خنثی سوال razz redface rolleyes غمگین smile surprised twisted چشمک arrow



از پیوند [http://www.foo.com] یا [http://www.foo.com|شرح] برای پیوندها.
برچسب های HTML در داخل توضیحات مجاز نیستند و تمام نوشته ها ی بین علامت های > و < حذف خواهند شد..